Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Falon wrote:Czy któraś z Was miała może już podaną szczepionkę z immunoglobuliny anty-D ?
(dot. mam z niezgodnością krwi)
Musiałyście płacić? Jaki koszt?
Mam na to czas do 28 tygodnia, lekarz mi powiedział, że ją zamówimy i w odpowiednim czasie podamy. Właśnie sobie weszłam na ceny i to koszt ok 300zł jeśli dobrze czytam to niestety nie jest refundowana ;-/ ufff...
Ja będę miała podana 2.01 kupiłam za 400zl. Ponoć działa 12 tygodni. -
Dzień dobry, dołączam do grona bezsenności ciążowej, u mnie dziś pobudka o 3:00i koniec spania
Pragnę donieść, że byłam na wizycie (jestem jedną z leżących mamusiek) i szyja 35mm zamknięta, ciągle taka sama długośćsynek waży ok.1250 i wszystko wygląda ładnie, ślicznie a leżeć muszę dalej
ach ta moja pani doktor...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 06:46
jagood, Kajola, d'nusia, ksanka, Martita88, A.Kasia, Renka88, Kate84, edyś, Mania1718, Magda lena, Est, Mietka 30:), M+M+?, RudyTygrysek, Hannia123, paola87, Madzialena90, Czarodziejka87, Izoleccc, Lilou1984 lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Falon Mój lekarz powiedział, że szczepionkę to ewentualnie po porodzie dostanę i tylko wtedy, gdy synek będzie miał RH+. W innym wypadku nie będzie potrzebna. Także mam nadzieję, że w szpitalu mi za nią nie policzą
A ja dzisiaj wybywam do siostry na weekendNie wiem jak Was nadrobię w poniedziałek z czytaniem
Miłego dnia
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
Dzień doberek,
Miłego dnia i udanych wizyt. Przykro mi za waszą bezsenność, ale to chyba przypadłość 3 trymestru.
Alina splocik dla was
Wykorzystam go do sukieneczka lub kocyka.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1bc6ba8a53d.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 08:13
perła ziemi, Mietka 30:), RudyTygrysek, Hannia123, alinalii lubią tę wiadomość
-
jagood wrote:jeej budyń
aż w brzuchu zaburczalo. Ale Ksanka..powiedz nam, że to już nie pora na takie rarytasy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 08:33
jagood lubi tę wiadomość
-
Falon ja dostałam w szpitalu 3 lata temu przy zabiegu po poronieniu, teraz jakoś mój lekarz nic nie mówi. Sprawdza tylko przeciwciała.
Pap Bardzo się cieszę, że szyjka trzyma i się nie skraca to najważniejszea lekarza musisz słuchać i dalej leżeć :-* gratuluję
Ja też ostatnio mandarynki pożeram co dzień
Dziewczyny bardziej doświadczone albo i takie które się znają bardziej niż ja. Jak Wy czujecie, że dziecko leży poprzecznie? Wcześniej jak mała była główką to czułam Napieranie na pęcherz, szyjkę teraz zupełnie nie za to gdy leżę na jednym lub drugim boku mała mi tam od razu czymś gmera i np jak na tym boku się kładę to czuję taki opór jak by tam coś było, pod skórą w brzuchu jakąś część ciała czy to to? Do tego tak brzuch nisko mam teraz bardziej twardy nawet w nocy i przez to się martwię czy to ona czy to może te twardnienia co wy macie? No i często ona się przekręca i wypina w okolicach i po bokach pępka i trochę wyżej hmmm -
Jak ci sie mała przekręci poprzecznie to napewno to poczujesz i zobaczysz nawet po kształcie brzuszka:) u nas mała siedzi głową w góre ostatnio sie ołożyła w poprzek ale chyba niewygodnie jej było bo już wróciła do poprzedniej pozycji...
domiii, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry Mamusie
ja przespana nic od 24 dopiero
wczoraj ubraliśmy choinkę i Krzyś ma radości co niemiara
pozdrawiamy i buziaki ślemy :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 10:03
ksanka, edyś, Magda lena, RudyTygrysek, Hannia123, d'nusia, Czarodziejka87, Kate84 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
witam się piątkowo
zaczęłam dzień budyniem
nie ma to jak forum, człowiek się cały czas inspiruje, ja wczoraj tak bardzo że pół nocy mi się ten budyń śnił
Kajola szczepionka dotyczy dziewczyn w drugiej ciąży z konfliktem, w pierwszej nic się zwykle nie dzieje a immuno dostaniesz właśnie po porodzie, gdy dziecko będzie miało Rh+, u nas tak było, teraz mam stale badane przeciwciała no i czekam na szczepionkę po 28tc
czuję się super, mały tak dużo kopie, że jak czasem przyśnie, to aż mi dziwnieostatnio jakoś tak fajnie, delikatnie, bo wcześniej to były takie drapnięcia, normalnie mi się wydawało że zadziera w środku paznokciem lub palcem ciągnie za ścięgna
moja szyjka też się trzyma 35mm i też mam zalecenie leżenia, by po prostu nie puściła się dalej
ale muszę przyznać że mało się oszczędzam, chyba poczułam kopa II trymestru z lekkim opóźnieniem, ale mam dużo siły i napędu do działania, tylko wieczorem już wymiękam z twardym brzuchem i przytkanym oddechem, ale tak do 16 to działam jak motorówka
pozdrawiam wszystkie WasMania1718, ksanka, Kajola lubią tę wiadomość
-
Hej Laseczki!
Witam się z dobrym nastrojem i mam nadzieję, że u Was taki sam
Wstałam, zjadłam płatki i tosty. Dziś kurier przywiózł łóżeczkoSuper!
Ale składać je będziemy w połowie stycznia. Wcześniej nie.
Ja mam tyle energii, że aż żal mnie ściska, że nic nie mogę robić.
Aaaaa od kilku dni zauważyłam, że stawy w miednicy mi "skaczą". Znacie to uczucie i dyskomfort kiedy w kolanie czy łokciu przeskakują stawy? To ja mam tak teraz jak się kulam z prawego na lewy bok. Pewnie od leżakowania...
Kto dziś wizytuje?Powodzenia!A.Kasia, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość