Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczynki <3

Est lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będziecie kupować butelki przed narodzeniem dzidka? Jeżeli tak to jakiej firmy?

28whyx8d41olhvnv.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Dziewczyny będziecie kupować butelki przed narodzeniem dzidka? Jeżeli tak to jakiej firmy?
    Ja juz kupilam trzy o roznych pojemnosciach dodatkowo nasdki,smoczki, na butelki w zaleznosci od wieku dzidzi z firmy philips aven :-)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Falon Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja chcę zakupić te buteleczki

http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/breastmilk-feeding/calma-feeding-device.html

Siostra bardzo wychwalała, że naprawdę warto;-)
    Ale się zastanawiam ile 2? 3?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 21:31

201604051765.png

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, właśnie próbuje się jakoś zorganizować :) Cholera mnie trafia taki wybór, i też się zastanawiam ile. Kupię chyba 2 i się okaże.

Falon lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Ja juz kupilam trzy o roznych pojemnosciach dodatkowo nasdki,smoczki, na butelki w zaleznosci od wieku dzidzi z firmy philips aven :-)

My dostaliśmy z tej firmy butelki na szkole rodzenia jako prezent :) słyszałam, że dobre :)

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene my kupiliśmy różne chyba z każdej firmy haha na pewno Tommy Tipie , Dr Brown i jeszcze jakaś nowa ale nie pamiętam firmy :)

Co do tych dodaktów na dziecko my też nie dostaniemy nic , jedynie z pzu z pracy tj ja na początku a M jak mu w końcu ojcostwo uznają wrrrrrrrrrrrrr

km5szbmhexpco9m1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja kupiłam tommee tippee antykolkowe w sumie 7 :D 3 małe były z laktatorem i zestaw 2 duże i 2 małe
    I ponawiam pytanie slyszalyscie o butelkach Munchkin Latch?

muminka83 lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Falon Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zmykam dziewczynki! przespanych nocy i przyjemnych snów! :D

Madlene.:) lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Ja kupiłam tommee tippee antykolkowe w sumie 7 :D 3 małe były z laktatorem i zestaw 2 duże i 2 małe
    I ponawiam pytanie slyszalyscie o butelkach Munchkin Latch?

Aż musiałam wygoglować, ja nie słyszałam :-)

Mania1718 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A orientuje sie moze ktoras z Was czy przy tym becikowym dla bezrobotnych matek tezeba byc zarwjestrowanym w urzedzie pracy?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Aż musiałam wygoglować, ja nie słyszałam :-)

W sumie ja też nie ale kupiłam z ciekawości czy zda egzamin wrazie butelka będzie potrzebna. Najbardziej ciekawi mnie smoczek który się wygina na boki.

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87- przeglądnij sobie wpisy jakoś z zeszłego tygodnia, pisałyśmy na ten temat:) ale z tego co ja zrozumiałam i wyczytałam chyba nie trzeba być zarejestrowanym w UP, dla pewności mam odwiedzić właśnie UP ale jakoś nie mogę się wybrać.

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kuleczki. Zarządzam na jutro dzień wrzucania zdjęć brzuszków. Jak ktoś ma możliwość to niech się pochwali swoim dzidziusiowym bebzolkiem :-)

• Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja nawet nie miałam jednego badania ginekologicznego w ciąży. Nie mam pojęcia co sie dzieje z moja szyjka. Nawet jak poszliśmy prywatnie na wizytę to tylko USG przez brzuch i to wszystko.
    Zastanawiam sie czy iść jak bedziemy w Polsce na święta bede około 27tyd wtedy boje sie tylko wkręcić ze cos nie tak.

Tez patrzyłam za szumiącym misiem ale naszczescie mama sie wygadala ze brat juz zamówił w prezencie ten z sensorem płaczu. Wiec bardzo dziękujemy :)

Tez myśleliśmy nad koszykiem na pierwsze tygodnie ale wkoncu skusiliśmy sie na mniejsze łóżeczko które można dołączyć do naszego łóżka.
    A po czasie moze być samodzielnym łóżeczkiem i jest na kolkach wiec możemy przeciągać z jednego pokoju do drugiego
    https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00H45MHBO/ref=yo_ii_img?ie=UTF8&psc=1

Butelki tez juz wzięłam zestaw z Philips Avent do tego podgrzewacz i tez odciagarke elektroniczna mam nadzieje ze karmienie piersią na zmianę z oddciaganym w butelce uda nam sie opanować.

Kołderka przyszła w komplecie z łóżeczkiem wiec narazie nic nie kupuje za to wzięłam 2 śpiworki

Na black friday poniosło mnie w sumie z wiekszością zakupów wiec prawie wszystko mamy.
    No juz nie wspomnę o wyprzedażach ciuszkowych mój to juz patrzeć na te ilości nie moze :(

Kurczę poradzicie czy powinnam iść prywatnie w Polsce do ginekologa czy jednał kierować sie tym jak prowadzą ciąże w UK.
    Miałam juz usg połówkowe które miało być ostatnim w UK ale umówili mnie na kolejne w 28tyg i w 34tyg do tego wizyty u ginekologa zaraz po usg ale wiec ze ginekologicznie badać nie bedą.

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy butelki z Dr Browna:) Ponoć są niezawodne przy kolkach :)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiesz16 wrote:
    Kurczę ja nawet nie miałam jednego badania ginekologicznego w ciąży. Nie mam pojęcia co sie dzieje z moja szyjka. Nawet jak poszliśmy prywatnie na wizytę to tylko USG przez brzuch i to wszystko.
    Zastanawiam sie czy iść jak bedziemy w Polsce na święta bede około 27tyd wtedy boje sie tylko wkręcić ze cos nie tak.

Tez patrzyłam za szumiącym misiem ale naszczescie mama sie wygadala ze brat juz zamówił w prezencie ten z sensorem płaczu. Wiec bardzo dziękujemy :)

Tez myśleliśmy nad koszykiem na pierwsze tygodnie ale wkoncu skusiliśmy sie na mniejsze łóżeczko które można dołączyć do naszego łóżka.
    A po czasie moze być samodzielnym łóżeczkiem i jest na kolkach wiec możemy przeciągać z jednego pokoju do drugiego
    https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00H45MHBO/ref=yo_ii_img?ie=UTF8&psc=1

Butelki tez juz wzięłam zestaw z Philips Avent do tego podgrzewacz i tez odciagarke elektroniczna mam nadzieje ze karmienie piersią na zmianę z oddciaganym w butelce uda nam sie opanować.

Kołderka przyszła w komplecie z łóżeczkiem wiec narazie nic nie kupuje za to wzięłam 2 śpiworki

Na black friday poniosło mnie w sumie z wiekszością zakupów wiec prawie wszystko mamy.
    No juz nie wspomnę o wyprzedażach ciuszkowych mój to juz patrzeć na te ilości nie moze :(

Kurczę poradzicie czy powinnam iść prywatnie w Polsce do ginekologa czy jednał kierować sie tym jak prowadzą ciąże w UK.
    Miałam juz usg połówkowe które miało być ostatnim w UK ale umówili mnie na kolejne w 28tyg i w 34tyg do tego wizyty u ginekologa zaraz po usg ale wiec ze ginekologicznie badać nie bedą.

Ja bym poszła na Twoim miejscu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    My mamy butelki z Dr Browna:) Ponoć są niezawodne przy kolkach :)

Nie wierz w te bzdury.
    Nie ma czegoś takiego jak antykolkowe butelki.
    Kolki biorą się przez to, że układ pokarmowy dziecka jest niedojrzały a nie dlatego, że dziecko pije z takiej czy z innej butelki. To nie ma w ogóle związku.

Hannia123, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowałam się na butelki Philips Avent:)Na początek mam dwie małe:)

Katiesz16 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc mamusie:)
    Magicznych snów:)

Filip 28.03.2016 <3
‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ