X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Heh od 8 nie spie :/ musze budzik nastawiac zeby brac tabletki i czasami uda sie zasnac, a czasami juz nie :/

Wczoraj moj M. ubral choinke :) Ale szczerze mowiac jakos nie czuje tych Swiat :/ nie wiem czemu... Moze przez pogode ? :/ A najgorsze jest to, ze od kilku dni meczy mnie zgaga :/ normalnie az czuje takie goraco w zoladku i przelyku :/ feee :/ a nigdy tak nie mialam, czasami w gardle zapieklo ale przechodzilo a teraz franca sie nie chce odczepic :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate mój mały leży poprzecznie i bardzo dobrze to czuję. Na który bok bym się nie przewróciła, to jemu nie pasuje i mi tam gmera po bokach. I czuję, gdzie ma główkę a gdzie nóżki.

Mania1718, domiii, ksanka, Izoleccc, Kate84 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś, ja też nie czuję świątecznej atmosfery :( Zasługa pogody i leżącego trybu życia. Co roku piekłam ciasteczka, pierniki, bułeczki cynamonowe. W tym roku odpoczywam :) Za rok zrobię podwójną porcję :D

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu mam doslownie to samo :/ nic mi nie jest, bardzo dobrze sie czuje i moglabym wszystko robic... a tu uj trzeba lezec :/

Kamka sliczna ta sukienusia :)

Lucky lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Witam się ze szpitala. Trafiłam wczoraj popołudniu. Bolało mnie najpierw po bokach potem pod pępkiem, dzwoniłam do mojego gina to kazał jechać do swojego szpitala (jego tam nie było akurat), ale zbadał mnie lekarz i powiedział, że tak to w porządku, ale oni nie prowadzą tak niskich ciąż i dał mi skierowanie do drugiego szpitala. Tutaj tak samo badanie na dole i usg wsio ok, przyjęli na oddział n obserwację, miałam ktg wsio ok. No i w nocy też bolało, nie spałam w ogóle prawie, rano badanie - szyjka zamknięta uformowana, wsio ok, z krwi i moczu też-jak będzie dalej wsio ok to jutro do domu.
    A powiem Wam, że odkąd tu jestem Hania kopie jak szalona!!! I nadal miednicowo ułożona. Mówiłam, że mi brzuszek twardnieje czasem, no ale widać w normie. I żadnych leków nie dostałam.

Est lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • noelka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Paola, jaki kupiłaś kombinezon?

Basia, ja też z bloku ;) my mamy wózkarnię, ale też do pokonania 1 schody do góry, więc albo będę wnosić wózek z dzieckiem sama po tych schodach do wózkarni :P albo na dole będę zostawiać stelaż przymocowany do poręczy takim zamkiem jak do rowerów (ludzie u mnie w bloku tak robią), a dziecko z gondolą wnosić już do mieszkania. A stelaż mąż jak wróci z pracy to schowa najwyżej. Piszę o ewentualnym powrocie ze spaceru, a przy wychodzeniu analogicznie.
    Samochodu nie mamy, więc odpada trzymanie wózka w nim.

Kofeinka, dziwny jakiś ten ZUS :/

Alinalii, może te kilogramy to w dużej mierze woda? Najważniejsze, że wyglądasz ok :)

Skowroneczka, myślę, że to normalne, ja też czasami jeszcze mam mdłości, jak np. coś nie takiego zjem.

Falon, a wyszły Ci dodatnie przeciwciała, że masz mieć podaną tą immunoglobulinę?

Karka, wystraszyłaś mnie... ale jeśli wszystko ok, to mam nadzieję, że szybko wyjdziecie :)

Wczoraj ubraliśmy choinkę :)

My dzisiaj mamy wizytę, proszę o kciuki :) jakoś się denerwuję, że to moje różne kłucia i pobolewania okażą się czymś złym i nie będziemy mogli wyjechać na Święta :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 10:01

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace :)

Ja ogłaszam że prezenty dla każdego mam już z głowy :)
    Jutro piekę pierniczki z bratem a on poniedziałku biorę się za gotowanie ;)

M+M+?, noelka, ksanka, Lilou1984 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate ja też nie potrafię określić jak leży mój synek. Tzn czasem czuję, że bardziej wierci się z jakiejś strony ale już nie wiem czy to nóżki czy rączki. Zazdroszczę dziewczyną, które wiedzą co i jak, bo mogą pogłaskać swoje maleństwa po główce <3

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to znaczy ułożenie miednicowe?

• kamka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Kamka sliczna ta sukienusia :)
    zastanawiam sie czy jej na święta nie zamówić:D

Gośśś, Gośśś, Kate84 lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha a co myślicie o takiej kreacji na święta. http://m.zeberka.pl/art-galeria/ciezko-w-to-uwierzyc-ze-one-zalozyly-na-siebie-te-sukienki-33267

edyś lubi tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Za mną od jakiegoś czasu chodzą takie sliweczki ale nigdzie ich nie mogę trafić w rozsądnej cenie :/

Dobranoc, kolorowych snów.

Ja kupiłam w Netto za 19 zł za kg (albo 19,90), więc cena nie najgorsza, choć jak je zobaczyłam, to nawet gdyby kosztowały 29,99 zł/kg to bym i tak chociaż kilka wzięła :)

Kokaina lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wam pokarze domek mojego Piotrusia :D (tylko prosze sie nie smiac z mojej pizamy, bo nie chcialo mi sie przebierac :P )

out.php?i=1062904_12380399-1100077230026851-1527488997-n.jpg

Magda lena, Hannia123, RudyTygrysek, kofeinka, A.Kasia, Madlene.:), krówka_muffka, Mania1718, d'nusia, Vincent, Madzialena90, Czarodziejka87, edyś, Est, ksanka, Renka88, niecierpliwaa, Falon, M+M+?, Izoleccc, perła ziemi, Mietka 30:), Lilou1984, alinalii, Kaarolina, Martita88, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka - oby wszystko było dobrze! 3majcie się ciepło!
    A te bóle to takie jak miesiączkowe czy rwące?

M+M - ułożenie miednicowe tzn, że dupką i stópkami na dole.
    Mało przyjemne, bo mizia stopami po szyjce :(
    Chociaż jak jest juz duży, to nóżki zgina, bo nie ma miejsca i naciska na szyjkę dupką. Mój mały miednicowo był ułożony w ok.20 tyg i prostował nogi, więc nieziemsko niemiłe to było dla mojej szyi

Ja byłam pewna, że mój mały z położenia główkowego przekręcił się i poprzecznie jest ułożony, ale okazało się, że nie. Cały czas główką w dół.
    To ja nie wiem jak on to robi, że czuję jego wypychanie jednocześnie po bokach....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 10:38

M+M+?, Karka lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czuje takie kucia po bokach raz jeden raz drugi na wysokości pępka. Wczoraj miałam usg i tez wszystko ok, lekarz mówił że w 7 miesiącu czasami brzuch szybko rośnie i się naciaga

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 30 tygodniu :)

Z tej okazji małe fotograficzne podsumowanie z 20-25-30 tygodnia ciąży :)

2rpupsw.jpg

Wszystkim wizytującym życzę powodzenia i trzymam kciuki, leżącym dobrego samopoczucia i wytrwałości a reszcie miłego dzionka i przygotowań do świąt :)

Karka - szybkiego powrotu do domu :* Dobrze, że wszystko na swoim miejscu ale czy powiedzieli z czego mogą wynikać te bóle?

Co do ułożenia i ruchów - mój był już chyba w każdej możliwej pozycji, teraz jest główkowo. Jak był poprzecznie to miałam strasznie kwadratowy dołem brzuch, czułam rozciąganie w poprzek i właśnie niewygodnie mi było leżeć na boku. Teraz czuję napieranie główką na szyjkę a nogi mały wyciąga z prawej strony i sama nie wiem jak to robi...

Immunoglobuliny tak jak pisałyście podaje się po 28 tyg i co lekarz to inne podejście. Mój uważa, że to bardzo ważne i powinno się je wziąć w każdej ciąży z ryzykiem konfliktu, w pierwszej również. Za granicą tak się właśnie robi i jest to refundowane, u nas kiedyś też było ale że to droga sprawa to teraz podaje się je tylko w wyjątkowych sytuacjach i po porodzie przy stwierdzonym konflikcie.

kofeinka, Gośśś, Gośśś, Madlene.:), krówka_muffka, Mania1718, d'nusia, RudyTygrysek, Magda lena, aleksandrazz, Vincent, Madzialena90, Czarodziejka87, Est, edyś, Kokaina, ksanka, Renka88, Falon, M+M+?, Izoleccc, Hannia123, perła ziemi, baassiia, Mietka 30:), She86, Kaarolina, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

• Paulina2344 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Czy to normalne dziewczyny, ze znow mnie dopadly mdlosci? Na tym etapie juz chyba nie powinny. Dzis mnie tak muli caly dzien, od jakiegos czas wogole, nie mam ochoty na jedzenie. Czy to moze przez luteine?

Ją od wczoraj wymiotuje co chwilę. Mam uczucie w przełyku pieczenia. Nic nie pomaga :( nie wiem co robić.

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • kofeinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek :)

Ja dziś od rana zaliczyłam kolejne zakupy typu, fugi, listwy wykończeniowe, krzyżyki i klej do płytek...
    Atmosfery świąt nie czuję nic a nic, nawet wczoraj podczas klejenia pierogów na Święta :/
    Bez śniegu to nie to samo :(

Nocka bezsenna... przed 3 się obudziłam, bo Emilka buszowała i do rana już nie zasnęłam :/ tak więc jestem padnięta :(

No i umówiłam się na glukozę we wtorek...

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś - super wyglądasz :)

Gośśś lubi tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia super podsumowanie ;) rośnie malec :) i niech sobie siedzi w tym spokojnym i bezpiecznym "domku" jak najdłużej :)

Gośśś ślicznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 10:46

Gośśś, Gośśś, A.Kasia lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

‹‹ 1375 1376 1377 1378 1379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ