X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Zastanawiam się nad tą http://allegro.pl/koszula-nocna-dessa-do-karmienia-esotiq-m-33992-i5703920888.html koszulą ale cena :P hmmm no ale podoba mi się :P
    Muminko, pamiętam że pani gadżet to pokazywała w którymś programie. Też mi się podobała ale ze względu na cenę - odpuściłam

Kate84 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    cudowne wieści Mania1718 bardzo się cieszę. A powiedz mi na jakiej podstawie podali ci wagę maleństwa?
    Dziękuje Madziu :)
    W karcie ciąży mam założoną kartę wagi /wzrostu dziecka dopasowaną na podstawie poprzednich ciąż. Teraz dzidzia jest w górnej granicy wzrostu porównując poprzednie wagi dzieci. Ale szczerze Ci powiem że uważam ze ten pomiar jest nie miarodajny bo u znajomej była pomyłka w 500gramach po urodzeniu.
    Wage dziecka podali na podstawie tych centymetrów dna macicy i tygodnia ciaży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 14:09

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M nie mam pojecia co to moze byc :( moze faktycznie cos tam sie rozciaga i dlatego boli.. a moze zadzwon spytac lekarza czy wszystko ok?

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, ja golę się podobnie, od wizyty do wizyty :D Jak najwięcej się da w wannie z pomocą lusterka, które stoi tuż obok na pralce. Po wyjściu z wanny, tak jak pisała Muminka, rozkładam sobie ręcznik na kanapie, lusterko, i kończę robotę ;)
    Ja do wanienki mam coś takiego http://www.sklepikdzieciecy.pl/lezaczek-do-kapieli-frotte-p-1596.html

uska31, Est, Kate84, Vincent lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha rozumiem :) Mania

Mania1718 lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do koszul, to może i szpital nie jest rewią mody, ale myślę, że będziemy się tam czuły wystarczająco sponiewierane ;) i ładna koszula, to jedna z niewielu rzeczy, które pomogą nam poczuć się lepiej :)

Ja mam problem z tymi rozmiarami, chciałabym zamówić przez internet, ale nie wiem jaki ten rozmiar, nie chcę żeby była za ciasna, ale nie lubię też jak coś na mnie wisi :/

Dziewczyny a co do tych gąbeczek w wanienkach, to położne w szkole rodzenia doradzają zwykłe pieluszki tetrowe położone na dnie. Taka gąbka to jednak może być kolejne siedlisko bakterii i trzeba dbać o nie, wyparzać, itp. Ja chyba właśnie zostanę przy patencie z pieluszką :)

Lucky lubi tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze faktycznie superowe te wanienki pokazujecie ,
    muminka ja też mam zwykłą wanienkę , muszę do niej dokuoić
    właśnie tą gąbkę , i myslę ze bedzie ok ;)

a co do koszuli ja kupuję taką szarą z miętowym sercem
    http://allegro.pl/koszula-pizama-do-karmienia-rozmiar-l-i5682214432.html

Falon lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • darra991 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola ja tam jak juz musze sie ogolic to o tyle lepiej ze tu mam wanne naroznikowa z takim podwyzszeniem/siedziskiem,nie wiem jak to nazwac:) to wchodze,puszczam prysznic z gory,siadam tam sobie na brzeszku tego siedziska i jakos po paluszku,po omacku jade;D ale i tak jest mega ciezko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 14:15

Kate84, She86 lubią tę wiadomość

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Muminko, ja jako jedynaczka stawiam się jak macica w 9 miesiącu ;)
    Jedynacy są empatyczni sama znam tylko takich.
    Więc jako jedynaczka daje inna opcje - najmłodsze z rodzeństwa gdzie jest duża różnica wieku. ;)

A to ja tu muszę zaprotestować w imieniu męża :-)
    Mąż jest najmłodszym dzieckiem jest duża różnica wieku między nim i jego rodzenstwem, i jest najbardziej empatyczna osobą jaką znam :-)

muminka83, ksanka, Izoleccc lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 wrote:
    Paola ja tam jak juz musze sie ogolic to o tyle lepiej ze tu mam wanne naroznikowa z takim podwyzszeniem/siedziskiem,nie wiem jak to nazwac:) to wchodze,puszczam prysznic z gory,siadam tam sobie na brzeszku tego siedziska i jakos po paluszku,po omacku jade;D ale i tak jest mega ciezko :D
    Ehh, no właśnie ja mam prysznic i w dodatku jak próbuję posiłkować się lusterkiem to w kabinie od razu mi zaparuje i tyle mam z tego, że się wkurzam ;)

darra991 lubi tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    I jeszcze pytanie mam :) Jak Wy golicie bikini? Ja robię to już tylko przed wizytą (ups, co za brak higieny) i o tyle o ile ostatnio było jeszcze coś widać, to wczoraj goliłam się w przedpokoju przed lustrem (masakra) a i tak było ciężko... Może macie jakieś złote patenty???

Dobre pytanie. Ja mam taki duży brzuch, że już zwyczajnie tam nie sięgam :P
    Chyba że na leżąco. ;) Kiedyś próbowałam i cała się poraniłam. Dlatego od jakiegoś czasu nie golę się w miejscach intymnych. Przycinam tylko włoski, żeby buszu nie było. W ogóle nie przejmuję się opiniami innych osób. Nawet lekarza, który mnie bada. Trudno dla odmiany zobaczy sobie nieogoloną pacjentkę :P

Muminko, koszula prześliczna. Co do ceny to dla mnie ok. Jak kupowałam tańsze to jakość była do d***. Po kilku praniach z takich koszul stawały się szmaty.

uska31 lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    A to ja tu muszę zaprotestować w imieniu męża :-)
    Mąż jest najmłodszym dzieckiem jest duża różnica wieku między nim i jego rodzenstwem, i jest najbardziej empatyczna osobą jaką znam :-)
    Mój jest jedynakiem i jedynym tak dobrym, bezinteresownym i empatycznym człowiekiem jakiego znam :) Cieszę się, że go mam ;)

Est, Lilou1984, ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUPI ! pochwale się Wam, że remont dzisiaj dobiega końca ! w końcu dojechały meble do łazienki więc mąż jak wróci z pracy to skręca i mogę zacząć robić generalne porządki :) ! i jeszcze pokój małego zostanie dzisiaj skończony, teściu kładzie dzisiaj panele i FINITO ! po 2 miesiącach życia na kartonach wszystko dobiega końca :D No zostanie tylko przyklejenie na całą ścianę naklejek chmurek ale to już jak posprzątamy :) a ja dzisiaj żeby się zrelaksować robiłam bombki na choinkę :) Pozdrawiam serdecznie :*

2m44phd.jpg
    2cntrhk.jpg

aleksandrazz, ryjkek, M+M+?, darra991, Est, d'nusia, Madzialena90, Karolina@, Magda lena, Czarodziejka87, edyś, muminka83, Kate84, ksanka, Izoleccc, Hannia123, Vincent, Mania1718, Falon, RudyTygrysek, Karka, alinalii, Mietka 30:), Kajola, She86 lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic takiego,oczywiście nie za fajnie z tym nosem,bo ta moja śluzówka w opłakanym stanie ale ogólnie nie jest źle. No kobiety którym macica sie nie stawia mogą , ale ja nie bardzo ;/

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas mogę wszystko przy sobie zrobić. Cieszy mnie to szczególnie z uwagi na depilację i pedicure :-) . Kurde ja tak ogólnie dbam o swój wygląd, codziennie układam włosy i robię pełen make up (no cóż nie mam nuż 20-stu lat i trochę muszę urodzie pomóc).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:39

Est, darra991, Lucky, She86, jagood lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak któraś z Was może chodzić to calkiem fajne koszule przecenione, takie z guziczkami, widziałam dzisiaj w H&M.
    Zaraz zobaczę czy na stronie też są poprzeceniane.

Popatrzylam i niestety nie są..
    Widziałam np tę:
    http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0153852024.html
    I miała na sobie naklejkę -30 lub -50%, nie pamiętam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 14:35

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 15:42

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaTychy jakie sliczne bombki! :) jak ja Ci zazdroszcze ze juz zaraz bedziesz miala wszystko ogarniete..ehh. ja jeszcze dlugi czas bede na kartonach ;(

olatychy lubi tę wiadomość

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 wrote:
    powiedzcie mi czy ktoras z Was mysli moze o stelazu do wanienki?
    Kochana, ja myślę o stelażu, i nawet już sobie taki zorganizowałam w spadku po córce przyjacióki:) Też mamy mały metraż. Wanienka w wannie czy na podłodze wiąże się z niewygodną pozycją dla rodzica (szczególnie wysokiego), więc wolę mieć stelaż na którym postawię wanienkę w dowolnym miejscu w mieszkaniu.
    Malina81 wrote:
    Tak odejdę od tematu, czy już kupiłyście koszule do porodu i / karmienia?
    Ja wlasnie się zastanawiam, czy oby już nie czas, ale problem z rozmiarem czy M wystarczy przecież po porodzie i tak brzuch spadnie więc bedę " pływać".

Co do staników do karmienia to wstępnie zgłębilam temat i dużo osób poleca firmę Alles.

dzięki za info, bo jeśli chodzi o staniki to nie mam w ogóle pomysłu jak się za to zabrać;) zawsze to jakiś trop

Co do Koszul, to ja już zamówiłam 2 szt w róznych kolorach - dokładnie te same co pokazywała alinali
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9fce60398df.jpg
    Wzięłam rozmiar większe - czyli L i nie żałuję :) jak będą po porodzie luźniejsze to tylko się będę cieszyć że nie obciskają wątpliwej jeszcze urody sylwetki :)

d'nusia w której części Białołęki mieszkasz? (ja tarcho):)
    ksanka wrote:
    Oj mi podoba się taki komplecik
    https://4kidspoint.pl/hamak-do-wanienki-camele-o-beaba-19318
    fajny gadżet taki hamak :)
    ja zakupiłam właśnie taki leżaczek frotte i zobaczymy jak się sprawdzi :)
    http://allegro.pl/lezaczek-do-kapieli-do-wanienki-frotte-i5489665512.html
    chyba dokładnie ten sam co proponowała vincent:) cena przyzwoita, tylko czy wygodne dla maluszka to odrutowanie? się okaże...:P

olatychy Piękne bombki! jak Ty je wyczarowałaś? :)

Mania1718, darra991 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dxiewczyny a ja ostatnio zastanawiałam się nad kremem do depilacj. Co sądzicie? Moja kosmetyczka powiedziała że ona tak robi już kilka lat i jest ok :) ja ostatnio się pocięłam i teraz się boje golarka :( ale moja siostra jest hardkorem bo ona wszystko depiluje depilatorem :D zaczyna od wąsika poprzez pachy i konczy na miejscach intymnych :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 14:39

dqprwn15leplej5m.png
‹‹ 1357 1358 1359 1360 1361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ