X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka mi też się bardzo podoba ten zestaw beaba, nawet sama wanienka byłaby świetna ale niestety cena tez powala i nie wiem czy mój M zgodzi się na taką. My w łazience mamy pralkę na której planuje stawiać wanienkę, ale jak to wyjdzie to nie mam pojęcia.

ksanka lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wypowiedzi Viry- Napiszę tylko, że szczęka opadła mi na podłogę pomimo tego, że sama na problemy ciążowe nie narzekam to jednak takie rzeczy pisać znając historie dziewczyn... brak słów i chęć walnięcia głową o ścianę.

Wanienkę będę mieć taką właśnie z hamaczkiem

http://merlin.pl/Fisher-Price-Wanienka-kapielowa-Akwarium_Fisher-Price,images_zdjecia,2,FPJ7813_1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 13:45

Mania1718, ksanka, alinalii lubią tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tą wanienke profilowana bo tesciowa już kupiła ale fajne są te z bamaczkami:)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Martita88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dawno omijam posty Viry bo wydaja mi sie zawsze naladowane złą energią i jakieś takie wrogie.
    Vira jesteś tu nie od wczoraj i od dawno jest wiadome że dziewczyny Ola Magda Gosia i Kasia mają ogromne problemu i tekst typu "co 2 dni golisz miejsca imtymne a balsamu nie możesz nałóżyć" jest zwyczajnie niesmaczny i nie na miejscu...

Tak samo z karmieniem piersią i ciążą- stwierdzam, że mimo zdań innych popartymi przykladami po prostu Ty wiesz najlepiej i koniec kropka.
    Także nie obraź się ale czasem się zastanów.

Mania1718, skowroneczka87, ryjkek, alinalii, Est, Karolina@, krówka_muffka lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Gośśś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie posciele kupujecie? te 90*120 czy 135*100 ?
    Ja chce kupic ta wieksza z mysla, ze posluzy mi na dluzej :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znów ja nie miałam wyboru. Dostałam od mamy tą większą:) na pewno będzie na dłużej ale ta mniejsza też wcAle taka mała nie jest :)

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudowne wieści Mania1718 bardzo się cieszę. A powiedz mi na jakiej podstawie podali ci wagę maleństwa?

Mania1718 lubi tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii koszul i biustonoszy. Koszulę do karmienia mam póki co jedną, odcinaną pod biustem, jeden ruch i cyc na wierzchu - te zapinane na guziczki wydają mi się niewygodne (zmęczę się bardziej tym rozpinaniem i zapinaniem niż samym karmieniem dziecka. Biustonoszy chyba nie będę kupować - koleżanka powiedziała, że i te sportowe świetnie się nadają. No i faktycznie, tak jak w przypadku koszuli, jeden ruch i cyc na wierzchu :D

l22ncwa15v2ncszo.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam chyba moment zawahania. Mam zwykłą wanienkę. Kupiłam do niej specjalną profilowaną gąbeczkę na której kładzie się dziecko .... hmmm ciekawe czy to będzie zdawać rezultat. hmmm No zobaczymy....

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do stanika też konkretnie do karmienia nie kupuję. I tak noszę takie miękkie tylko z fiszbina pod cycem i jak sprawdzałam to spokojnie całą pierś z niego szybciutko wyjmuje . także zainwestuje w takie :)

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam oczywiście czuje się jakbym maraton przebiegła, a mama mnie zawiozła pod same drzwi windy. Potwierdziła się teza krwawienia z nosa, miałam koagulacje jakiegoś naczynka. Wiecie czego się dowiedziałam? Że od rutinoscorbinu stawia się macica! A ja lykam go dwa razy dziennie na krwawienia z nosa.Dobrze wiedzieć :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 14:00

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ryjkek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    także kochane olejmy temat nie ma sensu, niektóre osoby po prostu takie są i koniec kropka...

Zgadzam się w 100%. Zwłaszcza, że większość dziewczyn ma takie samo zdanie. Nie ma co się denerwować i wchodzić w dyskusję.

Większość z Was okazuje wiele empatii i zrozumienia dla innych, co w Was bardzo cenię. :)
    Madzialena90 wrote:
    Proponuję wybiec w przyszłość do lutego/marca jak będziemy tulić nasze maleństwa :) to mnie napawa wielkim optymizmem :)

Jak ostatnio byłam w szpitalu to siedziałam na korytarzu i obserwowałam inne kobiety. Oczami wyobraźni widziałam siebie jadącą na porodówkę i tulącą swoje maleństwo. :) Kurcze, to było już takie realne. :)

ksanka, Madzialena90, Est, Karolina@, Izoleccc, She86 lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • muminka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się nad tą http://allegro.pl/koszula-nocna-dessa-do-karmienia-esotiq-m-33992-i5703920888.html koszulą ale cena :P hmmm no ale podoba mi się :P

darra991, RudyTygrysek, Karka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no nie generalizujmy, każdej z nas może objawić się mózg ciązowy.
    To że Virze trafiają się kiepskie wypowiedzi to fakt, ale wiele jest ciekawych i mądrych.
    Utnijmy proszę te dyskusje. I wróćmy do tych ważniejszych i ciekawszych

A.Kasia, muminka83, Renka88, Lilou1984, Karolina@ lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wieeem ze ta gabeczka jak nasiaknie to ciezka jest ale mysle ze jakos damy rade;) przynajmniej zobacze na poczatku jak sie sprawdza,w razie czego poszukam czegos innego bo te gabeczki to nie kosztuja majatku wiec nie bedzie jakos szkoda:)

muminka83 lubi tę wiadomość

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze od dwóch dni mam taki dziwny ból nad pępkiem. Czasami jak się poruszę, to jakby w środku mnie rozrywało, albo ktoś przykładał gorące żelazo. Ma któraś tak? Czy to może być dalsze rozciąganie macicy? Ból jakby coś tam pękało...

• Gośśś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Ja co do stanika też konkretnie do karmienia nie kupuję. I tak noszę takie miękkie tylko z fiszbina pod cycem i jak sprawdzałam to spokojnie całą pierś z niego szybciutko wyjmuje . także zainwestuje w takie :)

Powiem ci szczerze, ze na poczatku przy Amelce tez nie mialam stanika typowo do karmienia, bo poprostu nie zdarzylam kupic zanim wyladowalam w szpitalu i jak mleko zaczelo mi sie saczyc to zakladalam zwykly z wkladkami laktacyjnymi i trzeba bylo sie troche nameczyc przy nim... Od razu jak wyszlam ze szpitala to polecialam do pierwszego lepszego sklepu po taki odpinany i o niebo wygodniej bylo niz w takim zwyklym :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • ksanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Wróciłam oczywiście czuje się jakbym maraton przebiegła, a mama mnie zawiozła pod same drzwi windy. Potwierdziła się teza krwawienia z nosa, miałam koagulacje jakiegoś naczynka. Wiecie czego się dowiedziałam? Że od rutinoscorbinu stawia się macica! A ja lykam go dwa razy dziennie na krwawienia z nosa.Dobrze wiedzieć :-D
    Ola bardziej po polsku ;-) ale nie jest to niebezpieczne dla was?
    Jakie zalecenia na przyszłość?
    Czyli rutinoskorbin jest beee w ciąży?
    Niezle

bl9cuay3kworwxbg.png
  • darra991 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko faktycznie koszula sliczna :) i faktycznie cena tez konkret :D chyba jednak przejze te ciut tansze ;D

muminka83 lubi tę wiadomość

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przede wszystkim nie rozumiem jak kobieta w ciąży może w stosunku do innej kobiety w ciąży użyć sformułowania: "ja nie kum kum". To kto ma nas rozumieć skoro kobieta w takim samym stanie nie potrafi...? Ciąża, to forum, nauczyły mnie, że każda kobieta ma inne problemy, inne dolegliwości, inaczej znosi ciążę, jedną boli biodro, drugą kręgosłup, trzecią dupa i to jest zrozumiałe. Nie wiem jak można wszystko odbierać tylko z własnej perspektywy, pisać: "ja nie kum kum" i jeszcze próbować oceniać. Kate - chyba najaktywniejsza mamusia na naszym forum jakoś nigdy nie napisała, że ona "nie kum kum" jak można tak siedzieć i leżeć jak pewnie reszta z nas ;) A jeśli odnieść się do samego prysznica, to podnoszenie rąk przy myciu, płukaniu, mnie po prostu mega męczy, nie mam siły trzymać ich w górze. A Dziewczyny z zagrożoną ciążą to już w ogóle nie muszą się tłumaczyć. Vira, ciesz się, że nie musiałaś zreorganizować swoich priorytetów tak jak one.

Ksanka, mi włosy w ciąży w ogóle się nie przetłuszczają, myję je raz w tygodniu :) Mam nadzieję, że nie narażę się tym na hejt Viry :P

Jeśli chodzi o kąpanie, ja również mam stelaż. Bratowa używała i zachwalała, więc sobie pożyczyłam ;)

Muminka i jeszcze któraś z Dziewczyn pytała o kocyki minky. Ja kupowałam na allegro Miko minky, wystarczy wpisać w wyszukiwarce i wyskoczy. Jestem zadowolona z jakości materiałów i spodobały mi się tam wzory, uwielbiam kropeczki, groszki :) Wzięłam komplet z wypełnieniem do wózka i większy bez wypełnienia. Mam też ten motylek antywstrząsowy, ale on ma wypełnienie również po środku i teraz nie wiem czy się nadaje dla małego dziecka.

I jeszcze pytanie mam :) Jak Wy golicie bikini? Ja robię to już tylko przed wizytą (ups, co za brak higieny) i o tyle o ile ostatnio było jeszcze coś widać, to wczoraj goliłam się w przedpokoju przed lustrem (masakra) a i tak było ciężko... Może macie jakieś złote patenty???

darra991, d'nusia, Magda lena, Est, Karolina@, Kate84, Hannia123, RudyTygrysek, krówka_muffka lubią tę wiadomość

‹‹ 1356 1357 1358 1359 1360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ