X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochane, dziękuję za wszystkie słowa otuchy :*
    jak padłam wczoraj po tych nerwach i płaczach to dopiero wstałam... szkoda mi tylko mojego Syna, bo na pewno to wszystko odczuł :(
    odmówili mi, bo podobno moja umowa o prace została zawarta w celu wyciągnięcia kasy z ZUS na zwolnieniu i na macierzyńskim...
    szkoda gadać :( ale będę walczyć!
    buźka
    Walcz kochanie! Niby w jaki sposób ci to udowodnią? Kurde ciężarne tak męczyć...a miałaś jakieś wielkie dochody ze tak uważają? Tyle oszustów naprawdę robi ZUS w ch...i przechodzi a matkę w ciazy bez kasy zostawia. Krew mi sie burzy...

A ja dzis pojechałam ze śniadaniem. 3kromki chleba z makrela, kawa z mlekiem i po godzinie cukier 131:/ ale juz wiem ze przegielam. Nie mam prawa przekroczyć 120 mój lekarz mowi i podobno krzyczy

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii walcz! Na pewno wygrasz, tylko masz rację- niepotrzebne Ci te nerwy..

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    he he he dziękuję :) <3 pępuszek na szczęście nie wyszedł na wierzch, choć nie ukrywam zrobił się płytszy, bo wcześniej miałam dość głęboki.
    Też tak mam i mam nadzieję dalej zostanie wciagniety

kofeinka lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tnie mi posty w telefonie jak wrzucam buzki. Swoją droga jestem ciekawa czy dziewczyny z prawidłowym wynikiem krzywej cukrowej jak zjedzą ciastko z kremem czy paczka to maja cukier poniżej 120. No ale nic :) ale wydaje mi sie ze po 3 dniach absolutnego wykluczenia cukrów prostych znika mi cellulit. Nie wiem czy to możliwe ale nawet mój maz mówił ze jakby mi zniknęła z tyłka i ud galareta :)

Kate84 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    na zwolnieniu jestem od 25.09
    10.11 wszczęli postępowanie
    wczoraj wydali decyzję

No to ja nie wiem co jest u mnie grane...
    od 8 września jestem na zwolnieniu, 13 listopada dostałam pismo, że postępowanie jest zakończone i od tamtej pory nie dostałam żadnych wieści :/

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• aleksandrazz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 30 tygodniu, chociaż nie bez nerwów. Tak samo jak ksanka słabo czułam ruchy od wczoraj, jeszcze wieczorem bolał mnie brzuch. Rano zarejestrowalam się do mojego gina, ale że Marysia dalej się nie ruszala a on mógł mnie przyjąć dopiero kolo 1 i mieszka 40 km ode mnie pojechałam do miejscowej przychodni. Oczywiście tętno bije i przy ktg łaskawie zaczęła się ruszac. Lekarz powiedział ze łożysko okej, wody okej, dziecko też okej, szyjki nie sprawdzał, ale mówił ze widział przez usg. W sumie jeśli ja widział to znaczy ze trochę jej jest jeszcze :-D skurcze się oczywiście pisały na ktg, ale kazał mi brać dwa razy dziennie nospe. Nie wspomniałam ze biorę 6 tabletek dziennie i nic mi to nie daje, bo i tak wizytę u mojego gina mam we wtorek . Najważniejsze ze z lozyskiem jest okej bo mialam wizję ze się odkleja przez to dziwne wczorajsze kłucie w brzuchu.

ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Martita88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii ale masz czas żeby się odwołać? Jest na to chyba 7 dni? Zanim pójdziesz do sądu wyczerp wszystkie możliwe drogi odwołania. Kurde sądziłam że to rutynowa kontrola... tule mocno :* <3

dqprwn15leplej5m.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka, dorzuc kwaszonych ogórków albo kapusty, ewentualnie wody z cytryna to cikier jest niższy.
    Dodatkowo po nocy organizm więcej glukozy chce kumulowac z pierwszego posiłku. Zobacz kolejność odwrotna, pierwsze śniadanie mniejsze a drugie większe. U mnie to działa.

A i jeszcze jedno, nie eliminuj wszystkich węgli. Bo ciąża potrzebuje energii z glukozy a nie tłuszczu!

Mam jeszcze pytania.
    1.Dostałaś też receptę na paski do badania ketonow?
    2. Na ile pasków do gluko. Dostałaś receptę, bo ja tylko na 2op.
    3.kiedy masz kolejna wizyte w poradni diabetologicznej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 10:43

bl9cuay3kworwxbg.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Domiii ale masz czas żeby się odwołać? Jest na to chyba 7 dni? Zanim pójdziesz do sądu wyczerp wszystkie możliwe drogi odwołania. Kurde sądziłam że to rutynowa kontrola... tule mocno :* <3

z tego co się dowiedziałam to odwołanie jest już od razu do sądu i mam na to 30 dni :(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Też tak mam i mam nadzieję dalej zostanie wciagniety

aż jestem ciekawa jaki Ty masz brzuszek, bo jesteś w bardziej zaawansowanej ciąży...
    tak sobie myślę czy dzidzia aby nie jest troszkę przymała ? :/

wac4wpq.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    No to ja nie wiem co jest u mnie grane...
    od 8 września jestem na zwolnieniu, 13 listopada dostałam pismo, że postępowanie jest zakończone i od tamtej pory nie dostałam żadnych wieści :/

zadzwoń na infolinię najlepiej, bo od wydania decyzji jeśli była pozytywna to mają na zapłatę 30 dni, które już minęły...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    zadzwoń na infolinię najlepiej, bo od wydania decyzji jeśli była pozytywna to mają na zapłatę 30 dni, które już minęły...

Tak zrobię...
    bo przecież jeśli decyzja byłaby negatywna, to już by mnie o tym powiadomili raczej, prawda?
    poza tym jeśli byłą pozytywna też powinni mnie już o tym powiadomić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 10:43

wac4wpq.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda ułożona pośladkowo kopie mnie po pęcherzu i szyjce macicy... boli jak cholerka i to nie fajne uczucie do tego.. że mogę popuścić w majtki :/
    choć często muszę wymieniać wkładki, bo są mokre :/

wac4wpq.png

• noelka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Karka, dzięki za odpowiedź. Tak pytałam bo też mam wadę wzroku, coś około -3 (sama już też nie pamiętam) i chciałam sobie porównać ;)
    A o te twardnienia muszę koniecznie lekarza zapytać, bo wygląda to na coś podobnego, do tego co opisujesz...
    Nie przejmuj się wagą, myślę, że tak źle nie będzie :) Ja jak się porównuję z koleżankami to też mam załamkę... Przytyłam 9 kg, a tu jeszcze 3 miesiące :/

Falon, myślę, że ja będę ostatnia, bo termin wg pierwszego USG wychodzi mi 1 kwietnia :P zresztą chciałabym tego dnia urodzić, taka fajna data :D

Karolin@, mam nadzieję, że się jednak nie zaraziłaś... Trzymam kciuki, aby przeciwciała wyszły ujemne! :*

Robaczek89, ciekawa rzecz te staniki z fiszbinami żelowymi, nie słyszałam nigdy o takich. Muszę poszukać :)
    A te koszule od Granatovo piękne są, widziałam kiedyś :) tylko drogie, ale cały czas też mi gdzieś chodzą po głowie :P

Domiii, masakra :( po czym niby tak wywnioskowali z Twoją umową? Nie rozumiem i nie mogę w to uwierzyć... Trzymaj się i tylko się nie denerwuj (wiem, łatwo powiedzieć...) :* trzymam kciuki za całą sprawę!

Krówka_muffka, z tymi paznokciami to prawda, położna w SR też nam to mówiła. Ale ponoć wystarczy jeden paznokieć mieć niepomalowany ;)

Skowroneczka, może masz po prostu gorszy dzień? Może powinniście wybrać się z mężem gdzieś tylko we dwoje? :) Przytulam :*

Karka lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ogarniam, jest w przepisach, ze kobieta na umowie o prace od 1 dnia umowy przysluguje chorobowe lub macierzynskie, a Ci swoje... to jest chore bo od stycznia maja wejsc przepisy, ze bezrobotne maja 1000 zl dostawac a Ty pracowalas i Ci odmawiaja. :( w tym chorym kraju lepiej na bezrobociu siedziec...

Wczesniej z tego co kojarze mialas DG, wiec tez skladki placone...

U mnie maz ma DG a ja ponad 4 lata na umowie o prace i teraz tak myslimy zeby ta dzialalnosc na mnie przepisac, bo 1000zl ZUS by zostalo w kieszeni co miesiac, ale mega sie obawiam ze sie przypieprza do mnie, a chcemy zaraz 2 dzidka "robic", eh... na tej DG byly by oczywiscie dochody, niby w ciazy mozna pracowac, no ale z tym ZUS nie wiadomo nigdy co wymysla :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 10:54

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Martka, dorzuc kwaszonych ogórków albo kapusty, ewentualnie wody z cytryna to cikier jest niższy.
    Dodatkowo po nocy organizm więcej glukozy chce kumulowac z pierwszego posiłku. Zobacz kolejność odwrotna, pierwsze śniadanie mniejsze a drugie większe. U mnie to działa.

A i jeszcze jedno, nie eliminuj wszystkich węgli. Bo ciąża potrzebuje energii z glukozy a nie tłuszczu!

Mam jeszcze pytania.
    1.Dostałaś też receptę na paski do badania ketonow?
    2. Na ile pasków do gluko. Dostałaś receptę, bo ja tylko na 2op.
    3.kiedy masz kolejna wizyte w poradni diabetologicznej?
    Dzieki kochana za rady! Tez tak pomyslałam ze organizm po nocy jest wygłodniały i skacze bardziej. Musze sie dostroić. Po pozostałych posiłkach mam ładne cukru póki co.
    Receptę dostałam tez na 100paskow. Ale wiesz co? Mysle ze to Max co mogą nam wystawić na refundacje zeby wykluczyć możliwość wyłudzeń. Jakby nie było jest różnica w cenie. Najwyżej odzaluje i dokupie 1 op bo narazie mierze po kazdym posiłku zeby poznać mój metabolizm cukrów. Recepty na paski do moczu nie dostałam, nawet mi o tym nie wspomnieli. Ale sama sobie kupiłam. Tutaj cena była jeszcze do przyjęcia w płatności 100%. Wizytę kontrolna mam za tydzien. Mam nadzieje ze takie pojedyncze wpadki nie skaza mnie na insulinę.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    aż jestem ciekawa jaki Ty masz brzuszek, bo jesteś w bardziej zaawansowanej ciąży...
    tak sobie myślę czy dzidzia aby nie jest troszkę przymała ? :/
    Kurcze ja się nigdy brzuszkiem nie chwalili, a powinnam.
    Moja mea kulpa.
    Poprawię się, dajcie mi szansę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 11:20

A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziewczyny z tymi naszymi dzieciaczkami to ciągle jakieś stresy ;) mój się rusza teraz bardzo mało... Potem dzień czy dwa więcej i znów mało. Ale mi ginka tłumaczyła że u mnie może tak być więc nie panikuje. Jedno z tego jest dobre że zauważyłam że Antoś wreszcie nie kopie w nocy ;) to dobrze bo ponoc jego rytm dobowy po narodzinach będzie podobny. Czytajcie ; może będzie ładnie spał w nocy :D

kofeinka lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Kurcze ja się nigdy brzuszek nie chwalili, a powinnam.
    Moja mea kulpa.
    Poprawię się, dajcie mi szansę!

Czekamy na poprawę ;)

wac4wpq.png

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Życzę Wam udanego dnia. :)
    mój Jasio rusza się sporo, to znaczy się wypycha nóżkami i rączkami, myślałam, że z czasem będzie mniej, ale jest bardziej silny i coraz mocniejsze są te kopniaki.
    Na Zus to ja nie siły, nawet nie chcę mi sie o tym gadać, ja się pogodziłam, że nić nie dostanę i że muszę tylko płacić, to tak jak był podpalała te pieniądze...

atdc20mm6bz4wcm9.png
‹‹ 1365 1366 1367 1368 1369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ