X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Wiem jak to jest. Juz nawet glosno nic nie mowie zeby mnie maz nie wyklal ze znow wymyslam. Ale tak to juz jest jak czlowiekowi na czyms zalezy... a to twoja pierwsza ciaza Kofeinka?

Tak, pierwsza i długo wyczekiwana... a ja od 10 lat choruję na Stwardnienie rozsiane i dlatego tak się boję o to czy wszystko ok z ciążą

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    No właśnie panikuje... zgrywam twardziela, a w środku sram ze strachu, że z maleństwem może być coś nie tak.
    A do wizyty czwartkowej jeszcze tak daleeeeko :( i to do godziny 20:00 :(

Kofeinka będzie dobrze! No musi być, nie ma innego wyjścia. Ja kolejne usg mam dopiero około 15-20 sierpnia i mam zamiar na spokojnie poczekać. Założyłam sobie, że póki nie mam bólów, krwawień i jakiś niepokojących objawów to przecież nic złego nie może się dziać.

Padnięta dziewczyny jestem jak bury osioł. Posprzątałam, byłam na zakupach, zrobiłam obiad, sałatkę brokułową na podwieczorek i przygotowałam spód serowy na jutrzejszą tartę ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. Ledwie na nogach stoję ale chociaż humor mi się poprawił ;) Jeszcze tylko podłogi umyję i idę na słonko książkę poczytać :D

Marcysia86, kofeinka lubią tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia
    mogę Ci tylko pozazdrościć słoneczka, bo u mnie dziś burze :(
    No to ładnie dziś nawojowałaś - jak robot (kuchenny) ;)

wac4wpq.png

• Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jeśli macie otwarte ramiona to dołączam do marcówek 2016:)

A.Kasia, Mietka 30:), Love_life, Marcysia86, Izoleccc, Helen lubią tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzialka wrote:
    Cześć dziewczyny, jeśli macie otwarte ramiona to dołączam do marcówek 2016:)

SUPER!!!!!!!!! :) BARDZO GORĄCO WITAMY

Rudzialka, Helen lubią tę wiadomość

wac4wpq.png

• Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może coś o sobie.

Jestem w 5tc. 1,5roku temu miało miejsce poronienie samoistne, teraz mam nadzieję że będzie inaczej.
    Co do objawów, to podobnie jak A.Kasia: ból piersi, ból podbrzusza, mdłości zanim wstanę w łóżka i wysyp na twarzy.
    Rozkminiam że trądzik i bolące piersi są kwestią wysokiego progesteronu. Więc dobrze się dzieje, bo warunki sprzyjają, mimo że badań lekarz mi jeszcze nie zlecił.
    Pierwszą wizytę z USG mam za sobą, widziałam narazie pęcherzyk 11mm. Tak bym chciała aby pojawił się zarodek ...

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze Kofeinka! Bo dlaczego mialoby byc zle? Grunt to pozytywne myslenie:-)

Gratuluje Rudzialka i witamy:-)

kofeinka lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    A jak mnie boli głównie po prawej stronie (tak jak jajnik) to mam się martwić??? :(
    poboli i przestaje na jakiś czas, wczoraj np prawie wcale tego nie czułam, a dziś niestety często, może to od zmęczenia?? bo dziś dużo sprzątam i kręcę sie po domu

Mnie też z prawej bolało i się bałam ze to wyrostek jakiś czy coś a za jakiś czas lewa strona się odezwała ;)

kofeinka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • kamka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Kasiu to widzę że masz tak jak ja. Mój jest w domu 4 dni w tygodniu, a 3 dni w trasie :( a w sezonie koncertowym nawet i 5 dni w tyg jest poza domem :(
    Teraz też siedzę sama od 4 dni. Przyjechał po mnie tata z mamą i zabrali mnie do siebie, do Gdańska <3 Dziś pierwszy raz Fasol w brzuchu będzie u taty w pracy, podczas koncertu :D Zrobię mu niespodziankę :D

Chociaż jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży byłam na Orange Warsaw Festival i bawiłam się na Musie jak oszalała! Nie oszczędzałam się :D Musi mi to wystarczyć na rok. Jestem koncertowa dziewczyna i długo nie wytrzymam.
    Magda lena my teZ w gdansku siedzimy ale jutro juz powrot do domu.
    .

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz doszedl jeszCze bol W Dole plecow ;) Wymiotuje nadal to już mój poranny rytuał... my zaraz rozpalamy grila mezus kupił kielbache a mamuśka-żonka ogóry kiszone hehe. Smaki mam nie z tej ziemi wczoraj kalafiorowa zagryzlam czekolada...

Helen lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie dziewczyny, czy wykonujecie wszystkie czynnosci domowe np. sprzatanie, zmywanie, naczyn czy podlog? Czego lepiej unikac? Czy cos moze faktycznie zaszkodzic?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Mnie też z prawej bolało i się bałam ze to wyrostek jakiś czy coś a za jakiś czas lewa strona się odezwała ;)

ech.... sama już nie wiem co mam myśleć :/
    staram się nie myśleć o złym

wac4wpq.png

• Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze tego grilla:) u nas w południowo-wschodniej Polsce burze. Siedze w domu i odpoczywam, bo ciagle czuje lekki bol w podbrzuszu.
    Wiecie co, po tym ostatnim poronieniu mam tak, ze po jakims lekkim wysilku sprawdzam czy nie krwawie. Czy ktoras tez tego doswiadczyla?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 19:19

• Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Powiedzcie dziewczyny, czy wykonujecie wszystkie czynnosci domowe np. sprzatanie, zmywanie, naczyn czy podlog? Czego lepiej unikac? Czy cos moze faktycznie zaszkodzic?
    WG mnie mozna wykonywac lekkie czynnosci, bez schylania sie i podnoszenia ciezkich rzeczy. Ja np. kupilam sobie mopa i dzieki niemu nie musze sie schylac myjac podloge, chociaz wiem ze na kolanach zrobie to lepiej hehe

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wielkość zarodka w 8 tyg i 1 dniu prawie 14 mm trzynaście z kawałkiem jest ok? Na usg wyszło ze niby dobrze, że nawet ma dwa dni więcej, ale wiecie czytam teraz te głupoty w internecie...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzialka wrote:
    Zazdroszcze tego grilla:) u nas w południowo-wschodniej Polsce burze. Siedze w domu i odpoczywam, bo ciagle czuje lekki bol w podbrzuszu.
    Wiecie co, po tym ostatnim poronieniu mam tak, ze po jakims lekkim wysilku sprawdzam czy nie krwawie. Czy ktoras tez tego doswiadczyla?

Tez tak mam. Za kazdym razem jak jestem w toalecie dokladnie ogladam co mi zostalo na papierze po podcieraniu. Czasem nawet czesciej, jak poczuje troche wiecej wilgoci. Tak juz chyba bedzie niestety:-/

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dziewczyny czy wielkość zarodka w 8 tyg i 1 dniu prawie 14 mm trzynaście z kawałkiem jest ok? Na usg wyszło ze niby dobrze, że nawet ma dwa dni więcej, ale wiecie czytam teraz te głupoty w internecie...

W ciazy internet powinien byc zakazany. Pamietam jak w pierwszej ciazy po pierwszej wizycie pani doktor wyszla ze mna na korytarz zeby pogratulowac mezowi i powiedziala mu zeby mi wylaczyl internet:-P

A.Kasia lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    A.Kasia
    mogę Ci tylko pozazdrościć słoneczka, bo u mnie dziś burze :(
    No to ładnie dziś nawojowałaś - jak robot (kuchenny) ;)

Pozazdrościłaś i teraz burza również u mnie :D

• Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka87 też jestem w ostrowca :D

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzialka wrote:
    Skowroneczka87 też jestem w ostrowca :D

He he:-) to moze mijamy sie na ulicy i o tym nie wiemy:-P

Rudzialka lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ