X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon moja koleżanka rodziła w lipcu przez CC, rano a wieczorem już śmigała, na drugi dzień do domu chciała :-) także tak jak mówi Muminka każdy znosi inaczej.

Basiaaa ja bym wzięła nr 1 lub 2 :-)

Falon, baassiia lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam film z ukochanym i nagle mały w brzuchu puka do mnie i przesyła wiadomość "mamo zrób budyń (najlepiej z litra mleka) z sokiem od babci :D :D :D

Ja też coraz częściej myślę o porodzie ;) Dwa poprzednie wspominam bardzo dobrze i boję się że za trzecim razem nie będzie tak łatwo :/ nie wiem skąd te przeczucia. Mam kupione juz prawie wszystko. Brakuje wózka i pampersow ;)
    A I mam wrażenie że mój A po tym jak wiózł niedawno znajomą do szpitala która miała parte w aucie jest wystraszony tym wydarzeniem. Obawia się że nie zdążymy na czas :/

baassiiaa mi się podoba nr 2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 19:05

Lucky, Madlene.:), perła ziemi, edyś, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Obejrzałam film z ukochanym i nagle mały w brzuchu puka do mnie i przesyła wiadomość "mamo zrób budyń (najlepiej z litra mleka) z sokiem od babci :D :D :D

Ja też coraz częściej myślę o porodzie ;) Dwa poprzednie wspominam bardzo dobrze i boję się że za trzecim razem nie będzie tak łatwo :/ nie wiem skąd te przeczucia. Mam kupione juz prawie wszystko. Brakuje wózka i pampersow ;)
    A I mam wrażenie że mój A po tym jak wiózł niedawno znajomą do szpitala która miała parte w aucie jest wystraszony tym wydarzeniem. Obawia się że nie zdążymy na czas :/

baassiiaa mi się podoba nr 2

Mniamm ale mi zrobiłaś ochotę na budyń :-D

Mania1718, Lucky lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ja głosuję na nr 2 :-)
    Falon mistrzu :-)

Falon lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Lucky Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Mniamm ale mi zrobiłaś ochotę na budyń :-D

Mnie tez!!!!!!!!!
    Ale nie mam juz w domu mleka :(

Mania1718 lubi tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mi tez !

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale smaka robicie;)
    Chyba sobie zrobię budyń o smaku krówkowym mniammm! ;D

Filip 28.03.2016 <3
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moją mamą też się teraz tak komunikuje , albo pisze na fejsie ;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm hmm budyń.... co się będziemy rozdrabniać upieczmy karpatkę :D

Mania1718, jagood, Falon, Magda lena, Est, Czarodziejka87, edyś, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37° będę żyła?;)
    kto by pomyślał, że ze szpitala przyniosę jakieś choróbsko. Od ponad 6ciu lat nie chorowałam, teraz zaczynam doceniać te lata bez przygód.
    Kasia, Kochana powiedz mi, dostałaś sterydy( Ola i Magda równiez?) powiedzcie, nie macie wrażenia że trochę nabralyscie w brzuszku? Chyba, że to zastrzyki zbiegły się u mnie z większym wzrostem brzuszka... i nie ma co łączyć tych faktów.

całus

do czterech razy sztuka.
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:

Lilou ty wariacie :D teraz będę sniła o tej karpatce :D
    Między czasie zjem tosty z jajkiem, majonezem i szczypiorkiem ;) I do porodu bite 30 kg więcej :D

Lilou1984, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o jedzeniu, a mnie dalej mdli:-/ Jak to powrot dolegliwosci z I trymestru, jak piszecie, to umre chyba... jeszcze teraz przez swieta. Ech, ech. i zoladek boli po wszystkim co zjem. Ale Mala sie wierci bardzo, kopie dosc wysoko wiec moze od tego to wszystko. Dzis leze caly dzien prawie i chociaz brzuch nie boli i nie twardnieje. Tak wiec dziewczyny nie lezace z twardnieniami, odpoczywamy ile sie da.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagood nie wiem , bo nie mierze obwodu brzucha.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    37° będę żyła?;)
    kto by pomyślał, że ze szpitala przyniosę jakieś choróbsko. Od ponad 6ciu lat nie chorowałam, teraz zaczynam doceniać te lata bez przygód.
    Kasia, Kochana powiedz mi, dostałaś sterydy( Ola i Magda równiez?) powiedzcie, nie macie wrażenia że trochę nabralyscie w brzuszku? Chyba, że to zastrzyki zbiegły się u mnie z większym wzrostem brzuszka... i nie ma co łączyć tych faktów.

całus

Powiem Ci, że się za bardzo na tym nie skupiałam i nie zwróciłam uwagi. Ale położna mi raz w szpitalu powiedziała, że z dnia na dzień brzuszek mam większy. Podobno po sterydach dzieci szybciej rosną, nie wiem czy tak jest faktycznie ale jeśli tak to i brzuch szybciej urośnie :) Zdrówka!

jagood lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagood , hmmm prawdę mówiąc to nie wiem :( Jedyne skutki uboczne to były słabe ruchy małego. Nic poza tym.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Wy tu o jedzeniu, a mnie dalej mdli:-/ Jak to powrot dolegliwosci z I trymestru, jak piszecie, to umre chyba... jeszcze teraz przez swieta. Ech, ech. i zoladek boli po wszystkim co zjem. Ale Mala sie wierci bardzo, kopie dosc wysoko wiec moze od tego to wszystko. Dzis leze caly dzien prawie i chociaz brzuch nie boli i nie twardnieje. Tak wiec dziewczyny nie lezace z twardnieniami, odpoczywamy ile sie da.

Ja też tak miałam od soboty. Dopiero dziś jest ok. Wydaje mi się że to jakiś wirus ....

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Ja też tak miałam od soboty. Dopiero dziś jest ok. Wydaje mi się że to jakiś wirus ....

Lepiej zeby nie. Ostatnio zlapalam jelitowke to rzygalam jak kot po wszystkim, juz w ciazy z reszta. To bylo cos okropnego.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:

o tak tak, karpatka, pychota!!!!!!!!!! teraz to mam smaka oj oj :D

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• jagood Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Jagood , hmmm prawdę mówiąc to nie wiem :( Jedyne skutki uboczne to były słabe ruchy małego. Nic poza tym.

również przez pierwszych parę godz nic.., ale szybko nadrabia ruchami.

do czterech razy sztuka.
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, do mnie dzidek tak wczoraj na budyń pukał i pojedlismy :)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

‹‹ 1372 1373 1374 1375 1376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ