X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Madziu, o CC ani prowadzący ani od USG nic nie mówili - póki co obstawiamy SN, ale podobno to wyjdzie jak juz przyjadę na porodówkę bo wtedy mierzą Ci miednice i czy dziecko zdoła wyjść naturalnie - póki co tak :) cieszę si, ale boję też...
    Mierzą miednicę? O kurczę! Ciekawe czy w każdym szpitalu... Mam nadzieję, że tak.
    Ja też chciałabym siłami natury i boję się jak cholera. W ogóle to zaczynam lekko panikować :P dziś co 2h popłakuję sobie, bo tak się boję.

Lucky lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale te nasze dzieci już duże się robią. Wszystko zaczyna być coraz bardziej realne. Powiem szczerze że czuje się od dłuższego czasu jak bym żyła we śnie, nie mogę uwierzyć w to że już nie długo moje życie nabierze całkiem innego sensu. :) <3

domiii, Est, alinalii, Renka88, Czarodziejka87, ksanka, muminka83, noelka, Madzialena90, Lucky lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Mierzą miednicę? O kurczę! Ciekawe czy w każdym szpitalu... Mam nadzieję, że tak.
    Ja też chciałabym siłami natury i boję się jak cholera. W ogóle to zaczynam lekko panikować :P dziś co 2h popłakuję sobie, bo tak się boję.

Kochana z tego co wiem to w każdym powinni, żeby od razu wiedzieć czy dasz rade i jest sens zaczynać SN...
    Ja też się boję powoli, ale wiem, że damy radę dla naszych Skarbów <3

Magda lena, Lucky lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjek, Domii, gratuluję wizyt i dużych dzieciaczkow :-)

Ja mam usg pojutrze, i cała jestem w stresie, bo mój mały jest raczej z tych mniejszych zawsze. Mam nadzieję, że prawidłowo rośnie.

domiii, Lucky lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjkek a mówił lekarz kiedy by chciał kończyć ciążę? Może wybierze już taki bezpieczny czas dla dziecka? Bo faktycznie już konkretnie waży jak na ten tydzień! Daj jutro koniecznie znać!

Domii Wow prawie 2kg już ma! Bardzo się cieszę, że tak dobrze się rozwija i, że szyjka nic się nie skróciła! Gratulacje!

Po tych wagach Waszych dzieciaczów zastanawiam się co się dowiem u mnie jutro na wizycie :-)

Dziewczyny te nasze dzieci już takie duże a pamiętam jak zaczynałyśmy nasze wpisy :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 23:11

domiii, RudyTygrysek, Lucky lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pokaźnych dzieciaczków :-) Plus zagrożenia przedwczesnym porodem jest taki że nie ma strachu przed porodem, mogą mnie żywcem spalić żeby dziecko urodziło się zdrowe, miało jak najlepszy start w życiu, jak dzieci urodzone o czasie. Więc po 34 tyg będę z bananem na twarzy jechać na tą porodowke że liczenie "każdego dnia do przodu się skończyło " Brak tego uczucia ciągłego strachu będzie bezcenne :-)

ksanka, Kajka, RudyTygrysek, Lucky, Izoleccc lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, ja mam podobnie - tak się cieszę z każdego dnia ciąży, że lęk przed porodem nie ma szansy się pojawić. Ale tak już chyba jest przy ciążach po przejściach, na lekach, itp.
    A propos rodzenia, polecam bardzo inspirującą i wciągającą książkę - zbiór rozmów z położnymi - pt. Mundra.

Lucky lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:*

Ja już nie śpię,jadę dziś do lekarza jednak bo kiepsko ze mną :/

Gratuluję udanych wizyt i jakie duże już dzieciaczki szok ;)
    To wszystko staje się coraz bardziej realne,coraz częściej myślę o porodzie..
    Wyobrażam sobie jak to będzie a tak naprawdę nie wiem czego się spodziewać ale wierzę,że dam radę
    Wszystkie damy radę!!

Szpitalne mamusie trzymajcie się dzielnie:*

Powodzenia na wizytach dziś dziewczyny:)

Kate kciuki zaciśnięte:)

Miłego dzionka i zdrówka buziaki!

Lucky lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie,
    Po pierwsze optymizmu i pozytywnego nastawienia, bo jest to połowa sukcesu.
    Po drugie udanych wizyt.
    Po trzecie zdrowia, niech te wszystkie chorubsko pójdą precz.
    Ja też już nie śpię, ostatnio zmienił mi się tryb spania i budzę się ok 5 ale usypiam ok 23-24 i śpię cała noc! Miła odmiana.

Domiii super info ale już masz dużego synka! I najważniejsze wszystko jest z wami dobrze.
    Ryjkek wow, też duży dzidzius, czym wy je karmicie?
    Ale bardzo dobrze niech sobie dzieciaczki zdrowo rosną

Mamusie szpitalne co tam u was mam nadzieję że jest poprawa i jaśniej patrzcie w przyszłość.
    Ja zgodnie z Kasi metoda również odliczam do końca 34 tc jeszcze tylko 29 dni! A później kolejny cel!
    Buziaki i miłego dnia

Lucky lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Ja również dzisiaj wizytuję u mojej prowadzącej. Właściwie zaraz wychodzę z domu. Ciekawa jestem ile mój mały podrósł od czwartkowych badań prenatalnych, kiedy to miał 1480g, a i tak niezły "pucuś" z niego. Pani doktor powiedziała, że waga idealna i są predyspozycje do książkowej wagi urodzeniowej, tj. ok 3.5kg. Pisałyście wczoraj o porodzie - ja strachu w ogóle nie czuję. Co ma być to będzie. Dziecko już jest w brzuszku i jeżeli weszło to musi też wyjść :) Ja myślę o porodzie, jako o jednej z najpiękniejszych chwil, kiedy to w końcu zobaczę moje dziecko. Codziennie patrzę na zdjęcie 3d i mogę sobie wyobrazić jak mniej więcej będzie wyglądał. Wzruszam się przy tym bardzo często :)

Domiii, Ryjek - Waszych dzieciaczkom chyba drożdże podajecie, że tak pięknie rosną :)

Est, ksanka, domiii, Lucky, Madlene.:), Nataszka2200, Izoleccc lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis przesadziłam. Chciałam pozbyć sie ketonów i zjadłam o 23 pol bułki z serem i nad ranem szklankę kefiru. I mój cukier 89 :/ nigdy takiego nie miałam :( mam teraz straszne poczucie winy. Chce dobrze a szkodzę :(

Lucky lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Witam dziewczyny. Ja również dzisiaj wizytuję u mojej prowadzącej. Właściwie zaraz wychodzę z domu. Ciekawa jestem ile mój mały podrósł od czwartkowych badań prenatalnych, kiedy to miał 1480g, a i tak niezły "pucuś" z niego. Pani doktor powiedziała, że waga idealna i są predyspozycje do książkowej wagi urodzeniowej, tj. ok 3.5kg.
    Hej Karolina, ja miałam mała badana w piątek i wczoraj i jej przyrost przez te kilka dni był 100g całkiem sporo :)
    Trzymam kciuki za przyjemna wizytę.

Martka, cukier 89 to dalej norma, na granicy ale norma!
    Wyluzuj!
    Na pewno nie szkodzisz maluszkowi to raczej twój stres jest gorszy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 08:07

Lucky lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczynki :)

Gratuluję udanych wizyt i dużych dzisciaczkow. Mój też zapowiada się od początku z tych dużych ale zobaczymy 18.01 ile będzie ważył ;)

Ja znów miałam bezsenna noc. Znów przeszkadzał mi zatkany nos, a w dodatku mąż chrapal.

Co do porodu ja się nie boje ale może i będę :) najbardziej właśnie nie dociera do mnie jak bardzo zmieni się nasze życie...

Lucky lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • kamka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku dziweczyny jak czytam wage waszych dzieciaczków to nasza sie taka maleńka wydaje... 28 tydzień miała 980g... chyba sie nam zapowiada drobinka...

Lucky lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nurtuje mnie jedna kwestia - położna środowiskowa.
    Powiedzcie proszę jak to z taką położna jest, co ona robi i kiedy się pojawia.
    Ja nie pamiętam kiedy ostatnio korzystałam z publicznej służby zdrowia więc wszelkie info od was jest więcej niż mile widziane

Lucky lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna środowiskowa to osoba ktora opiekuję się nami i dzieckiem do 6 tyg od urodzenia. U nas to wygląda tak, że przyjeżdza co kilka dni, pomaga kąpac dziecko pierwszy raz, wyjaśnia wszystko czego nie wiemy. Pomaga z karmieniem piersią jak ktos ma taki problem, wazy dziecko co tydzien. I z każdym pytaniem można do niej dzwonic, przynajmniej u nas tak to wyglada :)

Lucky lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak sie ja "dostaje". Gdzie i kiedy trzeba się udać?

Lucky lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jeszcze kółka nerkowa mi się przyplatala. Strasznie mnie boli prawa strona brzucha, prawa pachwina i dół pleców po prawej stronie...

Lucky lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Est Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka, nie wiem jak jest u Ciebie ale mi w przychodni panie powiedziały, że jak się mały urodzi to mam w szpitalu podac nazwisko pediatry, do którego chcę go zapisać i wtedy stamtąd przyjdzie do mnie położna.

ksanka, domiii, Lucky lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem do kogo małego zapisać. Z mężem chodzimy do tego samego lekarza rodzinnego ale jakoś nie widzę go jako lekarza do małego dziecka. Chyba zapisze go w zupełnie inne miejsce...

Lucky lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
‹‹ 1400 1401 1402 1403 1404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ