X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dzien dobry, dziewczyny mam dosc, nie spalam do 5:30, zero snu, a jak juz zasnelam to zaczely mnie lapac skurcze w lydkach, ma sa kra. Ma ktoras te skurcze? Chyba magnez kupie co, tylko jak brac, bo do gina dopiero za tydzien.
    Jusia mnie dziś rano złapał taki skurcz w łydce,że myślałam że nie wyrobie z bólu :/
    Dotychczas brałam Mama dha tam jest 200mg magnezu i do tego Aspargin.
    A teraz biorę Pregna plus gdzie nie ma wogóle magnezu i do tego skończył mi się Aspargin więc brałam przez kilka dni magnez tylko 100mg i już są skutki :/
    Muszę kupić koniecznie Aspargin

Filip 28.03.2016 <3
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Hej! Rozbawiła mnie ta dwójka :)

Właśnie zmierzyłam sobie obwód brzuszka i miarka pokazuje 90cm.

Mi się dziś tak słodko spało dopóki moja nawiedzona sąsiadka nie odpaliła o 8mej swój przedwojenny odkurzacz z taką siłą decybeli, że o spaniu już nie było mowy wrrr! Co za babsko!

Mnie byś znienawidziła bo mam takie dni że zaczynam odkurzanie o 6:05 rano :P hihihih
    Takie moje dziwactwo :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Lolla22 Nowa

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) termin na 23 marca jak sie czujecie dziewczyny ? Synek kopie baardzo i tez nieraz go czuje bardzo nisko w czwartek wizyta zobaczymy co tam slychac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 11:04

muminka83, Czarodziejka87, Falon, olatychy, Madlene.:), edyś, Izoleccc, Nataszka2200, A.Kasia, Gośśś, Kajola, RudyTygrysek, Kate84, Est, Karka, Hannia123, Martita88, d'nusia, Kaarolina, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwójka dzisiaj opanowała forum hihihihi :) Ja w sumie mam 99 cm a że dwójki nie było przez 3 dni to może na 97 cm będzie po :P

Est lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolla22 wrote:
    Witam :) termin na 23 marca jak sie czujecie dziewczyny ? Synek kopie baardzo i tez nieraz go czuje bardzo nisko w czwartek wizyta zobaczymy co tam slychac :)

Witamy Lolla22! :)
    Miło,że dołączyłaś:)

muminka83 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka już mnie irytują czuje się bezradna nie wiem co zrobić :(

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Powodzenia dziś na wizytach :) Kasia, mam nadzieję, że pessar dobrze trzyma i wszystko jest dobrze :)

Ja mam już w pasie 95 cm, szok !!! A przedwczoraj wieczorem miałam 101 cm, mierzyłam bo czułam się dziwnie ogromna ;) Na szczęście rano znowu było 95 ;)

Kiedy będziecie prały i prasowały wszystkie rzeczy dla Maluchów? I jak je potem pozabezpieczać żeby utrzymały "świeżość"? Ja chciałam tak na początku stycznia prać, nie za wcześnie? Termin mam na 3 marca.

• Lolla22 Nowa

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bierzecie jakies witaminki magnez ? ... Ja jedynie magnez i zelazo jakiekolwiek witaminy odlozylam bo porostu zle na mnie wplywaly i odkad ich nie biore wyniki mam idelane czyzby zbieg oolicznosci ? :P

Falon lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Muminka już mnie irytują czuje się bezradna nie wiem co zrobić :(

Napisałaś emaile z reklamacją. Nie ustosunkowali się do niej więc znajdż w swoim mieście rzecznika Praw konsumenta. Przyjmuje najczęściej w Urzędzie Miasta. Załatwi wszystko za Ciebie. :-*

Renka88 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Falon Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj muminko83 zamordowałabym! :-) Ci moi sąsiedzi są w ogóle bardzo specyficzni. W każdą niedzielę już niemal rytualnie od tego sąsiada z ust wydobywają się takie wulgaryzmy, że uszy więdną! Na dokładkę w poniedziałki mamy "cudowny" dźwięk odkurzacza. Niech no czekają jak nasza Julka będzię im się odwdzięczała koncertami wokalnymi w środku nocy hihihi :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 11:27

Nataszka2200, paola87, muminka83, RudyTygrysek, Kate84 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Lolla22 Nowa

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Cześć Dziewczyny :) Powodzenia dziś na wizytach :) Kasia, mam nadzieję, że pessar dobrze trzyma i wszystko jest dobrze :)

Ja mam już w pasie 95 cm, szok !!! A przedwczoraj wieczorem miałam 101 cm, mierzyłam bo czułam się dziwnie ogromna ;) Na szczęście rano znowu było 95 ;)

Kiedy będziecie prały i prasowały wszystkie rzeczy dla Maluchów? I jak je potem pozabezpieczać żeby utrzymały "świeżość"? Ja chciałam tak na początku stycznia prać, nie za wcześnie? Termin mam na 3 marca.

Ja zamierzam, prac wszystko w lutym ... tak naprawde jeszzce wszystkiego nie mam dopiero w styczniu biore sie za mega zakuy :)

paola87 lubi tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dalej nie dostałam zusu :( martwie się ..

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

witam sie w 27tc:) wspołczuje wam z dwójka;/ u mnie na szczescie codziennie jest oproznienie tyle ze Ja sie dalej z refluksem mecze ;(

a dzis o 18 mam kurs 1 pomocy niemowlecej:)idziemy z mezem:D az 3h ma trwac mam nadzieje ze wysiedze tyle:)

A.Kasia, jagood, Kajola, Kate84, Czarodziejka87, Mania1718 lubią tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • edyś Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Ja dziś nie spałam do 5, wstaliśmy w niedzielę przed 12, popołudniu wypiłam kawę (którą jakiś czas temu zamieniłam na zbożową) i taki efekt.

Vira doskonale rozumiem o co chodzi z tym kupowaniem przez teściową, bo jakiś czas temu zostało mi narzucone, że mam jechać 50 km oglądać łóżeczko. Wcześniej "teściowa" nie raczyła pokazać jak ono wygląda, tylko zadzwoniła do sprzedającego i umówiła się na spotkanie. Awantura z narzeczonym nieziemska. A skończyło się tak, że następnego dnia pojechaliśmy i kupiliśmy łóżeczko, które znaleźliśmy sami,a które podobało nam się o wiele bardziej.
    Rozumiem kupowanie ubranek ale tego typu sprzęty, przy których zwraca się uwagę na funkcjonalność czy estetykę (bo w końcu u ciebie w domu będą stać)powinno się wybierać samemu.

Dzisiaj daję ostatni dzień na moją allegrową przesyłkę z wanienką, którą zamówiłam 2 tygodnie temu wrrrr :/

Vira lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolla22 wrote:
    a bierzecie jakies witaminki magnez ? ... Ja jedynie magnez i zelazo jakiekolwiek witaminy odlozylam bo porostu zle na mnie wplywaly i odkad ich nie biore wyniki mam idelane czyzby zbieg oolicznosci ? :P

Hej Lolla22! ja zamiast zaznaczyć "cytuj" kliknęłam ”lubię" :)

Ja również biorę magnez (magne b6) i żelazo (szelazo Sr) po 2tabl./dzień.
    Dodatkowo całą ciążę mam brać pregnę plus którą mój gin bardzo zachwala.

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Ja dziś nie spałam do 5, wstaliśmy w niedzielę przed 12, popołudniu wypiłam kawę (którą jakiś czas temu zamieniłam na zbożową) i taki efekt.

Vira doskonale rozumiem o co chodzi z tym kupowaniem przez teściową, bo jakiś czas temu zostało mi narzucone, że mam jechać 50 km oglądać łóżeczko. Wcześniej "teściowa" nie raczyła pokazać jak ono wygląda, tylko zadzwoniła do sprzedającego i umówiła się na spotkanie. Awantura z narzeczonym nieziemska. A skończyło się tak, że następnego dnia pojechaliśmy i kupiliśmy łóżeczko, które znaleźliśmy sami,a które podobało nam się o wiele bardziej.
    Rozumiem kupowanie ubranek ale tego typu sprzęty, przy których zwraca się uwagę na funkcjonalność czy estetykę (bo w końcu u ciebie w domu będą stać)powinno się wybierać samemu.

Dzisiaj daję ostatni dzień na moją allegrową przesyłkę z wanienką, którą zamówiłam 2 tygodnie temu wrrrr :/
    Dokładnie. A jak teściowa chce coś zafundować, to powinna stać jedynie w roli sponsora, bo takie rzeczy powinniśmy wybierać sami. U nas tak jest, teściowa mówi: "wybierzcie sobie" albo po prostu kasę daje.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolla22 wrote:
    Ja biorę Mama dha, próbowałaś? Tam jest to co w ciąży potrzebne, bez zbędnych dodatków ;) Do tego tylko biorę żelazo, bo miałam kiepską morfologię.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dziewczyny dalej nie dostałam zusu :( martwie się ..
    Nie rozumiem jak można tak długo wsztrzymywać ciężarnym świadczenia :/ Przecież wiele kobiet nie miałoby z czego żyć w tym czasie, a co dopiero wyprawkę szykować :/ Postępowania w tego typu przypadkach powinny być przeprowadzane w trybie pilnym :/

alinalii lubi tę wiadomość

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Hej Lolla22! ja zamiast zaznaczyć "cytuj" kliknęłam ”lubię" :)

Ja również biorę magnez (magne b6) i żelazo (szelazo Sr) po 2tabl./dzień.
    Dodatkowo całą ciążę mam brać pregnę plus którą mój gin bardzo zachwala.

U mnie również gin zachwala pregne plus pow ze to najlepsze witaminy według niej ;P a żelazo biore "żelazek" tak sie nazywa:D

Falon lubi tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co do DwójeK:D to nie probowłyscie pic kawy zbozowej INKA ? Ja odkad ja pij to nie mam problemow:D

iv09piqvr5fpkazd.png
‹‹ 1335 1336 1337 1338 1339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ