X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii mi ZUS wstrzymał wypłate na 2 mc, a teraz dostałam za 1.5 mca kase i tydzien pozniej za zwolnienie ktore mam do 16 grudnia czyli się pośpieszyli :) cieszę się, bo mogę szaleć wyprawkowo :)

alinalii lubi tę wiadomość

relggu1r2zuga2rf.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolla22 witaj :) ja biore Pregna dha i magnez + do tego cala sterte innych lekow :P imie juz macie wybrane?

Madlene witaj w klubie hihi u mnie tez 99cm w brzucholku :D

Muminko za odkurzanie o 6 rano to tez bym Cie udusila hehe :P

Paola jak gin mi pozwoli na jakas aktywnosc to chcialabym tak na poczatku lutego poprac i poprasowac wszystko, a jak dalej bede musiec lezec to moja mama juz sie zaoferowala z pomoca :)

Madlene.:), muminka83, Falon lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    dziewczyny a co do DwójeK:D to nie probowłyscie pic kawy zbozowej INKA ? Ja odkad ja pij to nie mam problemow:D
    Pije Inke od początku ciąży, więc chyba na mnie nie działa jak się zatka to już koniec.

28whyx8d41olhvnv.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku przerażało mnie, że nic nie mam, więc zaczęłam kupować wszystko wcześnie. Teraz przeraża mnie, że mam to wszystko w szafie jedno na drugim, wpychałam wszystko co kupiłam i boję się, że nie zdążę tego posprzątać i poukładać ;) Heh, ja to zawsze mam jakiś problem ;)

domiii lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe :P sąsiedzi się przyzwyczaili. :P hihi ja nie marudzę jak puszczają na fuullll muzę o 23 w nocy tak że łóżko łazi a oni nie mówią ani słowa jak ja odkurzam tak rano. :D

Falon, uska31, Kate84 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allinali mi też zus wstrzymał wypłatę. Pieniążki za lipiec otrzymałam dopiero w listopadzie i wtedy mi wyrównali za te kilka miesięcy więc nic się nie martw.

28whyx8d41olhvnv.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w kolejnym tygodniu :) u mnie spokojnie, oby tak dalej.samopoczucie ok. Oszczędzam się, ale mimo to staram się poruszać troszkę po domu bo u mnie właśnie przy bez ruchu kręgosłup się odzywa. Jutro chyba się w końcu zbiore na ta glukozę. Wiem czym to pachnie i ciągle odwlekam to badanie :) miłego dnia :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Witajcie w kolejnym tygodniu :) u mnie spokojnie, oby tak dalej.samopoczucie ok. Oszczędzam się, ale mimo to staram się poruszać troszkę po domu bo u mnie właśnie przy bez ruchu kręgosłup się odzywa. Jutro chyba się w końcu zbiore na ta glukozę. Wiem czym to pachnie i ciągle odwlekam to badanie :) miłego dnia :)

Martka89 nie martw się tą glukozą! Nie taki diabeł straszny:) tylko koniecznie zaopatrz się w cytrynkę, która niweluje ten mdły smak glukozy. Polecam zabrać ciekawą książkę i nawet się nie obejrzysz jak całą "akcję" będziesz miała z głowy! ;-)

201604051765.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w brzuchu 89 cm. Ale skóra wokół pępka tak jakby w takich czerwonych cętkach.... Trochę to dziwne, że nie rośnie (a waga niestet tak), ale tydzień temu wciąż dno macicy miałam tylko 1 cm nad pępkiem. Pewnie jak się podniesie to i obwód brzucha też się powiększy. Ja to numer two to tylko raz w tygodniu (przed ciążą też tak było).

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    U mnie wczorajszy wieczór kiepski i psie samopoczucie :/ idę za chwilę na spacer, pewnie się trochę poprawi.
    Co do uciążliwych sąsiadów żadna z Was nie chciałaby być na moim miejscu. Pode mną mieszka patologia- 25- letni narkoman bez rodziców, we wlasnosciowym mieszkaniu
    Niekiedy imprezy trwają u niego 3 dni z rzędu przy muzyce z kolumny basami podkrexonymi na full, dracymi się dziewuchami i tłumem podobnych do niego narkomanów.
    Nic z tym nie można zrobić w naszym zacnym kraju, dopóki on reguluje na bieżąco czynsz.
    Zastanawiam się jak Olek będzie przesypial takie noce :/
    Mój mąż ma twardy sen i śpi, mi nie pomagają nawet zatyczki.
    A tak wogole nabawilam się od nich kolejny raz zapalenia ucha, boli jak nie wiem :(

Co mogę na to stosować w ciazy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 12:30

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• baassiia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie biore za pranie w styczniu, z tego wzgledu, ze w lutym juz roznie moze byc. A przeciez przy prasowaniu tez odstac trzeba swoje.

jagood lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane brŁA KTÓRAS z was na kaszel syrop stodal?

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dziewczyny dalej nie dostałam zusu :( martwie się ..

z tego co pamiętam również jesteś na wysokich składkach, ja czekam dwa miesiące na wypłatę z zusu, ale dostałam informacje od urzędnika że jest decyzja na przesłanie środków 15.12

może u Ciebie padła już jakaś decyzja, daj znać.Oby się pospieszyli

do czterech razy sztuka.
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dziewczyny dalej nie dostałam zusu :( martwie się ..

Alina założyłaś to pue?

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do tych z Was, które remontowały ostatnio łazienkę. Jaki był koszt robocizny generalnego remontu i jaki to był metraż? Bo uzgadniam warunki z wykonawcą i nie chcę przepłacić.

• alinalii Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Alina założyłaś to pue?

tak, ale nie po drodze mi jechać do innego miasta , okazać że ja to ja ;P

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    z tego co pamiętam również jesteś na wysokich składkach, ja czekam dwa miesiące na wypłatę z zusu, ale dostałam informacje od urzędnika że jest decyzja na przesłanie środków 15.12

może u Ciebie padła już jakaś decyzja, daj znać.Oby się pospieszyli

tak na wysokich jestem , oby był przelew jutro ;) pocieszyłaś mnie ;P

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina warto dzwonić do upadłego do ZUSu ja mimo braku kontroli ostatnio dzięki PUE skapnęłam się, że nie mam jednej wypłaty. Zadzwoniłam i miła Pani mnie przeprosiła, że przeoczyła wypłatę środków i kasę mam mieć w środę. Taką datę mam na tym portalu.

Dzwonić najlepiej do 15 bo wtedy przełączają do terenowych jednostek :)

alinalii lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    kochane brŁA KTÓRAS z was na kaszel syrop stodal?

Tak w 17tyg dopadło mnie koszmarne przeziębienie i gim mi polecił stodal bo kaszel może wywołać skurcze. W półtora dnia pół butelki wydudlałam i przeszło :-)

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinali - ja też ciągle bez kasy, i co więcej bez decyzji po postępowaniu...
    gdyby nie to, ze mój partner dużo zarabia i mi pomaga to nie wiem z czego bym żyła, nie mówiąc o wyprawce..

ps. na pue w zakładce zasiłki mam ciągle "brak elementów do wyświetlenia" :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 13:08

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 1336 1337 1338 1339 1340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ