X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeee dziewczyny to się tak tylko mówi, że dziadek jest "prawdziwym" dziadkiem jak ma wnuka, a babcia jak ma wnuczkę :) u mnie też się tak mówi i w żadnym przypadku nie odbija się na podejściu do dziecka :) faktycznie średnio to można zrozumieć, eh...

my za to jak się pochwaliliśmy zdjęciem 3D buźki naszej córeczki, to teściowa powiedziała, że ona to by nie chciała w ciąży takich zdjęć oglądać. yyyy to ja się jaram patrzę na swój cud osiem razy dziennie a ta... nawet nie umiałam tego skomentować, bo mnie zatkało ;] no, ale obym tyko takie stresy miała ;)

domiii a co podali w uzasadnieniu? masakra :(

f2w3j6yxdenijlur.png
  • MeAmerie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Magda lena, u mnie pod zdjęciem "teściowej" też ktoś napisał, "jak Ula, to będziesz prawdziwą babcią". Może to jakiś przesąd, zabobon etc. Nie mniej jednak zachowanie Twojej "babci" oczywiście nie na miejscu. Niech taka nawet się nie stara udzielać dobrych rad.

"prawdziwa babcia" to jak kobieta ma córkę i córka urodzi córeczkę. Ja np. będę miała 2 synów i mama też mówiła że jest żoną dziadka a nie babcią ;)
    Tak samo jak ojciec ma syna, i synowi urodzi się syn to jest "dziadkiem" a nie tylko "mężem babci". Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam, ale do mnie też takie teksty leciały, ale olałam ciepłym moczem :D

perła ziemi, Est lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Kaarolina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii walcz! Im tylko o to chodzi zeby jak najwiecej osob rezygnowalo z walki o swoje! Nie daj sie.. Ty jestes na umowie czy na swojej dzialanosci?

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze domiii Bardzo mi przykro. Co za kraj. :( Trzymam kciuki za Twoją walkę z ZUSem. Po prostu musisz z nimi wygrać.

Magda lena współczuję, aczkolwiek wydaje mi się, że jak tylko Twoja teściowa zobaczy małego Staszka to się zakocha i nie będzie narzekać, że to nie jest dziewczynka. ;) Mimo to przykro jest słuchać takich słów.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii współczuję. Wiadomo czemu chociaż?

Magdalena brak słów jeśli chodzi o Twoją teściową... Przykro mi razem z Tobą:( moja mama cieszy się bardzo z wnuka ale teściowa jakoś też mam wrażenie że mniej się interesuję ciąża i w ogóle od kiedy wie że chłopczyk. Już na poczatku mówiła że marzy o wnuczce bo miała dwóch synów...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Falon Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiiI nie poddawaj się! walcz o swoje! co za masakra!;-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 20:47

201604051765.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasiu chciałabym powiedzieć że Twój dzisiejszy wpis w pamiętniku jest piękny:) prawie się wzruszylam.

A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Est Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    "prawdziwa babcia" to jak kobieta ma córkę i córka urodzi córeczkę. Ja np. będę miała 2 synów i mama też mówiła że jest żoną dziadka a nie babcią ;)
    Tak samo jak ojciec ma syna, i synowi urodzi się syn to jest "dziadkiem" a nie tylko "mężem babci". Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam, ale do mnie też takie teksty leciały, ale olałam ciepłym moczem :D

O rany, nigdy w życiu by mi coś takiego nie przyszło do głowy :-)
    Jednym slowem jak moje drugie dziecko tez bedzie synkiem (a nie mam nic przeciwko :-)) , to nigdy nie będę babcią? :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Rok sie konczy, swieta za pasem. Ale jakos nie czuje atmosfery tych swiat. Niby wszystko ok, ale jakis podly nastroj mnie dopadl ostatnio. Nie mam z kim pogadac, komu sie wyzalic wiec pomyslalam, ze moze tu...
    Calymi dniami siedze w domu, moim jedynym kompanem jest czterolatek, ktory wchodzi chyba w okres jakiegos buntu bo jest nie do zniesienia, maz wraca z pracy po poludniu, ale jakby go noe bylo. Niby wszystko miedzy nami ok, rozmawiamy, choc glownie o dziecku, i tak jakos chlodem wieje ogolnie. A to brzuch co troche mnie boli. Nie radze sobie, reaguje placzem, choc wiem, ze mi to nie pomaga, dzidzi tez nie. I jakos mi tak zle, dobrze, ze corcia ruchliwa bardzo to sie do brzucha usmiechne choc czasem...
    Przepraszam za smety, ale naprawde nie mam gdzie przelac tego smutku, a pisanie ti juz nie raz mi pomagalo.

Nawet nie wiem, co Ci napisać na pocieszenie. Przytulam Cię wirtualnie i przesyłam dużo pozytywnej energii. ;) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo babeczki:)
    Ale tu dzisiaj rumor, godzinę mi zajęło przeczytanie dzisiejszego dnia. W ogóle to uzależniłam się od tego forum, czuje się trochę jak członek jakiejś wspólnoty hihi.

Vira musisz czytać trochę bardziej ze zrozumieniem, czasami lepiej nie pisać wszystkiego co się w danej chwili myśli. Dziewczyny mają prawo być urażone, bo ciągle się wałkuje temat leżenia od którego można oszaleć, a nie ma innego wyjścia, a ty wyrażając swoją opinie pokazujesz że nie rozumiesz tego co piszą.

Poruszałyście temat koszul do porodu, Muminka mam tą koszule zamiar kupić tylko za każdym razem trochę cena mnie zniechęcała. Spróbuję jeszcze w H&M, a jak nie to zamówię na allegro.

Kupiłam dziś w Ikei ręczniczki, wydają się w miarę ok, :
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30290201/
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50264263/

Domi, bardzo ale to bardzo Ci współczuje:*. Co za kut.asy są w tym Zusie. Przepłakałam przez Zus pół wrześnie i nienawidzę tej instytucji.

Miłego wieczoru dla Wszystkich

Falon lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:

oooo o tym, że musi być to córka córki te nie wiedziałam :-)
    dla mnie to takie plecienie głupot :-)

f2w3j6yxdenijlur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    hej, ja tylko z jedną informacją na dziś, bo jestem w tragicznym stanie...
    ZUS odmówił mi prawa do zasiłku i zostałam bez środków do życia...
    będę się z nimi sądzić oczywiście, ale to pewnie potrwa kilka miesięcy...
    szukam już prawników, trzymajcie kciuki i powodzenia dla tych, które wciąż w nadziei...

Walcz dziewczyno i nie daj się! Mam nadzieję, że oddadzą Ci wszystko co do grosza z wysokimi odsetkami. I w ogóle, że im w pięty pójdzie!

krówka_muffka - ja z takich naturalnych mam kolory 032 Biscuit i 003 Sweet Pink. Ten pierwszy to bardzo ładny kremowy kolor a drugi to zgaszony róż, który już przy jednej warstwie super kryje. Bardzo ładny jest też delicate french ale to już nie jest chyba 100% kryjący kolor.

Magda lena - szkoda słów na te nasze teściowe :/ Wysłać na księżyc to i tak za mało :/

skowroneczka87 - przykro mi, że tak się czujesz :( Dużo z nas chyba przechodzi ostatnio takie kiepskie momenty. Może porozmawiaj z mężem, powiedz mu, że potrzebujesz więcej uwagi i wsparcia? Faceci są trochę w tych tematach niekumaci i jak im się nie wyłoży jak krowie na rowie to za nic na to nie wpadną ;)

d'nusia, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene ja mam też te ręczniczki z Ikei ;-) dziś je wyprałam i wyprasowałam i są rewelacyjne! takie mięciutkie i przyjemne w dotyku ;-)

Madlene.:) lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii bardzo mi przkro, nie mige w to uwiezyc i zaczelam sie powaznie bac, bo ja nadal nie otrzymalam przelewu, ale masakra koniecznie pisz wszystko co i jak, i trzymam kciuki kochana

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, miałam ciężki dzien wiec sie nie odzywałam. Po wizycie w poradnii diabetologicznej dostałam kosmetyczkę z glukometrem w prezencie i receptę na paski. Teraz mierzenie i dzienniczek :) kurczę i w sumie uspokoiłam sie, bo dzis jedząc prawie jak normalnie (a starałam sie jeść zdrowo, czyli mięso pieczone i duzo warzyw), mój cukier po posiłkach wyniósł po godzinie 81-100mg/dł. Maz śmieje sie o co to wielkie halo. Teraz zjadłam jabłko i zobaczę jak po czystym cukrze bedzie :) a co do komentarzy Viry to juz dawno napisałam ze ignoruje jej komentarze i ze ciagle generuje niepotrzebne spięcia. Miłego wieczoru!

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zalamka piersi mi zmalaly mam wrazenie do rozmiaru sprzed ciazy :-/ dopoki nie wyciekala siara byly takie pelne a teraz mniejsze od czas jak saczy sie siara. Tez tak macie? Jeju ja myslalam ze chociaz w ciazy bede miala cycki a tu co, dupa blada ehh

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja, ja dzis po Usg 4d maly przekroczył właśnie kilogram, i jakas taka spokojniejsza sie zrobiłam. Jak zwykle jest tydzień starszy z isg. Czy to możliwe ze ma juz 49 cm bo taki mam wymiar podany i aż mi się wierzyć nie chce chyba ze zle sprawdzam , co prawda pierwszy syn miał 60 cm i 4 kg ale do porodu jeszcze 13 tyg.

Czarodziejka87, Magda lena, Hannia123, Kate84, RudyTygrysek, Kajola, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko nie 49 a 29 cm

Est, Magda lena, Lilou1984, M+M+?, RudyTygrysek, Kajola, Mietka 30:), Karolina@ lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mózg to kalafior

f2wlh371dlcmnxcx.png

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupa juz sama nie wiem, gdzie sie patrzy na długość dziecka w usg

f2wlh371dlcmnxcx.png
‹‹ 1361 1362 1363 1364 1365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ