X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka twoje dziergane dzieło jest śliczne. Nie mogę się napatrzyć. Masz talent więc wykorzystuj to na maxa :)
    Szkoda że ja takich zdolności nie posiadam.

alinalii mam to samo z jedzeniem. "Zamówienia" z dołu płyną cały czas haha. Choć muszę się przyznać że od kilku dni coś mnie przystopowało.
    Pamiętam jak na samym początku każdego dnia w pracy musiałam zaliczyć paczuszkę orzeszków solonych. Ostatnio z kolei miałam fazę na słodkie.
    Teraz to aż się boję na wagę wchodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 19:17

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Est a nie uczula Cie nic? Nie puchnie? Bo jakos tak sie boję spróbować :D a jaki krem kupilaś?

A.Kasia musimy sprobowac z tym kremem :)

Martita, nie, nie uczula mnie ale wiesz.. u każdego może być inaczej.
    Zaraz strzele fotę :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taki mam:
    2gui7oy.jpg

Nie znam się na kosmetykach, ale pomyślałam, że jak można go stosować na twarz to musi być łagodny.

Martita88 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeny Est przez moment obawiałam się, że strzelisz fotę efektów :-) :-) :-)

Est, Magda lena, Falon, A.Kasia, Mania1718, d'nusia, olatychy, Lilou1984, Madlene.:), RudyTygrysek, Kate84, Martita88, Hannia123, Izoleccc, Mietka 30:), Karolina@ lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    O jeny Est przez moment obawiałam się, że strzelisz fotę efektów :-) :-) :-)

No na to bym chyba nie wpadła :-D

M+M+? lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, poruszałyście różne tematy, do kilku się nie odniosę, bo szkoda słów, a do kilku i owszem :)

Co do hamaka w wanience, bardzo fajnie to wygląda, ale ostatnio na zajęciach w SR położna opowiadała, że pojechała do rodziny pomóc w pierwszej kąpieli, oni mieli taką wanienkę z hamaczkiem i bardzo ciężko było umyć dzieciaczka - trzeba było nalać więcej wody, wanienka była cięższa, a i tak obmycie brzuszka sprawiało duże problemy, nie dało się też przekręcić dziecka brzuszkiem do dołu, a ponoć wiele dzieci preferuje taką pozycję kąpania. Ja mam zwykłą wanienkę z IKEA, będę ją stawiać na blacie w łazience, który jest nad pralką, a do środka jeśli będzie taka potrzeba będę wkładać tetrówkę :)

Jeśli chodzi o staniki, to też wszyscy mówią, żeby unikać fiszbin, ale są takie staniki z fiszbinami żelowymi i zaczynam rozważać taką opcję, bo mam ciężki biust. Przy moim rozmiarze wiele firm odpada, no i ja muszę przymierzyć na żywo, bo inaczej nie dam rady kupić, ale jeśli możecie zamawiać online to położna polecała mi firmę Carriwell.

Ja dwie koszule do karmienia kupiłam na allegro za 20-30 PLN, jedną z odsuwaną miseczką, a jedną na guziczki (ale muszę wymienić na mniejsze, bo ciężko je przez dziurki przecisnąć), w związku z tym z trzecią koszulą postanowiłam zaszaleć i zamówiłam taką od Granatovo, jeszcze nie przyjechała, ale na zdjęciach prezentuje się pięknie i ma dużo fajnych rozwiązań i do porodu i do karmienia (napy, magnesy, zapinane rozcięcie z tyłu)

Też miewam problemy z krwawieniem z nosa, a przede wszystkim pękają mi drobne naczynka (na piersiach i udach) mój ginekolog powiedział, że rutinoscorbin nie jest wskazany, ale polecił brać 1-2x dziennie cyklo3fort, to jest środek z diosminą. Może podpytajcie o to swoich lekarzy?

Trzymam kciuki za Was wszystkie, a za mamy z problemami podwójnie mocno. Damy radę! U mnie kontrola wód wskazała, że wszystko jest jednak ok, więc odetchnęłam z ulgą, a już się szykowałam na pakowanie torby do szpitala. Na szczęście mam jeszcze trochę czasu :)

Co do depilacji, to ja daję jeszcze radę, ale z tygodnia na tydzień widzę, że jest ciężej, tak samo wygładzanie pięt coraz bardziej problematyczne, więc coraz częściej korzystam z kosmetyczki, która zrobi to porządniej, poza tym ja nigdy sobie tak równo paznokci u nóg nie pomaluję przez moje problemy z biodrem - nie umiem przyjąć dobrej pozycji. M+M? ja doskonale Cię rozumiem, też już myślę o tym, że paznokcie muszę mieć zmyte do porodu i kiedy będzie mogła do mnie kosmetyczka przyjechać po porodzie, kiedy umyć głowę przed zabiegiem i czy problemem będą soczewki kontaktowe i pomalowane rzęsy :)

d'nusia, M+M+? lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja tylko z jedną informacją na dziś, bo jestem w tragicznym stanie...
    ZUS odmówił mi prawa do zasiłku i zostałam bez środków do życia...
    będę się z nimi sądzić oczywiście, ale to pewnie potrwa kilka miesięcy...
    szukam już prawników, trzymajcie kciuki i powodzenia dla tych, które wciąż w nadziei...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo porodu http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza-i-porod/porod-na-stojaco-czy-na-lezaco/42gx7
    Bardzo mi się podoba wyjaśnienie skąd się wzięła pozycja leżąca do porodu.

Lilou1984 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira znowu wprowadza niemiłą atmosferę....wstyd że kobieta nie potrafi zrozumieć drugiej kobiety...i "nie ku kum" :/ bardzo nieładnie z jej strony że nie ma odrobiny empatii...smutne !

U mnie AFI 13 zawsze mam podawane na wizycie..

Dziewczyny co kupowały Semilac, podacie jakieś sprawdzone kolorki, chodzi o takie naturalne,bladoróżowe, które wam się ładnie malują, bo też chyba zaszaleję a co;P

A wiecie że do porodu powinno się nie mieć lakieru na paznokciach, bo ponoć mogą sinieć, co świadczy o zaburzeniach krążenia?? coś wiecie?? to zasłyszana opinia więc nie wiem czy prawdziwa..

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii, chyba żartujesz. Strasznie mi przykro. Co za konowały pieprzone!!!!! Pojebany system! Z jakiej racji zabrali Ci zasiłek???????? Ohhh. 3maj się Kochana mocno!!!! :(

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii no nie wierze normalnie...to jakiś żart...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym chciała z Semilaca tylko moze beż. Chyba AKasia ty kupowałas?
    Do porodu powinny być zmyte i obcięte :) tak słyszałam

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziś teściowa dopieprzyła .... Nasz synek będzie ich pierwszym wnukiem. Więc myślałam, że będą mocno podnieceni tym faktem, ale nie ... bo to chłopak!
    Brat męża kilka tyg po Nas ogłosił, że też spodziewa się ze swoją partnerką dziecka. Dziś wyszło, że córkę będą mieli. Teściowa na to : no w końcu zostanę prawdziwą babcią.
    Nie skomentowałam tego. Niech się walnie w ten głupi łeb ;(
    Nie dam jej nawet na ręce Staszka. Niech sobie to z głowy wybije!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Domii :( no to ładnie, szukaj prawnika, jakby co to daj znać - moze uda mi sie coś załatwić w tym temacie.
    Magda lena przykro mi :/ najlepiej to olać, ale wiem, ze łatwo powiedzieć ...

• Est Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    szukam już prawników, trzymajcie kciuki i powodzenia dla tych, które wciąż w nadziei...

Kurde Domii a dlaczego? Podali jakąś przyczynę????
    Masakra!!!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena, u mnie pod zdjęciem "teściowej" też ktoś napisał, "jak Ula, to będziesz prawdziwą babcią". Może to jakiś przesąd, zabobon etc. Nie mniej jednak zachowanie Twojej "babci" oczywiście nie na miejscu. Niech taka nawet się nie stara udzielać dobrych rad.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja chyba bym się obraziła, a na pewno powiedziałabym im, jaką mi dużą przykrość zrobili.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok sie konczy, swieta za pasem. Ale jakos nie czuje atmosfery tych swiat. Niby wszystko ok, ale jakis podly nastroj mnie dopadl ostatnio. Nie mam z kim pogadac, komu sie wyzalic wiec pomyslalam, ze moze tu...
    Calymi dniami siedze w domu, moim jedynym kompanem jest czterolatek, ktory wchodzi chyba w okres jakiegos buntu bo jest nie do zniesienia, maz wraca z pracy po poludniu, ale jakby go noe bylo. Niby wszystko miedzy nami ok, rozmawiamy, choc glownie o dziecku, i tak jakos chlodem wieje ogolnie. A to brzuch co troche mnie boli. Nie radze sobie, reaguje placzem, choc wiem, ze mi to nie pomaga, dzidzi tez nie. I jakos mi tak zle, dobrze, ze corcia ruchliwa bardzo to sie do brzucha usmiechne choc czasem...
    Przepraszam za smety, ale naprawde nie mam gdzie przelac tego smutku, a pisanie ti juz nie raz mi pomagalo.

darra991 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

Ojej :(
    Domi na FB jest taka grupa porady matek na DG dołącz sobie tam, jest tam sporo kobiet które się sądzą z ZUSem, zawsze możesz zapytać co i jak. Czytam te posty od początku i masz rację - walka trwa miesiącami ale dziewczyny wygrywają jeśli rzeczywiście pracowały...trzymam kciuki i przytulam wirtualnie...

d'nusia, Est, Hannia123 lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
‹‹ 1360 1361 1362 1363 1364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ