Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, moja malutka podrosla 100g ma już 1570;) i tylko potwierdzil piątkowy przegląd:) o którym oczywiście nic nie mówiłam.
Dr zadowolony z mojej kondycji, pessar dobrze się trzyma. A na sterydy jesteśmy umówieni dopiero w nowym roku. Co ciekawe dr zaczął wieszać w przeciwieństwie do poprzedniej wizyty że możemy dojechać do terminu!
Dodatkowo odpytujac o moją wagę że spadło mi 2 kg powiedział że jest bardzo zadowolony
Tylko u mnie przyplątał się grzyboslaw cukrowy i to powoduje klucia w pochwie.
Na twardnienie zapisal mi oprócz nospy buscopan.
aleksandrazz, Czarodziejka87, Renka88, Madlene.:), Kaarolina lubią tę wiadomość
-
Karka my dziś w rossmannie kupiliśmy odświeżacz powietrza i świeczki które też są na promocji od przyszłego poniedziałku więc tez trochę kiepsko ale najwyżej kupię kolejne na zapas
Malina to moje pierwsze podejście. Skierowanie na glukoze dostałam na początku miesiąca ale czasu mój M nie miał czasu żeby ze mną jechać a sama nie chciałam i wyniki tez świeże będą bo za tydzień wizytaa musiałam jeszcze toxoplazmoze zrobić i przeciwciała.
Ja mam jedną paczkę pampersów tych oryginalnych newborn i jedną chcę dokupić babydream newborn albo dada newborn bo tez ostatnio widziałam że mają, bedziemy sprawdzać czy synka nic nie uczula (ja i mój M nie mamy na nic uczulenia więc mam nadzieje że synek tez nie będzie miał)Karka lubi tę wiadomość
-
RudyTygrysek Ja mam Pampers Premium Care 1 małą, do tego chcę dokupić też 1, ale Dada właśnie, dostaliśmy Pampersa 2 i dzisiaj rossmanowskie też 2. Właśnie chcę różne popróbować, zobaczymy
RudyTygrysek lubi tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Dzięki dziewczynki, mam nadzieję że antybiotyk pomoże
Gratuluję udanych wizyt
Rudy Tygrysku ja planuję kupić te newborn z dady a rozm 2 z pampers. Zobaczymy jak to wyjdzie .
Chcę dodać że mam wspaniałego mężaopiekuje się nami i zrobił pyszną domową chińszczyzne na kolacyjke
Kate84, perła ziemi, Madlene.:), Czarodziejka87, RudyTygrysek, ksanka lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Ksanka Bardzo się cieszę, że passer trzyma bez zarzutu! Oby lekarz miał dobre prognozy i żebyś wytrzymała do terminu
mam nadzieję, że leki szybko Cię z grzybka wyleczą
Domii jak Twoja wizyta u gina? Jak sprawy z ZUS? Zaczęłaś już coś w tym kierunku?ksanka lubi tę wiadomość
-
Kate84 wrote:Domii jak Twoja wizyta u gina? Jak sprawy z ZUS? Zaczęłaś już coś w tym kierunku?
ja na 19:50 mam dopiero
co do ZUS - rozmawiałam dzisiaj z mecenasem, mamy się spotkać między świętami a sylwestrem i ustalić plan działania. powiedział, że ZUS jak ma się do czego przyczepić to to robi, żeby tylko nie wypłacić kasy, ale żebym się nie denerwowała, bo wszystkie sprawy, które miał z ZUS wygrałwięc dał mi jakąś nadzieję... i że jest tak, że często ZUS zmienia decyzję sam jak dostanie odwołanie, a jak nie to daje to do sądu idąc w zaparte i tam przegrywa. więc jakoś mnie podniósł na duchu
jedyny minus to taki, że jeśli do czasu porodu to się nie rozwiąże, a są na to duże szanse patrząc jak działa ZUS - to czeka mnie drugie odwołanie i walka o zasiłek macierzyński
-
Marlena Mimo, że największe problemy ospa wietrzna stwarza w I trymestrze, ja bym nie czekała aż ginekolog się odezwie tylko jak najszybciej pojechała do lekarza POZ. tylko poinformuj wcześniej przychodnie, ze podejrzenie ospy w ciąży to trafisz od razu do gabinetu specjalnego. bardzo współczuje i życzę zdrowia dla Was, cały czas mam nadzieję, że to jednak nie To...
-
Witajcie Kochane
ja po usg, mala wazy 1640kg, jest o tydzien starsza, lekarz mowil ze wszystko super, szyjka 4cm, takze pieknie, mala ulozona glowka w dol. To tyle, potem wkleje fotke
Madlene.:), Karka, Kate84, perła ziemi, Czarodziejka87, d'nusia, Renka88, ksanka, Lilou1984, Gośśś, edyś, Mietka 30:), domiii, She86, Magda lena, Madzialena90, Mania1718, Kajola, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość
jusiakp
-
Anitka cieszę się, że z małą ok. A coś mówił więcej o tym żelazie? Może by spróbować naturalnie w jedzeniu może łatwiej organizm przyswoi?
Jusiakp konkretna Dziewczynka już u Ciebiei super szyjka tym bardziej że wcale się nie oszczędzałaś jednak! A jak z mężem?
-
Z mezem hmm.. powiedzialam ze chyba musimy isc do psychologa i to we trojke, on na to, ze jemu nie jest potrzebny, to mowie ze jemu nie ale nam jako rodzinie tak, jak nie pojdzie to sama pojde i tyle bylo z rozmowy. On twierdzi ze jak rozmawia z synkiem to ja sie odrazu wtracam i nie daje mu zalapac tego kontaktu z mlodym i zdobyc jego zaufania. Nie wiem, a widze ze mlody m jakas blokade dlatego ccialabym to rozwiazac z pomoca psychologa.jusiakp
-
anitka19953 wrote:A ja po wizycie, wyniki moje słabe, wychodzi na to ze żelazo się nie przyswaja, zwiększył mi dawkę do 3 na dzień. Za małą wszystko ok
usg III trymestru mam 29.12
Ja od czasu gdy zmieniłam czas dawkowania poprawiło mi się.
Teraz biorę zelazo na czczo popijając tabsy woda z cytryna (mocno kwaśna) i dopiero po 2 h biorę magnez