Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ksanka mi też się bardzo podoba ten zestaw beaba, nawet sama wanienka byłaby świetna ale niestety cena tez powala i nie wiem czy mój M zgodzi się na taką. My w łazience mamy pralkę na której planuje stawiać wanienkę, ale jak to wyjdzie to nie mam pojęcia.
ksanka lubi tę wiadomość
-
Co do wypowiedzi Viry- Napiszę tylko, że szczęka opadła mi na podłogę pomimo tego, że sama na problemy ciążowe nie narzekam to jednak takie rzeczy pisać znając historie dziewczyn... brak słów i chęć walnięcia głową o ścianę.
Wanienkę będę mieć taką właśnie z hamaczkiem
http://merlin.pl/Fisher-Price-Wanienka-kapielowa-Akwarium_Fisher-Price,images_zdjecia,2,FPJ7813_1.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 13:45
Mania1718, ksanka, alinalii lubią tę wiadomość
-
Ja już dawno omijam posty Viry bo wydaja mi sie zawsze naladowane złą energią i jakieś takie wrogie.
Vira jesteś tu nie od wczoraj i od dawno jest wiadome że dziewczyny Ola Magda Gosia i Kasia mają ogromne problemu i tekst typu "co 2 dni golisz miejsca imtymne a balsamu nie możesz nałóżyć" jest zwyczajnie niesmaczny i nie na miejscu...
Tak samo z karmieniem piersią i ciążą- stwierdzam, że mimo zdań innych popartymi przykladami po prostu Ty wiesz najlepiej i koniec kropka.
Także nie obraź się ale czasem się zastanów.Mania1718, skowroneczka87, ryjkek, alinalii, Est, Karolina@, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
W kwestii koszul i biustonoszy. Koszulę do karmienia mam póki co jedną, odcinaną pod biustem, jeden ruch i cyc na wierzchu - te zapinane na guziczki wydają mi się niewygodne (zmęczę się bardziej tym rozpinaniem i zapinaniem niż samym karmieniem dziecka. Biustonoszy chyba nie będę kupować - koleżanka powiedziała, że i te sportowe świetnie się nadają. No i faktycznie, tak jak w przypadku koszuli, jeden ruch i cyc na wierzchu
-
Wróciłam oczywiście czuje się jakbym maraton przebiegła, a mama mnie zawiozła pod same drzwi windy. Potwierdziła się teza krwawienia z nosa, miałam koagulacje jakiegoś naczynka. Wiecie czego się dowiedziałam? Że od rutinoscorbinu stawia się macica! A ja lykam go dwa razy dziennie na krwawienia z nosa.Dobrze wiedzieć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 14:00
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Madzialena90 wrote:także kochane olejmy temat nie ma sensu, niektóre osoby po prostu takie są i koniec kropka...
Zgadzam się w 100%. Zwłaszcza, że większość dziewczyn ma takie samo zdanie. Nie ma co się denerwować i wchodzić w dyskusję.
Większość z Was okazuje wiele empatii i zrozumienia dla innych, co w Was bardzo cenię.
Madzialena90 wrote:Proponuję wybiec w przyszłość do lutego/marca jak będziemy tulić nasze maleństwato mnie napawa wielkim optymizmem
Jak ostatnio byłam w szpitalu to siedziałam na korytarzu i obserwowałam inne kobiety. Oczami wyobraźni widziałam siebie jadącą na porodówkę i tulącą swoje maleństwo.Kurcze, to było już takie realne.
ksanka, Madzialena90, Est, Karolina@, Izoleccc, She86 lubią tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Nie no nie generalizujmy, każdej z nas może objawić się mózg ciązowy.
To że Virze trafiają się kiepskie wypowiedzi to fakt, ale wiele jest ciekawych i mądrych.
Utnijmy proszę te dyskusje. I wróćmy do tych ważniejszych i ciekawszych
A.Kasia, muminka83, Renka88, Lilou1984, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
Ja wieeem ze ta gabeczka jak nasiaknie to ciezka jest ale mysle ze jakos damy rade;) przynajmniej zobacze na poczatku jak sie sprawdza,w razie czego poszukam czegos innego bo te gabeczki to nie kosztuja majatku wiec nie bedzie jakos szkoda:)
muminka83 lubi tę wiadomość
-
niecierpliwaa wrote:Ja co do stanika też konkretnie do karmienia nie kupuję. I tak noszę takie miękkie tylko z fiszbina pod cycem i jak sprawdzałam to spokojnie całą pierś z niego szybciutko wyjmuje . także zainwestuje w takie
Powiem ci szczerze, ze na poczatku przy Amelce tez nie mialam stanika typowo do karmienia, bo poprostu nie zdarzylam kupic zanim wyladowalam w szpitalu i jak mleko zaczelo mi sie saczyc to zakladalam zwykly z wkladkami laktacyjnymi i trzeba bylo sie troche nameczyc przy nim... Od razu jak wyszlam ze szpitala to polecialam do pierwszego lepszego sklepu po taki odpinany i o niebo wygodniej bylo niz w takim zwyklymAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
aleksandrazz wrote:Wróciłam oczywiście czuje się jakbym maraton przebiegła, a mama mnie zawiozła pod same drzwi windy. Potwierdziła się teza krwawienia z nosa, miałam koagulacje jakiegoś naczynka. Wiecie czego się dowiedziałam? Że od rutinoscorbinu stawia się macica! A ja lykam go dwa razy dziennie na krwawienia z nosa.Dobrze wiedzieć
ale nie jest to niebezpieczne dla was?
Jakie zalecenia na przyszłość?
Czyli rutinoskorbin jest beee w ciąży?
Niezle -
Ja przede wszystkim nie rozumiem jak kobieta w ciąży może w stosunku do innej kobiety w ciąży użyć sformułowania: "ja nie kum kum". To kto ma nas rozumieć skoro kobieta w takim samym stanie nie potrafi...? Ciąża, to forum, nauczyły mnie, że każda kobieta ma inne problemy, inne dolegliwości, inaczej znosi ciążę, jedną boli biodro, drugą kręgosłup, trzecią dupa i to jest zrozumiałe. Nie wiem jak można wszystko odbierać tylko z własnej perspektywy, pisać: "ja nie kum kum" i jeszcze próbować oceniać. Kate - chyba najaktywniejsza mamusia na naszym forum jakoś nigdy nie napisała, że ona "nie kum kum" jak można tak siedzieć i leżeć jak pewnie reszta z nas
A jeśli odnieść się do samego prysznica, to podnoszenie rąk przy myciu, płukaniu, mnie po prostu mega męczy, nie mam siły trzymać ich w górze. A Dziewczyny z zagrożoną ciążą to już w ogóle nie muszą się tłumaczyć. Vira, ciesz się, że nie musiałaś zreorganizować swoich priorytetów tak jak one.
Ksanka, mi włosy w ciąży w ogóle się nie przetłuszczają, myję je raz w tygodniuMam nadzieję, że nie narażę się tym na hejt Viry
Jeśli chodzi o kąpanie, ja również mam stelaż. Bratowa używała i zachwalała, więc sobie pożyczyłam
Muminka i jeszcze któraś z Dziewczyn pytała o kocyki minky. Ja kupowałam na allegro Miko minky, wystarczy wpisać w wyszukiwarce i wyskoczy. Jestem zadowolona z jakości materiałów i spodobały mi się tam wzory, uwielbiam kropeczki, groszkiWzięłam komplet z wypełnieniem do wózka i większy bez wypełnienia. Mam też ten motylek antywstrząsowy, ale on ma wypełnienie również po środku i teraz nie wiem czy się nadaje dla małego dziecka.
I jeszcze pytanie mamJak Wy golicie bikini? Ja robię to już tylko przed wizytą (ups, co za brak higieny) i o tyle o ile ostatnio było jeszcze coś widać, to wczoraj goliłam się w przedpokoju przed lustrem (masakra) a i tak było ciężko... Może macie jakieś złote patenty???
darra991, d'nusia, Magda lena, Est, Karolina@, Kate84, Hannia123, RudyTygrysek, krówka_muffka lubią tę wiadomość