Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wózeczek będę trzymać pod drzwiami. Osiedle i blok mamy monitorowane, mam nadzieję, że nikt się nie pokusi.
Dziewczyny ja od jakiegoś czasu nie czuję już takich typowych kopniaczków (są, ale mało), tylko takie przesmradzanie się pod skórą, kręcenieKtóraś z Was tak ma? Nawet nie bardzo wiem jak miałabym takie ruchy liczyć...
-
Czołem
Witam się w 30 tygodniu
Wczoraj miałam robione pierwsze USG III trym.( drugie mam na styczeń ). Generalnie wszystko jest ok tylko martwi mnie trochę waga , Oluś waży 1308 g.
Przez 2 tygodnie utył 100 gramów. Tendencje do tycia miał zawsze 100 g na tydzień.
Co więcej mój obwód brzucha też się wogóle nie zmienił, w dalszym ciągu mam 88 cm...
Trochę mnie to zastanawia, jak jest u Was ?Lilou1984, A.Kasia, Mania1718, ksanka, Czarodziejka87, Falon, Kate84, muminka83, d'nusia, Hannia123, Est, Kajola, perła ziemi, Madzialena90 lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Kokaina wrote:Czołem
Witam się w 30 tygodniu
Wczoraj miałam robione pierwsze USG III trym.( drugie mam na styczeń ). Generalnie wszystko jest ok tylko martwi mnie trochę waga , Oluś waży 1308 g.
Przez 2 tygodnie utył 100 gramów. Tendencje do tycia miał zawsze 100 g na tydzień.
Co więcej mój obwód brzucha też się wogóle nie zmienił, w dalszym ciągu mam 88 cm...
Trochę mnie to zastanawia, jak jest u Was ?Tempo wzrostu nie musi być jednakowe.
Kokaina, muminka83 lubią tę wiadomość
-
paola87 wrote:Ja wózeczek będę trzymać pod drzwiami. Osiedle i blok mamy monitorowane, mam nadzieję, że nikt się nie pokusi.
Dziewczyny ja od jakiegoś czasu nie czuję już takich typowych kopniaczków (są, ale mało), tylko takie przesmradzanie się pod skórą, kręcenieKtóraś z Was tak ma? Nawet nie bardzo wiem jak miałabym takie ruchy liczyć...
Mój też mniej kopniakow bardziej takie przekrecanie i przelewanie na dole. Okazało się że przekręcil sie z pozycji glowkowej do posladkowejginka mówi że wtedy są inne ruchy. Przepraszam za błędy ale ja z tel..
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Ja już po wizycie
szyjka na razie się nie skróciła uffff... dzisiaj już miałam pierwszą rozmowę na temat cesarki eh... no trudno
Bartuś waży 926gram
nadal mam prowadzić oszczędny tryb życia
i wszystko w miarę ok
glukoza na czczo 88 po 2h 118
więc super
niecierpliwaa, Magda lena, Madlene.:), Lilou1984, ksanka, alinalii, A.Kasia, Czarodziejka87, darra991, Martita88, Falon, Renka88, M+M+?, Mania1718, Kate84, muminka83, d'nusia, RudyTygrysek, Hannia123, Kajola, Mietka 30:), Izoleccc, edyś, perła ziemi, Madzialena90, wiewiórka17, krówka_muffka, Karka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
paola87 wrote:Ja wózeczek będę trzymać pod drzwiami. Osiedle i blok mamy monitorowane, mam nadzieję, że nikt się nie pokusi.
-
paola87 wrote:A lekarz nic na ten przyrost wagi nie mówił? Bo jeśli nie, to pewnie wszystko ok, dzieciaczek nadrobi w kolejnych tygodniach
Tempo wzrostu nie musi być jednakowe.
Lekarz w ogóle tego nie skomentował. Ja tyję równomiernie, gdzieś 2 kg na miesiąc, więc powinno być chyba wszystko ok. Ja jak się rodziłam ważyłam chyba z 4,5 kg, więc nastawiam się że mały też może być takim klockiem
Gin zbadał mi wczoraj szyjkę głowicą przez brzuch, bo nie miał innej możliwości.
Dociskał tak że myślałam że zaraz urodzę
Ale wg niego, twarda, zamknięta i ponad 4 cm, więc się cieszę
Kaarolina Bardzo się cieszę że z szyjką wszystko dobrze :*Kaarolina lubi tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
ja ide za tydzień na wizytę to się dowiem ile waży moje szczęscie
jeśli chodzi o kopniaczki to Emilia jest małym zapaśnikiem , czasem
mnie aż bolą kopniaki;)
natomiast martwie się wagą moją ,gdyż uwaga przytyłam ... 20kg
tzn. na wadze jest 20kg więcej ale wizualnie wyglądam ok , mam
ładny ciążowy brzuszek , nie jestem gruba czy coś.. no ale
jak piszecie że wy macie +6 to aż mnie ściska -
Kaarolina wrote:Ja już po wizycie
szyjka na razie się nie skróciła uffff... dzisiaj już miałam pierwszą rozmowę na temat cesarki eh... no trudno
Bartuś waży 926gram
nadal mam prowadzić oszczędny tryb życia
i wszystko w miarę ok
glukoza na czczo 88 po 2h 118
więc super
Super, że wszystko ok
Jesteśmy na bardzo podobnym etapie ciąży ;)u mnie też cesarka będzie, a Twoja dzidzia jest sporo większa... mam nadzieję, że moja Emilka nie odbiega od normy.
Glukoza jeszcze przede mną, w poniedziałek poznam smak tej "przyjemności"he he
Kaarolina lubi tę wiadomość
-
alinalii wrote:ja ide za tydzień na wizytę to się dowiem ile waży moje szczęscie
jeśli chodzi o kopniaczki to Emilia jest małym zapaśnikiem , czasem
mnie aż bolą kopniaki;)
natomiast martwie się wagą moją ,gdyż uwaga przytyłam ... 20kg
tzn. na wadze jest 20kg więcej ale wizualnie wyglądam ok , mam
ładny ciążowy brzuszek , nie jestem gruba czy coś.. no ale
jak piszecie że wy macie +6 to aż mnie ściska
Alina , a jesz dużo więcej niż przed ciążą ? Jeżeli nie to pewnie po prostu taka Twoja uroda. Zwłaszcza że sama piszesz, że wyglądasz ok. Nie martw się
Ja tam myślę o moim przyroście wagi- w sumie jem podobnie jak przed ciążą, ale wydaje mi się że mimo wszystko mam więcej ruchu. Wcześniej jak pracowałam nie miałam czasu na spacery, sprzątanie domu itd. A teraz ten czas jest.
I mimo wszystko tyję- każda z nas jest innaSynek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
jem normalnie tak samo , wiadomo pozwolę sobie może częściej na słodkości,
no ale to tyle , ciekawe -
kofeinka wrote:Super, że wszystko ok
Jesteśmy na bardzo podobnym etapie ciąży ;)u mnie też cesarka będzie, a Twoja dzidzia jest sporo większa... mam nadzieję, że moja Emilka nie odbiega od normy.
Glukoza jeszcze przede mną, w poniedziałek poznam smak tej "przyjemności"he he
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Witamy się w 25 tygodniu!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 21:57
Kokaina, Madlene.:), Czarodziejka87, Lilou1984, kofeinka, M+M+?, Renka88, ksanka, Mania1718, Kate84, niecierpliwaa, Martita88, A.Kasia, muminka83, d'nusia, Hannia123, Kajola, Nataszka2200, Mietka 30:), Izoleccc, edyś, Kaarolina, Magda lena, perła ziemi, alinalii, Madzialena90, wiewiórka17, krówka_muffka, She86, Karka lubią tę wiadomość
-
hej kobietki my po wizycie dzisiaj pan dr malutkiej nie ważył ale tydzień temu (28+0) miała 980g i stwierdzili ze w normie... sprawdzać wage bedziemy 14.01... a mamusia ma od początku +11kg...
Kokaina, Czarodziejka87, ksanka, kofeinka, Martita88, A.Kasia, d'nusia, Hannia123, Falon, Est, Kajola, Mietka 30:), Izoleccc, Magda lena, Madzialena90, krówka_muffka, Karka lubią tę wiadomość
-
Aaa i u mnie w przychodni położne powiedziały że zawsze kiedy będę się bała ze nie czuje ruchów to mogę zadzwonić i przyjedzie położna z detektorem tętna
Komentarz mojego męża: no pięknie, to będzie u nas codziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 15:38
niecierpliwaa, Kate84, A.Kasia, Mania1718, Est, darra991, Nataszka2200, Mietka 30:), Izoleccc, Magda lena, Lilou1984 lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Alinko M+M ma rację na jednych zle wpływają słodycze na innych tłuszcze. Ja słodycze mogę jeść i nie tyje
ale za to tluszcze to masakra... Zjem coś tłustego typu fast food czy w ogóle smażone rzeczy i zaraz waga skacze do przodu.. Dlatego staram się unikać ale czasami też sobie pozwolę
Synuś Antoś - 23.03.2016r.