Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A wanienkę planuję taką http://www.mulan.pl/hoppop-bato-plus-wanna-wanienka-do-kapieli-z-termometrem-i-korkiem-ulatwiajacym-odplyw-wody.html (link przypadkowy). Zastanawiam się jednak, czy to nie dla starszego dziecka, a na pierwsze tygodnie kupić taką tańszą w ikea. Generalnie jak mam patrzeć na wanienkę przez co najmniej 2 lata, to wolałabym aby jej estetyka nie sprawiała mi bólu...
-
nick nieaktualny
-
ksanka wrote:Magda lena pytanie o włosy,
Czy wcześniej też mylas tak żadko?
Ja kiedyś mylam codziennie, bo na drugi dzień już były tłuste. Teraz są puszyste jeszcze na 3-4 dzień
A jak mają się wasze paznokcie. U mnie są twarde jak u faceta. Żeby coś z nimi zrobić to muszę ciąć obcazkami męskimi a pilowanie krawędzi moim super pilniczkiem zajmuje mi 5 minut - Jednego paznokcia tylko by wyrównać krawędzie!
Chciałabym by takue się zostały po ciąży
NieeeeeWłaśnie ciąża tak pięknie podziałała
że co 4 dni myję. Bardzo się cieszę z tego powodu. Wcześniej myłam co drugi dzień. Katorga dla mnie, bo włosy mam gęste i ciężkie. O paznokciach to nie wspomnę. Są cudowne! Mocne, twarde i tak szybko rosną. Ale chyba po ciąży to wszystko niestety wraca do dawnych form
A może nie...?
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Vira wrote:Wiecie co dziewczyny tym razem to Wy przegiełyście.
Nie napisałam niczego czym zasłużyłabym na takie słowa z waszej strony - jedynaczka, nieempatyczna i niedorozwinięta emocjonalnie.
Dziękuję.muminka83, olcia87, Lucky lubią tę wiadomość
-
proponuję zignorować temat.. tak chyba będzie dla nas najlepiej .. Już wystarczająco mamy dużo problemów żeby dodatkowo stresować się przez wypowiedź Viry.
no trudno może kiedyś zrozumie. Jak nie to trudno.. Eh
Ja osobiście wolę zapomnieć o jej wypowiedzi i myśleć o rzeczach dla mnie ważnych, zbyt dużo miałam stresów w tym tygodniu by odpowiadać na post Viry.
Proponuję wybiec w przyszłość do lutego/marca jak będziemy tulić nasze maleństwato mnie napawa wielkim optymizmem
także kochane olejmy temat nie ma sensu, niektóre osoby po prostu takie są i koniec kropka...A.Kasia, RudyTygrysek, Renka88, Est, Lucky, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oj mi podoba się taki komplecik
https://4kidspoint.pl/hamak-do-wanienki-camele-o-beaba-19318
Rozmawiałam też że znajomymi co mają wczesniaczka. Mieli na początku gabeczke ale mówili że jak to nasiaknelo woda to trudno było unieść.
Kupili więc za jakieś 20 PLN leżaczek frotowy, i są zadowoleni.
Mogą fotkę wyprać, jest lekkie i poręczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 13:26
-
Dziewczyny nie będę komentować każdego postu osobno ale powiem krótko do tych co muszą leżeć z powodu szyjki czy innych : nie przejmujcie się wypowiedziami innych . zawsze znajdą się tacy którzy nie zrozumieją. Uważam że najlepiej ich ignorować tak jak wcześniej kiedyś pisałam:) nie są wam teraz potrzebne nerwy. Maluszki pewnie by tego nie chciały.
Ja was rozumiem.
Sama nie mam ciąży zagrożonej ale domyślam się jak wam ciężko bo ja robię prawie wszystko a i tak się męczę w wannie podczas kąpieli
Podziwiam Was za to że jesteście takie dzielneksanka, A.Kasia, Gośśś, alinalii, muminka83, perła ziemi, Est, Karolina@, Kate84, Lucky lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Karolina co do d-dimerow to moj gin twierdzi, ze w ciazy nawet czasami do 4tys moga podskoczyc i jest ok, u mnie zaczely rosnac mimo brania clexan i dla tego mi zwiekszyli dawke. Dopytaj najlepiej lekarz i powiedz, ze Ci dosyc mocno urosly w malym odstepie czasu
Ola a z plytkami krwi u Ciebie jest wszystko ok? Bo wiem, ze takie krwotoki jak czesto sie zdarzaja to moga wystepowac przy maloplytkowosci...
Malina a moze kup poprostu koszule taka odcinana pod biustem zeby troszke wiecej miala miejsca na brzuszek wtedy starczy na dluzeja po porodzie one tez ladnie wygladaja jak juz brzuszka nie ma
Darra ja wlasnie tez sie zastanawiam nad stelazem do wanienki, tym bardziej, ze wiem jak jest po cc i wiem ze ciezko mi bedzie sie schylac lub kucnac do mycia na podlodze, a za bardzo nie mialabym gdzie wanienki postawic
Paulina ja tez kupowalam osobna komoda dla synka, ale ja dokupilam z kompletu pod meble w sypialni, bo pozniej synka przeniesiemy, a komoda nie zginie
Paulina2344, Lucky lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Hej dziewczyny,
Ja planuje kupić taki leżaczek http://allegro.pl/listing/listing.php?order=qd&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-dyn-kpr-v4-bab-1-5-0907&search_scope=category-17285&string=frotte%20lezaczek i wanienkę z Ikei, nie oglądałam jej na żywo, ale wydaje się mieć płaskie dno, bo do takiego leżaczka musi mieć płaskie dno, żeby stabilnie stał.
Do mnie nie przemawiają na razie te stelaże. A ze tutaj wynajmujemy kawalerkę i miejsca brak, planuje na stole rozkładać ręcznik a na niego wanienkę na początek.Mania1718, edyś lubią tę wiadomość
-
nie wiem co napisać... zatkało mnie
Martita88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW szpitalu widziałam u dziewczyn na korytarzach tak ładne koszule szpitalne i do karmienia, że aż żałuję że nie zapytałam gdzie kupowały
Chyba trzeba allegro przeszukać
Rok temu nie było takich ładnych koszul, same babcine albo infantylne.
Kate84 lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie i powiem wam szczerze że po raz pierwszy jestem mocno zadowolona
Po pierwsze po 2 spotkaniu z położną nawiązałysmy świetny kontakt i muszę przyznać ze bardzo lubię jak mi tłumaczy rzeczy i postępowanie w UK których do końca nie rozumiem
Po drugie ze mną wszystko jak najbardziej ok. Wyniki super ciśnienie itp. Tylko waga masakryczna ale już się z tym pogodziłam bo tak samo było w poprzednich ciazach
Dno macicy ma 28 cm i na tym etapie wychodzi ze synek waży 1400Położna zaznaczyła ze będzie duże dziecko
Jest prywatna klinika na Gosforth gdzie mogę zrobić usg. Po nowym roku zadzwonię tam
Prezenty dla dzieci doszły i niespodzianka paczka od mamy. Mama pokupywała mi herbatki humanna od pierwszych dni życia dla maleństwa ( obie boimy się że Natan będzie miał kolki jak Oliwier i pełną parą przygotowujemy wszystko co mogło by pomóc ) Sab simplex tez zamówiłam mimo że nie wiem jak to będzie. Przysłała mi też kosmetyki Ziajki i Linomag.
Ogólnie dzień przebiega cudownie. Wysyłam pozytywne emocje :*ksanka, Vincent, A.Kasia, M+M+?, Magda lena, RudyTygrysek, olatychy, d'nusia, Gośśś, edyś, Madzialena90, Renka88, Czarodziejka87, Lilou1984, perła ziemi, Karolina@, Kate84, Izoleccc, Hannia123, Falon, Karka, Lucky, Kajola, Mietka 30:), She86, Madlene.:) lubią tę wiadomość
[/link]
-
Darra, ja też się zastanawiam nad stelażem, bo my też mamy mały metraż i do tego malutką łazienkę... Tak ostatnio myślałam, że przy tych pierwszych kąpielach mnóstwo rzeczy będzie musiało być pod ręką, a tam nie mamy nawet miejsca, żeby to porozkładać jakoś sensownie. Czyli najlepiej kąpać w sypialni, ale wtedy właśnie potrzebny jest stelaż. Ja z wyborem czekam na ostatnie zajęcia w szkole rodzenia, może położna coś podpowie, bo też mam wątpliwości co do ich stabilności... Ale może to się tylko tak wydaje. Jeszcze są te wiaderka do kąpania, ale do mnie jakoś nie przemawiają.
Paulina, myślę, że komoda to dobry pomysł, a nie wolisz kupić stacjonarnie i zobaczyć ją na żywo?
Kate84, to trochę daleko jak dla mnieszkoda, bo myślałam, że będę miała jakąś alternatywę dla swojej, do której trudno się dostać, a już zwłaszcza przed Świętami
Co do staników, to też słyszałam, że lepsze miękkie. Ale nie wypowiem się z doświadczenia własnego, bo u mnie też pierwsze dziecko
darra991 lubi tę wiadomość
-
Noniestety musze przyznac dziewczynom racje. Myslene w ciazy to pewna abstrakcja, wiem to po sobie, ale Tobie Vira dosc czesto zdarza sie tu pisac cos trzy po trzy i jeszcze bronic zaciekle swojej racji mimo jej braku. Szkoda. Bo jesli kobieta kobiety nie potrafi zrozumiec i to w takich sytuacjach to nie ma sie co dziwic, ze inni tym bardziej nie umieja.
Mania1718, Martita88, alinalii, Est, Lucky, A.Kasia, krówka_muffka lubią tę wiadomość