X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dzien dobry, dziewczyny mam dosc, nie spalam do 5:30, zero snu, a jak juz zasnelam to zaczely mnie lapac skurcze w lydkach, ma sa kra. Ma ktoras te skurcze? Chyba magnez kupie co, tylko jak brac, bo do gina dopiero za tydzien.
    Jusia mnie dziś rano złapał taki skurcz w łydce,że myślałam że nie wyrobie z bólu :/
    Dotychczas brałam Mama dha tam jest 200mg magnezu i do tego Aspargin.
    A teraz biorę Pregna plus gdzie nie ma wogóle magnezu i do tego skończył mi się Aspargin więc brałam przez kilka dni magnez tylko 100mg i już są skutki :/
    Muszę kupić koniecznie Aspargin

Filip 28.03.2016 <3
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Hej! Rozbawiła mnie ta dwójka :)

Właśnie zmierzyłam sobie obwód brzuszka i miarka pokazuje 90cm.

Mi się dziś tak słodko spało dopóki moja nawiedzona sąsiadka nie odpaliła o 8mej swój przedwojenny odkurzacz z taką siłą decybeli, że o spaniu już nie było mowy wrrr! Co za babsko!

Mnie byś znienawidziła bo mam takie dni że zaczynam odkurzanie o 6:05 rano :P hihihih
    Takie moje dziwactwo :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Lolla22 Nowa

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) termin na 23 marca jak sie czujecie dziewczyny ? Synek kopie baardzo i tez nieraz go czuje bardzo nisko w czwartek wizyta zobaczymy co tam slychac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 11:04

muminka83, Czarodziejka87, Falon, olatychy, Madlene.:), edyś, Izoleccc, Nataszka2200, A.Kasia, Gośśś, Kajola, RudyTygrysek, Kate84, Est, Karka, Hannia123, Martita88, d'nusia, Kaarolina, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwójka dzisiaj opanowała forum hihihihi :) Ja w sumie mam 99 cm a że dwójki nie było przez 3 dni to może na 97 cm będzie po :P

Est lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolla22 wrote:
    Witam :) termin na 23 marca jak sie czujecie dziewczyny ? Synek kopie baardzo i tez nieraz go czuje bardzo nisko w czwartek wizyta zobaczymy co tam slychac :)

Witamy Lolla22! :)
    Miło,że dołączyłaś:)

muminka83 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka już mnie irytują czuje się bezradna nie wiem co zrobić :(

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Powodzenia dziś na wizytach :) Kasia, mam nadzieję, że pessar dobrze trzyma i wszystko jest dobrze :)

Ja mam już w pasie 95 cm, szok !!! A przedwczoraj wieczorem miałam 101 cm, mierzyłam bo czułam się dziwnie ogromna ;) Na szczęście rano znowu było 95 ;)

Kiedy będziecie prały i prasowały wszystkie rzeczy dla Maluchów? I jak je potem pozabezpieczać żeby utrzymały "świeżość"? Ja chciałam tak na początku stycznia prać, nie za wcześnie? Termin mam na 3 marca.

• Lolla22 Nowa

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bierzecie jakies witaminki magnez ? ... Ja jedynie magnez i zelazo jakiekolwiek witaminy odlozylam bo porostu zle na mnie wplywaly i odkad ich nie biore wyniki mam idelane czyzby zbieg oolicznosci ? :P

Falon lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Muminka już mnie irytują czuje się bezradna nie wiem co zrobić :(

Napisałaś emaile z reklamacją. Nie ustosunkowali się do niej więc znajdż w swoim mieście rzecznika Praw konsumenta. Przyjmuje najczęściej w Urzędzie Miasta. Załatwi wszystko za Ciebie. :-*

Renka88 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Falon Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj muminko83 zamordowałabym! :-) Ci moi sąsiedzi są w ogóle bardzo specyficzni. W każdą niedzielę już niemal rytualnie od tego sąsiada z ust wydobywają się takie wulgaryzmy, że uszy więdną! Na dokładkę w poniedziałki mamy "cudowny" dźwięk odkurzacza. Niech no czekają jak nasza Julka będzię im się odwdzięczała koncertami wokalnymi w środku nocy hihihi :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 11:27

Nataszka2200, paola87, muminka83, RudyTygrysek, Kate84 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Lolla22 Nowa

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Cześć Dziewczyny :) Powodzenia dziś na wizytach :) Kasia, mam nadzieję, że pessar dobrze trzyma i wszystko jest dobrze :)

Ja mam już w pasie 95 cm, szok !!! A przedwczoraj wieczorem miałam 101 cm, mierzyłam bo czułam się dziwnie ogromna ;) Na szczęście rano znowu było 95 ;)

Kiedy będziecie prały i prasowały wszystkie rzeczy dla Maluchów? I jak je potem pozabezpieczać żeby utrzymały "świeżość"? Ja chciałam tak na początku stycznia prać, nie za wcześnie? Termin mam na 3 marca.

Ja zamierzam, prac wszystko w lutym ... tak naprawde jeszzce wszystkiego nie mam dopiero w styczniu biore sie za mega zakuy :)

paola87 lubi tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dalej nie dostałam zusu :( martwie się ..

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

witam sie w 27tc:) wspołczuje wam z dwójka;/ u mnie na szczescie codziennie jest oproznienie tyle ze Ja sie dalej z refluksem mecze ;(

a dzis o 18 mam kurs 1 pomocy niemowlecej:)idziemy z mezem:D az 3h ma trwac mam nadzieje ze wysiedze tyle:)

A.Kasia, jagood, Kajola, Kate84, Czarodziejka87, Mania1718 lubią tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • edyś Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Ja dziś nie spałam do 5, wstaliśmy w niedzielę przed 12, popołudniu wypiłam kawę (którą jakiś czas temu zamieniłam na zbożową) i taki efekt.

Vira doskonale rozumiem o co chodzi z tym kupowaniem przez teściową, bo jakiś czas temu zostało mi narzucone, że mam jechać 50 km oglądać łóżeczko. Wcześniej "teściowa" nie raczyła pokazać jak ono wygląda, tylko zadzwoniła do sprzedającego i umówiła się na spotkanie. Awantura z narzeczonym nieziemska. A skończyło się tak, że następnego dnia pojechaliśmy i kupiliśmy łóżeczko, które znaleźliśmy sami,a które podobało nam się o wiele bardziej.
    Rozumiem kupowanie ubranek ale tego typu sprzęty, przy których zwraca się uwagę na funkcjonalność czy estetykę (bo w końcu u ciebie w domu będą stać)powinno się wybierać samemu.

Dzisiaj daję ostatni dzień na moją allegrową przesyłkę z wanienką, którą zamówiłam 2 tygodnie temu wrrrr :/

Vira lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolla22 wrote:
    a bierzecie jakies witaminki magnez ? ... Ja jedynie magnez i zelazo jakiekolwiek witaminy odlozylam bo porostu zle na mnie wplywaly i odkad ich nie biore wyniki mam idelane czyzby zbieg oolicznosci ? :P

Hej Lolla22! ja zamiast zaznaczyć "cytuj" kliknęłam ”lubię" :)

Ja również biorę magnez (magne b6) i żelazo (szelazo Sr) po 2tabl./dzień.
    Dodatkowo całą ciążę mam brać pregnę plus którą mój gin bardzo zachwala.

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Ja dziś nie spałam do 5, wstaliśmy w niedzielę przed 12, popołudniu wypiłam kawę (którą jakiś czas temu zamieniłam na zbożową) i taki efekt.

Vira doskonale rozumiem o co chodzi z tym kupowaniem przez teściową, bo jakiś czas temu zostało mi narzucone, że mam jechać 50 km oglądać łóżeczko. Wcześniej "teściowa" nie raczyła pokazać jak ono wygląda, tylko zadzwoniła do sprzedającego i umówiła się na spotkanie. Awantura z narzeczonym nieziemska. A skończyło się tak, że następnego dnia pojechaliśmy i kupiliśmy łóżeczko, które znaleźliśmy sami,a które podobało nam się o wiele bardziej.
    Rozumiem kupowanie ubranek ale tego typu sprzęty, przy których zwraca się uwagę na funkcjonalność czy estetykę (bo w końcu u ciebie w domu będą stać)powinno się wybierać samemu.

Dzisiaj daję ostatni dzień na moją allegrową przesyłkę z wanienką, którą zamówiłam 2 tygodnie temu wrrrr :/
    Dokładnie. A jak teściowa chce coś zafundować, to powinna stać jedynie w roli sponsora, bo takie rzeczy powinniśmy wybierać sami. U nas tak jest, teściowa mówi: "wybierzcie sobie" albo po prostu kasę daje.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolla22 wrote:
    Ja biorę Mama dha, próbowałaś? Tam jest to co w ciąży potrzebne, bez zbędnych dodatków ;) Do tego tylko biorę żelazo, bo miałam kiepską morfologię.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dziewczyny dalej nie dostałam zusu :( martwie się ..
    Nie rozumiem jak można tak długo wsztrzymywać ciężarnym świadczenia :/ Przecież wiele kobiet nie miałoby z czego żyć w tym czasie, a co dopiero wyprawkę szykować :/ Postępowania w tego typu przypadkach powinny być przeprowadzane w trybie pilnym :/

alinalii lubi tę wiadomość

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Hej Lolla22! ja zamiast zaznaczyć "cytuj" kliknęłam ”lubię" :)

Ja również biorę magnez (magne b6) i żelazo (szelazo Sr) po 2tabl./dzień.
    Dodatkowo całą ciążę mam brać pregnę plus którą mój gin bardzo zachwala.

U mnie również gin zachwala pregne plus pow ze to najlepsze witaminy według niej ;P a żelazo biore "żelazek" tak sie nazywa:D

Falon lubi tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co do DwójeK:D to nie probowłyscie pic kawy zbozowej INKA ? Ja odkad ja pij to nie mam problemow:D

iv09piqvr5fpkazd.png
‹‹ 1335 1336 1337 1338 1339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ