Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
muminka83 wrote:Zastanawiam się nad tą http://allegro.pl/koszula-nocna-dessa-do-karmienia-esotiq-m-33992-i5703920888.html koszulą ale cena
hmmm no ale podoba mi się
Kate84 lubi tę wiadomość
-
Madzialena90 wrote:cudowne wieści Mania1718 bardzo się cieszę. A powiedz mi na jakiej podstawie podali ci wagę maleństwa?
W karcie ciąży mam założoną kartę wagi /wzrostu dziecka dopasowaną na podstawie poprzednich ciąż. Teraz dzidzia jest w górnej granicy wzrostu porównując poprzednie wagi dzieci. Ale szczerze Ci powiem że uważam ze ten pomiar jest nie miarodajny bo u znajomej była pomyłka w 500gramach po urodzeniu.
Wage dziecka podali na podstawie tych centymetrów dna macicy i tygodnia ciażyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 14:09
[/link]
-
Paola, ja golę się podobnie, od wizyty do wizyty
Jak najwięcej się da w wannie z pomocą lusterka, które stoi tuż obok na pralce. Po wyjściu z wanny, tak jak pisała Muminka, rozkładam sobie ręcznik na kanapie, lusterko, i kończę robotę
Ja do wanienki mam coś takiego http://www.sklepikdzieciecy.pl/lezaczek-do-kapieli-frotte-p-1596.htmluska31, Est, Kate84, Vincent lubią tę wiadomość
-
A co do koszul, to może i szpital nie jest rewią mody, ale myślę, że będziemy się tam czuły wystarczająco sponiewierane
i ładna koszula, to jedna z niewielu rzeczy, które pomogą nam poczuć się lepiej
Ja mam problem z tymi rozmiarami, chciałabym zamówić przez internet, ale nie wiem jaki ten rozmiar, nie chcę żeby była za ciasna, ale nie lubię też jak coś na mnie wisi
Dziewczyny a co do tych gąbeczek w wanienkach, to położne w szkole rodzenia doradzają zwykłe pieluszki tetrowe położone na dnie. Taka gąbka to jednak może być kolejne siedlisko bakterii i trzeba dbać o nie, wyparzać, itp. Ja chyba właśnie zostanę przy patencie z pieluszkąLucky lubi tę wiadomość
-
kurcze faktycznie superowe te wanienki pokazujecie ,
muminka ja też mam zwykłą wanienkę , muszę do niej dokuoić
właśnie tą gąbkę , i myslę ze bedzie ok
a co do koszuli ja kupuję taką szarą z miętowym sercem
http://allegro.pl/koszula-pizama-do-karmienia-rozmiar-l-i5682214432.html
Falon lubi tę wiadomość
-
Paola ja tam jak juz musze sie ogolic to o tyle lepiej ze tu mam wanne naroznikowa z takim podwyzszeniem/siedziskiem,nie wiem jak to nazwac:) to wchodze,puszczam prysznic z gory,siadam tam sobie na brzeszku tego siedziska i jakos po paluszku,po omacku jade;D ale i tak jest mega ciezko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 14:15
Kate84, She86 lubią tę wiadomość
-
ksanka wrote:Muminko, ja jako jedynaczka stawiam się jak macica w 9 miesiącu
Jedynacy są empatyczni sama znam tylko takich.
Więc jako jedynaczka daje inna opcje - najmłodsze z rodzeństwa gdzie jest duża różnica wieku.
A to ja tu muszę zaprotestować w imieniu męża
Mąż jest najmłodszym dzieckiem jest duża różnica wieku między nim i jego rodzenstwem, i jest najbardziej empatyczna osobą jaką znammuminka83, ksanka, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
darra991 wrote:Paola ja tam jak juz musze sie ogolic to o tyle lepiej ze tu mam wanne naroznikowa z takim podwyzszeniem/siedziskiem,nie wiem jak to nazwac:) to wchodze,puszczam prysznic z gory,siadam tam sobie na brzeszku tego siedziska i jakos po paluszku,po omacku jade;D ale i tak jest mega ciezko
darra991 lubi tę wiadomość
-
paola87 wrote:I jeszcze pytanie mam
Jak Wy golicie bikini? Ja robię to już tylko przed wizytą (ups, co za brak higieny) i o tyle o ile ostatnio było jeszcze coś widać, to wczoraj goliłam się w przedpokoju przed lustrem (masakra) a i tak było ciężko... Może macie jakieś złote patenty???
Dobre pytanie. Ja mam taki duży brzuch, że już zwyczajnie tam nie sięgam
Chyba że na leżąco.Kiedyś próbowałam i cała się poraniłam. Dlatego od jakiegoś czasu nie golę się w miejscach intymnych. Przycinam tylko włoski, żeby buszu nie było. W ogóle nie przejmuję się opiniami innych osób. Nawet lekarza, który mnie bada. Trudno dla odmiany zobaczy sobie nieogoloną pacjentkę
Muminko, koszula prześliczna. Co do ceny to dla mnie ok. Jak kupowałam tańsze to jakość była do d***. Po kilku praniach z takich koszul stawały się szmaty.uska31 lubi tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Est wrote:A to ja tu muszę zaprotestować w imieniu męża
Mąż jest najmłodszym dzieckiem jest duża różnica wieku między nim i jego rodzenstwem, i jest najbardziej empatyczna osobą jaką znamCieszę się, że go mam
Est, Lilou1984, ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość
-
JUPI ! pochwale się Wam, że remont dzisiaj dobiega końca ! w końcu dojechały meble do łazienki więc mąż jak wróci z pracy to skręca i mogę zacząć robić generalne porządki
! i jeszcze pokój małego zostanie dzisiaj skończony, teściu kładzie dzisiaj panele i FINITO ! po 2 miesiącach życia na kartonach wszystko dobiega końca
No zostanie tylko przyklejenie na całą ścianę naklejek chmurek ale to już jak posprzątamy
a ja dzisiaj żeby się zrelaksować robiłam bombki na choinkę
Pozdrawiam serdecznie :*
aleksandrazz, ryjkek, M+M+?, darra991, Est, d'nusia, Madzialena90, Karolina@, Magda lena, Czarodziejka87, edyś, muminka83, Kate84, ksanka, Izoleccc, Hannia123, Vincent, Mania1718, Falon, RudyTygrysek, Karka, alinalii, Mietka 30:), Kajola, She86 lubią tę wiadomość
Samuel
-
No nic takiego,oczywiście nie za fajnie z tym nosem,bo ta moja śluzówka w opłakanym stanie ale ogólnie nie jest źle. No kobiety którym macica sie nie stawia mogą , ale ja nie bardzo ;/
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Ja cały czas mogę wszystko przy sobie zrobić. Cieszy mnie to szczególnie z uwagi na depilację i pedicure
. Kurde ja tak ogólnie dbam o swój wygląd, codziennie układam włosy i robię pełen make up (no cóż nie mam nuż 20-stu lat i trochę muszę urodzie pomóc).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:39
Est, darra991, Lucky, She86, jagood lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak któraś z Was może chodzić to calkiem fajne koszule przecenione, takie z guziczkami, widziałam dzisiaj w H&M.
Zaraz zobaczę czy na stronie też są poprzeceniane.
Popatrzylam i niestety nie są..
Widziałam np tę:
http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0153852024.html
I miała na sobie naklejkę -30 lub -50%, nie pamiętam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 14:35
-
darra991 wrote:powiedzcie mi czy ktoras z Was mysli moze o stelazu do wanienki?
Malina81 wrote:Tak odejdę od tematu, czy już kupiłyście koszule do porodu i / karmienia?
Ja wlasnie się zastanawiam, czy oby już nie czas, ale problem z rozmiarem czy M wystarczy przecież po porodzie i tak brzuch spadnie więc bedę " pływać".
Co do staników do karmienia to wstępnie zgłębilam temat i dużo osób poleca firmę Alles.
dzięki za info, bo jeśli chodzi o staniki to nie mam w ogóle pomysłu jak się za to zabraćzawsze to jakiś trop
Co do Koszul, to ja już zamówiłam 2 szt w róznych kolorach - dokładnie te same co pokazywała alinali
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9fce60398df.jpg
Wzięłam rozmiar większe - czyli L i nie żałujęjak będą po porodzie luźniejsze to tylko się będę cieszyć że nie obciskają wątpliwej jeszcze urody sylwetki
d'nusia w której części Białołęki mieszkasz? (ja tarcho)
ksanka wrote:Oj mi podoba się taki komplecik
https://4kidspoint.pl/hamak-do-wanienki-camele-o-beaba-19318
ja zakupiłam właśnie taki leżaczek frotte i zobaczymy jak się sprawdzi
http://allegro.pl/lezaczek-do-kapieli-do-wanienki-frotte-i5489665512.html
chyba dokładnie ten sam co proponowała vincentcena przyzwoita, tylko czy wygodne dla maluszka to odrutowanie? się okaże...
olatychy Piękne bombki! jak Ty je wyczarowałaś?
Mania1718, darra991 lubią tę wiadomość
-
Dxiewczyny a ja ostatnio zastanawiałam się nad kremem do depilacj. Co sądzicie? Moja kosmetyczka powiedziała że ona tak robi już kilka lat i jest ok
ja ostatnio się pocięłam i teraz się boje golarka
ale moja siostra jest hardkorem bo ona wszystko depiluje depilatorem
zaczyna od wąsika poprzez pachy i konczy na miejscach intymnych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 14:39