X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam kombinezon na 62 :) no najwięcej rzeczy mam na 62 a część jeszcze oddalam szwagierce bo ona rodzi na koniec stycznia i rzeczy na marzec do mnie wrocą a ja je przekaże bratowej bo ta z kolei ma termin na połowę kwietnia :D takie u nas w rodzinie baby boom :D

Kate84, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzwoniłam do tego nieszczęsnego ZUSu.
    Pół godziny zanim ktoś raczył odebrać telefon... masakra jakaś, odsyłają mnie od jednej do drugiej... i na koniec okazuje się, że jeszcze decyzja nie została wydana, "bo to sprawa trudna, a oni mają 60 dni na wydanie decyzji".
    Nosz kur....!!!!!!
    Baba która prowadzi moją sprawę jest teraz na urlopie.. ha ha ha fajnie....
    a teraz zastanawiam się jeszcze jak może być decyzja nie podjęta skoro sami przysłali mi pismo 10 listopada, że postępowanie zostało zakończone....????!!!

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    No i dzwoniłam do tego nieszczęsnego ZUSu.
    Pół godziny zanim ktoś raczył odebrać telefon... masakra jakaś, odsyłają mnie od jednej do drugiej... i na koniec okazuje się, że jeszcze decyzja nie została wydana, "bo to sprawa trudna, a oni mają 60 dni na wydanie decyzji".
    Nosz kur....!!!!!!
    Baba która prowadzi moją sprawę jest teraz na urlopie.. ha ha ha fajnie....
    a teraz zastanawiam się jeszcze jak może być decyzja nie podjęta skoro sami przysłali mi pismo 10 listopada, że postępowanie zostało zakończone....????!!!

masakraaa jakaś ;/ ten zus nas wykończy! ja nadal bez przelewu !

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jako że pewnie urodzę, jako jedna z ostatnich... nie planowałam zakupu kombinezonu pod koniec marca (przyjaciółka ma po córeczce więc jak będzie trzeba to pożyczę na wyjście ze szpitala)
    a do wózka przyszedł mi ostatnio taki rożek-otulacz i mam nadzieję, że się sprawdzi :)

alinali śliczny kombinezonik:) ale na to, że Wam starczy na przyszłą zimę to bym nie liczyła :) coś czuję, że Nasze dzieciaczki pod koniec wakacji bedą już pięknie prezentowały się w rozmiarze 74 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:28

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    A ja takie pytanie logistyczne do osob z blokow. Ja mam dosc duza puwnice i chyba tam wozek bede trzymac (2 pietro bez windy), no ale to zawsze do przebrniecia 1 schody. Jak to robicie? dziecko do wozka i na schody, czy dziecko w domu wozek wyciagacie i wio po dzidaka? Oczywiscie chodzi o sytuacje gdzie nie ma pomocy w poblizu.

Ja chcę trzymać w samochodzie w bagażniku :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina, ja też właśnie wczoraj ogladalam w h&m ten kombinezon ale na 62 cm wydawał mi się strasznie wielki!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    masakraaa jakaś ;/ ten zus nas wykończy! ja nadal bez przelewu !

No niestety.. bez kasy jestem od 3 miesięcy.. i za co niby mam żyć?? oni mają to w dupie, nie ważne, ze ma się zagrożoną ciąże, nie wolno się denerwować, pracować i jeszcze kupę kasy na leki i wizyty u lekarza się wydaje... ich to nie obchodzi...

wac4wpq.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na C&A online wyprzedaż do 50%. Mnie się bardzo podobają dziecięce ubranka z tej firmy, polecam :)

Magda lena, Renka88 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka a powiedz mi przybierasz na tej diecie cukrzycowej? Bo ja juz na zapas sie martwie czy przytyje. Mam 57kg teraz i juz mi lekarz powiedział ze za mało przybrałam. To jeszcze mi dietę włączyli :/

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Alina, ja też właśnie wczoraj ogladalam w h&m ten kombinezon ale na 62 cm wydawał mi się strasznie wielki!

no tak jest wielki ;P

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jesu Kofeinko. Przykro mi z powodu tych nerwów. Ja pieprzę. Oni nie wiedzą chyba jaki to stres mieć wstrzymaną wypłatę i nie mieć środków do życia. Nienawidzę ZUSu :(
    A czemu Twoja sprawa jest trudna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 13:23

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    o jesu Kofeinko. Przykro mi z powodu tych nerwów. Ja pieprzę. Oni nie wiedzę chyba jaki to stres mieć wstrzymaną wypłatę i nie mieć środków do życia. Nienawidzę ZUSu :(
    A czemu Twoja sprawa jest trudna?

Nie wiem, może dlatego, że musiałam szybko iść na zwolnienie... ale czy to moja wina, że trafiłam do szpitala i mogłam stracić dziecko?
    Chciałam jak najdłużej pracować, a że nie mogłam to już inna sprawa.
    Spokrewniona ani spowinowacona z pracodawcą nie jestem.

wac4wpq.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam taki ocieplany pajacyk w smyku z firmy cool club. Była promocja 57% off. Kupiłam rozmiar 62, ale jak mi go dostarczyli to stwierdziłam, że jest wielki. Tyle że ja planuję normalnie ubrać dziecko i dopiero na teubranka ten pajacyk. Chociaż i tak będzie za duży.... Ale tak sobie myślę, że może przyda się też w maju a nawet czerwcu na zimniejsze wieczory.

• ksanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Ksanka a powiedz mi przybierasz na tej diecie cukrzycowej? Bo ja juz na zapas sie martwie czy przytyje. Mam 57kg teraz i juz mi lekarz powiedział ze za mało przybrałam. To jeszcze mi dietę włączyli :/
    Martka, no właśnie nie bardzo :( od momentu przejścia na dietę -2.5kg!

Ale u mnie była nadwagą więc i tak mała miała z czego pobierać.
    Jak będziesz za tydzien na wizycie porozmawiaj z diablotykiem o twoich objawach i obserwuj brzuszek, czy zmienia obwód.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to ja też chętnie z kimś się podziele ruchami Amelki , wczoraj od 7 rano nie spała wcale chyba , przynajmniej wciąż buszowała, naprawdę ona się tak wypycha przez brzuch ,że to aż boli , nie wspomnę o jej wbijaniu mi różnych częście ciała w boki gdy próbuję leżeć na którymś z nich, buszowała do 1 w nocy i na nowo od 5tej!Dziś nawet ćwiczyć mi w spokoju nie dała bo cały czas szaleństwo . Chyba po Tatusiu w piłkę gra w tym brzuchu ,albo po mamusi tańczy sobie za mnie :P NIestety przez te jej harce zauważyłam ,że brzuch mi czasem twardnieje bardziej i trochę boli :(

Co do nocek ,ja już się chyba przyzwyczaiłam ,że nie sypiam ,czasem tylko jestem taka wykończona ,że siadam na łóżku o 5 rano i ryczę z tej bezsilności ,że spać nie mogę eh
    Ale za to gimnastyka zaliczona, mieszkanie wysprzątane, gołąbki na dwa dni porobione, zupa jarzynowa, i dla M galaretki skoro już zupę robiłam .Także wszystko już dochodzi w garnkach :)

Co do zakazu wypakowywania to moja Amela ma zakaz do 16 marca hihi :)
    Wczoraj była ta rozprawa karna z moim ex mężem , ja nie byłam miałam zaświadczenie od psychiatry ,że nie nadaję się do konfrontacji z nim , podobno zrobił bardzo złe wrażenie , pokazał swoje prawdziwe ja czyli kręcił, był nerwowy, agresywny nawet sędzinie przerywał i musiała go sprowadzić parę razy do parteru... Miałam nadzieję,że się zakończy ale Sędzia wysyła mnie na badania do biegłego sądowego ,żeby ocenił mój stan ( jeśli jest zły to ex dostanie wyższą karę)... czy nadaje się do przesłuchania czy nie...adwokat mówi,że pewnie najwcześniej za 2 miesiące coś dostanę ... A mi zależy ,żeby o ciąży on nic nie wiedział do dnia porodu .Oby biegły jak mój psychiatra o tym nie wspomniał ... No i sądzę ,że ta sprawa zakończy się dopiero po porodzie . Na szczęście dowody mam takie ,że sąd nie miał żadnych wątpliwości ,że mi groził i nęka mnie do dziś!

Domii mocno trzymam kciuki, mam nadzieję ,że dasz im popalić !Jesteśmy z Tobą!Tak jak mówisz tylko szkoda nerwów Twoich i synka :(

Martka moja Babcia ma glukometr i ja sobie z ciekawości sprawdzałam przez parę dni (pożyczyłam) i miałam po godzinie i dwóch po posiłkach czy słodkim(choć tego jem mało bo nie przepadam ) ok 70,80 aż sama byłam ździwiona ,że taki ładny :P

Aleksandrazzz dobrze ,że pojechałaś sprawdzić ,ale przede wszystkim cięsze się,że wszystko jest w jak najlepszym porządku i tak będzie aż do lutego o!

Muminko dużo zdrówka dla synka i sił dla Ciebie :-*

km5szbmhexpco9m1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    A ja takie pytanie logistyczne do osob z blokow. Ja mam dosc duza puwnice i chyba tam wozek bede trzymac (2 pietro bez windy), no ale to zawsze do przebrniecia 1 schody. Jak to robicie? dziecko do wozka i na schody, czy dziecko w domu wozek wyciagacie i wio po dzidaka? Oczywiscie chodzi o sytuacje gdzie nie ma pomocy w poblizu.

Kochana mieszkam na trzecim piętrze w kamienicy bez windy a piwnica tak wąska że rozumiesz :P Jak Olinek był mały to mąż mi codziennie znosił wózek rano i zabierał go wieczorem. Jak skończył 8 miesięcy to czasem na kołach i bach w górę po schodzie w dół lub górę. Musiałam tak zrobić bo ukradli nam wózek :/ i bałąm się nawet na moment zostawiać.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy piwnicy mieszkam tez w kamienicy wyyysokiej... i Moj Maz do tej pory wnosi i znosi wozek z Krzysiem bo nie mamy takiej mozliwosci zeby zostawic na dole bo by Nam ukradli (niestety taka dzielnica :/).. a teraz z 2jka nie mam pojecia jak to bedzie tym bardziej ze On pracuje po 12 h i nie ma Go calymi dniami :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego właśnie nie rozumiem jak można do cholery dziecku wózek ukraść. Kiedyś była taka akcja ze jakieś debile ukradly samochód dziecku niepelnosprawnemu poprostu jasnista mnie strzela że takie chamstwo chodzi po świecie!!!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie jest super, gdyż mam na parterze pomieszczenie wózkownia/rowerownia. Klucze maja tylko sasiedzi a nas w klatce raptem 9 rodzin. Trzymam tam od dwóch lat rowery (dosyć drogie bo specjalityczne) i jest ok.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie rozumiem jak można kraść jednak ludzie tak się nauczyli wolą zabrać czasem komuś niż sami uczciwie na to zarobić.
    Pozostaje wierzyć , że kiedyś się to zmieni.... ale wątpię że za naszego życia.... :P

Kto tu mi wspomniał o C&A :P edyś coś Ty zrobiła :P Teraz nie ma bata i hihih w styczniu znowu coś zamówię dla młodego.... Jak ja kocham ubranka dla dziecka.

Karolinka to widzę że Twój mąż tak samo często jak mój więc łączę się w bólu. Masakra jakaś. Mam jednak nadzieję że jakoś dacie sobie radę :-* i na coś wpadniecie. Może jakieś rozwiązanie - hmm albo na półpiętrze przy skrzynkach na taki kluczyk co do rowerów dają?
    Ja planuje ubezpieczyć wózek ale cholera nie wiem jaka firma się tym zajmuje i gdzie mogę szukać... może uda się to pod OC na męża podpiąć że w razie kradzieży ... no ale nie wiem :/

Kate gdzieś słyszałam że na bezsenność cierpi wiele ciężarówek. Ja w nocy oglądam TLC :P i jak czasem patrzę na tych durnych ludzi to zaraz mnie usypia :P

Kate84, Est lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 1368 1369 1370 1371 1372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ