X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kamka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny nie mam pomysłu na prezent dla mojego...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu prześliczna Ty, prześliczny On - Tymuś. Całuję <3

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, a mogę zapytać ile kg masz na +? Bo wygląda jakby Ci tylko w brzuszek poszło!!!! Zazdroszczę.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Kasiu prześliczna Ty, prześliczny On - Tymuś. Całuję <3

:* No ja akurat w postępującym mapetowieniu ale muszę się pochwalić, że wczoraj zrobiłam sobie manicure (ale bez malowania bo nie da się na leżąco:/) a dziś nawet już tą odżywkę po myciu nałożyłam z okazji 30 tyg ;)

krówka_muffka, paola87, aleksandrazz, d'nusia, Renka88, Falon, Izoleccc, RudyTygrysek, Lilou1984, alinalii, Martita88, Kate84 lubią tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka ja tez nie mam pojecia co mojemu kupic... i jak to zrobic, bo nie mam jak jechac gdzie kolwiek, a przez neta to nie lubie zamawiac :/

Kasiu slicznie wygladasz :) zgrabny masz ten brzuszek :)

Paulina wspolczuje... mnie tak od paru dni piecze w przelyku,ale cale szczescie nie wymiotuje

A.Kasia lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Kasiu, a mogę zapytać ile kg masz na +? Bo wygląda jakby Ci tylko w brzuszek poszło!!!! Zazdroszczę.

W poniedziałek na wizycie ważyłam 54,6 kg. Pierwszą wagę w karcie mam wpisaną 51,5 kg, czyli wychodzi +3 kg ale mnie osobiście to martwi bo przez miesiąc nic nie przytyłam a nawet schudłam kilogram :/ Z tego tytułu wczoraj na noc (po Waszych wpisach budyniowych :P) zjadłam paczkę skittlesów :D

Co do prezentów to my w tym roku sobie darowaliśmy. Oboje nie mamy głowy do tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 11:05

Kate84 lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Hej Jagood, my jako ciężarne możemy ostatni posiłek jesc ok 22 żeby maluch nie glodowal

tylko zależy jaki posiłek Kochanie :)
    tyle razy mówiłam o owocach i innych cukrach na noc! :D

jagood lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    W poniedziałek na wizycie ważyłam 54,6 kg. Pierwszą wagę w karcie mam wpisaną 51,5 kg, czyli wychodzi +3 kg ale mnie osobiście to martwi bo przez miesiąc nic nie przytyłam a nawet schudłam kilogram :/ Z tego tytułu wczoraj na noc (po Waszych wpisach budyniowych :P) zjadłam paczkę skittlesów :D

Co do prezentów to my w tym roku sobie darowaliśmy. Oboje nie mamy głowy do tego.
    Musimy się za Ciebie wziąć Kochana! Tak nie może być! :)
    mmmmm skittelsy ! CZERWONE <3

A.Kasia, Est, Lilou1984 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    :* No ja akurat w postępującym mapetowieniu ale muszę się pochwalić, że wczoraj zrobiłam sobie manicure (ale bez malowania bo nie da się na leżąco:/) a dziś nawet już tą odżywkę po myciu nałożyłam z okazji 30 tyg ;)

Dla mnie jesteś śliczna i bez makijażu. Ostatnio jak wróciłam od lekarza mój niespełna trzylatek mówi" mamo, dlaczego się umalowałaś?"Mąż się śmieje, ja pytam go :"Nie ładnie wyglądam,??" On"Nie"
    Śmiech na sali;D
    Bo na co dzień no to dupy nie urywa z wyglądem;p
    Później sobie odbijemy, a powiem Ci że zamówiłam lakierki semilac ,a co;P

Est, d'nusia lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Kate mój mały leży poprzecznie i bardzo dobrze to czuję. Na który bok bym się nie przewróciła, to jemu nie pasuje i mi tam gmera po bokach. I czuję, gdzie ma główkę a gdzie nóżki.

mam to samo - jak tylko się położę na bok to już czuję Jego niezadowolenie :)
    a jak się przeciąga to mi się rozchodzą boki brzucha :D
    chociaż czuję jakby napieranie główką w dole, szczególnie jak chodzę, więc może jednak jest ciągle główkowo, ale jakieś dziwne pozycje przyjmuje...
    dowiem się w poniedziałek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 11:12

Est, Kate84 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelka ja kupiłam kombinezon Mayoral, taki jaśniuteńki bardzo. Śliczny jest i pasuje do czapeczki, którą kupiłam w hm ;) Ma dwa wygodne suwaczki, a na środku tylko takiego delikatnego misia.

Karka, najważniejsze, że wszystko ok :) Tylko ja to nie lubię takich "niezdiagnozowanych" sytuacji, bo się potem człowiek martwi od czego to mogło być :/

Magdalena, mój Synek cały czas jest ułożony główkowo, a też czuję kopniaki w bokach ;) Czasem w obu naraz, nie wiem co on tam za szpagaty wyczynia :P

Dziewczyny brzuszki super macie :) A czy Wy przypadkiem od tego ciągłego leżenia nie powinnyście być pulchniutkie ;) ? A tu takie Laski ;)

Przyszła dziś moja koszula https://www.intymna.pl/p1381,41,0,67548,,koszula-nocna-tm.8061,SID=jc7phule99albp2gjc6cb76nkrhl64ge
    zamawiałam na allegro za 55 zł, w środę wieczorem zamówiłam a dziś rano dostałam :) Jest super, przyjemna, wygodna, wzięłam S, nie opina, jest jeszcze miejsce na większy brzuszek i cycki, ale nie wisi, polecam :) Wygląda jak fajna tuniczka :)
    Czekam teraz na kuriera z termometrem. Też zamówiłam w środę a dziś ma być kurier. Jeśli któraś z Was też decyduje się na Beurer, to polecam zamówić na Agito, jest w promocji za 135 zł, czyli taniej niż wszędzie i bez kosztów przesyłki :)

A.Kasia, Gośśś, Kokaina, Kate84 lubią tę wiadomość

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittelsy ostatnio zjadłam zielone na raz, to aż mnie język bolał,ale nie żałowałam ani przez chwilę:P

Mania1718, Magda lena, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry marcóweczki witam się z wami w 31 tygodniu <3 z dobytkiem 13 kg na plusie... Jak pomyślę że zostało 8 tygodni i być może przywitamy naszą księżniczkę to aż buzia się sama uśmiecha <3 :D

krówka_muffka, Mania1718, A.Kasia, domiii, Magda lena, Czarodziejka87, Est, Gośśś, Gośśś, d'nusia, Kokaina, Renka88, Falon, Izoleccc, Mietka 30:), She86, M+M+?, RudyTygrysek, Lilou1984, Kaarolina, Martita88, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :)
    Mnie również dopadł nastrój mało świąteczny i na samą myśl o pichceniu cały dzień już mnie boli kręgosłup. Dzięki Bogu mąż ma 3 dni wolne przed świętami więc pomoże mi wyrabiać ciasto na pierogi.

A.Kasia Gośśś piękne te wasze zgrabne brzuszki <3

Kokainko czytałam twój wpis o 3 w nocy bo oczywiście nie spałam też ;)

Kate u mnie identycznie ja u Ciebie z tymi kopniakami. Młody wystawia nogi na boki i rozpycha się. Mam wrażenie że jak tylko lekko uciskam macice np.siedząc to zaraz reaguje i karze mi zmienić pozycję :D zauważyłam też że częściej twardnieje mi brzuch niż dotychczas ale położna uspokoiła mnie że na tym etapie to normalne bo macica ćwiczy skurcze do porodu.

Karka cieszę się że wszystko jest ok i wracasz do domu. Odpoczywaj dużo :*

Magdalena zamorduje za te skittelsy :D

Gośśś, Kokaina, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • noelka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, dzięki, to muszę sobie sprawdzić tą firmę :)

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś śliczny brzusio <3

Gośśś, Gośśś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Musimy się za Ciebie wziąć Kochana! Tak nie może być! :)
    mmmmm skittelsy ! CZERWONE <3

A po tych skittelsach miałam takie sny porypane, że masakra! Śniło mi się, że się całowałam z moim byłym chłopakiem, nie wiem dlaczego bo wcale o nim nie myślałam i to rozdział zamknięty z 10 lat temu :P

krówka_muffka - ale jakie cery będziemy miały zdrowe po takim odwyku od makijażu :D Jakie kolory zamówiłaś? Do mojego zamówienia dostałam dołączoną krówkę <3 Była taka dobra, że zjadłabym teraz całą paczkę krówek!

paola87 - faktycznie bardzo ładna ta koszula :) Ale będziemy dżagi na tych porodówkach :P

Madzialena90 - 31 tydzień, gratuluję! Niby tylko tydzień więcej niż u mnie a zazdroszczę jak nie wiem ;)

Madzialena90, Kate84 lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina przede wszystkim dużo pij, żeby się nie odwodnić.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:*

A.Kasia,Gośśś śliczne,zgrabne brzuszki!:)

Ja dziś na raty spałam w sumie do 10.30 ;)
    My z moim nie robimy sobie w tym roku prezentów.Ustaliliśmy,że zamiast tego kupimy coś do Filipka:)
    Prezenty kupiłam do dzieciaków z rodziny i drobiazgi dla rodziców:)

Ja też coś nie czuję atmosfery świąt..śniegu nie będzie i tak jakoś jesiennie a nie świątecznie
    Ale dziś ubieram choinke i zrobię małe porządki a w przyszłym tygodniu pieczemy z mamcią ciasta:)

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny które mają dziś wizyty:*

Miłego dnia!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 11:29

Gośśś lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    Ją od wczoraj wymiotuje co chwilę. Mam uczucie w przełyku pieczenia. Nic nie pomaga :( nie wiem co robić.

mzoe od zgagi ? Ja tak mam/mialam bo juz mi przechodiz:) jem tylko gotowane rzeczy:D

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
‹‹ 1376 1377 1378 1379 1380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ