Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wystarczyła wycieczka na IP, dziś do laryngologa i brzuch wariuje
Nazarlam się nospy i magnezu, powoli przechodzi...
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
dziewczyny jutro idę na glukozę trzymajcie kciuki ;P ! tak więc nie będzie rana z owsianką i czytaniem Was ;(
Magda lena, Martita88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMania1718 - cieszę się razem z Tobą
aleksandrazz - dobrze, że wszystko ok
Gośśś - ja narazie pościeli nie kupuję. Na początek wystarczy samo prześcieradło a dla małego mam dwa otulaczki i śpiworek na później. Myślę, że dopiero końcem roku będę się rozglądać za pościelką i wówczas wezmę jakąś większą.
Muminka - wcale nie tak strasznie droga ta koszula, gdyby nie to, że sama mam ich już z 6 to bym się na nią skusiła bo jest śliczna! I nie wygląda jak typowa ciążówka/do karmienia, więc i później będzie użyteczna.
olatychy - jestem pod wrażeniem tych bombek, są przepiękne! Super, że remont skończony, nawet nie wiesz jak zazdroszczę
M+M+? - jak masz siłę to czemu nieZnam dziewczynę, która w pełnym make-upie pojechała do porodu bo mąż miał zdjęcia robić i chciała ładnie wyglądać
Bardzo sobie to później chwaliła bo dodało jej to pewności siebie. To, że w ciąży jesteśmy to nie znaczy, że mamy wyglądać jak kocmołuchy
Jak bym tylko mogła to bym się na poród od góry do dołu odstrzeliła jak 16tka
Martita88 - może i dobry pomysł z tym kremem... Można by spróbować
annak - przytulam
Kaarolina - no nic, jak mus to mus a Wasze zdrowie najważniejsze
Madzialena90 - rozumiem Twoją radośćmoi rodzice być może przyjadą do nas na Wigilię i też niesamowicie się cieszę
alinalii - nie taki diabeł straszny, dasz radę
Co do wanienki kupuję zwykłą na stelażu i do środka będę wkładać tetrę. A staniki do karmienia to najlepiej kupować jak najbliżej porodu bo rozmiar piersi moze się nam jeszcze mocno zmienić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 17:24
Kate84, muminka83, M+M+?, Mania1718, olatychy, Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
A.Kasia dokładnie już się szykuję psychicznie na cc (mam nadzieję,że tym razem będzie lepiej).
Właśnie Synek przygmocił głowka w stół i sobie ją rozwalił.. eh i noc z głowy bo będę musiała Go obserwować...https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
A.Kasia wrote:Mania1718 - cieszę się razem z Tobą
aleksandrazz - dobrze, że wszystko ok
Gośśś - ja narazie pościeli nie kupuję. Na początek wystarczy samo prześcieradło a dla małego mam dwa otulaczki i śpiworek na później. Myślę, że dopiero końcem roku będę się rozglądać za pościelką i wówczas wezmę jakąś większą.
Muminka - wcale nie tak strasznie droga ta koszula, gdyby nie to, że sama mam ich już z 6 to bym się na nią skusiła bo jest śliczna! I nie wygląda jak typowa ciążówka/do karmienia, więc i później będzie użyteczna.
olatychy - jestem pod wrażeniem tych bombek, są przepiękne! Super, że remont skończony, nawet nie wiesz jak zazdroszczę
M+M+? - jak masz siłę to czemu nieZnam dziewczynę, która w pełnym make-upie pojechała do porodu bo mąż miał zdjęcia robić i chciała ładnie wyglądać
Bardzo sobie to później chwaliła bo dodało jej to pewności siebie. To, że w ciąży jesteśmy to nie znaczy, że mamy wyglądać jak kocmołuchy
Martita88 - może i dobry pomysł z tym kremem... Można by spróbować
annak - przytulam
Kaarolina - no nic, jak mus to mus a Wasze zdrowie najważniejsze
Madzialena90 - rozumiem Twoją radośćmoi rodzice być może przyjadą do nas na Wigilię i też niesamowicie się cieszę
alinalii - nie taki diabeł straszny, dasz radę
Co do wanienki kupuję zwykłą na stelażu i do środka będę wkładać tetrę. A staniki do karmienia to najlepiej kupować jak najbliżej porodu bo rozmiar piersi moze się nam jeszcze mocno zmienić
Kasiu ten fragment mi się bardzo podoba
M+M+ - jak masz siłę to czemu nieZnam dziewczynę, która w pełnym make-upie pojechała do porodu bo mąż miał zdjęcia robić i chciała ładnie wyglądać
A.Kasia lubi tę wiadomość
-
Karolina - zdrówka dla synusia życzę.
Ja jeszcze nie wiem, jak będę rodzić. Trochę się boję naturalnie ze względu na sporego mięśniaka. Chyba wolałabym cc, chociaż strasznie mi szkoda tych chwil po porodzie, kiedy matka może sobie położyć dziecko na piersi.
Ostatnio oglądam serial Porody na ipla.tv. Chciałam zobaczyć, jak to wygląda ok kuchni. Zresztą nie ma tam jakiś dramatycznych historii. Na razie obejrzałam 8 odcinków i na kilku się popłakałam. Strasznie mnie wzrusza ten moment, jak dziecko się rodzi, wydaje pierwszy dźwięk i pierwszy raz widzi rodziców.She86, Vincent, Falon, Mania1718 lubią tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Karolina@ wrote:Dziewczyny, ależ pędzicie. A ja gotuję obiadek dla męża, bo za chwilę ma być!
Co do karmników to ostatnio trochę ten temat wgłębiałam. Podobno najlepsze są miękkie, ale fiszbiną. Polecane też są takie bez fiszbin bo nic nie uciska, nie robią się zastoje itp. Ale na jednym forum wyczytałam, że one nie są takie idealne, bo są przesuwają, nie podtrzymują dobrze piersi itp. Generalnie jestem przyzwyczajona do staników usztywnianych i takie też do KP można kupić, ale jedna sprzedawczyni w sklepie z bielizną mi odraziła, bo jak kilka razy "złamiesz" tą usztywnioną miseczkę do karmienia to stanik szybko traci swój pierwotny kształt. Druga strona karmnika usztywnionego - przeszkadza w trakcie KP.
Ja zakupiłam już jeden stanik firmy Unikat, model MAJA (pisałam już Wam kiedyś) i wydaje się być bardzo fajny. Wczoraj znajoma poleciła mi sklep z karmnikami. Porównałam ceny z cenami producentów i niektóre kilkanaście złotych tańsze. Ja na pewno coś kupię:
http://www.sklep-biustonosze.pl/bielizna-dla-mam,c,409#t
http://www.sklep-biustonosze.pl/Biustonosz-BLACKBERRY-CREAM-BRA,p,35003
ten wygląda na mega wygodny
przydaj się jeszcze w ciąży a cyca tez łatwo wystawić do karmienia:)
chyba się skuszę
-
ryjkek wrote:Karolina - zdrówka dla synusia życzę.
Ja jeszcze nie wiem, jak będę rodzić. Trochę się boję naturalnie ze względu na sporego mięśniaka. Chyba wolałabym cc, chociaż strasznie mi szkoda tych chwil po porodzie, kiedy matka może sobie położyć dziecko na piersi.
Ostatnio oglądam serial Porody na ipla.tv. Chciałam zobaczyć, jak to wygląda ok kuchni. Zresztą nie ma tam jakiś dramatycznych historii. Na razie obejrzałam 8 odcinków i na kilku się popłakałam. Strasznie mnie wzrusza ten moment, jak dziecko się rodzi, wydaje pierwszy dźwięk i pierwszy raz widzi rodziców. -
Lilou1984 wrote:http://www.sklep-biustonosze.pl/Biustonosz-BLACKBERRY-CREAM-BRA,p,35003
ten wygląda na mega wygodny
przydaj się jeszcze w ciąży a cyca tez łatwo wystawić do karmienia:)
chyba się skuszę -
Est wrote:Martita, ja właśnie ostatnio kupiłam sobie krem i z jego pomocą jakoś mi łatwiej się ogarnąć.
Est a nie uczula Cie nic? Nie puchnie? Bo jakos tak sie boję spróbowaća jaki krem kupilaś?
A.Kasia musimy sprobowac z tym krememA.Kasia lubi tę wiadomość
-
paola87 wrote:Ja od dłuższego czasu zbieram się żeby obejrzeć jakiś poród, chciałabym oswoić się trochę z tym tematem, ale jakoś się boję. Ostatnio na SR było o porodzie i robiło mi się słabo i niedobrze, już chciałam wyjść
No to Ci polecam ten program. Jak dla mnie jest ok. Zazwyczaj pokazane są dwa przypadki. Jeden poród przed cc i jeden naturalny. Ja się nie przestraszyłam oglądając go.Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Dziewczyny, proszę o radę.
Serce mam w gardle, albowiem w sobotę spędziłam cały dzień z chrześniakiem M. W poniedziałek wyskoczyła mu wysypka i okazało się, że ma ospę wietrzną. Moja mama twierdzi, że ospy nie miałam. Chyba że przebyłam ją w magicznie bezobjawowy sposób. No i teraz jestem w nerwach. Właśnie załatwiam skierowanie na badanie krwi na obecność przeciwciał przeciwko ospie. Cholera, co mogę jeszcze zrobić?
Boję się najgorszego. Dopiero co Wam pisałam, że od niedzieli coś jest ze mną nie halo... -
Karolina@ wrote:Dziewczyny, proszę o radę.
Serce mam w gardle, albowiem w sobotę spędziłam cały dzień z chrześniakiem M. W poniedziałek wyskoczyła mu wysypka i okazało się, że ma ospę wietrzną. Moja mama twierdzi, że ospy nie miałam. Chyba że przebyłam ją w magicznie bezobjawowy sposób. No i teraz jestem w nerwach. Właśnie załatwiam skierowanie na badanie krwi na obecność przeciwciał przeciwko ospie. Cholera, co mogę jeszcze zrobić?
Boję się najgorszego. Dopiero co Wam pisałam, że od niedzieli coś jest ze mną nie halo...
Kochana mam nadzieję , że nie zaraziłaś się. Jeśli to Cię choć trochę uspokoi to po 28 tygodniu ciąży nie odnotowano aby choroba ta miała wpływ na maleństwo. Tu masz link. http://ciaza.mp.pl/przebiegciazy/63605,ospa-wietrzna-u-kobiet-w-ciazy
Z artykułu wynika że najgorsze jest kiedy zachoruje się w pierwszym trymestrze i tak mniej więcej do 20 tygodnia ciąży bo to wtedy tworzą się wszystkie organy itd.
Przykro mi bardzo - i wiem że łatwo się mówi. Sama bym umierała z rozpaczy i przerażenia. Sama przeszłam ospę jako dziecko jednak znam przypadki gdzie w ciąży kobiety bardziej chorowały na półpasiec i też kończyło się dobrze.
Może czujesz się osłabiona bo organizm walczy. Trzymam kciuki i jak już masz skierowanie to weź zrób Igg Igm czy jakoś tak :-*. Będzie dobrze. :-*Karolina@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolina@ wrote:Dziewczyny, proszę o radę.
Boję się najgorszego. Dopiero co Wam pisałam, że od niedzieli coś jest ze mną nie halo...
Kochana, to, że miałaś z ospą kontakt nie znaczy, że zachorujesz. Może Twoje objawy wynikają z czegoś zupełnie innego. Po drugie ryzyko przeniesienia ospy na dziecko w III trymestrze są minimalne. Ospa najniebezpieczniejsza jest w I trymestrze i w okresie okołoporodowym. Tak więc nawet jeśli miałabyś zachorować to z całego okresu ciąży ten obecny jest dla Ciebie i malucha najbardziej bezpieczny. Wszystko będzie dobrze :*muminka83, Est, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
Karolina@ Przykro mi, że nieświadomie zostałaś narażona na zakażenie. Domyślam się że się strasznie denerwujesz.
Uważnie się obserwuj, reaguj na pierwsze oznaki (przed pojawieniem się wysypki może pojawić się gorączka, osłabienie, ból głowy, duszność) i do lekarza!
pocieszę Cię - jest szansa, że przechodziłaś ospę bezobjawowo, bo to się czasem zdarza, szczególnie u małych dzieci.
kciuki mocno zaciśnięte!
-
nick nieaktualny