X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola Twój mąż mistrz :D

Mój pewnie też by tak zareagował.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Falon Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Ach te Wasze brzuszki :) Rośniemy, rośniemy :D Ja mam już 8 kg na plusie !! Za dużo słodkości, zero ruchu :)

A ja się witam w 30 tygodniu :D Wow, coraz bliżej :D

Zaraz biorę się za zamówienie w gemini. Powiedzcie Dziewczyny, czego będziecie używać do smarowania buźki w zimne dni? A kupuje któraś alantan plus do pupki? Nie wiem czy wziąć maść czy krem, nie wiem jaka jest praktyczna różnica, czego lepiej używać. Chodzi mi o taką profilaktykę codzienną, bo na ewentualne odparzenia, to bepanthen mam (tak położne radziły).

paola87 jeśli o mnie chodzi i o kremy do pupki to ja będę stosować
    1.Linomag zielony
    2.Alantan plus
    3.Bepanthen (można go też zastosować na sutki)

Krem ? czy maść?
    Krem stosujemy w celach pielęgnacyjnych, aby nawilżyć skórę, ale nie zawsze jest w stanie pomóc, gdy problem ze skórą niemowlaka robi się poważniejszy, wtedy na ratunek skórze i odparzeniom warto zastosować maść, którą w przeciwieństwie do kremu można również stosować na błony śluzowe.

Zima: "Lipobase" krem natłuszczający
    Lato: "Alphanowa Bebe" SPF 50+, lub "Mustela" mineralny F50.
    (oba od 1 m-ca życia) to takie moje typy ;-)

paola87, M+M+? lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    ja ide za tydzień na wizytę to się dowiem ile waży moje szczęscie ;)
    jeśli chodzi o kopniaczki to Emilia jest małym zapaśnikiem , czasem
    mnie aż bolą kopniaki;)

natomiast martwie się wagą moją ,gdyż uwaga przytyłam ... 20kg
    tzn. na wadze jest 20kg więcej ale wizualnie wyglądam ok , mam
    ładny ciążowy brzuszek , nie jestem gruba czy coś.. no ale
    jak piszecie że wy macie +6 to aż mnie ściska :(

Alinali ja w pierwszej ciąży przytyłam 25 kg,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:50

Mania1718, alinalii lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina cieszę się,że wszystko jest dobrze a Wagą synka bym się nie przejmowała, dzieci rosną w swoim tempie . Jak lekarz nic nie mówił to na pewno jest ok :-*

Karolina super ,że szyjka trzyma i nic się nie dzieje :) gratuluję udanej wizyty . A cesarkę na pewno jakoś przeżyjesz dla Waszego dobra :-*

Kamka ważne ,że wizyta udana i wszystko jest dobrze :)

Olu super ,że takie osoby pracują w Twojej przychodni , to chyba wyjątki!

Kokaina lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinali na pocieszenie ja mam 19kg na plusie :D
    U mnie taka uroda bo podobnie bylo w poprzednich ciazach. jestem pewna ze dobije 30 i szybko je zgubie.
    Podobnie jak u Hanii po porodzie zbedne kilogramy znikaly w ekspresowym tepie. A z synem pobilam rekord 30 kilo mniej w 2 miesiace po porodzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 16:24

Madlene.:), alinalii, Madzialena90, Hannia123 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to normalne dziewczyny, ze znow mnie dopadly mdlosci? Na tym etapie juz chyba nie powinny. Dzis mnie tak muli caly dzien, od jakiegos czas wogole, nie mam ochoty na jedzenie. Czy to moze przez luteine?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Czy to normalne dziewczyny, ze znow mnie dopadly mdlosci? Na tym etapie juz chyba nie powinny. Dzis mnie tak muli caly dzien, od jakiegos czas wogole, nie mam ochoty na jedzenie. Czy to moze przez luteine?
    No mówi się, że w III trymestrze mogą powrócić objawy z I :) Zresztą jak to w ciąży, każdy inaczej może się czuć, niektóre kobiety mają mdłości przez 9 miesięcy ;) Oby u Ciebie to było chwilowe :) Mi też czasem tak dziwnie się zrobi, ale to zależy od dnia, samopoczucia.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę dziennie 200 luteiny i czasem też mnie tak muli

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ja biorę dziennie 200 luteiny i czasem też mnie tak muli

mam to samo... :/

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane:)wlasnie czekam na salatke z kfc mąż mi wiezie:Da tak sie caly dzien obijam i meczyłam wczesniej ze starym nie uzywanym laptopem meza bo moj sie cos popsul i tak dopiero po 11 go ogarnelam jak to wechikół dziala:D a tak teraz sobie siedze i slucham koled;D

Falon lubi tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka ja czasem też mam mdłości, ale przede wszystkim od niedawna znów mniejszy apetyt

Nataszka a co tam za sałatka w tym KFC taka dobra?

km5szbmhexpco9m1.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka 87 to nie od luteiny. Ja jej brać nie muszę, a jednak co jakiś czas mnie również się zdarza, że przez większość dnia mnie muli :-/

201604051765.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nieeeee! Zjadłam wszystkie schoko-bonsy :( Martwi mnie ta moja słodyczomania, codziennie coś słodkiego jem :/

Kate84, Magda lena, d'nusia, Mania1718, Hannia123 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 no nie mam wyjści, przeżyłam pierwszą to i drugą przeżyję ;)

Kate84 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Skowroneczka ja czasem też mam mdłości, ale przede wszystkim od niedawna znów mniejszy apetyt

Nataszka a co tam za sałatka w tym KFC taka dobra?
    \\

mialam ochote na salatke a ze mąż dzis jechal na obiad do kfc to poprosilam o jakas salatke bo odkad w ciazy jestem nie jadam w ogole kuryy fuuuu odrzuciło mnie;/

iv09piqvr5fpkazd.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    O nieeeee! Zjadłam wszystkie schoko-bonsy :( Martwi mnie ta moja słodyczomania, codziennie coś słodkiego jem :/

Ja po slodki mto mam najwieksza zgage wiec staram sie w oogle nie jesc

iv09piqvr5fpkazd.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina a jeśli mogę zapytać, to jak długo dochodziłaś do siebie po cesarce? Bo zadziwia mnie Muminka83 która już na drugi dzień śmigała - zazdroszczę! ;-) też bym tak chciała! ;-) U mnie jeszcze co prawda nie wiadomo co i jak, ale pytam tak profilaktycznie.

muminka83 lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon pierwszy dzień to była masakra (miałam robioną w nocy), następny dzień troche lepiej.. robiłam przy Małym wszystko ale ja miałam zatrucie ciążowe i po musiałam jak najwięcej leżeć(co jest niewskazane po cc) i przez to dochodziłam do siebie prawie 2.miesiące a najgorsze były pierwsze 2 tygodnie ciągle płakałam z bólu i bezsilności...

edyś lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Kaarolina a jeśli mogę zapytać, to jak długo dochodziłaś do siebie po cesarce? Bo zadziwia mnie Muminka83 która już na drugi dzień śmigała - zazdroszczę! ;-) też bym tak chciała! ;-) U mnie jeszcze co prawda nie wiadomo co i jak, ale pytam tak profilaktycznie.

Każdy znosi inaczej wszystko. Osobiście mój organizm dobrze radzi sobie z wszelkimi operacjami, narkozami i bólem więc bierzmy sobie na to poprawkę. Jak złamałam 25 stycznia nogę w 4 miejscach hihi to nawet przeciwbólowej nie chciałam bo dla mnie to nie był ból. Sama sobie zadzwoniłam na pogotowie bo mąż widząc nogę zasłabł :P hihi i udzielałam mu pomocy. :P Wyobraźcie sobie minę ratowników co nie wiedzieli do końca do kogo jadą i komu mają wpierw udzielać pomocy :P hhihih

Nataszka2200, A.Kasia, niecierpliwaa, Falon, Kokaina, Madzialena90, Kaarolina, perła ziemi, Kate84, anitka19953, Lilou1984, Hannia123, noelka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Falon Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Falon pierwszy dzień to była masakra (miałam robioną w nocy), następny dzień troche lepiej.. robiłam przy Małym wszystko ale ja miałam zatrucie ciążowe i po musiałam jak najwięcej leżeć(co jest niewskazane po cc) i przez to dochodziłam do siebie prawie 2.miesiące a najgorsze były pierwsze 2 tygodnie ciągle płakałam z bólu i bezsilności...

Ojej! no to faktycznie musiał być niezły "hardcore" ;-( to się nacierpiałaś dodatkowo przez to zatrucie ciążowe biedulko;-(. Moja siostra, która też dwa lata temu rodziła przez CC opowiadała, że pierwsze próby wstawania z łóżka to była masakryczna potworność!!! ale nasza mama ją pocieszała tak: "spójrz, Twoja szpitalna sąsiadka jak po 1 dniu CC jak się zachowuje, a inna po 2 dniach to już całkiem inna historia, więc nie poddawaj się!!" i takie tam...
    Było ciężko po kilku dniach wyjścia ze szpitala, ale teraz planuje drugie i mimo wszystko twierdzi, że jakby miała wybór to znów zdecydowała by się na CC ;)

U mnie nie wiem jak to będzie, chciałabym SN ale mam dosyć wąską miednicę i się obawiam tego, a mój lekarz twierdzi, że jeszcze mamy na to sporo czasu, no to zobaczymy jak to będzie ;-)

201604051765.png
‹‹ 1370 1371 1372 1373 1374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ