Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka
Heh od 8 nie spiemusze budzik nastawiac zeby brac tabletki i czasami uda sie zasnac, a czasami juz nie
Wczoraj moj M. ubral choinkeAle szczerze mowiac jakos nie czuje tych Swiat
nie wiem czemu... Moze przez pogode ?
A najgorsze jest to, ze od kilku dni meczy mnie zgaga
normalnie az czuje takie goraco w zoladku i przelyku
feee
a nigdy tak nie mialam, czasami w gardle zapieklo ale przechodzilo a teraz franca sie nie chce odczepic
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Dzień dobry
Witam się ze szpitala. Trafiłam wczoraj popołudniu. Bolało mnie najpierw po bokach potem pod pępkiem, dzwoniłam do mojego gina to kazał jechać do swojego szpitala (jego tam nie było akurat), ale zbadał mnie lekarz i powiedział, że tak to w porządku, ale oni nie prowadzą tak niskich ciąż i dał mi skierowanie do drugiego szpitala. Tutaj tak samo badanie na dole i usg wsio ok, przyjęli na oddział n obserwację, miałam ktg wsio ok. No i w nocy też bolało, nie spałam w ogóle prawie, rano badanie - szyjka zamknięta uformowana, wsio ok, z krwi i moczu też-jak będzie dalej wsio ok to jutro do domu.
A powiem Wam, że odkąd tu jestem Hania kopie jak szalona!!! I nadal miednicowo ułożona. Mówiłam, że mi brzuszek twardnieje czasem, no ale widać w normie. I żadnych leków nie dostałam.Est lubi tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Cześć
Paola, jaki kupiłaś kombinezon?
Basia, ja też z blokumy mamy wózkarnię, ale też do pokonania 1 schody do góry, więc albo będę wnosić wózek z dzieckiem sama po tych schodach do wózkarni
albo na dole będę zostawiać stelaż przymocowany do poręczy takim zamkiem jak do rowerów (ludzie u mnie w bloku tak robią), a dziecko z gondolą wnosić już do mieszkania. A stelaż mąż jak wróci z pracy to schowa najwyżej. Piszę o ewentualnym powrocie ze spaceru, a przy wychodzeniu analogicznie.
Samochodu nie mamy, więc odpada trzymanie wózka w nim.
Kofeinka, dziwny jakiś ten ZUS
Alinalii, może te kilogramy to w dużej mierze woda? Najważniejsze, że wyglądasz ok
Skowroneczka, myślę, że to normalne, ja też czasami jeszcze mam mdłości, jak np. coś nie takiego zjem.
Falon, a wyszły Ci dodatnie przeciwciała, że masz mieć podaną tą immunoglobulinę?
Karka, wystraszyłaś mnie... ale jeśli wszystko ok, to mam nadzieję, że szybko wyjdziecie
Wczoraj ubraliśmy choinkę
My dzisiaj mamy wizytę, proszę o kciukijakoś się denerwuję, że to moje różne kłucia i pobolewania okażą się czymś złym i nie będziemy mogli wyjechać na Święta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 10:01
-
Kokaina wrote:Za mną od jakiegoś czasu chodzą takie sliweczki ale nigdzie ich nie mogę trafić w rozsądnej cenie
Dobranoc, kolorowych snów.
Ja kupiłam w Netto za 19 zł za kg (albo 19,90), więc cena nie najgorsza, choć jak je zobaczyłam, to nawet gdyby kosztowały 29,99 zł/kg to bym i tak chociaż kilka wzięłaKokaina lubi tę wiadomość
-
To ja wam pokarze domek mojego Piotrusia
(tylko prosze sie nie smiac z mojej pizamy, bo nie chcialo mi sie przebierac
)
Magda lena, Hannia123, RudyTygrysek, kofeinka, A.Kasia, Madlene.:), krówka_muffka, Mania1718, d'nusia, Vincent, Madzialena90, Czarodziejka87, edyś, Est, ksanka, Renka88, niecierpliwaa, Falon, M+M+?, Izoleccc, perła ziemi, Mietka 30:), Lilou1984, alinalii, Kaarolina, Martita88, Kate84, Karka lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Karka - oby wszystko było dobrze! 3majcie się ciepło!
A te bóle to takie jak miesiączkowe czy rwące?
M+M - ułożenie miednicowe tzn, że dupką i stópkami na dole.
Mało przyjemne, bo mizia stopami po szyjce
Chociaż jak jest juz duży, to nóżki zgina, bo nie ma miejsca i naciska na szyjkę dupką. Mój mały miednicowo był ułożony w ok.20 tyg i prostował nogi, więc nieziemsko niemiłe to było dla mojej szyi
Ja byłam pewna, że mój mały z położenia główkowego przekręcił się i poprzecznie jest ułożony, ale okazało się, że nie. Cały czas główką w dół.
To ja nie wiem jak on to robi, że czuję jego wypychanie jednocześnie po bokach....Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 10:38
M+M+?, Karka lubią tę wiadomość
-
Ja tez czuje takie kucia po bokach raz jeden raz drugi na wysokości pępka. Wczoraj miałam usg i tez wszystko ok, lekarz mówił że w 7 miesiącu czasami brzuch szybko rośnie i się naciaga
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyWitamy się w 30 tygodniu
Z tej okazji małe fotograficzne podsumowanie z 20-25-30 tygodnia ciąży
Wszystkim wizytującym życzę powodzenia i trzymam kciuki, leżącym dobrego samopoczucia i wytrwałości a reszcie miłego dzionka i przygotowań do świąt
Karka - szybkiego powrotu do domu :* Dobrze, że wszystko na swoim miejscu ale czy powiedzieli z czego mogą wynikać te bóle?
Co do ułożenia i ruchów - mój był już chyba w każdej możliwej pozycji, teraz jest główkowo. Jak był poprzecznie to miałam strasznie kwadratowy dołem brzuch, czułam rozciąganie w poprzek i właśnie niewygodnie mi było leżeć na boku. Teraz czuję napieranie główką na szyjkę a nogi mały wyciąga z prawej strony i sama nie wiem jak to robi...
Immunoglobuliny tak jak pisałyście podaje się po 28 tyg i co lekarz to inne podejście. Mój uważa, że to bardzo ważne i powinno się je wziąć w każdej ciąży z ryzykiem konfliktu, w pierwszej również. Za granicą tak się właśnie robi i jest to refundowane, u nas kiedyś też było ale że to droga sprawa to teraz podaje się je tylko w wyjątkowych sytuacjach i po porodzie przy stwierdzonym konflikcie.kofeinka, Gośśś, Gośśś, Madlene.:), krówka_muffka, Mania1718, d'nusia, RudyTygrysek, Magda lena, aleksandrazz, Vincent, Madzialena90, Czarodziejka87, Est, edyś, Kokaina, ksanka, Renka88, Falon, M+M+?, Izoleccc, Hannia123, perła ziemi, baassiia, Mietka 30:), She86, Kaarolina, Kate84, Karka lubią tę wiadomość
-
skowroneczka87 wrote:Czy to normalne dziewczyny, ze znow mnie dopadly mdlosci? Na tym etapie juz chyba nie powinny. Dzis mnie tak muli caly dzien, od jakiegos czas wogole, nie mam ochoty na jedzenie. Czy to moze przez luteine?
Ją od wczoraj wymiotuje co chwilę. Mam uczucie w przełyku pieczenia. Nic nie pomaganie wiem co robić.
Czekam:
-
Dzieńdoberek
Ja dziś od rana zaliczyłam kolejne zakupy typu, fugi, listwy wykończeniowe, krzyżyki i klej do płytek...
Atmosfery świąt nie czuję nic a nic, nawet wczoraj podczas klejenia pierogów na Święta
Bez śniegu to nie to samo
Nocka bezsenna... przed 3 się obudziłam, bo Emilka buszowała i do rana już nie zasnęłamtak więc jestem padnięta
No i umówiłam się na glukozę we wtorek... -
nick nieaktualny