Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wchodzę a tu takie rzeczy..nie chcę ciągnąć tematu bo nie ma sensu się denerwować..ale kto jak kto kobieta w ciąży drugą kobietę w ciąży powinna zrozumieć
Ja gdy walczyłam z krwiakiem też nie nakładałam odżywki do włosów tylko szybki prysznic i położyć się bo tak było trzeba!..ehh ale już koniec tematu no stress
Dziewczyny co do koszul szpital nie rewia mody faktycznie ale ja się będę lepiej czuła w jakiejś ładnej koszuli w końcu jakoś trzeba wyglądać
Ja zamówiłam dwie z firmy Dolce Sonno i są naprawde fajne,odcinane pod biustem i ładne kolory polecam:)
Gośśś ja już zamówiłam pościel 120x90 cm a Wy dziewczyny jakie kupujecie?
A mam też pytanko o staniki do karmienia polecacie może jakieś konkretnej firmy? Bo ja jestem zielona w temacieLucky, kasieńka 1985 lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
nick nieaktualny
-
M
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:39
Izoleccc, d'nusia, Lilou1984, Kate84, perła ziemi, Est, edyś, Vincent, Falon, ksanka, Madzialena90, Karolina@, Karka, RudyTygrysek, Nataszka2200, She86, Madlene.:), noelka lubią tę wiadomość
-
Mania super ,że jesteś taka zadowolona z wizyty ,a przede wszystkim ,że wszystko jest dobrze
Tak jak mówi Ksanka utnijmy dyskusje i przejdźmy do innych tematów np moich pytań o usztywniane staniki i KP ?hihi i czy wejdę w koszulę do karmienia za 2 miesiące? Mamuśki doświadczone jak to jest ?
wiem wiem upeirdliwa jestem
Paola ja już 2 ostatnie golenia bikinia robiłam na czujateż już nie widze praktycznie nic przez brzuszek , stąd też oczywiście jest to mniej dokładne ale staram się robić maks co półtora tyg no bo wtedy roboty mniej
jeszcze jadę na czuja bez lusterka ale nie wiem co będzie dalej eh jest wyzwanie
I właśnie z lusterkiem mam ten sam problem w Gda bo mam prysnic w Poznaniu lepiej bo wanna
OlaTychy super ,że remont się wreszcię zakończyłradość musi być ogromna!A co do bombek piękne!Kurcze Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę takich manualnych zdolności , ja to jedynie domek ze słońcem potrafię narysować
Aaa i to moje dziecie znów potwierdzam ,że w ogóle nie śpi od 7 do teraz wciąż się ruszaMoże czuje ,że dziś mama trochę zdenerwowana bo o 9:30 była ta rozprawa z eks mężem o groźby i nękanie i oczywiście zdążył szybciej do mnie napisac niż mój prawnik no ręce opadają... czy on się wreszcie odczepi!
Mania1718, Lucky, RudyTygrysek, olatychy lubią tę wiadomość
-
Kate84 wrote:Mania super ,że jesteś taka zadowolona z wizyty ,a przede wszystkim ,że wszystko jest dobrze
Tak jak mówi Ksanka utnijmy dyskusje i przejdźmy do innych tematów np moich pytań o usztywniane staniki i KP ?hihi i czy wejdę w koszulę do karmienia za 2 miesiące? Mamuśki doświadczone jak to jest ?
wiem wiem upeirdliwa jestem
Paola ja już 2 ostatnie golenia bikinia robiłam na czujateż już nie widze praktycznie nic przez brzuszek , stąd też oczywiście jest to mniej dokładne ale staram się robić maks co półtora tyg no bo wtedy roboty mniej
jeszcze jadę na czuja bez lusterka ale nie wiem co będzie dalej eh jest wyzwanie
I właśnie z lusterkiem mam ten sam problem w Gda bo mam prysnic w Poznaniu lepiej bo wanna
OlaTychy super ,że remont się wreszcię zakończyłradość musi być ogromna!A co do bombek piękne!Kurcze Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę takich manualnych zdolności , ja to jedynie domek ze słońcem potrafię narysować
Aaa i to moje dziecie znów potwierdzam ,że w ogóle nie śpi od 7 do teraz wciąż się ruszaMoże czuje ,że dziś mama trochę zdenerwowana bo o 9:30 była ta rozprawa z eks mężem o groźby i nękanie i oczywiście zdążył szybciej do mnie napisac niż mój prawnik no ręce opadają... czy on się wreszcie odczepi!
Czy ja Ci kiedyś wspominałam i wapnie budowlanym?Est, Kate84, olatychy, ksanka, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
Witajcie w 30 tygodniu wg miesiączki
Suwaczek był tak ustawiany, ale woli mnie trzymać jeden dzień dłużej zawsze
U mnie brak słońca, ponuro, to i mnie się nic nie chce robić, a wypadałoby posprzątać trochę mieszkanie, prasować, a mnie się spać chce... w końcu mnie mąż z domu wyrzuci za nieróbstwo
Mój gin o wodach płodowych albo nie mówi nic (tak samo jak o szyjce) albo że ok.
aleksandrazz jej współczuję, ja jak dostałam krwotoku z nosa to się przeraziłam, nie dziwię się, że pojechałaś na IP. Teraz szybko laryngolog!
kamka super, że już w domku i że kolejny tydzień rozpoczęty
jusiakp ja bym chyba ją od razu wyśmiała za braki w przyrządach i na pewno tyle nie zapłaciła!! Musisz iść z reklamacją czy coś może? Masakra.
Ja nie robię paznokci, tylko na własne wesele miałam... W ciąży obiecałam sobie, że będę malować wreszcie bo w pracy mogłam tylko bezbarwnymi tak 8 lat. Ale mi się nie chce
Nie ogarniam siebie. Włosy zaczęłam myć pod prysznicem bo nad wanną już nie daję rady
Ale i tak niefajnie się to robi, więc jak najrzadziej można... Golę tylko pachy i jak idę do gina to resztę.
Ale mi brzuch dzisiaj skacze! Już tak 2x! Teraz to było typowo jak mała poczuła czekoladkę
Hannia123 75x100
Magda lena ja kupiłam rozmiar zimowej czapeczki 36będzie pewnie na góra 3x znając życie.
noelka mam ponad -5, nawet nie pamiętam dokładnie ile...
Twardnienia czuję tak, że jakby mięsień pod skórą się spinał, niekomfortowe, niby nie ból, ale takie dziwne, czasem jedna strona czasem obie, niefajne i najlepiej się położyć, a jak nie idzie to usiąść. Czasem czuję też zwykłe wypychanie, już bez bólu.
Martka89 bardzo Ci współczuję tej cukrzycy, ale i z tym można żyć, życzę Ci żebyś szybko ogarnęła tematTeż się martwiłam, że będę ją miała.
Karolina@ może faktycznie anemia a może osłabienie, ponura pogoda, mąż był daleko. Obyś szybko się lepiej poczuła!
alinalii ja też ciągle bym żarłaJakieś 7 kg przytyłam od początku,a spodziewałam się więcej, bo ciągle jem słodycze! I fast-foody... Obiecałam sobie z nich zrezygnować....
Aha moja koleżanka urodziła 3 grudnia synka, ona przez całą ciążę przytyła tylko 9 kg, no załamałam się... I jeszcze powiedziała, że od razu jej brzuch spadł, nic nie ma. A do marca jeszcze trochę zostało więc i kilogramów pewnie mi przybędzie ;(
Vira ja mam deszczownicę, ale używa jej tylko mąż bo ja nie lubię gdzieś
A ja dzisiaj wreszcie pospałamdo 11.30 jakoś
Bo ostatnio codziennie musiałam wstawać 9-10.30 żeby króliczkowi oczka kropić i byłam nieprzytomna...
Ja dostałam od koleżanki 2 koszule bo ona nie użyła, długie niestety, do porodu, ale to mi starczą nie będę kupować, a do spania karmienia chcę kupić właśnie, tylko że chciałam jakieś tańsze, a w necie nie na guziki to ceny od 50zł + przesyłka, dla mnie to trochę za dużo, na szczęście dziewczyny na fb w grupie podały jeden sklep w mieście gdzie są ponoć za 30-35zł to tam pójdę.
A resztę skomentuję jak później doczytam :*Mania1718, Kate84, Lucky, ksanka, Karolina@, A.Kasia lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Ja mam zwykłą wanienkę, używałam kiedyś gąbek, zwłaszcza gdy nie było M i sama kąpałam. Mi te gąbki się bardzo sprawdzały, bo zero ślizgania, pewny chwyt, miękko itp., ale przyznaję, że były kłopotliwe, bo ja je gotowałam. Jakoś tak wyobraźnia mi pracowała (a potrafię mieć bujną
) nad "życiem biologicznym", które się po takiej kąpieli rozwija w tej gąbce i lądowała ona po kąpieli w największym garnku na 10 minut
-
Kochane Mamusie,
Gorąco mocno Was pozdrawiam! Jestem tu cały czas z Wami i śledzę Wasze perypetie.
Powiem Wam, że jesteście bardzo, bardzo dzielne!
Jak tak Was czytam, to dochodzę do wniosku, że macierzyństwo to bohaterstwo. I każda z Was jest bohaterką, nie tylko w swoim domu, nie tylko na forum, ale we wszechświecie!
Za wszystkie z Was trzymam mocno kciuki.
Bardzo przeżywam wszystkie Wasze szyjki, krwotoki, wysokie ciśnienia, cukrzyce.
Mały komunikat do A.Kasi, Gośśś, Magda Leny i Aleksadrazz:
Dziewczyny, to wszystko musi się wyrównać w przyrodzie! I tak sobie myślę, że skoro mi los zabrał w ostatniej ciąży 7 miesięcy, to ja chętnie te 7 miesięcy przekażę dla Was! Jak podzielić 7 przez 4, to wychodzi 1,75 miesiąca na każdą z Was. Czyli co najmniej do lutego pociągnięcie na luzaku!
Ściskam mocno też wszystkie inne Dziewczynki!
Wasze dzieciaczki to mają szczęście, że mają TAKIE MamyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 15:43
Falon, Est, Mania1718, Karolina@, Lilou1984, Magda lena, d'nusia, Karka, Kate84, RudyTygrysek, muminka83, Czarodziejka87, A.Kasia, perła ziemi, Kajola, Martita88, Izoleccc, darra991, kateee, noelka lubią tę wiadomość
-
aleksandrazz wrote:Wróciłam oczywiście czuje się jakbym maraton przebiegła, a mama mnie zawiozła pod same drzwi windy. Potwierdziła się teza krwawienia z nosa, miałam koagulacje jakiegoś naczynka. Wiecie czego się dowiedziałam? Że od rutinoscorbinu stawia się macica! A ja lykam go dwa razy dziennie na krwawienia z nosa.Dobrze wiedzieć
oj no co Ty mówisz
a mnie dwóch lekarzy zaleca ten rutinoscorbin
eh -
Wow ale tu dziś zaVIROwania
Ja tylko dodam od siebie, że bardzo, bardzo podziwiam Was wszystkie mamy z komplikacjami, a szczególnie te leżące, szpitalne, z cukrzycą z problemami szyjkowymi i inne przyszłe mamy z kłopotami.
Człowiek często nie docenia pewnych rzeczy póki ich nie zabraknie, a wtedy niestety nie rzadko nie ma już odwrotu.
Moje problemy to pikuś w porównaniu do tych które Wy tu doświadczacie.
Mimo, że nie często się udzielam, to jednak na bieżąco śledzę Wasze wpisy i przyznaję, że na prawdę jesteście wspaniałe.
Grunt to się nie poddawać! a w kwietniu już będziemy w komplecie rozpakowaneA swoją drogą ciekawa jestem, czy planowo będę ostatnia, czy jednak się to jeszcze zmieni
Est, Mania1718, Karolina@, Lucky, d'nusia, Kate84, A.Kasia, ksanka lubią tę wiadomość
-
aż przykro się czyta to co się dzisiaj wydarzyło u Nas na forum. Mam nadzieję, że to ostatni razy. Ja wszystkie leżące Mamy doskonale rozumiem, bo moja pierwsza ciąża taka była.. teraz nie jest lepiej ale nie mogę sobie pozwolić na leżenie non stop. Jutro mam kolejną wizytę u ginki i aż mnie trzęsie z nerwów.
Dzisiejsza wizyta u kardiologa. hmmm co by powiedzieć: Lekarz powiedział, żebym przestała myśleć o porodzie naturalnym, On mi nie napisał przeciwskazania, ale wystarczy że ginekolog zobaczy moje wyniki to mi zabroni... co do arytmii, powiedział że jest wzmożona przez ciążę. Dopóki czuję się dobrze to nic Nam nie zagrażamiałam się zapisać na wizytę po ciąży i tak zrobiłam i Nasz cudowny NFZ mnie nie zaskoczył wizyta.. 15.10. 2017
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 17:34
Lucky, d'nusia, RudyTygrysek lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
jednak doczekałam się pozytywnych wiadomości
moi rodzice przyjadą do nas po świętach na sylwestra więc zobaczą jak wyglądam z brzucholem bo wiadomo że przez skype to nie to samo
w sumie to się śmiałam do męża wczoraj że nikt z Polski mnie w zaawansowanej ciąży nie widział bo byliśmy w Polsce jak ja byłam w 12 tyg..
Ci co nie wiedzą to jeszcze pomyślą że adoptowaliśmyFalon, Est, Mania1718, d'nusia, Gośśś, Karka, Kate84, muminka83, RudyTygrysek, Czarodziejka87, M+M+?, Mietka 30:), perła ziemi, A.Kasia, Kajola, Martita88, Izoleccc, Nataszka2200, edyś, edyś, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ależ pędzicie. A ja gotuję obiadek dla męża, bo za chwilę ma być!
Co do karmników to ostatnio trochę ten temat wgłębiałam. Podobno najlepsze są miękkie, ale fiszbiną. Polecane też są takie bez fiszbin bo nic nie uciska, nie robią się zastoje itp. Ale na jednym forum wyczytałam, że one nie są takie idealne, bo są przesuwają, nie podtrzymują dobrze piersi itp. Generalnie jestem przyzwyczajona do staników usztywnianych i takie też do KP można kupić, ale jedna sprzedawczyni w sklepie z bielizną mi odraziła, bo jak kilka razy "złamiesz" tą usztywnioną miseczkę do karmienia to stanik szybko traci swój pierwotny kształt. Druga strona karmnika usztywnionego - przeszkadza w trakcie KP.
Ja zakupiłam już jeden stanik firmy Unikat, model MAJA (pisałam już Wam kiedyś) i wydaje się być bardzo fajny. Wczoraj znajoma poleciła mi sklep z karmnikami. Porównałam ceny z cenami producentów i niektóre kilkanaście złotych tańsze. Ja na pewno coś kupię:
http://www.sklep-biustonosze.pl/bielizna-dla-mam,c,409#tLilou1984 lubi tę wiadomość
-
Madzialena Ty masz kilkaset km do Pl to maja prawo cie nie widziec hehe a u mnie na wsi ludzie sie juz wypytuja mojej tesciowej gdzie ja sie podziewam, bo mnie nie widac
Jak wyjde na wies z wozkiem i malym to dopiero bedzie szok
hehe
(a moja tesciowa jest taka ze nawet nikomu nie powie, ze jestem w ciazy, nawet swojej corce nie powiedziala... )
ksanka lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
darra991 ja kupiłam stelaż, mimo, że w łazience mam miejsce na podłodze, ale mieszkamy na samej górze i z komina wieje, a nie powinno się zastawiać kratki kartką z powodu wentylacji, więc kąpać będę w pokoiku na stelażu, potem jakoś na podłodze wcisne pewnie albo wsadzę wanienkę do wanny po prostu
Widziałam w Takko taki mega porządny stelaż, ale 2 śrubki trzeba rozkręcić żeby go złożyć i kosztuje 120zł, więc u nas w mieście w sklepie Dom Dziecka kupiliśmy stelaż za 70zł, fajnie się składa i z wanienką zmieścił mi się koło pralki
Na pewno lepiej stelaż kupić stacjonarnie niż przez neta. A wanienkę mam za 30zł też z tego sklepu prostą białą z naklejoną małą kaczuszką, 102 cm już kupiliśmy. Idealnie nam pasuje
ksanka ja do wanienki nic takiego nie kupuję, uważam, że tetra wystarczy
Kate84 ja też mam małe piersi, ale do karmienia kupię bez usztywniaczy.
Vira zgadzam się z wypowiedziami dziewczyn na Twój temat. Trochę przesadziłaś z niektórymi swoimi wypowiedziami.
Gośśś ja nie planowałam na razie kupować pościeli bo dzidzia powinna być bez poduszki i okrywać chciałam becikiem, kocykiem, ale dostaliśmy kołderkę z poduszeczkąRozmiaru cholewcia nie pamiętam, a nie chce mi się wstawać i mierzyć
Mania1718 cieszę się, że Ty się cieszysz
paola87 ja mam takie małe lustereczko pod prysznicemWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 16:06
Mania1718, darra991 lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Kate84 wrote:
MeAmerie Może Ty mi podpowiesz jako doświadczona strona jaki kolor paznokci u stóp i rąk najlepiej mieć na sesję czy nie ma to znaczenia, słyszałam ,że jedne wychodzą lepiej inne gorzej? Czy lepiej mieć delikatny french co pasuje do każdego typu zdjęcia ?Czy kolorowe np czerwone myślałam?( chcę też zdjęcia czarno biało więc nie wiem co wtedy ładnie wychodzi
Zależy jakiego typu chcesz mieć zdjęcia. Ja na swojej sesji miałam pomalowane na jasny niebieski, i na 2 palcach miałam napis "It's a boy", ponieważ chciałam mieć kilka detali właśnie z paznokciami. Tak jak piszesz najczęściej mają frencha lub czerwone - u stóp i rąk. Ja mam kilka sukienek do sesji ciążowych, wcześniej uzgadniam z klientką dobór dodatków, kwiatów, ale czasami zdarza się że przychodzi w innych i dla mnie to nie problem - zmieniam tło, proponuję inny kolor sukienki i już. Gorzej czasami z dłońmi tatusiów - mężczyźni lubią "dłubać" w różnych silnikach itp. i czasami mam zabawę potem w programie żeby to jako-tako wyglądało.
Czytam co pisałyście od rana (szalałam na zakupach) i aż oczy przecieram. W poprzedniej ciąży leżałam w szpitalu z dziewczyną której wody sączyły się od 11tc, była wtedy już w 34 tygodniu, przez 23 tygodnie nie wstawała nawet na siku, wszystko do kaczki, podmywała ją położna codziennie, a włosy myły raz na tydzień. Dziewczyna była tak dzielna, że aż głupio mi było narzekać na cokolwiek. A przechwalanie się że ktoś coś może a Ty nie jest zwykłą dziecinadą. Może w tym miejscu zakończę bo jeszcze za dużo napiszę.Est, Lucky, Kasia24 lubią tę wiadomość