X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahahhaha ale mnie rozbawiłaś tymi wpisami :D

• paola87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii przykro mi, że musisz tak się denerwować w ciąży :/ To, że z nimi wygrasz, to pewne, bo pracowałaś, nie kombinowałaś nic. Tylko szkoda tu Twoich nerwów, no i czasu :/ Ja nie wiem, oni myślą, że z czego w takiej sytuacji ma kobieta żyć? Przykro mi.

Dziewczyny, na te teściowe to brak słów czasem...

A ja właśnie zamówiłam przewijak, 3 koszule, termometr i jeszcze parę pierdół, nie pamiętam już ;) W każdym razie czekam na 5 kurierów :) Zawsze to parę minut radości :)

Kate84, ksanka, RudyTygrysek, muminka83, Karolina@ lubią tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii jestem w szoku co za gnojki masakra:( Nie poddawaj się,mam nadzieję,że z nimi wygrasz!

Magda lena szkoda nerwów na takie gadanie,mojej mamie też ktoś powiedział a jak wnuczek to nie będziesz prawdziwą babcią..Kurde a jaką będzie przyszywaną??! Brak słów na te zabobony

Madlene te ręczniki z ikei są podobno super i aż żałuje ze nie kupiłam jak byłam w Poznaniu w Ikei bo w moim mieście niestety nie ma tego sklepu:/

Filip 28.03.2016 <3
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brat urodzony w tym czasie miał 48 cm

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A ja właśnie zamówiłam przewijak, 3 koszule, termometr i jeszcze parę pierdół, nie pamiętam już ;) W każdym razie czekam na 5 kurierów :) Zawsze to parę minut radości :)
    Fajnie Paola:) potrzebne są nam te małe chwile radości. Ja też dzisiaj rozpakowywałam przewijak, więc wiem coś o tym

Domii Bardzo mi przykro z powodu zaistniałej sytuacji. szkoda że rzucają kłody pod nogi uczciwym kobietom w ciąży. Wierzę, że wywalczysz to co Ci się należy, szkoda tylko że odszkodowania za niepotrzebne nerwy nikt Ci nie da, a wszystko się rozciągnie w czasie :(((( mam nadzieję, że sprawa wyjaśni się możliwie szybko...tule

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    Heja, ja dzis po Usg 4d maly przekroczył właśnie kilogram, i jakas taka spokojniejsza sie zrobiłam. Jak zwykle jest tydzień starszy z isg. Czy to możliwe ze ma juz 49 cm bo taki mam wymiar podany i aż mi się wierzyć nie chce chyba ze zle sprawdzam , co prawda pierwszy syn miał 60 cm i 4 kg ale do porodu jeszcze 13 tyg.

Mój Michaś w 26tyg i z wagą 1070 gram miał 36 cm :) nie wiem czy na usg w tak dużej ciąży jest podana długość, chyba nie bo już nie da się zmierzyć CRL. Chociaż w sumie nie wiem...

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek Bardzo się cieszę, że kontrola wód płodowych nic złego nie wykazała :-) nie straszcie mnie tymi paznokciami bo ja mam zamiar iść rodzic z frenchem :-)

Krówka muffka właśnie niby tak jest, ale ja gdy szłam zabieg pod narkoza zapytałam o to pielęgniarki przed zabiegiem to powiedziały mi, że mogę mieć tylko jasne kolory a dodam że mam żel 1 warstwę i na to hybrydy...na stopach miałam za to zmyte :-D

Domii kuźwa strasznie mi przykro, jak mogli Ci odmówić :-( mam nadzieję że może uda Ci się odwołać? To zawsze szybciej niż sąd!? Trzymam kciuki z całych sił!

Magdalena nosz kurcze już parę razy mówiłam, że brak mi słów na takich ludzi. Jak można coś takiego powiedzieć? :-(

Skowroneczka może to hormony i ciągłe siedzenie w domu wprowadzają u Ciebie taki dół? My też z M mamy ostatnio jakiś ciężki okres o zdecydowanie jestem bardziej płaczliwa.... Trzymam kciuki, żebyś jutro obudziła się w lepszym nastroju. Dobrze, że się wygadałaś nam, to zawsze jakaś ulga :-* przytulam!

Jusiakp ja też miałam nadzieję, że choć w ciąży będę mieć duże piersi ale one nawet tak nie urosły, tyle trochę co w pierwszym trymestrze...a gdzie tu jeszcze żeby zmalały? :-(

Martka cieszę się, że trochę się uspokoiłaś. Teraz kontrola i będzie dobrze

Kasieńka gratuluję udanej wizyty :-) może 29cm do pupy? :-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zbieram się do robienia sukienuni białej jak na chrzest, ale muszę dojrzeć, więc będę robiła małe butki. Nie wiem ile zrobię więc nic nie obiecuje :)
    Która chce buciki dla maleństwa?
    To moje ostatnie skończone 15 min temu.
    Niestety zajęte.

Kolorek jasna zieleń (jasna mietka)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/da7917305df5.jpg

A.Kasia, Mania1718, *Beacik*, Est, Kate84, Gośśś, d'nusia, Mietka 30:), Madzialena90, muminka83, Karolina@ lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 29 tygodniu.
    Dzis byłam na wizycie. Mała waży już 1300 gr, wszystko idealne :)
    Jedynie wyniki glukozy chyba nie do końca dobre bo na czczo 84 po godzinie 134 i po dwóch godzinach 138 i lekarz kazał mi ograniczyć słodycze a ja je pochłaniam w sporych ilościach taka mam na nie "chcice".

Współczuje Wam dziewczyny tych perypetii ciążowych, mi dokucza tylko bezsenność i to jest męczące a co dopiero leżenie przez cały czas :( trzymam kciuki za Was i wierze że do lutego każda z nas będzie w dwupaku :)

Domiii co za frajerzy!!! Myśle że spokojnie wygrasz w sądzie, ale oni maja w dupie za co człowiek będzie żył....ehhh popieprzony kraj :(

Mania1718, A.Kasia, ksanka, Czarodziejka87, Kate84, perła ziemi, d'nusia, Izoleccc, Kajola, Madzialena90, muminka83, Karolina@ lubią tę wiadomość

relggu1r2zuga2rf.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira wyniki mieszczą się w normach, no worry.
    Domiii to jest masakra z Zusem, jestem pewna ze wygrasz z durniami.
    Skowroneczku nie ty jedna tak się czujesz, musisz spróbować znaleźć jakiegoś klina który sprawi że czas zacznie płynąć szybciej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 22:04

bl9cuay3kworwxbg.png
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Rok sie konczy, swieta za pasem. Ale jakos nie czuje atmosfery tych swiat. Niby wszystko ok, ale jakis podly nastroj mnie dopadl ostatnio. Nie mam z kim pogadac, komu sie wyzalic wiec pomyslalam, ze moze tu...
    Calymi dniami siedze w domu, moim jedynym kompanem jest czterolatek, ktory wchodzi chyba w okres jakiegos buntu bo jest nie do zniesienia, maz wraca z pracy po poludniu, ale jakby go noe bylo. Niby wszystko miedzy nami ok, rozmawiamy, choc glownie o dziecku, i tak jakos chlodem wieje ogolnie. A to brzuch co troche mnie boli. Nie radze sobie, reaguje placzem, choc wiem, ze mi to nie pomaga, dzidzi tez nie. I jakos mi tak zle, dobrze, ze corcia ruchliwa bardzo to sie do brzucha usmiechne choc czasem...
    Przepraszam za smety, ale naprawde nie mam gdzie przelac tego smutku, a pisanie ti juz nie raz mi pomagalo.

Pisalam dzis wlasnie o tym.. widze ze nie jestem sama w takich odczuciach..:(

Domii.. teraz to juz wogole jestem przerazona co ze mna bedzie.. daj znac prosze dlaczego odmowili Ci zasilku i ogolnie co z ta sprawa.. trzymam kciuki:*
    Dobranoc kobietki.

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ostatnio moja koleżanka rodziła przez cc to nie kazali zmywać paznokci. Powiedzieli, że przy dzisiejszym sprzęcie mają inne sygnały, że coś jest nie tak.

d'nusia lubi tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira mi też wydaje się, że mieścisz się w normach z tą glukozą więc faktycznie będzie pewnie trzeba ograniczyć słodkie :-) cieszę się, że z córeczką wszystko ok!

km5szbmhexpco9m1.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do paznokci to wystarczy im jeden palec :p a koleżanka pytała na polnej to paluch u stopy im wystarczy :)

d'nusia lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Co do paznokci to wystarczy im jeden palec :p a koleżanka pytała na polnej to paluch u stopy im wystarczy :)

No właśnie ja też wtedy byłam na Polnej i stopy im wystarczyły więc jest szansa ;-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka prześliczne te buciki... Zazdroszczę talentu :)

• alinalii Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka ja rowniez zazdroszcze talentu :-)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pytanie było na serio, Zosia ma już wystarczająco bucikow, mogę kilka zrobić i podesłać którejś z was :)
    Przynajmniej się zużyja :)
    Prawdopodobnie wyjdzie mi ich jeszcze 2 -3 pary.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie mam siły na to moje dzikie dziecko :P Tak się skubany rozpycha, że aż mnie podbrzusze boli. Już się wystraszyłam, że boli jak na okres ale jak się młody uspokaja na chwilę to przechodzi. Po kim to takie wścieknięte to nie wiem. Po babci chyba :P

Renka88, Izoleccc, Kate84, Mietka 30:), Mania1718, krówka_muffka, Kajola, Martita88, Madzialena90, RudyTygrysek, muminka83, Karolina@ lubią tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Moje pytanie było na serio, Zosia ma już wystarczająco bucikow, mogę kilka zrobić i podesłać którejś z was :)
    Przynajmniej się zużyja :)
    Prawdopodobnie wyjdzie mi ich jeszcze 2 -3 pary.

Kochana ja bardzo chetnie przygarne recznie robione buciki dla moej emilki:-)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
‹‹ 1362 1363 1364 1365 1366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ