X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczynki <3

Est lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będziecie kupować butelki przed narodzeniem dzidka? Jeżeli tak to jakiej firmy?

28whyx8d41olhvnv.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Dziewczyny będziecie kupować butelki przed narodzeniem dzidka? Jeżeli tak to jakiej firmy?
    Ja juz kupilam trzy o roznych pojemnosciach dodatkowo nasdki,smoczki, na butelki w zaleznosci od wieku dzidzi z firmy philips aven :-)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Falon Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja chcę zakupić te buteleczki

http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/breastmilk-feeding/calma-feeding-device.html

Siostra bardzo wychwalała, że naprawdę warto;-)
    Ale się zastanawiam ile 2? 3?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 21:31

201604051765.png

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, właśnie próbuje się jakoś zorganizować :) Cholera mnie trafia taki wybór, i też się zastanawiam ile. Kupię chyba 2 i się okaże.

Falon lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Ja juz kupilam trzy o roznych pojemnosciach dodatkowo nasdki,smoczki, na butelki w zaleznosci od wieku dzidzi z firmy philips aven :-)

My dostaliśmy z tej firmy butelki na szkole rodzenia jako prezent :) słyszałam, że dobre :)

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene my kupiliśmy różne chyba z każdej firmy haha na pewno Tommy Tipie , Dr Brown i jeszcze jakaś nowa ale nie pamiętam firmy :)

Co do tych dodaktów na dziecko my też nie dostaniemy nic , jedynie z pzu z pracy tj ja na początku a M jak mu w końcu ojcostwo uznają wrrrrrrrrrrrrr

km5szbmhexpco9m1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja kupiłam tommee tippee antykolkowe w sumie 7 :D 3 małe były z laktatorem i zestaw 2 duże i 2 małe
    I ponawiam pytanie slyszalyscie o butelkach Munchkin Latch?

muminka83 lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Falon Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zmykam dziewczynki! przespanych nocy i przyjemnych snów! :D

Madlene.:) lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Ja kupiłam tommee tippee antykolkowe w sumie 7 :D 3 małe były z laktatorem i zestaw 2 duże i 2 małe
    I ponawiam pytanie slyszalyscie o butelkach Munchkin Latch?

Aż musiałam wygoglować, ja nie słyszałam :-)

Mania1718 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A orientuje sie moze ktoras z Was czy przy tym becikowym dla bezrobotnych matek tezeba byc zarwjestrowanym w urzedzie pracy?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Aż musiałam wygoglować, ja nie słyszałam :-)

W sumie ja też nie ale kupiłam z ciekawości czy zda egzamin wrazie butelka będzie potrzebna. Najbardziej ciekawi mnie smoczek który się wygina na boki.

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87- przeglądnij sobie wpisy jakoś z zeszłego tygodnia, pisałyśmy na ten temat:) ale z tego co ja zrozumiałam i wyczytałam chyba nie trzeba być zarejestrowanym w UP, dla pewności mam odwiedzić właśnie UP ale jakoś nie mogę się wybrać.

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kuleczki. Zarządzam na jutro dzień wrzucania zdjęć brzuszków. Jak ktoś ma możliwość to niech się pochwali swoim dzidziusiowym bebzolkiem :-)

• Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja nawet nie miałam jednego badania ginekologicznego w ciąży. Nie mam pojęcia co sie dzieje z moja szyjka. Nawet jak poszliśmy prywatnie na wizytę to tylko USG przez brzuch i to wszystko.
    Zastanawiam sie czy iść jak bedziemy w Polsce na święta bede około 27tyd wtedy boje sie tylko wkręcić ze cos nie tak.

Tez patrzyłam za szumiącym misiem ale naszczescie mama sie wygadala ze brat juz zamówił w prezencie ten z sensorem płaczu. Wiec bardzo dziękujemy :)

Tez myśleliśmy nad koszykiem na pierwsze tygodnie ale wkoncu skusiliśmy sie na mniejsze łóżeczko które można dołączyć do naszego łóżka.
    A po czasie moze być samodzielnym łóżeczkiem i jest na kolkach wiec możemy przeciągać z jednego pokoju do drugiego
    https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00H45MHBO/ref=yo_ii_img?ie=UTF8&psc=1

Butelki tez juz wzięłam zestaw z Philips Avent do tego podgrzewacz i tez odciagarke elektroniczna mam nadzieje ze karmienie piersią na zmianę z oddciaganym w butelce uda nam sie opanować.

Kołderka przyszła w komplecie z łóżeczkiem wiec narazie nic nie kupuje za to wzięłam 2 śpiworki

Na black friday poniosło mnie w sumie z wiekszością zakupów wiec prawie wszystko mamy.
    No juz nie wspomnę o wyprzedażach ciuszkowych mój to juz patrzeć na te ilości nie moze :(

Kurczę poradzicie czy powinnam iść prywatnie w Polsce do ginekologa czy jednał kierować sie tym jak prowadzą ciąże w UK.
    Miałam juz usg połówkowe które miało być ostatnim w UK ale umówili mnie na kolejne w 28tyg i w 34tyg do tego wizyty u ginekologa zaraz po usg ale wiec ze ginekologicznie badać nie bedą.

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy butelki z Dr Browna:) Ponoć są niezawodne przy kolkach :)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiesz16 wrote:
    Kurczę ja nawet nie miałam jednego badania ginekologicznego w ciąży. Nie mam pojęcia co sie dzieje z moja szyjka. Nawet jak poszliśmy prywatnie na wizytę to tylko USG przez brzuch i to wszystko.
    Zastanawiam sie czy iść jak bedziemy w Polsce na święta bede około 27tyd wtedy boje sie tylko wkręcić ze cos nie tak.

Tez patrzyłam za szumiącym misiem ale naszczescie mama sie wygadala ze brat juz zamówił w prezencie ten z sensorem płaczu. Wiec bardzo dziękujemy :)

Tez myśleliśmy nad koszykiem na pierwsze tygodnie ale wkoncu skusiliśmy sie na mniejsze łóżeczko które można dołączyć do naszego łóżka.
    A po czasie moze być samodzielnym łóżeczkiem i jest na kolkach wiec możemy przeciągać z jednego pokoju do drugiego
    https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00H45MHBO/ref=yo_ii_img?ie=UTF8&psc=1

Butelki tez juz wzięłam zestaw z Philips Avent do tego podgrzewacz i tez odciagarke elektroniczna mam nadzieje ze karmienie piersią na zmianę z oddciaganym w butelce uda nam sie opanować.

Kołderka przyszła w komplecie z łóżeczkiem wiec narazie nic nie kupuje za to wzięłam 2 śpiworki

Na black friday poniosło mnie w sumie z wiekszością zakupów wiec prawie wszystko mamy.
    No juz nie wspomnę o wyprzedażach ciuszkowych mój to juz patrzeć na te ilości nie moze :(

Kurczę poradzicie czy powinnam iść prywatnie w Polsce do ginekologa czy jednał kierować sie tym jak prowadzą ciąże w UK.
    Miałam juz usg połówkowe które miało być ostatnim w UK ale umówili mnie na kolejne w 28tyg i w 34tyg do tego wizyty u ginekologa zaraz po usg ale wiec ze ginekologicznie badać nie bedą.

Ja bym poszła na Twoim miejscu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    My mamy butelki z Dr Browna:) Ponoć są niezawodne przy kolkach :)

Nie wierz w te bzdury.
    Nie ma czegoś takiego jak antykolkowe butelki.
    Kolki biorą się przez to, że układ pokarmowy dziecka jest niedojrzały a nie dlatego, że dziecko pije z takiej czy z innej butelki. To nie ma w ogóle związku.

Hannia123, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowałam się na butelki Philips Avent:)Na początek mam dwie małe:)

Katiesz16 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc mamusie:)
    Magicznych snów:)

Filip 28.03.2016 <3
‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ