X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla wrote:
    Cześć dziewczyny! Wracam po małej przerwie i niestety po to żeby się pożegnać :( dzidziuś przestał rosnąć... i niestety drugi raz spotyka mnie taka tragedia :(
    Niewiem co napisac ;(( przykro mi kochana,3 maj sie ;*przytulam

• edyś Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja karte rossne mam i mialam juz przed ciaza Polecam kosmetyki babydream i serie dla mam, ktore nie zawieraja toksycznym swinstw

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dzisiaj bolał mnie brzuch w dole i w prawej pachwinie jakby....trochę sie martwie znów.

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla wrote:
    Cześć dziewczyny! Wracam po małej przerwie i niestety po to żeby się pożegnać :( dzidziuś przestał rosnąć... i niestety drugi raz spotyka mnie taka tragedia :(

Strasznie mi przykro Kochana.! :( 3majcie się mocno! :( :( Mocno ściskam!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla strasznie mi przykro. Badź dzielna :*

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!

nieśmiało się przywitam, ale jestem jeszcze przed 1 usg i trochę się denerwuje czy wszystko będzie ok:)
    termin kalkulator obliczył mi na 26 marca. dzisiaj jest dokładnie 18 dpt moich dwóch kropków. strasznie się niecierpliwie bo cały czas nie wiem czy zadomowiły się 2 czy 1 ;) dowiem się dopiero 3 sierpnia

pozdrawiam ciepło wszystkie marcowe przyszłe mamusie!

Magda lena, Antonelka, Izoleccc lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    hej dziewczyny!

nieśmiało się przywitam, ale jestem jeszcze przed 1 usg i trochę się denerwuje czy wszystko będzie ok:)
    termin kalkulator obliczył mi na 26 marca. dzisiaj jest dokładnie 18 dpt moich dwóch kropków. strasznie się niecierpliwie bo cały czas nie wiem czy zadomowiły się 2 czy 1 ;) dowiem się dopiero 3 sierpnia

cześć ja też wybieram się na pierwszą wizytę 3 sierpnia :) byłam teraz w poniedziałek ale mój gin mnie nie badał bo powiedział ze jest jeszcze za wcześnie i może być nic nie widać i się tylko będę niepotrzebnie denerwować.

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że wszystkie 3 sierpnia wrocimy z dobra nowina- ja też 3 sierpień :-)

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    hej dziewczyny!

Witamy, witamy:)
    na bank wszystko będzie ok:) trzymam kciuki:)

ebf426a748.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou - witaj :) Też będę trzymać kciuki za pomyślne zakończenie :)

A u mnie dziś przy aplikacji luteiny troche śluzu z dość dużą domieszką krwi (ale ciemniejsza niż wczoraj, po roztarciu jasna) i troche na brązowo zabarwionego. Mam nadzieje, że będzie lepiej i niedługo to czerwone zaniknie i brązowe też :) Luteiny przy tej dawce 2x2 starczy mi akurat do wizyty ( 5 sierpnia) no chyba, że coś niepokojącego wcześniej będzie się działo (tfu tfu odpukać) ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam kolejna wizyte 5 sierpnia. I juz odliczam dni.

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wizytę mam 30 lipca (czwartek)
    Strasznie się denerwuję czy będzie wszystko ok i bo jeśli boli mnie brzuch to raczej tylko po prawej stronie
    To będzie moja pierwsza wizyta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 08:47

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinko, to piona, bo ja też mam wizytę 30 lipca. fakt, że to będzie już chyba z 10 wizyta, bo musze często chodzić. A za 2,5 tygodnia mam usg genetyczne/prenatalne. <3

kofeinka lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Was też tak czasami troszeczkę pobolewa brzuszek??

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówko_muffko, mnie od 7 tyg pobolewa, macica się powiększa :)

krówka_muffka lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, bo wiesz...z wypróżnieniami też jest słabo, więc tak sobie wkręcam... bo już tyle dziewczyn z wątku straciło swoje maleństwa...że się jakoś martwię:( mam dzisiaj ochotę na pierogi z serem białym..mam mega postanowienie,że je zrobię, tylko nie wiem czy mi się udadzą...(na pewno nie zrobię takich jak mama robi..ale bym wtrąbiła mamusinych)

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, sporo Marcówek nas opuściło. :-/ :(
    Hmmm no to obserwuj Kochana ten brzuch!!

Ohhh jedzenie mamusiowe jest najlepsze na świecie.
    Żeby nasze dzieciaki kiedyś jak mówiły :D że mamusiowe jedzenie jest najlepsze :D :D

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja dziś nie mam humoru, wstałam lewą nogą i chociaż fizycznie jest ok to psychicznie jakoś nie za bardzo. Wszystko mnie wkurza, nawet sama siebie wkurzam. Zaraz się zajmę sprzątaniem to się trochę wyżyję a potem padnę zmęczona to może nie będę miała siły się dalej denerwować ;) Marzy mi się kilka chwil relaksu, zmiana otoczenia, woda i ciepły piasek. Ale z moim mężem to mogę co najwyżej pospacerować z kuchni do dużego pokoju niosąc mu obiad o ile w ogóle się na obiedzie zjawi :/ Z dupy to, zazdroszczę dziewczynom, które mają mężów na etacie. Mój pracuje 24/dobę świątek piątek i niedziela a domowe sprawy odkłada zawsze na później. A ja jak tak patrze ilu ludzi niespodziewanie odchodzi to się zastanawiam, czy doczekamy tego "później".

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia współczuję. Facet siedzący caly dzień w domu nie oznacza nic dobrego :)

Ja też mam w czwartek wizyte. U mnie to druga. A w zasadzie to trzecia licząc tą w Invimedzie. Mam nadzieję usłyszeć serducho tym razem. I potrzebuję zapas lęków bo trzeciego wyjeżdżam na jakieś 6-8 tygodni i będę tylko wracać raz na 3-4.
    Czy któraś z was prowadzi może ciążę w Medicover? Można tam się umówić na wizyty w sobotę?

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu to widzę że masz tak jak ja. Mój jest w domu 4 dni w tygodniu, a 3 dni w trasie :( a w sezonie koncertowym nawet i 5 dni w tyg jest poza domem :(
    Teraz też siedzę sama od 4 dni. Przyjechał po mnie tata z mamą i zabrali mnie do siebie, do Gdańska <3 Dziś pierwszy raz Fasol w brzuchu będzie u taty w pracy, podczas koncertu :D Zrobię mu niespodziankę :D

Chociaż jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży byłam na Orange Warsaw Festival i bawiłam się na Musie jak oszalała! Nie oszczędzałam się :D Musi mi to wystarczyć na rok. Jestem koncertowa dziewczyna i długo nie wytrzymam.

Love_life lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ