X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Jak ostatnio moja koleżanka rodziła przez cc to nie kazali zmywać paznokci. Powiedzieli, że przy dzisiejszym sprzęcie mają inne sygnały, że coś jest nie tak.

Niby tak, ale to cytat ze strony mojego szpitala:

Drogie Panie, pamiętajcie o:

pozostawieniu cennej biżuterii w domu
    zmyciu lakieru u rąk i nóg (kolor płytki paznokciowej jest ważną informacją o Waszym zdrowiu)
    skróceniu paznokci (bez tipsów) – będzie Wam łatwiej zajmować się Maleństwem.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będe musiała się ograniczyć z tymi słodkościami.... choć rekord pobiłam w poniedziałek po glukozie- trwało to 3 h więc było już po 12 jak wyszłam z labo a u nas w szpitalu jest pyszna cukiernia więc wzięłam pączka i 2 eklerki, zjadłam nim dojechałam do domu :)
    miłej nocy dziewczyny idę poprzewracać się na boczki, bo usnę dopiero pewnie koło 3 :)

relggu1r2zuga2rf.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez kiepsko ze spaniem ;(

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się wcale nie kładę wcześniej niż 1 w nocy, bo wiem, że i tak nie zasnę, a tak pół godzinki się powiercę i 1 : 30 zasnę :)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u nóg zostawię pomalowane paznokcie. Muszą im wystarczyć u rąk. Chociaż jak będzie mus to mus...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że do tematu wracać nie chcecie jednakze potraktujcie prosze to tak jak jeden telefon przyslugujacy aresztowanej osobie.Nie czytalam od wczoraj forum ale nie musze zeby wiedziec ze wszystkie pewno na mnie psy powiesily-swoja droga zadna nowosc.A ja Wam powiem tak - jest Was tu tyle ze ja na prawde nie pamietam ktora lezy,ktora ma cukrzyce ciazowa lub rozwarcie. Wierzcie lub nie (wasza sprawa) ale wypowiedz A.Kasia ze czuje sie jak mapet potraktowalam w ten sposob ze o siebie nie "dba" bo jej sie nie chce. Ja to w ten sposob zinterpretowałam.Potem sie wszystkie skrzyknely przeciw mnie i nawet nikomu do glowy nie przyszlo ze moze to Wy zle interpretujecie moja wypowiedz.No nie skadzeby znowy skoro Vira napisala to musiala miec cos zlego na mysli.Tak sie juz tu przyjelo i mimo ze od miesiaca niczego zlego nie zrobilam jak sie okazuje czesc z Was i tak omijala moje posty bo z gory przyjeli ze sa opanowane czarna magia.No coz.To tyle tak w woli wyjasnienia. Jak pisalam wczesniej ostatnimi czasy forum wywoluje u mnie troche nerwow bo ta ma rozwarcie,tamta d-mery a jeszcze inna wody plodowe nie w normie.No i ruchem jednostajnie przyspieszonym wiekszosc sprawdze swoje wyniko badan czy maja wpisana ilosc plynu owodniowego a jak nie maja to sie denerwuja.Jestem przekonana ze te nerwy sa dla maluszkow bardziej szkodliwe niz lozysko np II stopnia. Dlatego tez ja swoja przygode z forum koncze -dla mojej psychiki i tak to bedzie duzo lepsze (ta niewiedza)niz wieksza swiadomosc.Z reszta wiekszosci z nas gin nie zaleca czytac Internetu prawda?a czymze innym jest to forum (chociaz my go tak nie traktowalysmy ale nalezy sobie powiedziec szczerze ze tak ono dziala).Napisze do Was w marcu jak urodze.Do tego czasu tu wchodzic nie bede wiec nawet jesli ktoras odpisze na moj post to przykro mi nie odczytam tego. Nie oszukujmy sie ze i Wam bedzie lepiej beze mnie i mnie bez niektorych stresujacych postów. W dniu swoich urodzin i na tydzien przed swietami na prawde ze szczerefo serca zycze wszystkim abysmy w kwietniu wszystkie mialy zdrowe małe szczescia przy cycu.
    A.Kasia-zycze by Michałek dalej czuwał nad Tymkiem (jestem przekonana ze to robi) i abys sie doczekała dnia porodu bez najmniejszego stresu.
    Gośśś-limit tragedii zwiazanych w ciaza juz sie u Ciebie wyczerpał i jestem przekonana ze te ciaze pieknie i szczesliwie donosisz.
    Kate84-nie kursuj juz tyle miedzy miastami,zwolnij kochana-zwlaszcza zima gdzie to wywrotke nie trudno.Uwazaj na siebie i moze przyjdzie nam sie jeszcze spotkac przed gabinetem Urbaniaka.
    Czarodziejka87-zycze krotkiego oczekiwania na wizyty u "Erniego".To moje guru ginekologiczne i ufam mu bezgranicznie-to na prawde super specjalista i zycze Ci bys sie przekonywala o tym na kazdej wizycie.
    Kuleczkom na wyspach zycze cierpliwosci podczas opieki porodowej ktora moim zdaniem pozostawia wiele do zyczenia ale Wam nawet sie ona nie przyda bo wszystko jest ok
    Przykro mi ze nie wymienie tu kazdej kuleczki z osobna ale to chyba jasne ze nie jestem w stanie.
    Raz jeszcze wszystkiego dobrego na swieta i nadchodzacy Nowy Rok.Za rok sylwestry bedziemy szczesliwie spedzac na kinderbalach :-) Odezwe sie jak moja Oliwcia sie urodzi.
    Papa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 04:54

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 27 tygodniu ciąży i wg belly 7 miesiącu :)

ksanka, d'nusia, Renka88, M+M+?, Kate84, A.Kasia, ryjkek, Est, Mietka 30:), Lilou1984, Mania1718, edyś, Magda lena, Kajola, Madzialena90, Czarodziejka87, Hannia123, RudyTygrysek, Karolina@, perła ziemi, Izoleccc lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)

Wysłany: 17 grudnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 27 tygodniu ciąży i wg belly 7 miesiącu :)

ryjkek, Kajola lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Kochana ja bardzo chetnie przygarne recznie robione buciki dla moej emilki:-)
    Dzień dobry ale mi dobrze po raz pierwszy od...... Nie pamiętam spalam 8 h!

Alina odezwij się na priv prosze

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) witam się w III trymestrze :)

Miłego dnia :)

d'nusia, M+M+?, Kate84, ryjkek, A.Kasia, ksanka, Est, baassiia, Mietka 30:), Lilou1984, Mania1718, edyś, Kajola, Madzialena90, Czarodziejka87, Hannia123, Karolina@, perła ziemi lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dzisiaj w dobrym humorze :)

Już 28 tydzień. :) :) :) :)

d'nusia, Renka88, M+M+?, Kate84, A.Kasia, ksanka, Est, Mietka 30:), Lilou1984, Mania1718, edyś, krówka_muffka, Kajola, Madzialena90, Czarodziejka87, Hannia123, RudyTygrysek, Karolina@, perła ziemi lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    hej, ja tylko z jedną informacją na dziś, bo jestem w tragicznym stanie...
    ZUS odmówił mi prawa do zasiłku i zostałam bez środków do życia...
    będę się z nimi sądzić oczywiście, ale to pewnie potrwa kilka miesięcy...
    szukam już prawników, trzymajcie kciuki i powodzenia dla tych, które wciąż w nadziei...
    domi ale dlaczego ci odmówili?

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png

Wysłany: 17 grudnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za dwa razy to samo :(

Dziewczyny jak mi od rana w brzuchu burczy :D to chyba znak że żołądek wraca do formy. (albo że Antek jest głodny):)

• baassiia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam wreszcie w III trymestre i 28 tygodniu:) do porodu zostali okolo 90 dni, kupa czasu no ale oby zlecialo.

U mnie juz 7.5 kg na plusie, mam nadzieje, ze jeszcze max 6 mi wskoczy.

Domii to co piszesz to masakra:/ szkoda tylko ze jakos ZUS nie mial problemu z pobieraniem skladek tylko z ich wyplacaniem... w takim momencie to powinni poodawac wszystko co Ci potracali z wyplat, bo skoro Ci nie przysluguje to po co wplacac cos tam... czy przysluguje Ci jakies odwolanie czy sad od razu?

Vira wez sie ogarnij... znowy Ty najwieksza poszkodowana. Ja ostanio zadko sie udzielam, ale nie trzeba wiele wysilku, zeby zapamietac, mniej wiecej co u dziewczyn sie dzieje. Jak nie jestem pewna, czytam ich starsze wypowiedzi, albo po prostu pytam. Poza tym jesli 100% osob na forum zunterpretowalo twoj post tak, a nie inaczej, to chyba nie my mamy problem ze zrozumieniem, a Ty z wypiwiadaniem sie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 08:36

ryjkek, A.Kasia, ksanka, Est, Mania1718, krówka_muffka, Kajola, Madzialena90, Czarodziejka87, d'nusia, Hannia123, alinalii, RudyTygrysek, muminka83, Karolina@ lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png

Wysłany: 17 grudnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia u mnie 8 kg na plusie ale to są kilogramy które przyszły do 5 miesiąca. Teraz od dwóch miesięcy przytylam tylko 1kg i mam nadzieje ze tendencji wzrostowej nie będzie:)

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się będę ważyć dopiero 2.01:p ostatnio ważyłam 70 kg waga wyjściowa była 67 a potem przez wymioty 65. Jem normalnie, tyle że częściej :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • kamka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki my idziemy zaraz na wizyte:)
    Ksanka Ja bardzo chętnie przyjmę buciki dla Marcysi wysłałam zaproszenie na priv :)

ksanka, ryjkek, Kate84, olatychy, edyś, Kajola, Martita88, Madzialena90, d'nusia, Hannia123, muminka83, Karolina@, Izoleccc lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) dziś dzień wizyty na 14.30 chciałaby byc już po..

Kate84, ksanka, edyś, Kajola, Madzialena90, d'nusia, Hannia123 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka wysłałam zaproszenie jeszcze raz bo mi się skasowało.
    Dziewczyny udanych wizyt, wszystko będzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 09:07

bl9cuay3kworwxbg.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Kamka wysłałam zaproszenie jeszcze raz bo mi się skasowało.
    Dziewczyny udanych wizyt, wszystko będzie dobrze
    Widziałąm zaakceptowałam wysłałam ci wiadomość:)

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
‹‹ 1363 1364 1365 1366 1367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ