Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Martita88 wrote:A ja robię porządek w ciuszkach i mam tego sporo i w zwiazku z tym mam pytania bo ja zielona
W rozmiarze 56 mam:
- body krotki rękaw x3
- body długi rękaw x7
- kaftaniki x3
- śpiochy x4
- pajac
- półśpiochy x 5
Co powinnam dokupić?
Najwiecej ubrań mam w rozmiarze 62 ale też nie wiem czy coś musze dokupićłeeeee skomplikowane to
Ja kupowałam pajace w Next, super jakość, a mają taki fajny patent na rękawkach, że są takie "kieszonki" i się wywijają na rączki żeby dziecko się nie drapało, nie trzeba wtedy zakładać tych spadających niedrapek
She86 lubi tę wiadomość
-
ksanka wrote:Dziękuję kofeinko, tylko mam wrażenie że jest malutki, ale jeszcze 3 trymestr do rosniecia
Mam nadzieję że Zosia prawidłowo rośnie, i że nie zrobiłam jej krzywdy dieta cukrzycowej, już niedlugo się przekonam, a do tego momentu jestem na huśtawce nastroju.
Moja mama miała że mną duzy bebus
To że masz mały brzuszek nie świadczy wcale o tym, że mała rozwija się nieprawidłowo.
Moja bratowa też miała mały brzuszek, a urodziła córę 3340ksanka lubi tę wiadomość
-
A ja się zastanawiam, czy nie kupić jakiegoś cieplejszego kombinezonu. No bo jak np. urodzę pod koniec lutego, to mały w czymś musi wyjść do domu. Sama nie wiem, z drugiej strony taki kombinezon wykorzystałabym tylko raz lub dwa.Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Madlene.:) wrote:Hello drogie Pani
To ja też się pochwalę swoim brzucholem
kofeinka, dobrze rozumiem dostałaś powiadomienie od zusu o zakończeniu sprawy ale nie masz decyzji ani pozytywnej ani negatywnej? W liście od zusu powinnaś mieć numer telefonu na który powinnaś dzwonić, ja przynajmniej miałam, a na infolinii mi raz powiedzieli że jest ok a to była gówno prawda bo w systemie po prostu jeszcze nie mieli informacji.
Dokładnie tak. Bardzo dobrze rozumiesz... żadnej decyzji nie dostałam
Więc muszę zadzwonić i się dowiedzieć, bo mnie ch.. strzela
A brzuszek piękny maszMadlene.:) lubi tę wiadomość
-
ryjkek wrote:A ja się zastanawiam, czy nie kupić jakiegoś cieplejszego kombinezonu. No bo jak np. urodzę pod koniec lutego, to mały w czymś musi wyjść do domu. Sama nie wiem, z drugiej strony taki kombinezon wykorzystałabym tylko raz lub dwa.
ja kupiłam taki kombinezon
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ce62142251f.jpg
i w nim Emilka wyjdzie ze szpitala,
a potem będę ją do tego dawać i do wózka
myślę że na następną zimę tez mi starczy , bo kombinezon jest duzy
ryjkek, kofeinka, Est lubią tę wiadomość
-
ryjkek wrote:A ja się zastanawiam, czy nie kupić jakiegoś cieplejszego kombinezonu. No bo jak np. urodzę pod koniec lutego, to mały w czymś musi wyjść do domu. Sama nie wiem, z drugiej strony taki kombinezon wykorzystałabym tylko raz lub dwa.
ryjkek, RudyTygrysek, muminka83, Est lubią tę wiadomość
-
Martita ja też myślę,że może dokup parę pajacyków i na 56 będziesz miała wystarczającą ilość
Ja na 56 mam kilka pajaców,body i śpioszki i chyba starczy,więcej mam na 62.
Ryjkek myślę,że warto mieć jeden kombinezon bo to jednak jeszcze zima może być.Ja mam termin na 20 marca i kupiłam kombinezon w rozmiarze 62:)
Paola ja mam do pupki bepanthen a na buźke kupiłam Nivea krem na każdą pogodę,ponoć dobry:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 12:44
ryjkek, Martita88 lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
paola87 wrote:Myślę, że na 56 to wystarczająco, ewentualnie dokupibym pajacyki, bo takiego maluszka najłatwiej w to ubrać
Ja kupowałam pajace w Next, super jakość, a mają taki fajny patent na rękawkach, że są takie "kieszonki" i się wywijają na rączki żeby dziecko się nie drapało, nie trzeba wtedy zakładać tych spadających niedrapek
Dziękino właśnie część rzeczy mam z nexta i się zastanawiałam co to za kieszonki
w życiu bym nie wpadła że to na rączki
paola87 lubi tę wiadomość
-
My też jednak kupujemy kombinezon. Tak się zapierałam, że nie będziemy, ale jak urodzę w lutym to podejrzewam, że zima dopiero będzie się rozkręcać
A jak tylko wyjdziemy do domu to po tygodniu zaczynam paradowanie z wózkiem po mieście
Myślę,że do pierwszej połowy kwietnia kombinezon się przyda. W styczniu spróbuję coś złowić na przecenach albo w necie. Na pewno wezmę rozmiar 62.
ryjkek lubi tę wiadomość
-
ryjkek wrote:alinalii właśnie o takim kombinezonie myślałam.
A jaki rozmiar kupiłaś?
na metce jest 62/68 i 2/6miesięcy ale jest ogromnyryjkek lubi tę wiadomość
-
krówka_muffka wrote:Paola a według mnie maść Alantan lepsza na pupcie dziecka, na bolące sutki też świetny, to tłusta maść, zapach mi absolutnie nie przeszkadzał.
-
alinalii wrote:lilou1984 oo to super ! bo ja po glukozie poszłam do piekarni i popchałam
jeszcze paczka ooo zgrozo!
hehe zrobiłam dokładnie to samo. pomyślałam że może to być mój ostatni pączek więc zaszaleje, na szczęście wyszło ok
Martita89 wydaje mi sie że na 56 to nie szalej za bardzona moje oko starczy
ja mam dodatkowo jeden pajacyk taki ocieplany z kapturkiem jeszcze do zestawu na 56, ale np. tylko 1 body na krótki rękaw
Martita88 lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam kombinezon taki gruby pluszowy na rozmiar 62. Na to ewentualnie kocyk
Ja mam na 56 mało. W tym najwięcej pajacy.
Za to na 62 mam pełna szufladei jeszcze trochę cieplejszych rzeczy w drugiej
Lilou1984 lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Ja też kombinezon kupię, w styczniu będą wyprzedaże to może coś wpadnie.
Kofeinka to dzwoń, dzwoń i daj znać, oni zawsze odwlekają ile mogą.
ZUS- Złodziejski Urząd Społeczny- sama nazwa wskazuje że coś z nim nie tak.niecierpliwaa, Magda lena, kofeinka, Vincent, Kate84, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość
-
A ja takie pytanie logistyczne do osob z blokow. Ja mam dosc duza puwnice i chyba tam wozek bede trzymac (2 pietro bez windy), no ale to zawsze do przebrniecia 1 schody. Jak to robicie? dziecko do wozka i na schody, czy dziecko w domu wozek wyciagacie i wio po dzidaka? Oczywiscie chodzi o sytuacje gdzie nie ma pomocy w poblizu.
-
Madlene.:) wrote:Ja też kombinezon kupię, w styczniu będą wyprzedaże to może coś wpadnie.
Kofeinka to dzwoń, dzwoń i daj znać, oni zawsze odwlekają ile mogą.
ZUS- Złodziejski Urząd Społeczny- sama nazwa wskazuje że coś z nim nie tak.
No właśnie już się zaczęły wyprzedaże. Ja kupiłam dla małego kurtkę ocieplana za 30 zł. Też w rozmiarze 62:)Madlene.:) lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r.