Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pochwalę sie że jadę do laryngologa zaraz !
Coś czuję że będę jak kot którego kiedyś spotkałam :jakaś kobieta z kotem na sznurku postawiła go na trawie- biedak nie wiedział jak sie zachować bo pierwszy raz trawę widział. U mnie może byćto samo;d
perła ziemi, ksanka, Malina81, Kate84, Karka lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyA.Kasia wrote:Nie chcę być nieuprzejma Vira, ale albo jesteś jakaś niekumata albo brak Ci empatii bo już nie chcę pisać o bezczelności. Spróbuj przed 7 miesięcy leżeć, w tym część niemal nieustannie wstając w ciągu dnia jedynie do łazienki. Ja byłam osobą raczej w dobrej kondycji bo przed ciążą przez pół roku intensywnie ćwiczyłam kilka razy w tygodniu z myślą właśnie o formie w ciąży. Ale ta kilkumiesięczna przerwa w JAKIEJKOLWIEK aktywności, potrafi człowieka tak osłabić, że obecnie podróż na badania jest dla mnie mega wysiłkiem. Mięśni obecnie nie mam prawie zupełnie, wchodzenie po schodach muszę rozkładać na raty i robić przystanki na odpoczynek bo nie mam siły. Nie mam możliwości nie schylić, uklęknąć BO MI NIE WOLNO. Nie wolno mi rąk do góry podnosić żeby nie drażnić macicy. WOLNO MI TYLKO LEŻEĆ, no i czasami przejść się po domu aby się nie zastać zupełnie i nie dostać zaparć.
Wszystkie czynności higieniczne tak jak Ksanka ograniczam do minimum po to, żeby tą ciążę utrzymać i się bez zbędnej potrzeby nie forsować. Trzeba mi pomagać przy wyjściu z wanny (bo na dole prysznica nie mam). I nie oczekuję, że ktoś mnie będzie żałował i załamywał nade mną ręce ale jak czytam takie wpisy jak Twój to jest mi zwyczajnie, po ludzku przykro.
Cieszę się, że sobie możesz stać pod prysznicem godzinami i nie sprawia Ci to trudności. Cieszę się, że sobie możesz te paznokcie codziennie malować. Korzystaj z tego i doceń to bo nie wiesz co Cię może spotkać w przyszłości.
Kompletnie nie rozumiem Twojej postawy. Jeszcze niedawno sama wspominałaś, że golisz się co drugi dzień. No chyba nie robisz tego na leżąco. Więc o jakim minimum Ty mówisz? Golisz miejsca intymne co drugi dzień a odżywki na włosy nie nałożysz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 12:13
-
Hej kochane;)
Karolina@ - uwierz mi ze wiem o czym mowisz,ja od jakiegos czasu mam dokladnie tak samo.. z lozka nie moge soe zwlec a przeciez tyle do zrobienia jest przed przeprowadzka. Najchetniej wogole bym z niego nie wychodzila,prawie jak na poczatku ciazy:/ masakra jakas.. moj Piotrek niedlugo stwierdzi ze jakis len sie zrobilam czy co a ja naprawde nie mam ani sily ani ochoty nic robic...ja faktycznie na ostatnich badaniach mialam kiepska morfologie,moze cos w tym jest..
Vira- widze ze bedzie kolejna Oliwka jak i moja:)
ja mimo iz nie musialam tyle lezec co dziewczynki takze je rozumiem bo sama mam ostatnio klopot z najprostszymi czynnosciami.
Ehh.. wogole laski chyba wlasnie przez to ze tak siedze w tym domu calymi dniami sama,szukam tylko odpowiednich rzeczy do nowego mieszkania i mysle o tym calym ambarasie ktory nas czeka to jakos ani sie ze swiat nie ciesze ani z niczego ;(
ja takze siedze w domu i teoretycznie mam mnostwo czasu ale.. nie moge sie zebrac zeby pomalowac te cholerne paznokcie, mam baaardzo duzy brzuch i totalnie ciezko mi sie wydepilowac a nawet gdyby moj P. mial mi pomoc to wraca z pracy bardzo pozno i nie chce go jakos dodatkowo tym stresowac.. tez wchodze tylko po prysznic,robie szybko swoje i wychodze.. pozniej dres,i znow to samo w kolko. I powiem wam ze plakac mi sie chce bo patrze w lustro i siebie nie poznaje. Bardzo sie ciesze z malutkiej itd tylko..tesknie troche za tym zeby gdzies wyjsc z moim P. Pomalowac sie ubrac ladnie..a tu ciagle tylko on w pracy a jak jest wolne to tysiac rzeczy do zalatwienia.. wogole czuje ze nie jestem dla niego atrakcyjna,jakby mniej czulosci miedzy nami.. ale co dziwnego jak chodze po tym domu jak taki oflun.Karolina@ lubi tę wiadomość
-
Tak odejdę od tematu, czy już kupiłyście koszule do porodu i / karmienia?
Ja wlasnie się zastanawiam, czy oby już nie czas, ale problem z rozmiarem czy M wystarczy przecież po porodzie i tak brzuch spadnie więc bedę " pływać". Jesli któraś z was ma doświadczenie w tej materii jaką polecacie? Na allegro dość ciekawie się prezenują z Fashion Italian. I mętlik w głowie, czy takie z okienkiem, czy tylko odciągane na dole czym moze klasyczne rozpinane na guziki ( mam takie 2 ale nie ciązowy prezenty od teściowej) Heh, dostalam taką jedną na 30 urodziny to śmialiśmy się z mężem, ze jest za kolana i dość obszerna i chyba po 30 urodzinach o seksie to mogę zapomnieć
Co do staników do karmienia to wstępnie zgłębilam temat i dużo osób poleca firmę Alles.
-
Vira jak pewnie nie doczytałas, podwozie myje na bidecie bo nie wyobrażam sobie wyjścia po 2 bez umycia podwozia, papier jest za szorstki, i nie dotrzesz i tak. Po jedynce mogę spłukać woda. Góra przy umywalce wraz z buzia i zębami.
Najśmieszniejsze jest to że od ograniczenia chemii i wody moja skóra uległa poprawie, sama steruje wydzielaniem sebum, przestała wysychac, gospodarka lipidowa się wyrównanala. Zaczynam po woli wierzyc w stare powiedzenie o brodzie i sterylnosci.
Nie wiem czy wiecie ale przy atopowej lub alergicznej skórze u dzieciaków, pediatrzy zalecają mycie dzieci co 2 dni by aktywizowoc własne siły organizmud'nusia, xpatiiix3, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalina81 wrote:Tak odejdę od tematu, czy już kupiłyście koszule do porodu i / karmienia?
Ja wlasnie się zastanawiam, czy oby już nie czas, ale problem z rozmiarem czy M wystarczy przecież po porodzie i tak brzuch spadnie więc bedę " pływać". Jesli któraś z was ma doświadczenie w tej materii jaką polecacie? Na allegro dość ciekawie się prezenują z Fashion Italian. I mętlik w głowie, czy takie z okienkiem, czy tylko odciągane na dole czym moze klasyczne rozpinane na guziki ( mam takie 2 ale nie ciązowy prezenty od teściowej) Heh, dostalam taką jedną na 30 urodziny to śmialiśmy się z mężem, ze jest za kolana i dość obszerna i chyba po 30 urodzinach o seksie to mogę zapomnieć
Co do staników do karmienia to wstępnie zgłębilam temat i dużo osób poleca firmę Alles.
Tak od razu Ci brzuch Ci sie płaski nie zrobi. Tez będzie wystawać. Oczywiście będzie mniejszy ale większa koszula będzie w sam razSzpital to nie rewia mody
Malina81 lubi tę wiadomość
-
Vira wrote:Kompletnie nie rozumiem Twojej postawy. Jeszcze niedawno sama wspominałaś, że golisz się co drugi dzień. No chyba nie robisz tego na leżąco. Więc o jakim minimum Ty mówisz? Golisz miejsca intymne co drugi dzień a odżywki na włosy nie nałożysz?
Vira, gwoli ścisłości daj spokój. Myślę, że byłoby dobrze aby zamknąć ten temat i nie podnosić ciśnienia bo robi się mało przyjemna atmosfera.
Bez sensu się czepiać o drobiazgi. A. Kasia ma ciażę, jaką ma i to jej prywatna sprawa co robi.ksanka, A.Kasia, darra991, Kate84, muminka83, Mania1718, Est, Hannia123, Kasia24, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
aleksandrazz wrote:Pochwalę sie że jadę do laryngologa zaraz !
Coś czuję że będę jak kot którego kiedyś spotkałam :jakaś kobieta z kotem na sznurku postawiła go na trawie- biedak nie wiedział jak sie zachować bo pierwszy raz trawę widział. U mnie może byćto samo;d
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Vira wrote:Tak od razu Ci brzuch Ci sie płaski nie zrobi. Tez będzie wystawać. Oczywiście będzie mniejszy ale większa koszula będzie w sam raz
Szpital to nie rewia mody
Niby nie rewia mody ale człowiek chce jakoś wygladać po ludzku. Sama pamiętam jak mnie odziali w szpitalną koszulę w której wyglądalam jak 7 nieszczęść
Ja mialam dosć płaski brzuch ale to byl 7 miesiąc wiec wiadomo.darra991 lubi tę wiadomość
-
Vira wrote:Kompletnie nie rozumiem Twojej postawy. Jeszcze niedawno sama wspominałaś, że golisz się co drugi dzień. No chyba nie robisz tego na leżąco. Więc o jakim minimum Ty mówisz? Golisz miejsca intymne co drugi dzień a odżywki na włosy nie nałożysz?
Jeśli nawet goli się ci drugi dzień to może to robić nawet na łóżku siedząc na ręczniku bo włosków nie ma tylko tyle co maleńkie wyrastające. Vira masz problem z empatią ale może to wynik twojego charakteru który ze wszystkim nastawiony jest na nie. Nie jesteś przypadkiem jedynaczką??Bo masz typowe cechy jedynaka który jak jemu coś to wow ale jak komuś coś to już dezaprobata
ksanka, A.Kasia, darra991, Karolina@, Mania1718, alinalii, Martita88, skowroneczka87, aleksandrazz, Est, Kasia24, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
aleksandrazz wrote:Pochwalę sie że jadę do laryngologa zaraz !
Powodzenia na wizycie
Mało bolesnego badania życzę.
-
Malina81 wrote:Tak odejdę od tematu, czy już kupiłyście koszule do porodu i / karmienia?
Co do Allesa to uwielbiam te firmę, jeszcze przed ciąża nosiłam jej biustonosze dobrze się noszą, ładnie pióra i są na prawdę nie do zdarcia
Myślałam że kupię i do karmienia ale nie mieszcze się w dostępnej rozmiarówce.
Ostatnio kupiłam biustonosze w intymnej i jestem zadowolona ładne i wygodneWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 12:27
Malina81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalina81 - mąż niech sobie siedzi w izolacji, nie zaszkodzi mu to
Bardzo się cieszę, że Was choroba ominęła i oby tak już zostało
Do 30 tyg już niedługo!
Vira- miałam Ci już nie odpisywać bo mi ręce opadły z racji Twojego braku empatii albo może braku chęci jej okazania ale jednak napiszę kilka słów. Co do utrzymania podstaw higieny - czy któraś z nas napisała, że się nie myje? Po prostu ograniczamy te czynności do minimum rezygnując z odżywek, balsamów i innych czynności pielęgnacyjnych, które nie są niezbędne. A nawet jakbym się uparła nie myć bo miałoby mi to pomóc utrzymać ciążę to trudno, jeszcze nikt z brudu nie umarł. Do toalety chodzić muszę i na szczęście mogę. I tak sobie myślę, że z Twoim podejściem nie życzę Ci, abyś się kiedyś znalazła w takiej sytuacji jak ja w poprzedniej ciąży, gdzie przez kilka tygodni w szpitalu myłam się chusteczkami dla dzieci, miejsca intymne podmywały mi położne, wypróżniałam się do basenu a włosy myła mi mama raz na tydzień - na leżąco. I ostatnią rzeczą o jakiej wtedy myślałam były odżywki i lakiery do paznokci bo uwierz, że są czasami rzeczy ważniejsze niż Twoja prezencja i dobre samopoczucie.
Co do golenia - sprawdź proszę kiedy było to NIEDAWNO bo wydaje mi się, że przed moim pobytem w szpitalu i informacją o wewnętrznym rozwarciu? Kiedy jeszcze mogłam to starałam się o takie rzeczy dbać. Teraz mam ważniejsze sprawy w głowie. Nie kontynuuję dyskusji z Tobą bo po prostu widzę, że do pewnych rzeczy i tematów nie dorosłaś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 12:25
muminka83, Malina81, ksanka, RudyTygrysek, Kate84, Karolina@, Renka88, Mietka 30:), Mania1718, alinalii, paola87, kateee, skowroneczka87, aleksandrazz, olcia87, Est, Hannia123, Lucky, Kasia24, krówka_muffka, Martka89, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
ksanka wrote:Vira jak pewnie nie doczytałas, podwozie myje na bidecie bo nie wyobrażam sobie wyjścia po 2 bez umycia podwozia, papier jest za szorstki, i nie dotrzesz i tak. Po jedynce mogę spłukać woda. Góra przy umywalce wraz z buzia i zębami.
Najśmieszniejsze jest to że od ograniczenia chemii i wody moja skóra uległa poprawie, sama steruje wydzielaniem sebum, przestała wysychac, gospodarka lipidowa się wyrównanala. Zaczynam po woli wierzyc w stare powiedzenie o brodzie i sterylnosci.
Nie wiem czy wiecie ale przy atopowej lub alergicznej skórze u dzieciaków, pediatrzy zalecają mycie dzieci co 2 dni by aktywizowoc własne siły organizmu
Dokładnie - nasz alergolog i dermatolog zalecił synkowi nawet co 3 dni bo ma straszne problemy z skórą. Faktycznie im rzadziej tym jego skóra jest bardziej gładka im częściej tym szorstka...ksanka lubi tę wiadomość
-
Witam was kochane. Ale mam dzisiaj okropny dzień od samego rana kręci mi się w głowie, nie mam siły na najprostsze czynności.. Masakra
Nocka w sumie nieprzespana zasnęłam około 5.30 i spałam do 10 ale i tak czuję się marnie. Co do odbicia w lustrze to bardzo dobrze was rozumie..
Przez tą anemie jestem blada jak ścianaeh
ale przeżyję wszystko żeby tylko malutką donosićona wynagrodzi mi wszystko co teraz przechodzę
GŁÓWKI DO GÓRY KOCHANE PRZETRWAMY WSZYSTKO DLA NASZYCH DZIECIACZKÓWMalina81, A.Kasia, ksanka, Kate84, Mania1718, Est, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
ksanka wrote:IF kupiłam 2 koszulki w październiku i od tej pory ich używam fajna bawełna i model z cechami wyciągania przez odsuwa dekolt
Co do Allena to uwielbiam te firmę, jeszcze przed ciąża nosiłam jej biustonosze dobrze się noszą, ładnie pióra i są na prawdę nie do zdarcia
Myślałam że kupię i do karmienia ale nie mieszcze się w dostępnej rozmiarówce.
Ostatnio kupiłam biustonosze w intymnej i jestem zadowolona ładne i wygodne
Dzięki Ksanka to mnie przekonałaś
poczekam jeszcze chwilę jak się " rozrosnę" i zakupię.
-
Malina81 wrote:Tak odejdę od tematu, czy już kupiłyście koszule do porodu i / karmienia?
Ja dostałam dwie koszule od siostry, która rodziła rok temukupiłam sobie jedną ostatnio na allegro, taką najzwyklejszą z guziczkami po bokach, a rozmiar wzięłam o jeden większy niż noszę normalnie. Ja mam bardzo duży biust, już przed ciążą DD a teraz to nie komentuje
o ile w brzuszku koszula w normalnym rozmiarze byłąby dobra bo tam się rozciąga to biustu bym tam nie wcisnęła. Długość koszul to przed kolana ( albo do pół uda) bo taką nam polecała położna ale myślę, że jak kto lubi
Samuel
-
Vira no weź... trochę zrozumienia... kolejny raz pokazujesz, że uparty z Ciebie egzemplarz!tym bardziej, że tak jak Muminka pisze jesteś w zdecydowanie innej sytuacji. Znam dziesiątki dziewczyn, które nie używają odżywek do włosów, a co dopiero nasze forumowe babeczki, które najnormalniej na świecie boją się o swoje dzieci. wiesz Tobie te dwie minuty dłużej pod prysznicem nie robią różnicy, a wyobraź sobie, że któraś z dziewczyn z zaleceniami oszczędzania się nałoży odżywkę i właśnie podczas podnoszenia rąk dostanie skurczy. jesteś tu tyle czasu znasz wszystkie historie,a normalnie witki mi opadają jak czytam Twoje argumenty.
Kate84, Mania1718, Martita88, skowroneczka87, Karka, Lucky lubią tę wiadomość