X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon moja koleżanka rodziła w lipcu przez CC, rano a wieczorem już śmigała, na drugi dzień do domu chciała :-) także tak jak mówi Muminka każdy znosi inaczej.

Basiaaa ja bym wzięła nr 1 lub 2 :-)

Falon, baassiia lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam film z ukochanym i nagle mały w brzuchu puka do mnie i przesyła wiadomość "mamo zrób budyń (najlepiej z litra mleka) z sokiem od babci :D :D :D

Ja też coraz częściej myślę o porodzie ;) Dwa poprzednie wspominam bardzo dobrze i boję się że za trzecim razem nie będzie tak łatwo :/ nie wiem skąd te przeczucia. Mam kupione juz prawie wszystko. Brakuje wózka i pampersow ;)
    A I mam wrażenie że mój A po tym jak wiózł niedawno znajomą do szpitala która miała parte w aucie jest wystraszony tym wydarzeniem. Obawia się że nie zdążymy na czas :/

baassiiaa mi się podoba nr 2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 19:05

Lucky, Madlene.:), perła ziemi, edyś, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Obejrzałam film z ukochanym i nagle mały w brzuchu puka do mnie i przesyła wiadomość "mamo zrób budyń (najlepiej z litra mleka) z sokiem od babci :D :D :D

Ja też coraz częściej myślę o porodzie ;) Dwa poprzednie wspominam bardzo dobrze i boję się że za trzecim razem nie będzie tak łatwo :/ nie wiem skąd te przeczucia. Mam kupione juz prawie wszystko. Brakuje wózka i pampersow ;)
    A I mam wrażenie że mój A po tym jak wiózł niedawno znajomą do szpitala która miała parte w aucie jest wystraszony tym wydarzeniem. Obawia się że nie zdążymy na czas :/

baassiiaa mi się podoba nr 2

Mniamm ale mi zrobiłaś ochotę na budyń :-D

Mania1718, Lucky lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ja głosuję na nr 2 :-)
    Falon mistrzu :-)

Falon lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Lucky Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Mniamm ale mi zrobiłaś ochotę na budyń :-D

Mnie tez!!!!!!!!!
    Ale nie mam juz w domu mleka :(

Mania1718 lubi tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mi tez !

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale smaka robicie;)
    Chyba sobie zrobię budyń o smaku krówkowym mniammm! ;D

Filip 28.03.2016 <3
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moją mamą też się teraz tak komunikuje , albo pisze na fejsie ;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm hmm budyń.... co się będziemy rozdrabniać upieczmy karpatkę :D

Mania1718, jagood, Falon, Magda lena, Est, Czarodziejka87, edyś, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37° będę żyła?;)
    kto by pomyślał, że ze szpitala przyniosę jakieś choróbsko. Od ponad 6ciu lat nie chorowałam, teraz zaczynam doceniać te lata bez przygód.
    Kasia, Kochana powiedz mi, dostałaś sterydy( Ola i Magda równiez?) powiedzcie, nie macie wrażenia że trochę nabralyscie w brzuszku? Chyba, że to zastrzyki zbiegły się u mnie z większym wzrostem brzuszka... i nie ma co łączyć tych faktów.

całus

do czterech razy sztuka.
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:

Lilou ty wariacie :D teraz będę sniła o tej karpatce :D
    Między czasie zjem tosty z jajkiem, majonezem i szczypiorkiem ;) I do porodu bite 30 kg więcej :D

Lilou1984, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o jedzeniu, a mnie dalej mdli:-/ Jak to powrot dolegliwosci z I trymestru, jak piszecie, to umre chyba... jeszcze teraz przez swieta. Ech, ech. i zoladek boli po wszystkim co zjem. Ale Mala sie wierci bardzo, kopie dosc wysoko wiec moze od tego to wszystko. Dzis leze caly dzien prawie i chociaz brzuch nie boli i nie twardnieje. Tak wiec dziewczyny nie lezace z twardnieniami, odpoczywamy ile sie da.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagood nie wiem , bo nie mierze obwodu brzucha.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    37° będę żyła?;)
    kto by pomyślał, że ze szpitala przyniosę jakieś choróbsko. Od ponad 6ciu lat nie chorowałam, teraz zaczynam doceniać te lata bez przygód.
    Kasia, Kochana powiedz mi, dostałaś sterydy( Ola i Magda równiez?) powiedzcie, nie macie wrażenia że trochę nabralyscie w brzuszku? Chyba, że to zastrzyki zbiegły się u mnie z większym wzrostem brzuszka... i nie ma co łączyć tych faktów.

całus

Powiem Ci, że się za bardzo na tym nie skupiałam i nie zwróciłam uwagi. Ale położna mi raz w szpitalu powiedziała, że z dnia na dzień brzuszek mam większy. Podobno po sterydach dzieci szybciej rosną, nie wiem czy tak jest faktycznie ale jeśli tak to i brzuch szybciej urośnie :) Zdrówka!

jagood lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagood , hmmm prawdę mówiąc to nie wiem :( Jedyne skutki uboczne to były słabe ruchy małego. Nic poza tym.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Wy tu o jedzeniu, a mnie dalej mdli:-/ Jak to powrot dolegliwosci z I trymestru, jak piszecie, to umre chyba... jeszcze teraz przez swieta. Ech, ech. i zoladek boli po wszystkim co zjem. Ale Mala sie wierci bardzo, kopie dosc wysoko wiec moze od tego to wszystko. Dzis leze caly dzien prawie i chociaz brzuch nie boli i nie twardnieje. Tak wiec dziewczyny nie lezace z twardnieniami, odpoczywamy ile sie da.

Ja też tak miałam od soboty. Dopiero dziś jest ok. Wydaje mi się że to jakiś wirus ....

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Ja też tak miałam od soboty. Dopiero dziś jest ok. Wydaje mi się że to jakiś wirus ....

Lepiej zeby nie. Ostatnio zlapalam jelitowke to rzygalam jak kot po wszystkim, juz w ciazy z reszta. To bylo cos okropnego.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:

o tak tak, karpatka, pychota!!!!!!!!!! teraz to mam smaka oj oj :D

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• jagood Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Jagood , hmmm prawdę mówiąc to nie wiem :( Jedyne skutki uboczne to były słabe ruchy małego. Nic poza tym.

również przez pierwszych parę godz nic.., ale szybko nadrabia ruchami.

do czterech razy sztuka.
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, do mnie dzidek tak wczoraj na budyń pukał i pojedlismy :)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

‹‹ 1372 1373 1374 1375 1376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ