Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej laski
Zaczynam 29 tydzień ciąży
Miałam ciężką noc bo syn nadal chory i w nocy wymiotował. Rano wstał i mimo niewyspania chciał jechać do szkoły bo dzisiaj mają świąteczną imprezę. A że nie miał gorączki to poszedł
Zaraz wizyta u położnej. Mam nadzieję że jest szansa na prywatne usg bo nie wyobrażam sobie tak już bezA.Kasia, Hannia123, Czarodziejka87, Nataszka2200, Karolina@, Kate84, Madzialena90, Kajola lubią tę wiadomość
[/link]
-
nick nieaktualnyOla - faktycznie ciężka noc ;/ Dobrze, że okazało się to zupełnie nie groźne.
Co do AFI to rzadko lekarze piszą dokładne wartości. Co możecie zrobić to mierzyć systematycznie obwód brzucha i jeśli nastąpi nagły wzrost to konsultować ten fakt z lekarzem (czy czasem nie ma wielowodzia). Szczególnie mamy cukrzycowe powinny na to zwrócić uwagę. Małowodzie (AFI <5) zdarza się relatywnie rzadko i najczęściej związane jest z wadami anatomicznymi płodu. Tu lekarze raczej wcześniej reagują i w przypadku niskiego poziomu wód wdrażają wzmożoną kontrolę. -
nick nieaktualnyMania1718 wrote:Hej laski
Zaczynam 29 tydzień ciąży
Miałam ciężką noc bo syn nadal chory i w nocy wymiotował. Rano wstał i mimo niewyspania chciał jechać do szkoły bo dzisiaj mają świąteczną imprezę. A że nie miał gorączki to poszedł
Zaraz wizyta u położnej. Mam nadzieję że jest szansa na prywatne usg bo nie wyobrażam sobie tak już bez
Oczywiście lubię 29 tydzZdrówka dla synka i powodzenia na wizycie!
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
dzień dobry
-
Hmm brałam w szpitalu, a że co wizytę widzieli tą krew z nosa to stwierdzili ze nie są te zastrzyki takie koniecznie.
Faktycznie obudziłam się na plecach. Zasnelam na lewym boku ale wiecie jak to jestWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 09:55
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Lilou bardzo zgrabnie wyglądasz
Mania1718 ja również lubię Twój 29 tydzień, a współczuję choróbska synka i życzę by szybko stanął na nogi, trzymam kciuki za to by Ci się udało umówić usg &&&
Ja też nie miałam określanego AFI, tylko info na wydruku - poziom wód płodowych - norma. Muszę zapytać o to na najbliższej wizycie gina.
I ja dziś zaczynam 27 tc, według belly 7 miesiąc, ale oficjalnie go ogłoszę jak mi przeskoczy na paseczku, bo baby-gaga zdecydowanie bardziej prawidłowo odlicza te ciążowe miesiące
Był też temat dot. tempa wzrostu dzieci, a owu. Ja wiem kiedy miałam owu (robiłam testy i mierzyłam temperaturę, zagnieżdżenie czułam w podbrzuszu i dwa dni po test wyszedł pozytywny)) i u mnie do 14 tc, rozbieżności terminu porodu OM a USG były ok 3 dni, a teraz już i ponad tydzień. Pisałam to wcześniej, nie ma sensu traktować obecnych terminów z USG jako wiążących, bo dzieciaczki weszły już w etap indywidualnego tempa wzrostu i jedne urodzą się w terminie niespełna 3 kg a inne dobrze ponad 4 kg
Jeśli chodzi o poród, ja, jeśli nie ma do tego wskazań medycznych, jestem generalnie za porodem SN.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:50
-
Muminko - ja zamawiałam od Milutkiej - http://allegro.pl/milutka-kocyk-wiosenny-poduszka-minky-wyprawka-i5273329123.html
Z czystym sumieniem polecam!
Jeszcze od Makaszki dziewczyny polecały. Też są piękne, ale nie mam.
http://www.kolorowodosnu.pl/olatychy lubi tę wiadomość
-
Kaarolina wrote:Wlasnie odebralam holtera i w wiekszosci czasu moje serducho pracuje ok 140-160uderzen :o ciekawe co mi lekarz powie :o
hmm troszkę sporoale może masz jakieś obciążenia od wysokiego cholesterolu po nadciśnienie czy cukrzycę. Ciekawe jak ci bije serduszko w spoczynku jak np, śpisz?
-
muminka83 wrote:Hejka.
Ktoś z was polecał Komplecik minky / kocyki u jakiegoś sprzedawcy. Proszę o przypomnienie
Ponawiam pytanie, bo i mi brakuje tego kocyka i jeszcze chciałam dopytać o polecanego "ciuszkowego" sprzedawcę, który ma dobrej jakości ciuchy dla maluszka -
dzień dobry witamy sie w 30 tygodniu (29+0) już z domowego łóżeczka:)
Kaarolina, Renka88, aleksandrazz, Hannia123, d'nusia, A.Kasia, Czarodziejka87, edyś, ksanka, alinalii, Lilou1984, Est, Karolina@, Kate84, perła ziemi, Madzialena90, Mania1718, Karka, Kajola, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
muminka83 wrote:hmm troszkę sporo
ale może masz jakieś obciążenia od wysokiego cholesterolu po nadciśnienie czy cukrzycę. Ciekawe jak ci bije serduszko w spoczynku jak np, śpisz?
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Magda lena wrote:Muminko - ja zamawiałam od Milutkiej - http://allegro.pl/milutka-kocyk-wiosenny-poduszka-minky-wyprawka-i5273329123.html
Z czystym sumieniem polecam!
Jeszcze od Makaszki dziewczyny polecały. Też są piękne, ale nie mam.
http://www.kolorowodosnu.pl/
oj bardzo Ci dziękuję. Jeden kocyk mam już w domu ale chciałam właśnie komplecikWybór niesamowity
-
Dzień dobry w ten słoneczny ale mroźny dzień
Witam się w 27 tygodniu, synuś dziś mnie obudził super kopniaczkami z każdej strony brzuchaCzarodziejka87, Hannia123, Renka88, A.Kasia, muminka83, ksanka, d'nusia, Lilou1984, Est, Karolina@, Kate84, perła ziemi, Madzialena90, Karka, Kajola, Falon, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry dziewczyny, witam sie w 30 tygodniu, tak sie ciesze, ze juz jest ta trojka z przodu
wczoraj bylam na tych paznokciach, chcialam zele frenh, usiadlam i okazalo sie ze klej do tipsow sie skonczyl wiec zrobila na forme, siedzialam 2,5 godziny
bylam padnieta a wyszlam z czyms takim ze musze dzis sama je poprawiac, wszedzie sa gory i doliny. Najlepsze ze pytam ja czy da jakis inny odcien rozu niz ten przezroczysty a ona ze nie ma, ja mowie no ale do frenha daje sie lekki roz, ona nic. Masakra. Ja ogolnie sama sobie robie akryle ale ze wzgl na smrod plynu poszlam sobie do kosmetyczki i co.. zaluje i to mega.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 10:27
Hannia123, Renka88, ksanka, Karolina@, Kate84, Czarodziejka87, Falon lubią tę wiadomość
jusiakp
-
Dzień dobry:*
Olu dobrze,że już wszystko w porządku:*
Mania zdrówka dla synka!
Ja kocyki minky polecam na Paisley.pl i Makaszka też ma śliczne:)
Mnie gin ostatnio powiedział,że wody w normie i też nie mam napisane ile dokładnie.
Wszystkim wizytującym samych pozytywnych wieści!
Filip 28.03.2016