X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane mamuśki jeśli chodzi o szczepienia w Szwecji to muszę zasięgnąć języka to szczerze powiedziawszy nie wybiegałam w tak daleką przyszłość jak szczepienia, jak będę wiedzieć co i jak to dam znać :)

• alinalii Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ;) ja od rana mam powera ;)
    szoruję kuchnię, piekę placek ;P , gotuję obiad ;)
    tak więc dziś dzien aktywny ;) już prawie zapomniałam jak
    to jest gdy plecy nie bolą ;)

Magda lena, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dlatego ja jestem ostrożna, jak ktoś karmi mnie takimi informacjami. Moja teściowa cały czas mi wmawia, że mój mąż jako niemowlak był strasznie marudny, w ogóle nie chciał spać i teraz ja będę miała powtórkę z rozrywki. Że się mam przygotować na nieprzespane noce, wieczny płacz i w ogóle. Idąc tym tropem, musiałabym być mega spanikowana już teraz. Każde dziecko jest inne i nie można generalizować, wierzyć w przesądy i opinie "życzliwych". Jak będzie mieć kolki to będzie je miał. Trzeba to przeżyć. Po co teraz tym zamartwiać? Pozytywne nastawienie to podstawa :)
    Hej hej witam się w 29tc!
    Kaarolina, w odniesieniu do marudnosci dzieci po porodzie to słyszałam ciekawsza opinie. I jej sie trzymam.
    To jakie są dzieci po porodzie w dużej mierze zależy od tego jaki nastrój miala mama w trakcie ciąży. Jak była pogodna i pozytywną to i dzidzius nie marudzi, jak była zla marudna i nierówna negatywnie emocjonalnie to dzidzius. Też będzie marudny.
    Także dziewczyny bananki na twarze i promieniuje pozytywną energią! Dla przyszłego charakteru maluszków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 11:45

Czarodziejka87, She86, Kate84, muminka83, Kajola, Mietka 30:), Karka, Hannia123 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos tu pisal ze ma synka z astma i idzie dzis do lekarza. Ja z moim dzis bylam, dostal biseptol bo razem z oskrzelami ma jeszcze biegunke wirusowke a kaszle non stop bez przerwy az na wymioty go bierze :-/

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo A.Kasia spisz jeszcze? :-) Co po wizycie opowiadaj!

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie się podziewa Basia?

She86 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sprawdzam na stronie angielskiej opieki zdrowia o tych szczepionkach i kurczę trochę dużo tego.
    Pierwsza jest w wieku 2 miesięcy, potem 3miesiecy i 4 miesięcy i za każdym razem jest to szczepienie 5w1. Potem kolejne dopiero 12-13miesiac życia.
    Kurczę bede musiała o tym więcej poczytać bo nie mam pojęcia. Ale takie 5w1 to chyba trochę dużo ?

Mania1718 lubi tę wiadomość

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:*

Ja właśnie w drodze do zusu zanieść zwolnienie a potem na małe zakupy konkretnie prezenty.Chciałabym już teraz coś kupić i mieć z głowy;)

Miłego dnia mamuśki ;)

Filip 28.03.2016 <3
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    co do szczepień to na pewno bym nie szczepiła w pierwszym dniu. Mam bardzo złe doświadczenia ze znajomymi, którym zaszczepili wcześniaka :( Jedna znajoma pracuje z dziećmi autystycznymi i mówi, że 80 % to od szczepionek :(
    W Belgii na szczęście pierwsze szczepionki są w 8 tygodni.
    Będę później się dowiadywać jakie i na które będę szczepić, ale wole jak najmniej i tylko obowiązkowe.

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie
    Powiedzcie mi co mogę wziąć na biegunkę, wczoraj jeździło mi w brzuchu ale nic nie bolało jeden stolec taki pół na pół a dziś już 2 wizyty w toalecie i biegunka brzuch ani nic nie boli tylko jeździ mi w brzuchu. :(

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia - a jak te bóle miesiączkowe? Jest lepiej? Zdrówka dla syna!!!! :(

Hmmm z tymi szczepionkami to muszę trochę poogarniać temat. Szczepić chcę na pewno, ale chcę być świadoma. Nie podoba mi się właśnie szczepienie maluszków w pierwszej dobie życia. Szkoda, że w szpitalach bardzo mało informują rodziców o konsekwencjach szczepień i możliwości odroczeniu ich.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Hej hej witam się w 29tc!
    Kaarolina, w odniesieniu do marudnosci dzieci po porodzie to słyszałam ciekawsza opinie. I jej sie trzymam.
    To jakie są dzieci po porodzie w dużej mierze zależy od tego jaki nastrój miala mama w trakcie ciąży. Jak była pogodna i pozytywną to i dzidzius nie marudzi, jak była zla marudna i nierówna negatywnie emocjonalnie to dzidzius. Też będzie marudny.
    Także dziewczyny bananki na twarze i promieniuje pozytywną energią! Dla przyszłego charakteru maluszków.

W pierwszej ciąży byłam wredna, marudna złośliwa, krzykliwa itd. Hormony zrobiły ze mnie wredne babsko - Olinek od dnia narodzin spał całe noce, Nie budził się był pogodny :D
    Teraz jestem wyciszona i co?? :P :P

d'nusia, ksanka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• TaRRa Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Zaraz po porodzie szczepią na gruźlicę i żółtaczkę. No ja też mam duży zgryz. Mój M nie pozwala na szczepienie w pierwszej dobie (później to co innego). Mam w swoim otoczeniu osobę, której dziecko ma autyzm i dwie osoby, których dzieci mają zespôł aspergera. Co prawda nikt z nich nie twierdzi jdnoznacznie, że to przez szczepioni (nie jest to naukowo udowodnione), ale zgodnie mówią, że drugi raz nie pozwoliliby na szczepienie. Z drugiej strony jak pomyślę, że malec zachoruje bo go nie zaszczepię, to sobi tego nigdy nie wybaczę.... Jeżeli spokałyście się gdzieś z opracowaniami naukowymi, to proszę podajcie linka.

Jest bardzo dużo badań na temat powikłań poszczepiennych, tylko nie mogą być publicznie rozpowszechniane, chyba wiadomo dlaczego, ale można je znaleźć. Natomiast sama pracuje w firmie farmaceutycznej i wiem jak od środka to wszystko wygląda - choć w szczepieniach "nie siedzę". My nie będziemy szczepić naszej córki. I zastanawiam się dlaczego nie chcecie wyciągnąć wniosków po tym jak macie naoczne dowody od swoich znajomych, czy potrzebujecie więcej? a sanepid może Cię gonić i co z tego ? tylko straszy- taka jego rola. Od tej decyzji wystarczy się odwoływać. Nie może obca osoba ingerować w ciało Twojego dziecka. Straszą karami pieniężnymi - śmiech na sali- już się boję :) :) na facebooku jest grupa " STOP przymusowi szczepień", zajrzyjcie. Tak samo reklamy z pneumokokami..w telewizji, na ulotkach w przychodniach;/ Na te wszystkie szczepionki, które nasze maluchy mają dostać, w ameryce dostają żołnierze którzy wyjeżdząją na misje!!! dorosłe chłopy !! Nie ma potrzeby szczepić na coś, czego u nas w Polsce nie ma.. Coraz więcej dzieci ma autyzm..padaczki, cukrzycę.. no skąd to się bierze? przecież każda z nas odżywia się podczas ciąży dobrze, dba o siebie, i tak jak wspomniała któraś z was- nie jemy łososia ani tuńczyka bo może mieć rtęć, a przecież ona jest główną substancją konserwującą wszystkie szczepionki.

A czy oglądałyście nowego Bonda? tak był taki motyw- tajne zgrupowanie firm - farmaceutycznych. :) To jest jeden wielki biznes :) nasze fałszywe media 3-4 razy do roku straszą nas - rodaków - że wirusa ktoś przywiózł i umiera. Nie dajcie się nabrać. Tu chodzi o życie Waszych dzieci.

muminka83, Vincent, M+M+?, d'nusia lubią tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysku żadnych lekarstw nie wolno, może wegiel jedynie. Ale ja przemęczyła bym się na Twoim miejscu żeby wszystko organizm usunął jak trzeba.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    RudyTygrysku żadnych lekarstw nie wolno, może wegiel jedynie. Ale ja przemęczyła bym się na Twoim miejscu żeby wszystko organizm usunął jak trzeba.
    No właśnie chce uniknąć leków(wegla i tak nie mam a u nas apteka piekielnie droga jest), czytałam że podobno banan jest dobry i kleik ryżowy. Próbowała któraś z Was?

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Banan czy kleik nie obciąży dodatkowo żołądka - to dobry pomysł.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • TaRRa Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informacje są , wystarczy poszukać.

podaję przykładowy link, obejrzycie, przynajmniej do 10 minuty , może choć jedna dziewczyna przejrzy na oczy i uda mi się uratować jedno Wasze dziecko :

https://www.youtube.com/watch?v=l_Ihg10xc8U

Dziewczyny, nie zajmujcie się tylko łóżeczkami, materacami, buteleczkami... czytajcie o tym co jest dla nas najważniejsze. O zdrowiu i życiu. Wiedza jest na wagę złota. Mamy teraz tak dużo możliwości, nasi rodzice tego nie mieli. Chcieli dla nas dobra. I my też chcemy dla naszych maluchów. tak jak w filmiku.. jakoś w Polsce wycofali termometry rtęciowe, bo jest to silnie toksycznie. Na dodatek zawarte niektóre białka w szczepionkach powodują alergie pokarmowe. Mi mogą dopłacać do tych szczepień, nie dam wcisnąć tego gówna mojemu dziecku.

Vincent, muminka83, Magda lena, M+M+?, d'nusia lubią tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które stosowały macmiror czy brałyście po nim jakiś probiotyk ginekologiczny? Możecie coś polecić? Lepiej doustny czy dopochwowy? (choć wolała bym nie obciążać dodatkowo bo stosuję nadal luteinę)

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarra dotyczy to wszystkich szczepionek? Czy tylko tych "jak najwięcej chorób w jednym" ? Szczerze mówiąc ja chciałabym zaszczepić dziecko ale w temacie jestem zielona.

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień, ja będę szczepić WZW normalnie w szpitalu, ale gruźlicę chciałabym już w przychodni po wypisie. Poza tym resztę szczepień normalnie plus pneumokoki, meningokoki itp. Moja mama pracuje w oddziale zakaźnym. Ja sama przeszłam prawie wszystkie możliwe choroby zakaźne i widziałam też, jak wyglądają powikłania po nich i nigdy w życiu nie chcę tego dla mojego dziecka.
    Ale oczywiście każda z nas samodzielnie decyduje :)

Miłego dnia wszystkim. Ja się próbuję zmotywować do ogarnięcia i wyjścia z domu :)

‹‹ 1298 1299 1300 1301 1302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ