Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
skowroneczka87 wrote:Wiem jak to jest. Juz nawet glosno nic nie mowie zeby mnie maz nie wyklal ze znow wymyslam. Ale tak to juz jest jak czlowiekowi na czyms zalezy... a to twoja pierwsza ciaza Kofeinka?
Tak, pierwsza i długo wyczekiwana... a ja od 10 lat choruję na Stwardnienie rozsiane i dlatego tak się boję o to czy wszystko ok z ciążą -
nick nieaktualnykofeinka wrote:No właśnie panikuje... zgrywam twardziela, a w środku sram ze strachu, że z maleństwem może być coś nie tak.
A do wizyty czwartkowej jeszcze tak daleeeeko i to do godziny 20:00
Kofeinka będzie dobrze! No musi być, nie ma innego wyjścia. Ja kolejne usg mam dopiero około 15-20 sierpnia i mam zamiar na spokojnie poczekać. Założyłam sobie, że póki nie mam bólów, krwawień i jakiś niepokojących objawów to przecież nic złego nie może się dziać.
Padnięta dziewczyny jestem jak bury osioł. Posprzątałam, byłam na zakupach, zrobiłam obiad, sałatkę brokułową na podwieczorek i przygotowałam spód serowy na jutrzejszą tartę ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. Ledwie na nogach stoję ale chociaż humor mi się poprawił Jeszcze tylko podłogi umyję i idę na słonko książkę poczytaćMarcysia86, kofeinka lubią tę wiadomość
-
to może coś o sobie.
Jestem w 5tc. 1,5roku temu miało miejsce poronienie samoistne, teraz mam nadzieję że będzie inaczej.
Co do objawów, to podobnie jak A.Kasia: ból piersi, ból podbrzusza, mdłości zanim wstanę w łóżka i wysyp na twarzy.
Rozkminiam że trądzik i bolące piersi są kwestią wysokiego progesteronu. Więc dobrze się dzieje, bo warunki sprzyjają, mimo że badań lekarz mi jeszcze nie zlecił.
Pierwszą wizytę z USG mam za sobą, widziałam narazie pęcherzyk 11mm. Tak bym chciała aby pojawił się zarodek ...
-
kofeinka wrote:A jak mnie boli głównie po prawej stronie (tak jak jajnik) to mam się martwić???
poboli i przestaje na jakiś czas, wczoraj np prawie wcale tego nie czułam, a dziś niestety często, może to od zmęczenia?? bo dziś dużo sprzątam i kręcę sie po domu
Mnie też z prawej bolało i się bałam ze to wyrostek jakiś czy coś a za jakiś czas lewa strona się odezwałakofeinka lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Magda lena wrote:Kasiu to widzę że masz tak jak ja. Mój jest w domu 4 dni w tygodniu, a 3 dni w trasie a w sezonie koncertowym nawet i 5 dni w tyg jest poza domem
Teraz też siedzę sama od 4 dni. Przyjechał po mnie tata z mamą i zabrali mnie do siebie, do Gdańska Dziś pierwszy raz Fasol w brzuchu będzie u taty w pracy, podczas koncertu Zrobię mu niespodziankę
Chociaż jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży byłam na Orange Warsaw Festival i bawiłam się na Musie jak oszalała! Nie oszczędzałam się Musi mi to wystarczyć na rok. Jestem koncertowa dziewczyna i długo nie wytrzymam.
. -
Teraz doszedl jeszCze bol W Dole plecow Wymiotuje nadal to już mój poranny rytuał... my zaraz rozpalamy grila mezus kupił kielbache a mamuśka-żonka ogóry kiszone hehe. Smaki mam nie z tej ziemi wczoraj kalafiorowa zagryzlam czekolada...
Helen lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Zazdroszcze tego grilla:) u nas w południowo-wschodniej Polsce burze. Siedze w domu i odpoczywam, bo ciagle czuje lekki bol w podbrzuszu.
Wiecie co, po tym ostatnim poronieniu mam tak, ze po jakims lekkim wysilku sprawdzam czy nie krwawie. Czy ktoras tez tego doswiadczyla?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 19:19
-
skowroneczka87 wrote:Powiedzcie dziewczyny, czy wykonujecie wszystkie czynnosci domowe np. sprzatanie, zmywanie, naczyn czy podlog? Czego lepiej unikac? Czy cos moze faktycznie zaszkodzic?
-
Dziewczyny czy wielkość zarodka w 8 tyg i 1 dniu prawie 14 mm trzynaście z kawałkiem jest ok? Na usg wyszło ze niby dobrze, że nawet ma dwa dni więcej, ale wiecie czytam teraz te głupoty w internecie...
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Rudzialka wrote:Zazdroszcze tego grilla:) u nas w południowo-wschodniej Polsce burze. Siedze w domu i odpoczywam, bo ciagle czuje lekki bol w podbrzuszu.
Wiecie co, po tym ostatnim poronieniu mam tak, ze po jakims lekkim wysilku sprawdzam czy nie krwawie. Czy ktoras tez tego doswiadczyla?
Tez tak mam. Za kazdym razem jak jestem w toalecie dokladnie ogladam co mi zostalo na papierze po podcieraniu. Czasem nawet czesciej, jak poczuje troche wiecej wilgoci. Tak juz chyba bedzie niestety:-/ -
aleksandrazz wrote:Dziewczyny czy wielkość zarodka w 8 tyg i 1 dniu prawie 14 mm trzynaście z kawałkiem jest ok? Na usg wyszło ze niby dobrze, że nawet ma dwa dni więcej, ale wiecie czytam teraz te głupoty w internecie...
W ciazy internet powinien byc zakazany. Pamietam jak w pierwszej ciazy po pierwszej wizycie pani doktor wyszla ze mna na korytarz zeby pogratulowac mezowi i powiedziala mu zeby mi wylaczyl internet:-PA.Kasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny