X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Witajcie w kolejnym tygodniu :) u mnie spokojnie, oby tak dalej.samopoczucie ok. Oszczędzam się, ale mimo to staram się poruszać troszkę po domu bo u mnie właśnie przy bez ruchu kręgosłup się odzywa. Jutro chyba się w końcu zbiore na ta glukozę. Wiem czym to pachnie i ciągle odwlekam to badanie :) miłego dnia :)

Niby im później tym lepiej. Ja np robiłam w 24+0 i zastanawiam się czy nie za szybko.
    Z cytrynką różnie - mnie nie pozwolili wcisnąć bo podobno zaburza wchłanianie cukru ale nie wiem ile w tym prawy. Pomyśl, że to dla dzidziusia

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczki moje okrągłe - czy któraś z Was jeszcze nie ma linea nigra?

• alinalii Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    alinali - ja też ciągle bez kasy, i co więcej bez decyzji po postępowaniu...
    gdyby nie to, ze mój partner dużo zarabia i mi pomaga to nie wiem z czego bym żyła, nie mówiąc o wyprawce..

no dokładnie ja też jestem w takiej sytuacji że nie umieram z głodu , no ale kurcze mimo wszystko , jest masę kobiet dla których ten czas byłby nie do przeżycia;/

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do tych z Was, które remontowały ostatnio łazienkę. Jaki był koszt robocizny generalnego remontu i jaki to był metraż? Bo uzgadniam warunki z wykonawcą i nie chcę przepłacić.

Kurcze nie powiem Ci ile za samą łazienkę bo robili nam jeszcze przedpokój i trochę roboty mieli za całą robocizne wzięli 7 tysięcy ( łazienka plus przedpokój ) tylko tak jak mówię robota od podstaw bo u nas wszystko spadło na głowę. Uwineli się w miesiąc ze wszysktim. Zaraz zapytam męża ile ma ta łazienka to dam znać bo ja to zielona w tym temacie jestem ale jak wrzucałam zdjęcia to widać, że malutka ale przedpokój mamy dość duży

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    alinali - ja też ciągle bez kasy, i co więcej bez decyzji po postępowaniu...
    gdyby nie to, ze mój partner dużo zarabia i mi pomaga to nie wiem z czego bym żyła, nie mówiąc o wyprawce..

ps. na pue w zakładce zasiłki mam ciągle "brak elementów do wyświetlenia" :(
    Też tak miałam i telefonicznie się upomniałam :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:

Ja na brzuchu nie mam. Robi mi się lekka na wzgórku łonowym

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Ja nie mam :)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:

ja nie mam :(

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Tak w 17tyg dopadło mnie koszmarne przeziębienie i gim mi polecił stodal bo kaszel może wywołać skurcze. W półtora dnia pół butelki wydudlałam i przeszło :-)

pocieszasz kochana bo ja dzis zaczynam 3 tydz walki z kaszlem:( kolezanka mi poleciła stodal mam taka lekarke rodiznna ze nic nie wie masakraa! oby pomogło bo idzie sie udusic:(

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Ja nie mam :)

a Ja mam i na dole i naad pepkiem:D

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:

Ja nie mam i póki co się nie zanosi. Ale nie wszystkie kobiety mają.

Olatychy - dzięki wielkie! No właśnie po Twoich zdjęciach wyglądało, że metrażowo mamy te łazienki podobne. U nas jest naprawdę sporo roboty (do tego okna trzeba zamurować, drzwi wraz z ościeżnicą wymienić itd) a firma remontowa wyceniła nam ten remont na 6430 zł i tak się zastanawiam czy dużo czy mało. Tylko z tego co zrozumiałam to po ich stronie są te wszystkie pierdoły, jakieś rurki i pierdółki, więc w sumie nie wychodzi tak drogo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 13:19

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - no moim zdaniem nie dużo bo faktycznie macie tam więcej roboty, chociaż u nas też były przeboje z podłogą itd. A te pierdoły też były po ich stornie :) Wydaje mi się, że podali rozsądną cenę

A.Kasia lubi tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Też tak miałam i telefonicznie się upomniałam :)

w sensie o co? :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O brak środków na koncie. Jeszcze się poużalałam, że są święta i wydatki a ja nie mam środków do życia.

Zadzwoń i zapytaj jak wygląda sprawa z Twoimi środkami.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    pocieszasz kochana bo ja dzis zaczynam 3 tydz walki z kaszlem:( kolezanka mi poleciła stodal mam taka lekarke rodiznna ze nic nie wie masakraa! oby pomogło bo idzie sie udusic:(

3tygodnie i nic nie pomaga ?
    Mnie dopadło po katarze - okropność bo brzuch mi się spinał strasznie i bałam się o dziecko, że coś mu się stanie.
    O 20 dzwoniłam do gina z wielkimi przeprosinami ze o tej porze ale inaczej się uduszę.
    I tak późno mój mąż jechał do miasta po ten syrop.
    Prócz syropu w garze ugotowałam sobie miętę, majeranek i co tam jeszcze ziołowego miałam ( chyba rumianek ) i łeb w garnek - wdychałam ile się tylko dało. Potem postawiłam sobie przy łóżku na noc.
    Na dodatek wstawiłam do pralki kilka ręczników i małe wirowanie, takie mokre rozwiesiłam na suszarce, którą postawiłam w sypialni. Istotne jest by powietrze było wilgotne i świeże.
    To tyle co ja zrobiłam. Kaszleć kaszlałam chyba z 5 dni łącznie ale ten najgorszy kaszel czyli średnio co kilkadziesiąt sekund minął po półtora dnia.

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też nie mam tej linii i zastanawiałam sie czy jestem jedyna czy może jednak nie.

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia- ja ze remont łazienki 2 na 2 metry zapłaciłam 4000tys. Remont był generalny z wymianą rur itp. dużo tego było, tyle że za materiał my płaciliśmy.

Ja mam linea nigra na całym brzuchu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 13:39

28whyx8d41olhvnv.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na całej długości. Właśnie na tvn style rozmowa o FAS. No ale myślę, że żadnej z nas to nie dodyczy, więc tylko w ramach poszerzania horyzontôw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 13:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Ja dziś nie spałam do 5, wstaliśmy w niedzielę przed 12, popołudniu wypiłam kawę (którą jakiś czas temu zamieniłam na zbożową) i taki efekt.

Vira doskonale rozumiem o co chodzi z tym kupowaniem przez teściową, bo jakiś czas temu zostało mi narzucone, że mam jechać 50 km oglądać łóżeczko. Wcześniej "teściowa" nie raczyła pokazać jak ono wygląda, tylko zadzwoniła do sprzedającego i umówiła się na spotkanie. Awantura z narzeczonym nieziemska. A skończyło się tak, że następnego dnia pojechaliśmy i kupiliśmy łóżeczko, które znaleźliśmy sami,a które podobało nam się o wiele bardziej.
    Rozumiem kupowanie ubranek ale tego typu sprzęty, przy których zwraca się uwagę na funkcjonalność czy estetykę (bo w końcu u ciebie w domu będą stać)powinno się wybierać samemu.

Dzisiaj daję ostatni dzień na moją allegrową przesyłkę z wanienką, którą zamówiłam 2 tygodnie temu wrrrr :/

No dokładnie to.
    Mówiłam teściowej o ochraniaczu na łóżeczko z poduszek ze mi się strasznie podoba taki zestaw. Teściowa zaoferowała, że kupi a ja mam wybrać.
    Jak wybrałam to kręciła nosem przez chyba 3 tygodnie bo nic co jej podsyłałam jej się nie podobało. W końcu się poddałam i olałam temat. Ona sama go wznowiła i powiedziała, że mamy wybrać z mężem. Wybraliśmy i mimo, ze jej się nie podobało to się zgodziła i zamówiła - chociaż na chwile przed zamówieniem jeszcze mnie pytała czy na pewno chce zestaw x a czy nie przypadkiem y. Grrrrr.
    Ciekawe jak będzie z tym bujaczkiem.
    Ja rozumiem, że ona przeżywa, że to jej pierwsza wnuczka itd i ma fioła na punkcie swojego synka a to jego krew więc na pewno będzie miała fioła na punkcie małej ale chyba powinna zrozumieć, że pierwszeństwo wyboru czegokolwiek mamy my jako rodzice.

• domiii Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    O brak środków na koncie. Jeszcze się poużalałam, że są święta i wydatki a ja nie mam środków do życia.

Zadzwoń i zapytaj jak wygląda sprawa z Twoimi środkami.

Kochana, dzwonię co kilka dni i nic mi nie mówią :(
    dzwoniłam jeszcze teraz - podobno sprawa jest przekazana do aprobaty cokolwiek to znaczy... mam dzwonić za kilka dni i może będzie już decyzja..

alinali a Ty dzowniłaś na infolinię?

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 1337 1338 1339 1340 1341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ