X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Dziewczyny ten koszmar nie dzieje sie naprawdę...mam cukrzyce ciążowa :( wynik na czczo:73, po 1h:183, po 2h: 163 :(

Te wyniki wskazują na stan przedcukrzycowy, więc nie jest jeszcze tak źle :) Pewnie wystarczy jedynie dieta. Dziewczyny na pewno Ci pomogą no i przydałby się diabetolog. Najpierw jednak prawdopodobnie trzeba będzie ponowić badanie bo może coś zafałszowało wyniki? Dasz radę, nie taki diabeł straszny ;)

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Te wyniki wskazują na stan przedcukrzycowy, więc nie jest jeszcze tak źle :) Pewnie wystarczy jedynie dieta. Dziewczyny na pewno Ci pomogą no i przydałby się diabetolog. Najpierw jednak prawdopodobnie trzeba będzie ponowić badanie bo może coś zafałszowało wyniki? Dasz radę, nie taki diabeł straszny ;)

Jedyne co to wkropilam cała cytrynę. Ponoć można :( ehh, a przy jakiej wartości mowi sie o cukrzycy? Mój lekarz kazał mi dzis przyjechać, da mi skierowanie do poranni diabetologicznej

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z OM 24 marzec. Potem kolejno z USG 22 marzec i 20 marzec ostatnio :) moja ginka mówi że raczej i tak mały urodzi się szybciej ale okaże się:)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bym zapomniała !

Dziś mamy studniówkę :D

A.Kasia, Renka88, Magda lena, d'nusia, Czarodziejka87, Martita88, She86, Karolina@, Kate84, Kajola, perła ziemi, Andriel, Hannia123, Izoleccc, krówka_muffka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja według miesiaczki 21marzec a według usg 20 marzec jaak i na pierwszych prenatalnych i na drugich tez wychodiz 20 marzec:)

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Jedyne co to wkropilam cała cytrynę. Ponoć można :( ehh, a przy jakiej wartości mowi sie o cukrzycy? Mój lekarz kazał mi dzis przyjechać, da mi skierowanie do poranni diabetologicznej

Wydaje mi się, że >= 200 po 2h ale nie mam pewności. Wynik może zafałszować np choroba. Póki co bez nerwów, diabetolog wszystko Ci wyjaśni :)

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    My studniówkę mieliśmy wczoraj i dziś z tej okazji wklejam nasze zdjęcie <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8039edae7c1.jpg

Ja na badanie krzywej cukrowej jadę w tym tygodniu, moja gin sama mówiła abym wkropiła pół cytryny do mieszanki którą mam już w domu sobie zrobić i wypić zaraz po pierwszym pobraniu. :D

Ja bardzo bym chciała rodzić naturalnie ale jeśli będzie trzeba to zgodzę się na cesarkę. Nigdy nie mamy pewności czy dziecko nie obróci się przed samym porodem. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 17:46

Renka88, A.Kasia, Martita88, Falon, Madlene.:), Karka, Karolina@, Madzialena90, Est, Czarodziejka87, d'nusia, Kate84, Kajola, ryjkek, perła ziemi, muminka83, Andriel, paola87, Hannia123, Izoleccc, krówka_muffka, Mania1718, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kupuje z was ktoras mate angelcare? iwczoraj byłam na szkoleniu z 1 pomocy i nam doradzil ze warto ja kupic co sadzicie?

iv09piqvr5fpkazd.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie w zestawie z niania Angel Care :) w spadku po siostrzencach :)

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Ja mam dwie w zestawie z niania Angel Care :) w spadku po siostrzencach :)

połozna mi mowiła ze nie mogła scignac do swojej szkoły rodzenia te maty ale ponoc je wycofuja bo jakis atest czy cos im nie pasi

iv09piqvr5fpkazd.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamunie
    Madzia gratuluje Ci dobrych wieści )

Martka nic się nie martw wprowadzisz dietę i wszystko będzie oki. Cukrzyca ciążowa dotyka zarówno chudych jak i grubych. Moja koleżanka wagi piórkowej również miała cukrzycę.

Ja też już po wizycie :) Same dobre wieści, szyjka 4,3, Wody płodowe Afi- 14. Malutka wazy obecnie 1238 g. i uwaga widziałam włoski.:) Ginek stwierdził że bardzo ruchliwe mam dziecko.

Dziewczyny mam pytanie, chodzicie do dentysty w czasie ciąży? Ja chodzę, ale trochę się boje bo moja dentystka ciągle mi robi bez znieczulenia, twierdzi że tak bezpieczniej. Czy któraś w Was dostaje znieczulenie?

Karolina@, Karka, A.Kasia, Czarodziejka87, d'nusia, Kate84, Kajola, ryjkek, perła ziemi, muminka83, Andriel, Hannia123, Izoleccc lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Witajcie Mamunie
    Madzia gratuluje Ci dobrych wieści )

Martka nic się nie martw wprowadzisz dietę i wszystko będzie oki. Cukrzyca ciążowa dotyka zarówno chudych jak i grubych. Moja koleżanka wagi piórkowej również miała cukrzycę.

Ja też już po wizycie :) Same dobre wieści, szyjka 4,3, Wody płodowe Afi- 14. Malutka wazy obecnie 1238 g. i uwaga widziałam włoski.:) Ginek stwierdził że bardzo ruchliwe mam dziecko.

Dziewczyny mam pytanie, chodzicie do dentysty w czasie ciąży? Ja chodzę, ale trochę się boje bo moja dentystka ciągle mi robi bez znieczulenia, twierdzi że tak bezpieczniej. Czy któraś w Was dostaje znieczulenie?
    Ja leczyłam sporo zębów + wyrywałam ósemkę. zawsze dostaję znieczulenie bez adrenaliny, specjalnie dla ciężarnych :)

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - ja dziś chyba miałam te badania III trymestru, chociaż wizyta wyglądała jak zawsze. Wszystko pomierzył, wydrukował i cześć. Nic specjalnie więcej nie robił.

niecierpliwaa - nie Ty jedyna czujesz się ociężała. Ja dziś po lekarzu pojechałam z mężem na minnni zakupy do Auchan, na 20 min dosłownie. Wiem, że jestem niegrzeczna, ale nawet nie wiecie jaka to dla mnie była radocha. <3 Czułam się jak słonica skrzyżowana z pingwinem :P Śmiesznie :D Muszę machać rękoma żeby iść.

MeAmerie - powodzenia przy kompletowaniu wyprawki! Dobrze, że pokończyłaś i pozamykałaś wszystkie projekty. Teraz czas dla Ciebie i brzuszka :)

Izoleccc - cieszę się, że wyniki echa serca są dobre!!! :) Cudowna wiadomość.

Madlene. - super, że wszystko dobrze! Gratulacje. Widziałaś włoski? WoW! Zazdroszczę. A to było usg jakieś 3D/4D? Czy zwykłe 2D? Bardzo ładna szyjka!

Podczas usg, patrząc na ekran mówię na głos : oooo rączka dziecka <3 , a lekarz na to: nie ... to jego płeć.
    No cóż...ręka czy siusiak :P Nieważne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 18:01

Karolina@, A.Kasia, Karka, Falon, MeAmerie, RudyTygrysek, Kate84, Kajola, perła ziemi, muminka83, niecierpliwaa, Andriel, Izoleccc, Mania1718, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Moja gin od samego początku mówiła mi, że liczy się termin pierwszego usg, jeżeli wychodzi różnica 7 dni i więcej.

Mi też tak mówił.
    Suwaczek mam ustawiony od om, bo aż tak bardzo nie przykladam wagi do tego terminu, mały i tak wyjdzie kiedy mu się spodoba :-)

Magda lena lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    połozna mi mowiła ze nie mogła scignac do swojej szkoły rodzenia te maty ale ponoc je wycofuja bo jakis atest czy cos im nie pasi

Nie mam pojęcia o atestach. Ja będę używać skoro już ją posiadam :)

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Est Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, Tygrysek wygladacie cudnie!!!

Ja po wizycie. Wszystko ok. Moja szyjka, uwaga, 4 cm!
    Wody plodowe w normie, łożysko 4-5 cm od szyjki, więc nie mam przeciwwskazań do spacerów, umiarkowanej aktywności fizycznej- nawet mi zaleca. Cieszę się.
    Za tydzień mam przyjść do szpitala, tam dokładnie obejrzy małego,bo maja super sprzęt.

Renka88, Magda lena, A.Kasia, Madlene.:), Nataszka2200, Falon, d'nusia, RudyTygrysek, M+M+?, Kate84, Karka, Kajola, ryjkek, perła ziemi, muminka83, Czarodziejka87, She86, domiii, Andriel, Hannia123, Izoleccc, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Dziewczyny a te które miały monitoring owulacji i wiecie dokładnie kiedy była, to ile tygodni liczycie sobie np do porodu? Bo rozumiem, że wtedy można dokładniej sobie go określić czy nie?

termin wg daty zapłodnienia wypada mi na 29 marzec
    a wg usg mniej więcej na 15:)
    lekarz twierdzi że mimo iż wg usg jest większa to termin porodu jest 29 i kropka :)
    zobaczymy co życie pokaże hehehe

czuje się fizycznie na siłach żeby podejść do SN i taki mam plan. Jeżeli natomiast po określeniu przybliżonej wagi dziecka (bliżej terminu porodu) wyjdzie że waży powyżej 4 kg (na co sie niestety zapowiada) to będę walczyć o cesarkę. Dziewczynie z grudniówek (szacun!) powiedziano że jej córeczka waży 4200 a urodziła się 4900, więc błędy w pomiarach usg są i to konkretne :) Osobiście wolała bym uniknąć takiej niespodzianki.

Co do bóli kręgosłupa w ciąży - pomagają ćwiczenia

teraz też biegam na gimnastykę dla ciężarnych 2 razy w tygodniu. nie wiem czy to coś daje, bo intensywność tych ćwiczeń jest hmm specyficzna, ale chodzę, żeby się chociaż trochę poruszać i uelastycznić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:26

Lucky, Teresa1992, Kate84, muminka83, Falon, jagood, Est lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sugeruję się datą z ost miesiączki +/- 7 dni.
    Nie chciałabym przenosić i rodzić po terminie ... Z tego co widziałam i słyszałam jest to męczące.
    Jeśli do 38 tc nic się nie ruszy to podziałamy z mężem :)
    Oksytocyna, którą podaje się na wywołanie skurczy jest przecież w nasieniu mężczyzny. Także połączymy miłe z pożytecznym. Po takim długim celibacie to nie spodziewam się długich działań... ;)

Lilou1984 - super, że chodzisz na gimnastykę dla ciężarówek. Zazdroszczę. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 18:18

Nataszka2200, Kate84, domiii, Est, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!Ja od wczoraj trochę nadąsana chodzę, bo mieliśmy mieć wczoraj wizytę o 18ej.
    0 15ej dostałam sms-a że wizyta jest przesunięta o godzinę, gdyż mój lekarz ma bardzo ciężką operację i stąd to opóźnienie, a po 16ej telefon, że doktor nadal nie dotarł i w rezultacie wizytę przeniesiono dopiero na sobotę :/ spanikowałam że L4 mam do wczoraj i 3 razy podkreślałam, aby mi je koniecznie na dziś przygotować to odbiorę.
    Mąż pojechał po nie, a jest tam kawałek drogi i stał tam jak łoś ponad 1/2h.bo te babki nie mogły go za nic w świecie znaleźć!!! Kurcze no!
    Wrrrr!!! Ale mam uffff!

A co do fachowców łazienkowych... 5 lat temu zmienialiśmy mieszkanie, wszystko mąż robił sam, ale łazienkę powierzył dalszemu znajomemu i też okrutnie się stresowaliśmy, bo rozgrzebał wszystko, coś tam rozpoczął, a później nie umieliśmy się go doczekać, non stop się usprawiedliwiał innymi zleceniami. Jak się potem okazało wiele fachowców tak robi, że bierze sobie po kilka zleceń w tym samym czasie, każdemu coś tam rozpocznie a potem każdy się wnerwia,bo rozciąga się to okrutnie w czasie, a on ma w kieszeni 3,4 robótki w garści ;/ mimo wszystko nie żałujemy, bo efekt końcowy był rewelacyjny, ale ile stresów przy tym było.

Ja również uruchomiłam sobie to PUE w ZUSie o którym wiem od Was:) fajna sprawa.

Od 4 stycznia rozpoczynamy SR ;-)

201604051765.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90- ale Ci dobrze z tym znieczuleniem :) Zawsze proszę moją d. a ona tylko dasz rade bez, i siedzę jak na szpilkach i czekam na ból;/

Magda lena- miałam usg normalne i na chwilę włączył to 3d bo ostatnio obiecał mi zdjęcie twarzy małej ale znowu dzisiaj była odwrócona buzią w stronę kręgosłupa. Także buźki nie zobaczyłam ale pokazał mi włoski :)

A co do porodu, to powiem jedno panicznie się go boje i nie wyobrażam. Mam tylko nadzieję że będzie szybko, i jak w filmie nagle pach wody odejdą, zaraz porodówka, i dzidzia Witaj na świecie :)

Falon, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 1347 1348 1349 1350 1351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ