X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    A ja robię porządek w ciuszkach i mam tego sporo i w zwiazku z tym mam pytania bo ja zielona :D
    W rozmiarze 56 mam:
    - body krotki rękaw x3
    - body długi rękaw x7
    - kaftaniki x3
    - śpiochy x4
    - pajac
    - półśpiochy x 5

Co powinnam dokupić?
    Najwiecej ubrań mam w rozmiarze 62 ale też nie wiem czy coś musze dokupić :/ łeeeee skomplikowane to
    Myślę, że na 56 to wystarczająco, ewentualnie dokupibym pajacyki, bo takiego maluszka najłatwiej w to ubrać :) Ja kupowałam pajace w Next, super jakość, a mają taki fajny patent na rękawkach, że są takie "kieszonki" i się wywijają na rączki żeby dziecko się nie drapało, nie trzeba wtedy zakładać tych spadających niedrapek :)

She86 lubi tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Dziękuję kofeinko, tylko mam wrażenie że jest malutki, ale jeszcze 3 trymestr do rosniecia :)

Mam nadzieję że Zosia prawidłowo rośnie, i że nie zrobiłam jej krzywdy dieta cukrzycowej, już niedlugo się przekonam, a do tego momentu jestem na huśtawce nastroju.
    Moja mama miała że mną duzy bebus :)

To że masz mały brzuszek nie świadczy wcale o tym, że mała rozwija się nieprawidłowo.
    Moja bratowa też miała mały brzuszek, a urodziła córę 3340 ;)

ksanka lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam, czy nie kupić jakiegoś cieplejszego kombinezonu. No bo jak np. urodzę pod koniec lutego, to mały w czymś musi wyjść do domu. Sama nie wiem, z drugiej strony taki kombinezon wykorzystałabym tylko raz lub dwa. :/

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, jeśli Alantan to lepiej w kremie, maść śmierdzi :)

paola87 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Hello drogie Pani :)
    To ja też się pochwalę swoim brzucholem :P
    54f9xx.jpg

kofeinka, dobrze rozumiem dostałaś powiadomienie od zusu o zakończeniu sprawy ale nie masz decyzji ani pozytywnej ani negatywnej? W liście od zusu powinnaś mieć numer telefonu na który powinnaś dzwonić, ja przynajmniej miałam, a na infolinii mi raz powiedzieli że jest ok a to była gówno prawda bo w systemie po prostu jeszcze nie mieli informacji.

Dokładnie tak. Bardzo dobrze rozumiesz... żadnej decyzji nie dostałam :/
    Więc muszę zadzwonić i się dowiedzieć, bo mnie ch.. strzela :/

A brzuszek piękny masz :)

Madlene.:) lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    A ja się zastanawiam, czy nie kupić jakiegoś cieplejszego kombinezonu. No bo jak np. urodzę pod koniec lutego, to mały w czymś musi wyjść do domu. Sama nie wiem, z drugiej strony taki kombinezon wykorzystałabym tylko raz lub dwa. :/

ja kupiłam taki kombinezon
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ce62142251f.jpg

i w nim Emilka wyjdzie ze szpitala,
    a potem będę ją do tego dawać i do wózka ;)
    myślę że na następną zimę tez mi starczy , bo kombinezon jest duzy ;)

ryjkek, kofeinka, Est lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii właśnie o takim kombinezonie myślałam. :) A jaki rozmiar kupiłaś?

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina please odezwij się na priv:) chce pogadać o kolorkach bucikow

bl9cuay3kworwxbg.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Ja kupiłam w tym tygodniu kombinezon. W marcu, nawet kwietniu może być jeszcze zimno i stwierdziłam, że skoro sama chodzę w takim okresie w kurtce, to nie ubiorę dzieciaka w same ciuszki i pod koc, to maleństwo jeszcze będzie. Najwyżej zależnie od pogody będę pod spód ubierać albo coś cieńszego albo grubszego.

ryjkek, RudyTygrysek, muminka83, Est lubią tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita ja też myślę,że może dokup parę pajacyków i na 56 będziesz miała wystarczającą ilość:)
    Ja na 56 mam kilka pajaców,body i śpioszki i chyba starczy,więcej mam na 62.

Ryjkek myślę,że warto mieć jeden kombinezon bo to jednak jeszcze zima może być.Ja mam termin na 20 marca i kupiłam kombinezon w rozmiarze 62:)

Paola ja mam do pupki bepanthen a na buźke kupiłam Nivea krem na każdą pogodę,ponoć dobry:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 12:44

ryjkek, Martita88 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola a według mnie maść Alantan lepsza na pupcie dziecka, na bolące sutki też świetny, to tłusta maść, zapach mi absolutnie nie przeszkadzał.

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Myślę, że na 56 to wystarczająco, ewentualnie dokupibym pajacyki, bo takiego maluszka najłatwiej w to ubrać :) Ja kupowałam pajace w Next, super jakość, a mają taki fajny patent na rękawkach, że są takie "kieszonki" i się wywijają na rączki żeby dziecko się nie drapało, nie trzeba wtedy zakładać tych spadających niedrapek :)

Dzięki :) no właśnie część rzeczy mam z nexta i się zastanawiałam co to za kieszonki :D w życiu bym nie wpadła że to na rączki

dqprwn15leplej5m.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jednak kupujemy kombinezon. Tak się zapierałam, że nie będziemy, ale jak urodzę w lutym to podejrzewam, że zima dopiero będzie się rozkręcać :P A jak tylko wyjdziemy do domu to po tygodniu zaczynam paradowanie z wózkiem po mieście :D Myślę,że do pierwszej połowy kwietnia kombinezon się przyda. W styczniu spróbuję coś złowić na przecenach albo w necie. Na pewno wezmę rozmiar 62.

ryjkek lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    alinalii właśnie o takim kombinezonie myślałam. :) A jaki rozmiar kupiłaś?

na metce jest 62/68 i 2/6miesięcy ale jest ogromny ;)

ryjkek lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • edyś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Paola a według mnie maść Alantan lepsza na pupcie dziecka, na bolące sutki też świetny, to tłusta maść, zapach mi absolutnie nie przeszkadzał.
    A bo jest Alantan i Alantan, ja nie polecam tej maści http://www.aptekaslonik.pl/prod_info.php?products_id=2557

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Lilou1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    lilou1984 oo to super ! bo ja po glukozie poszłam do piekarni i popchałam
    jeszcze paczka ooo zgrozo!

hehe zrobiłam dokładnie to samo. pomyślałam że może to być mój ostatni pączek więc zaszaleje, na szczęście wyszło ok :P

Martita89 wydaje mi sie że na 56 to nie szalej za bardzo :) na moje oko starczy :) ja mam dodatkowo jeden pajacyk taki ocieplany z kapturkiem jeszcze do zestawu na 56, ale np. tylko 1 body na krótki rękaw

Martita88 lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam kombinezon taki gruby pluszowy na rozmiar 62. Na to ewentualnie kocyk ;)

Ja mam na 56 mało. W tym najwięcej pajacy.
    Za to na 62 mam pełna szuflade :D i jeszcze trochę cieplejszych rzeczy w drugiej :)

Lilou1984 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kombinezon kupię, w styczniu będą wyprzedaże to może coś wpadnie.
    Kofeinka to dzwoń, dzwoń i daj znać, oni zawsze odwlekają ile mogą.
    ZUS- Złodziejski Urząd Społeczny- sama nazwa wskazuje że coś z nim nie tak.

niecierpliwaa, Magda lena, kofeinka, Vincent, Kate84, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja takie pytanie logistyczne do osob z blokow. Ja mam dosc duza puwnice i chyba tam wozek bede trzymac (2 pietro bez windy), no ale to zawsze do przebrniecia 1 schody. Jak to robicie? dziecko do wozka i na schody, czy dziecko w domu wozek wyciagacie i wio po dzidaka? Oczywiscie chodzi o sytuacje gdzie nie ma pomocy w poblizu.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Ja też kombinezon kupię, w styczniu będą wyprzedaże to może coś wpadnie.
    Kofeinka to dzwoń, dzwoń i daj znać, oni zawsze odwlekają ile mogą.
    ZUS- Złodziejski Urząd Społeczny- sama nazwa wskazuje że coś z nim nie tak.

No właśnie już się zaczęły wyprzedaże. Ja kupiłam dla małego kurtkę ocieplana za 30 zł. Też w rozmiarze 62:)

Madlene.:) lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
‹‹ 1367 1368 1369 1370 1371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ