X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    t2586797_cam03265.jpg
    Tu macie fotke az plakac sie chce

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki rozmiar kocyka minky kupujecie lub kupiłyście?

1usai09khne0c7t3.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina dziękuje za rady :)

Co do tętna to faktycznie jestem ciekawa co Ci lekarz powie. Mi jak badają ciśnienie to tętno zawsze mam 100-110 i się plują , że za dużo :P Ale ja zawsze tak miałam... Jak byłam młodsza to nawet 120-130 i nikt nigdy się tym nie zainteresował ;/ swoją drogą muszę spytać o to swoją ginkę na wizycie najbliższej.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia - no faktycznie paznokcie nie wyglądają dobrze. Ja poszłabym po zwrot kasy! Pfff

Haniu - kupiłam 2 kocyki 75 x 100.

A ja mam pytanie o czapę zimową dla brzdąca... no bo będzie zima jak urodzimy. I trzeba chyba kupić ciepłą czapę :P ? Ale jaki rozmiar...

Hannia123 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia - nie zapłaciłabym za taki efekt :/ Zwrot kasy bezdyskusyjnie, straconego czasu tylko szkoda :/

muminka83, d'nusia lubią tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 15:40

muminka83, d'nusia lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Jusia co to jest :O to ja kiedys probowalam robic paznokcie i mi lepiej wychodzily :O

d'nusia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    t2586797_cam03265.jpg

O fuck. Ja bym reklamowała albo nie zapłaciła. No co za przeproszeniem dziadostwo odwaliła. Widać co jest pod paznokciem. Koszmar.

Ja sie witam w 29tygodniu. Jahuuuu :-)
    O d-merach czy wodach płodowych nawet nie czytam Waszych wpisów bo się przez to jeszcze bardziej denerwuje wiec ostatnio tak tylko na pół gwizdka przeglądam forum ( mam nadzieje ze nikt się za to na mnie nie pogniewa ). Ja mam wody płodowe w normie jak z reszta mówi mi moich dwóch lekarzy wiec nie interesuje mnie więcej tzn oznaczenia etc. D-mery nie wiem nawet co to jest ale jak wspomniałam w zdaniu powyżej mam dwóch lekarzy i żaden nic nie mówił o żadnych takich wiec zakładam, że również wiedza co to jest i do czego- nie jest mi potrzebna. Im mniej wiem tym się mniej denerwuje - tyle w temacie.

I OGŁASZAM WSZEM I WOBEC, ŻE WYBRALIŚMY ( w końcu ) Z MĘŻEM IMIĘ DLA NASZEJ CÓRECZKI :-)

muminka83, A.Kasia, ksanka, d'nusia, Hannia123, Karolina@, Kate84, Czarodziejka87, Mietka 30:), Karka, Madlene.:) lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    t2586797_cam03265.jpg

hmmm no faktycznie ... troszkę jakby nie wiedziała jak je zrobić. Mogę zapytać a dużo jej płaciłaś bo za takie wykonanie to nawet za materiały bym nie dała. bardzo Ci współczuje. Ja często robiłam paznokcie ale nigdy tak długo... dobra kosmetyczka uwinie się z tym w krótkim czasie. Jeśli sama potrafisz to pewnie lepiej to skorygujesz. :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira pochwal się co to za imię :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • noelka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Przeczytałam pobieżnie, co naprodukowałyście przez te kilka dni ;)

Jusia, przykro mi z powodu kłótni z mężem :( mam nadzieję, że Wam się wszystko ułoży, również sytuacja mieszkaniowa!

A.Kasia, cieszę się, że maluch zdrowy :) przykro mi z powodu szyjki :/ trzymam kciuki, żeby te kilka tygodni jeszcze wytrzymała!

Madzialena, masakra :/ Naprawdę, dziwne mają tam podejście do ciąży...

Karka, a jaką masz wadę wzroku?

Martka89, współczuję cukrzycy... :( ale będziesz stosować dietę i na pewno będzie wszystko ok :* moja koleżanka miała cukrzycę w ciąży i dzięki tej diecie po ciąży ważyła mniej niż przed ;)

Vira, pochwal się imieniem :)

Dziewczyny z twardnieniami, jak Wy to odczuwacie? Ja od jakiegoś czasu czuję lekki ból brzucha, jak przy zakwasach, jak np. długo chodzę albo za szybko idę. Ale brzuch nie jest wtedy jakiś bardzo twardy... Oczywiście, w piątek zapytam o to gina, ale jestem ciekawa, czy to jest coś takiego, jak te Wasze twardnienia?

W niedzielę byliśmy na kursie pierwszej pomocy. Ciekawie było, tylko jak dla mnie za dużo uczestników (16 osób) i za mało praktyki...

A.Kasia lubi tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Hmm brałam w szpitalu, a że co wizytę widzieli tą krew z nosa to stwierdzili ze nie są te zastrzyki takie koniecznie.
    Faktycznie obudziłam się na plecach. Zasnelam na lewym boku ale wiecie jak to jest

Olu ale dlaczego miałaś wcześniej zalecone te zastrzyki, bo leków przeciwzakrzepowych nie zleca się ot tak, no i absolutnie nie odstawia się tylko ze względu na krwawienia z nosa...
    U mnie skończyło by się to tragicznie, a od krwawienia z nosa (przecież nie leci mi non stop) nie umrę, tym bardziej że wyniki krwi ok.

Tak czy inaczej trzymaj się zdrowo i może włącz ten rutinoscorbin, mnie lekarz powiedział że jak najbardziej można nawet spore dawki

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoryguje skoryguje i wysle wam fotem foto. Zaplacilam 75zl i to byla promocyjna cena haha chyba promocja za brak rozowego zelu i kleju. Zaraz zabieram sie za nie. Mialam tam dzis isc z synkiem do obciecia a ja na henne i regulacje brwi ale juz.napisalam szefowej na fb z dodatkowa wiazanka o paznokciach i fotkami ich ze po prostu nie przyjde po wczorajszym. Heh ciekawe co napisze

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Skoryguje skoryguje i wysle wam fotem foto. Zaplacilam 75zl i to byla promocyjna cena haha chyba promocja za brak rozowego zelu i kleju. Zaraz zabieram sie za nie. Mialam tam dzis isc z synkiem do obciecia a ja na henne i regulacje brwi ale juz.napisalam szefowej na fb z dodatkowa wiazanka o paznokciach i fotkami ich ze po prostu nie przyjde po wczorajszym. Heh ciekawe co napisze

mam nadzieję że regulacje brwi będzie Ci robić bardziej wykwalifikowana babka :P
    75 zł yeeeee nawet nie wiem co powiedzieć. Ja w Zabrzu w małym saloniku płaciłam 60 zł za pierwszym razem a za uzupełnienie 40 zł i były tak robione że klientki miały i mają... są świetne... <3 no cóż przynajmniej masz pamiątkę. :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi paznokcie robi znajoma , która wprawdzie dopiero co się uczy, ale efekt jest naprawdę super :) W niedzielę idę znów na hybrydę do niej :)

Jestem strasznie zła jednak apropo włosów. Jak już udało mi się przekonać mojego M że zrobię sobie w końcu farbę, że nic mi to nie zaszkodzi to fryzjerka mi odmówiła ;/ powiedziała , że nie podejmie się położyć farby ciężarnej. No to co poszłam do drugiej... a druga to samo, że to chemia i w ogóle i ona mi nie położy ;/ :(

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Mi paznokcie robi znajoma , która wprawdzie dopiero co się uczy, ale efekt jest naprawdę super :) W niedzielę idę znów na hybrydę do niej :)

Jestem strasznie zła jednak apropo włosów. Jak już udało mi się przekonać mojego M że zrobię sobie w końcu farbę, że nic mi to nie zaszkodzi to fryzjerka mi odmówiła ;/ powiedziała , że nie podejmie się położyć farby ciężarnej. No to co poszłam do drugiej... a druga to samo, że to chemia i w ogóle i ona mi nie położy ;/ :(

Dziwne - bo są specjalne farby które ciężarne mogą stosować. hmmm

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Hej, ja się stosuje do 120 po godzinie, ale jak mi lekko przekroczy 120 to nie panikuje. Poczytałem sobie artykuł jednego z lekarzy i lekko mnie to uspokoiło.
    Gdyz zbyt drastyczna dieta może dać więcej szkody niż niewielki skok cukru.
    Co do mierzenia cukru to mierze po głównych posiłkach i czasami po dodatkowych, jak nie wiem jak moj cukier się zachowa. Przez pierwsze 2 tyg mierzyłam po wszystkim, dodatkowo mierze sobie też ciśnienie przed jedzeniem :) ale to już moja inwencja.
    Jaki masz glukometr? Bo np contour przełamuje.
    Co do mierzenia to nie zawsze kropla mi wypływa, więc czasem dopisze a wówczas cukier może być trochę większy
    Jako podpowiedź do diety korzystam z materiałów od A.Kasi bo ładnie rozpisane

Mogłabyś mi podesłać te przepisy? Ja wlasnie czekam na wizytę u diabetologa. Czekam juz od 7, masakra. Najgorsze miejsce we Wrocławiu w jakie trafiłam w czasie tej ciazy ...

w4sqyx8dc6bykj5r.png

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może takich nie mają...z tymi fryzjerkami na wsiach to tak różnie może być :P

ogólnie mam jedną taką , która pewnie by się podjęła , bo na pewno by miała taką farbę, ale jest strasznie droga ;/ te by wzięły ok 80 zł, a tamta raz ode mnie wyciągnęła 170 zł...

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się dzisiaj obudziłam z niepochamowana ochota na beze z bita Śmietana i owocami....
    hmm może sama zrobię? :)

Renka88, Est, ksanka, Magda lena, Kate84, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    a ja się dzisiaj obudziłam z niepochamowana ochota na beze z bita Śmietana i owocami....
    hmm może sama zrobię? :)
    Nie lubię Cię!
    My nie możemy. Wiec smacznego najedzcie się za Was i za nas! Tylko proszę się pochwalić jak wyszly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 11:22

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 1351 1352 1353 1354 1355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ