Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Wiem jak to jest. Juz nawet glosno nic nie mowie zeby mnie maz nie wyklal ze znow wymyslam. Ale tak to juz jest jak czlowiekowi na czyms zalezy... a to twoja pierwsza ciaza Kofeinka?

Tak, pierwsza i długo wyczekiwana... a ja od 10 lat choruję na Stwardnienie rozsiane i dlatego tak się boję o to czy wszystko ok z ciążą

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    No właśnie panikuje... zgrywam twardziela, a w środku sram ze strachu, że z maleństwem może być coś nie tak.
    A do wizyty czwartkowej jeszcze tak daleeeeko :( i to do godziny 20:00 :(

Kofeinka będzie dobrze! No musi być, nie ma innego wyjścia. Ja kolejne usg mam dopiero około 15-20 sierpnia i mam zamiar na spokojnie poczekać. Założyłam sobie, że póki nie mam bólów, krwawień i jakiś niepokojących objawów to przecież nic złego nie może się dziać.

Padnięta dziewczyny jestem jak bury osioł. Posprzątałam, byłam na zakupach, zrobiłam obiad, sałatkę brokułową na podwieczorek i przygotowałam spód serowy na jutrzejszą tartę ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. Ledwie na nogach stoję ale chociaż humor mi się poprawił ;) Jeszcze tylko podłogi umyję i idę na słonko książkę poczytać :D

Marcysia86, kofeinka lubią tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia
    mogę Ci tylko pozazdrościć słoneczka, bo u mnie dziś burze :(
    No to ładnie dziś nawojowałaś - jak robot (kuchenny) ;)

wac4wpq.png

• Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jeśli macie otwarte ramiona to dołączam do marcówek 2016:)

nick nieaktualny, Mietka 30:), Love_life, Marcysia86, nick nieaktualny, Helen lubią tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzialka wrote:
    Cześć dziewczyny, jeśli macie otwarte ramiona to dołączam do marcówek 2016:)

SUPER!!!!!!!!! :) BARDZO GORĄCO WITAMY

Rudzialka, Helen lubią tę wiadomość

wac4wpq.png

• Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może coś o sobie.

Jestem w 5tc. 1,5roku temu miało miejsce poronienie samoistne, teraz mam nadzieję że będzie inaczej.
    Co do objawów, to podobnie jak A.Kasia: ból piersi, ból podbrzusza, mdłości zanim wstanę w łóżka i wysyp na twarzy.
    Rozkminiam że trądzik i bolące piersi są kwestią wysokiego progesteronu. Więc dobrze się dzieje, bo warunki sprzyjają, mimo że badań lekarz mi jeszcze nie zlecił.
    Pierwszą wizytę z USG mam za sobą, widziałam narazie pęcherzyk 11mm. Tak bym chciała aby pojawił się zarodek ...

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze Kofeinka! Bo dlaczego mialoby byc zle? Grunt to pozytywne myslenie:-)

Gratuluje Rudzialka i witamy:-)

kofeinka lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    A jak mnie boli głównie po prawej stronie (tak jak jajnik) to mam się martwić??? :(
    poboli i przestaje na jakiś czas, wczoraj np prawie wcale tego nie czułam, a dziś niestety często, może to od zmęczenia?? bo dziś dużo sprzątam i kręcę sie po domu

Mnie też z prawej bolało i się bałam ze to wyrostek jakiś czy coś a za jakiś czas lewa strona się odezwała ;)

kofeinka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • kamka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Kasiu to widzę że masz tak jak ja. Mój jest w domu 4 dni w tygodniu, a 3 dni w trasie :( a w sezonie koncertowym nawet i 5 dni w tyg jest poza domem :(
    Teraz też siedzę sama od 4 dni. Przyjechał po mnie tata z mamą i zabrali mnie do siebie, do Gdańska <3 Dziś pierwszy raz Fasol w brzuchu będzie u taty w pracy, podczas koncertu :D Zrobię mu niespodziankę :D

Chociaż jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży byłam na Orange Warsaw Festival i bawiłam się na Musie jak oszalała! Nie oszczędzałam się :D Musi mi to wystarczyć na rok. Jestem koncertowa dziewczyna i długo nie wytrzymam.
    Magda lena my teZ w gdansku siedzimy ale jutro juz powrot do domu.
    .

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz doszedl jeszCze bol W Dole plecow ;) Wymiotuje nadal to już mój poranny rytuał... my zaraz rozpalamy grila mezus kupił kielbache a mamuśka-żonka ogóry kiszone hehe. Smaki mam nie z tej ziemi wczoraj kalafiorowa zagryzlam czekolada...

Helen lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie dziewczyny, czy wykonujecie wszystkie czynnosci domowe np. sprzatanie, zmywanie, naczyn czy podlog? Czego lepiej unikac? Czy cos moze faktycznie zaszkodzic?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Mnie też z prawej bolało i się bałam ze to wyrostek jakiś czy coś a za jakiś czas lewa strona się odezwała ;)

ech.... sama już nie wiem co mam myśleć :/
    staram się nie myśleć o złym

wac4wpq.png

• Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze tego grilla:) u nas w południowo-wschodniej Polsce burze. Siedze w domu i odpoczywam, bo ciagle czuje lekki bol w podbrzuszu.
    Wiecie co, po tym ostatnim poronieniu mam tak, ze po jakims lekkim wysilku sprawdzam czy nie krwawie. Czy ktoras tez tego doswiadczyla?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 19:19

• Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Powiedzcie dziewczyny, czy wykonujecie wszystkie czynnosci domowe np. sprzatanie, zmywanie, naczyn czy podlog? Czego lepiej unikac? Czy cos moze faktycznie zaszkodzic?
    WG mnie mozna wykonywac lekkie czynnosci, bez schylania sie i podnoszenia ciezkich rzeczy. Ja np. kupilam sobie mopa i dzieki niemu nie musze sie schylac myjac podloge, chociaz wiem ze na kolanach zrobie to lepiej hehe

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wielkość zarodka w 8 tyg i 1 dniu prawie 14 mm trzynaście z kawałkiem jest ok? Na usg wyszło ze niby dobrze, że nawet ma dwa dni więcej, ale wiecie czytam teraz te głupoty w internecie...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzialka wrote:
    Zazdroszcze tego grilla:) u nas w południowo-wschodniej Polsce burze. Siedze w domu i odpoczywam, bo ciagle czuje lekki bol w podbrzuszu.
    Wiecie co, po tym ostatnim poronieniu mam tak, ze po jakims lekkim wysilku sprawdzam czy nie krwawie. Czy ktoras tez tego doswiadczyla?

Tez tak mam. Za kazdym razem jak jestem w toalecie dokladnie ogladam co mi zostalo na papierze po podcieraniu. Czasem nawet czesciej, jak poczuje troche wiecej wilgoci. Tak juz chyba bedzie niestety:-/

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dziewczyny czy wielkość zarodka w 8 tyg i 1 dniu prawie 14 mm trzynaście z kawałkiem jest ok? Na usg wyszło ze niby dobrze, że nawet ma dwa dni więcej, ale wiecie czytam teraz te głupoty w internecie...

W ciazy internet powinien byc zakazany. Pamietam jak w pierwszej ciazy po pierwszej wizycie pani doktor wyszla ze mna na korytarz zeby pogratulowac mezowi i powiedziala mu zeby mi wylaczyl internet:-P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    A.Kasia
    mogę Ci tylko pozazdrościć słoneczka, bo u mnie dziś burze :(
    No to ładnie dziś nawojowałaś - jak robot (kuchenny) ;)

Pozazdrościłaś i teraz burza również u mnie :D

• Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka87 też jestem w ostrowca :D

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzialka wrote:
    Skowroneczka87 też jestem w ostrowca :D

He he:-) to moze mijamy sie na ulicy i o tym nie wiemy:-P

Rudzialka lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ