X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się poprawiam ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e62ee54caa1.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b688869388bb.jpg

Mam wrażenie że mój brzuszek jest malutki, ale nic nie przybrała od początku, a nawet schudłam.

Zrobiłam pomiar cukru po czekoladzie z Lidla 81 % kakao i cukier 101
    Super mogę sobie czymś oslodzic smuteczkowe dni!

Vincent, kofeinka, Mania1718, aleksandrazz, Gośśś, Gośśś, Est, Hannia123, Czarodziejka87, A.Kasia, Madlene.:), Madzialena90, Kaarolina, Kajola, alinalii, muminka83, paola87, Martita88, M+M+?, d'nusia, Karolina@, RudyTygrysek, krówka_muffka, Lilou1984, Kate84, Renka88, Mietka 30:), Teresa1992, Falon, Kokaina, Izoleccc, perła ziemi, jagood, Karka lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    No to się poprawiam ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e62ee54caa1.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b688869388bb.jpg

Mam wrażenie że mój brzuszek jest malutki, ale nic nie przybrała od początku, a nawet schudłam.

Zrobiłam pomiar cukru po czekoladzie z Lidla 81 % kakao i cukier 101
    Super mogę sobie czymś oslodzic smuteczkowe dni!

śliczny masz brzuszek <3

ksanka lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry za rotacje zdjęcia, komórka że mną nie wspolpracuje.
    I też mam pępek wciagniety!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 11:15

kofeinka lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez sie witam. Dzis jyz troche lepiej z moja psychika, choc do pelni sprawnosci jeszcze mi daleko. Ofukalismy sie z mezem z rana, potem Mlody mnie wyprowadzil z rownowagi wiec codzienny bek z mojej strony zaliczony, ale mimo to jest w miare ok. Z rana zaliczylam tez fryzjera. Samo strzyzenie, z farbowaniem zaszaleje na chrzciny:-P ale od razu czlowiek lepiej sie czuje. Dziekuje za slowa otuchy. Wiedzialam, ze tu moge szukac wsparcia:-*

ksanka, Est, kofeinka, Czarodziejka87, muminka83, Martita88, d'nusia, Karolina@, RudyTygrysek, Lilou1984, Mania1718, Kate84, Falon, darra991, Izoleccc lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:*

Witam się w ten deszczowy dzień trochę w kiepskim nastroju po wczorajszym spięciu z moim T.
    Brak słów na tych facetó nieraz...

Wszystkim wizytującym dziś udanych wizyt:)
    Gratulacje nowo rozpoczętych tygodni:)
    Już bliżej niż dalej mamuśki!

Miłego dzionka:)

Filip 28.03.2016 <3
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kofeinko, tylko mam wrażenie że jest malutki, ale jeszcze 3 trymestr do rosniecia :)

Mam nadzieję że Zosia prawidłowo rośnie, i że nie zrobiłam jej krzywdy dieta cukrzycowej, już niedlugo się przekonam, a do tego momentu jestem na huśtawce nastroju.
    Moja mama miała że mną duzy bebus :)

bl9cuay3kworwxbg.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a mi cisnienie skoczylo do 144/77 Mroczki przed oczami :/ Leze, mam nadzieje ze przejdzie

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Dziękuję kofeinko, tylko mam wrażenie że jest malutki, ale jeszcze 3 trymestr do rosniecia :)

Mam nadzieję że Zosia prawidłowo rośnie, i że nie zrobiłam jej krzywdy dieta cukrzycowej, już niedlugo się przekonam, a do tego momentu jestem na huśtawce nastroju.
    Moja mama miała że mną duzy bebus :)

Kochana masz malutki brzuszek, ale to dobrze łatwiej Ci będzie po porodzie :)

ksanka lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii a będąc już w ciąży podpisywałaś umowę, czy chwilę po zaszłaś?

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello drogie Pani :)
    To ja też się pochwalę swoim brzucholem :P
    54f9xx.jpg

kofeinka, dobrze rozumiem dostałaś powiadomienie od zusu o zakończeniu sprawy ale nie masz decyzji ani pozytywnej ani negatywnej? W liście od zusu powinnaś mieć numer telefonu na który powinnaś dzwonić, ja przynajmniej miałam, a na infolinii mi raz powiedzieli że jest ok a to była gówno prawda bo w systemie po prostu jeszcze nie mieli informacji.

ksanka, alinalii, Czarodziejka87, Est, Kaarolina, Vincent, olatychy, Magda lena, M+M+?, Madzialena90, Kajola, d'nusia, Karolina@, kofeinka, RudyTygrysek, A.Kasia, Mania1718, Kate84, Renka88, Mietka 30:), Teresa1992, Kokaina, Falon, Kasia24, Izoleccc, perła ziemi, Karka lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry !

ja już po , było ohydne nawet z cytryna!!! bleeeeeee
    jutro rano wyniki ,

lilou1984 oo to super ! bo ja po glukozie poszłam do piekarni i popchałam
    jeszcze paczka ooo zgrozo!

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upominam się o Anielice.
    Hej gdzie jesteś? Daj znać że u was ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 11:49

A.Kasia lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka i kofeinka ładne brzuszki :) mój jeszcze mniejszy jest...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    z tego co się dowiedziałam to odwołanie jest już od razu do sądu i mam na to 30 dni :(

Kochana wygrasz sprawę ponieważ Zus musi ci udowodnić że kobiet w ciąży nie można zatrudniać. Nie ma takiego przepisu. Czeka Cię długa droga jednak jak wygrasz a wierzę że wygrasz dostaniesz kasę wraz z odsetkami za cały ten okres.
    W odwołaniu poproś o przyśpieszenie rozprawy ze względu na sytuację materialną oraz na zbliżający się termin porodu. Po wygranej udaj się do osoby co wydała takie orzeczenie i albo wyrzygaj jej się na biurko albo powiedz jej żeby teraz pocałowała cię w dupę.
    Ale mnie irytuje ta Polska.
    Nie poddawaj się i zrób to jak najszybciej. Pamiętaj że proces odwoławczy też trwa ale statystyki mówią że Zus na 10 spraw przegrywa 9 a czasem i każdą. Więc głowa do góry. Walcz też o odszkodowanie ponieważ pozbawili cię środków do życia

Martita88, Madlene.:), Magda lena, kateee, ksanka, d'nusia, Kajola, Karolina@, domiii, baassiia, RudyTygrysek, A.Kasia, Lilou1984, Est, Kate84, Mietka 30:), Falon, darra991, Hannia123, Izoleccc, noelka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry mamuśki ,jejku wstałam jeszcze bardziej niewyspana niż jak się kładłam spać. O matko :(

ślicznie macie brzuszki :)

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane,

Synek znowu antybiotyk i znowu chory... masakra jak nie astma to inne badziewia. Jednak jego kochana bezbronna minka nie pozwala mi narzekać.
    Teraz leżę w domu bo padam.
    Mam nadzieję że dziś będzie na nas lepszy dzionek <3
    Miłego dnia skarby <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii zrób dokładnie tak jak mówi Muminka! W biurze rachinkowym gdzie pracowałam klientka miała podobny problem i wygrala z zusem i dostała cała kasę i odsetki+ odszkodowanie.

domiii, Est lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robię porządek w ciuszkach i mam tego sporo i w zwiazku z tym mam pytania bo ja zielona :D
    W rozmiarze 56 mam:
    - body krotki rękaw x3
    - body długi rękaw x7
    - kaftaniki x3
    - śpiochy x4
    - pajac
    - półśpiochy x 5

Co powinnam dokupić?
    Najwiecej ubrań mam w rozmiarze 62 ale też nie wiem czy coś musze dokupić :/ łeeeee skomplikowane to

dqprwn15leplej5m.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach te Wasze brzuszki :) Rośniemy, rośniemy :D Ja mam już 8 kg na plusie !! Za dużo słodkości, zero ruchu :)

A ja się witam w 30 tygodniu :D Wow, coraz bliżej :D

Zaraz biorę się za zamówienie w gemini. Powiedzcie Dziewczyny, czego będziecie używać do smarowania buźki w zimne dni? A kupuje któraś alantan plus do pupki? Nie wiem czy wziąć maść czy krem, nie wiem jaka jest praktyczna różnica, czego lepiej używać. Chodzi mi o taką profilaktykę codzienną, bo na ewentualne odparzenia, to bepanthen mam (tak położne radziły).

Domii, ja wierzę w sprawiedliwość, wygrasz z nimi, bo naprawdę pracowałaś i chciałaś pracować. Nie płacz więcej :( Może chociaż idź do tego ZUSu, do osoby która podpisała się pod Twoją decyzją i wyżyj się słownie. Lepiej tak niż płakać :( Takie emocje są Ci teraz zbędne, przykro mi :(

A.Kasia, d'nusia, Est, Mania1718, Kate84, Madzialena90, Kokaina lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Ach te Wasze brzuszki :) Rośniemy, rośniemy :D Ja mam już 8 kg na plusie !! Za dużo słodkości, zero ruchu :)

A ja się witam w 30 tygodniu :D Wow, coraz bliżej :D

Zaraz biorę się za zamówienie w gemini. Powiedzcie Dziewczyny, czego będziecie używać do smarowania buźki w zimne dni? A kupuje któraś alantan plus do pupki? Nie wiem czy wziąć maść czy krem, nie wiem jaka jest praktyczna różnica, czego lepiej używać. Chodzi mi o taką profilaktykę codzienną, bo na ewentualne odparzenia, to bepanthen mam (tak położne radziły).

Domii, ja wierzę w sprawiedliwość, wygrasz z nimi, bo naprawdę pracowałaś i chciałaś pracować. Nie płacz więcej :( Może chociaż idź do tego ZUSu, do osoby która podpisała się pod Twoją decyzją i wyżyj się słownie. Lepiej tak niż płakać :( Takie emocje są Ci teraz zbędne, przykro mi :(

Mi w aptece odradziła farmaceutka produkty na parafinie. Zaproponowała produkty z Ziajki , Emolium i Limagon czy jakoś tak.

paola87 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 1366 1367 1368 1369 1370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ