X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Ja mam na całej długości. Właśnie na tvn style rozmowa o FAS. No ale myślę, że żadnej z nas to nie dodyczy, więc tylko w ramach poszerzania horyzontôw.

O matko - ta kobieta w żółtej koszuli ma jedno ucho niżej od drugiego ? Oblecha

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey ale ten FAS mi chyba nie grozi jeśli w czasie całej ciąży wypiłam może pół szklanki piwa, 1 łyk wina i 1 łyk szampana co ?

• Est Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Kuleczki moje okrągłe - czy któraś z Was jeszcze nie ma linea nigra?

Ja też nie mam :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to kurde ani na prawym ani na lewym ,ani na plecach bo tu już wtedy są problemy z oddychaniem :( z rogalem czy bez no w ogóle spać nie mogę? Czy to przez stres ,sama nie wiem ...Choć jakoś niewygodnie mi z tym brzuszkiem , ciągłym uciskiem i bólami więzadeł i kości na dole eh...

A co do "dwójki' to nie chcę zapeszać ,ale chyba leki od gina zaczęły działać :) bo od 3 dni chodzę co dzień rano , a w zeszłym tygodniu 4 razy na 7 :) taka rzecz a cieszy jak nie wiem haha!

Co do prania i prasowania ciuszków , ja mam zamiar od razu na początku lutego się za to zabrać :) Moja mała ma w końcu nakaz siedzenia do 16 marca od Mamusi, trochę po terminie no ale co tam damy rade :P

Kamka trzymam kciuki za dobre wyniki i ,żebyś wyszła do domku :)

km5szbmhexpco9m1.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:54

Est lubi tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami w podłym humorze po wizycie. Jedynym plusem jest to że nie mam cukrzycy wyniki są oki. A tak poza tym to:
    wyszły mi czerwone plamy na brzuchu w pon, niby się tym nie przejmowałam ale dzisiaj pokazałam je położnej ona na to że najprawdopodobniej mam problem z wątrobą i trzeba to szybko zbadać, bo to niebezpieczne w ciąży.
    Po drugie moja anemia się strasznie pogłębiła.
    Po trzecie wg pomiarów położnej (centymetrem krawieckim) nasza córeczka za mała przybiera na wadze, co może się dla mnie skoczyć cesarką bo od miesiąca urósł mi tylko 1 cm czyli tyle co nic.
    Jak na następnej wizycie nie będzie wzrostu to będziemy działać jak stwierdziła.
    Normalnie płakać mi się chce z bezradności..
    Pocieszam się tylko tym że słyszałam serduszko i mała się rusza..
    A teraz muszę żyć z niepewnością do 4 stycznia :( :(

• Lilou1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:25

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. Witam się z Wami w naszą studniówkę :D
    Witam również nową marcóweczkę z terminem na ten sam dzień co ja :D
    Co do linii Negra to ja ją mam zaczyna się kawałek pod pępkiem i nie jest jakaś super mocno widoczna.
    W naszym przypadku teściowie nic nie kupili do tej pory a jeśli będą chcieli to raczej dostaniemy pieniążki abyśmy sami kupili co nam się podoba. Za to moja mama szaleje z kupnem ciuszków, i wybiera naprawdę fajne:)
    Ja z witamin to biorę MamaDHA, magnez Magnezin i żelazo Sorbifer.

Kate84, muminka83, Czarodziejka87, Lilou1984, Mania1718 lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena90 a jak wyglądają te plamy? Ja mam czasami takie drobne przebarwienia i myślałam, że to skóra się rozciąga. U mnie brzuch też mało rośnie, a na ostatniej wizycie stnuś też był nieduży. To mnie zmartwiłaś... Mówili coś więcej o możliwych przyczynach?

• alinalii Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domii nie nie dzwoniłam , poczekam jeszcze kilka dni

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Witam się z wami w podłym humorze po wizycie. Jedynym plusem jest to że nie mam cukrzycy wyniki są oki. A tak poza tym to:
    wyszły mi czerwone plamy na brzuchu w pon, niby się tym nie przejmowałam ale dzisiaj pokazałam je położnej ona na to że najprawdopodobniej mam problem z wątrobą i trzeba to szybko zbadać, bo to niebezpieczne w ciąży.
    Po drugie moja anemia się strasznie pogłębiła.
    Po trzecie wg pomiarów położnej (centymetrem krawieckim) nasza córeczka za mała przybiera na wadze, co może się dla mnie skoczyć cesarką bo od miesiąca urósł mi tylko 1 cm czyli tyle co nic.
    Jak na następnej wizycie nie będzie wzrostu to będziemy działać jak stwierdziła.
    Normalnie płakać mi się chce z bezradności..
    Pocieszam się tylko tym że słyszałam serduszko i mała się rusza..
    A teraz muszę żyć z niepewnością do 4 stycznia :( :(

Przpraszam bardzo ale czy położna na podstawie wymiaru Twojego brzuszka sugeruje, że waga dziecka może być nieprawidłowa. No co za bzdura.
    Ja się mierzę i mimo, że brzuch mi rośnie w pępku mamy praktycznie cały czas tyle samo cm a mała przybiera na wadze prawidłowo. Dla mnie sugerowanie się wymiarami w cm to jakieś średniowiecze.

ryjkek lubi tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwone plamy różnej wielkości na brzuchu i innych częściach ciała które dodatkowo swędzą..
    W styczniu poinformują mnie lepiej do tego czasu chyba mnie szlag trafi i osiwieje

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira to nie jest pomiar obwodu brzucha tylko od spojenia łonowego do końca macicy. Tak to wygląda w Szwecji

Mania1718 lubi tę wiadomość

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    czerwone plamy różnej wielkości na brzuchu i innych częściach ciała które dodatkowo swędzą..
    W styczniu poinformują mnie lepiej do tego czasu chyba mnie szlag trafi i osiwieje

Madzialena a robiłaś próby wątrobowe z krwi? Nie chcę Cię straszyć ale moze wsakzywać to na cholestazę. Mialam to " dziadostwo" ... i nie jest to miła przypadłość a im szybciej zdiagnozowana tym łatwiej można ją wyciszyć.

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kobitki:)

Ja dziś zaliczylam ost. wizytę u stomatologa:)

Czy was też tak boli zwłaszcza po chodzeniu i staniu kość łonowa i spojenie? Mam takie dni że normalnie odpadam i jak tu ćwiczyć? chyba ze bedę się zmuszać?

Obwód brzucha w pępku mam 96 cm :)

Dziś zakupilam stanik w nowym rozmiarze, ale nawet nie wiem czy dobrze wzielam 80 C - Grunt ze mi wygodnie i nic nie uciska w obwodzie ...przy aktualnych wymiarach 80 cm pod i 92 w biuście. Normalnie przed ciażą nosiłam 70c a czasem 70b jak sie schdudło.

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina81 wrote:
    Madzialena a robiłaś próby wątrobowe z krwi? Nie chcę Cię straszyć ale moze wsakzywać to na cholestazę. Mialam to " dziadostwo" ... i nie jest to miła przypadłość a im szybciej zdiagnozowana tym łatwiej można ją wyciszyć.

dzisiaj robiłam, bedzie do mnie dzwonic jak przyjda wyniki

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla naszych kochanych marcóweczek życzę, abyśmy wszystkie dotrwały jak najdłużej w dwu=pakach:)

Est, A.Kasia, perła ziemi lubią tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    dzisiaj robiłam, bedzie do mnie dzwonic jak przyjda wyniki

Trzymam kciuki aby wszystko było ok!

Madzialena90 lubi tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena trzymaj się Kochana!
    Mam nadzieję, że te plamy na brzuchu to po prostu uczulenie na coś. Daj znać jak wyniki.
    A co do małej- nie zrobią Ci usg, żeby ją rzeczywiście pomierzyć ?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie, podobnie jak u Magdaleny90 , generalnie z dobrych wiadomości to, że nie mam cukrzycy i serduszko małego pięknie bije. Powiedziałam ginowi o twardnieniach i zrobił usg szyjki i moja szyjka w ciągu miesiąca niestety zjechała z 4,5 cm do 2,9. Od dziś luteina 2 x dziennie, nos-pa, jak najwięcej oszczędzania i w styczniu decyzja czy zakładamy pessar...
    Aha i mały uparcie w brzuszku nadal główką w dół :), w sumie dobrze, byle tam do marca tak wytrzymał...

Obwód brzucha - 99 cm, ale to w sumie "pikuś", za to wyszło mi, że w dwa tygodnie złapałam 2,5 kg na wadze... - mam nadzieję, że to kwestia moich słabych wypróżnień w toalecie, bo też tak jak u Was i u mnie szału nie ma w tym temacie.

1usai09khne0c7t3.png
‹‹ 1338 1339 1340 1341 1342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ