X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii mi ZUS wstrzymał wypłate na 2 mc, a teraz dostałam za 1.5 mca kase i tydzien pozniej za zwolnienie ktore mam do 16 grudnia czyli się pośpieszyli :) cieszę się, bo mogę szaleć wyprawkowo :)

alinalii lubi tę wiadomość

relggu1r2zuga2rf.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolla22 witaj :) ja biore Pregna dha i magnez + do tego cala sterte innych lekow :P imie juz macie wybrane?

Madlene witaj w klubie hihi u mnie tez 99cm w brzucholku :D

Muminko za odkurzanie o 6 rano to tez bym Cie udusila hehe :P

Paola jak gin mi pozwoli na jakas aktywnosc to chcialabym tak na poczatku lutego poprac i poprasowac wszystko, a jak dalej bede musiec lezec to moja mama juz sie zaoferowala z pomoca :)

Madlene.:), muminka83, Falon lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    dziewczyny a co do DwójeK:D to nie probowłyscie pic kawy zbozowej INKA ? Ja odkad ja pij to nie mam problemow:D
    Pije Inke od początku ciąży, więc chyba na mnie nie działa jak się zatka to już koniec.

28whyx8d41olhvnv.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku przerażało mnie, że nic nie mam, więc zaczęłam kupować wszystko wcześnie. Teraz przeraża mnie, że mam to wszystko w szafie jedno na drugim, wpychałam wszystko co kupiłam i boję się, że nie zdążę tego posprzątać i poukładać ;) Heh, ja to zawsze mam jakiś problem ;)

domiii lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe :P sąsiedzi się przyzwyczaili. :P hihi ja nie marudzę jak puszczają na fuullll muzę o 23 w nocy tak że łóżko łazi a oni nie mówią ani słowa jak ja odkurzam tak rano. :D

Falon, uska31, Kate84 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allinali mi też zus wstrzymał wypłatę. Pieniążki za lipiec otrzymałam dopiero w listopadzie i wtedy mi wyrównali za te kilka miesięcy więc nic się nie martw.

28whyx8d41olhvnv.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w kolejnym tygodniu :) u mnie spokojnie, oby tak dalej.samopoczucie ok. Oszczędzam się, ale mimo to staram się poruszać troszkę po domu bo u mnie właśnie przy bez ruchu kręgosłup się odzywa. Jutro chyba się w końcu zbiore na ta glukozę. Wiem czym to pachnie i ciągle odwlekam to badanie :) miłego dnia :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Witajcie w kolejnym tygodniu :) u mnie spokojnie, oby tak dalej.samopoczucie ok. Oszczędzam się, ale mimo to staram się poruszać troszkę po domu bo u mnie właśnie przy bez ruchu kręgosłup się odzywa. Jutro chyba się w końcu zbiore na ta glukozę. Wiem czym to pachnie i ciągle odwlekam to badanie :) miłego dnia :)

Martka89 nie martw się tą glukozą! Nie taki diabeł straszny:) tylko koniecznie zaopatrz się w cytrynkę, która niweluje ten mdły smak glukozy. Polecam zabrać ciekawą książkę i nawet się nie obejrzysz jak całą "akcję" będziesz miała z głowy! ;-)

201604051765.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w brzuchu 89 cm. Ale skóra wokół pępka tak jakby w takich czerwonych cętkach.... Trochę to dziwne, że nie rośnie (a waga niestet tak), ale tydzień temu wciąż dno macicy miałam tylko 1 cm nad pępkiem. Pewnie jak się podniesie to i obwód brzucha też się powiększy. Ja to numer two to tylko raz w tygodniu (przed ciążą też tak było).

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    U mnie wczorajszy wieczór kiepski i psie samopoczucie :/ idę za chwilę na spacer, pewnie się trochę poprawi.
    Co do uciążliwych sąsiadów żadna z Was nie chciałaby być na moim miejscu. Pode mną mieszka patologia- 25- letni narkoman bez rodziców, we wlasnosciowym mieszkaniu
    Niekiedy imprezy trwają u niego 3 dni z rzędu przy muzyce z kolumny basami podkrexonymi na full, dracymi się dziewuchami i tłumem podobnych do niego narkomanów.
    Nic z tym nie można zrobić w naszym zacnym kraju, dopóki on reguluje na bieżąco czynsz.
    Zastanawiam się jak Olek będzie przesypial takie noce :/
    Mój mąż ma twardy sen i śpi, mi nie pomagają nawet zatyczki.
    A tak wogole nabawilam się od nich kolejny raz zapalenia ucha, boli jak nie wiem :(

Co mogę na to stosować w ciazy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 12:30

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• baassiia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie biore za pranie w styczniu, z tego wzgledu, ze w lutym juz roznie moze byc. A przeciez przy prasowaniu tez odstac trzeba swoje.

jagood lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane brŁA KTÓRAS z was na kaszel syrop stodal?

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dziewczyny dalej nie dostałam zusu :( martwie się ..

z tego co pamiętam również jesteś na wysokich składkach, ja czekam dwa miesiące na wypłatę z zusu, ale dostałam informacje od urzędnika że jest decyzja na przesłanie środków 15.12

może u Ciebie padła już jakaś decyzja, daj znać.Oby się pospieszyli

do czterech razy sztuka.
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dziewczyny dalej nie dostałam zusu :( martwie się ..

Alina założyłaś to pue?

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do tych z Was, które remontowały ostatnio łazienkę. Jaki był koszt robocizny generalnego remontu i jaki to był metraż? Bo uzgadniam warunki z wykonawcą i nie chcę przepłacić.

• alinalii Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Alina założyłaś to pue?

tak, ale nie po drodze mi jechać do innego miasta , okazać że ja to ja ;P

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    z tego co pamiętam również jesteś na wysokich składkach, ja czekam dwa miesiące na wypłatę z zusu, ale dostałam informacje od urzędnika że jest decyzja na przesłanie środków 15.12

może u Ciebie padła już jakaś decyzja, daj znać.Oby się pospieszyli

tak na wysokich jestem , oby był przelew jutro ;) pocieszyłaś mnie ;P

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina warto dzwonić do upadłego do ZUSu ja mimo braku kontroli ostatnio dzięki PUE skapnęłam się, że nie mam jednej wypłaty. Zadzwoniłam i miła Pani mnie przeprosiła, że przeoczyła wypłatę środków i kasę mam mieć w środę. Taką datę mam na tym portalu.

Dzwonić najlepiej do 15 bo wtedy przełączają do terenowych jednostek :)

alinalii lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    kochane brŁA KTÓRAS z was na kaszel syrop stodal?

Tak w 17tyg dopadło mnie koszmarne przeziębienie i gim mi polecił stodal bo kaszel może wywołać skurcze. W półtora dnia pół butelki wydudlałam i przeszło :-)

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinali - ja też ciągle bez kasy, i co więcej bez decyzji po postępowaniu...
    gdyby nie to, ze mój partner dużo zarabia i mi pomaga to nie wiem z czego bym żyła, nie mówiąc o wyprawce..

ps. na pue w zakładce zasiłki mam ciągle "brak elementów do wyświetlenia" :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 13:08

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 1336 1337 1338 1339 1340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ