X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, moja malutka podrosla 100g ma już 1570;) i tylko potwierdzil piątkowy przegląd:) o którym oczywiście nic nie mówiłam.
    Dr zadowolony z mojej kondycji, pessar dobrze się trzyma. A na sterydy jesteśmy umówieni dopiero w nowym roku. Co ciekawe dr zaczął wieszać w przeciwieństwie do poprzedniej wizyty że możemy dojechać do terminu!
    Dodatkowo odpytujac o moją wagę że spadło mi 2 kg powiedział że jest bardzo zadowolony

Tylko u mnie przyplątał się grzyboslaw cukrowy i to powoduje klucia w pochwie.
    Na twardnienie zapisal mi oprócz nospy buscopan.

aleksandrazz, Czarodziejka87, Renka88, Madlene.:), Kaarolina lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka my dziś w rossmannie kupiliśmy odświeżacz powietrza i świeczki które też są na promocji od przyszłego poniedziałku więc tez trochę kiepsko ale najwyżej kupię kolejne na zapas :)
    Malina to moje pierwsze podejście. Skierowanie na glukoze dostałam na początku miesiąca ale czasu mój M nie miał czasu żeby ze mną jechać a sama nie chciałam i wyniki tez świeże będą bo za tydzień wizyta :) a musiałam jeszcze toxoplazmoze zrobić i przeciwciała. :)
    Ja mam jedną paczkę pampersów tych oryginalnych newborn i jedną chcę dokupić babydream newborn albo dada newborn bo tez ostatnio widziałam że mają, bedziemy sprawdzać czy synka nic nie uczula (ja i mój M nie mamy na nic uczulenia więc mam nadzieje że synek tez nie będzie miał)

Karka lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek Ja mam Pampers Premium Care 1 małą, do tego chcę dokupić też 1, ale Dada właśnie, dostaliśmy Pampersa 2 i dzisiaj rossmanowskie też 2. Właśnie chcę różne popróbować, zobaczymy :)

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki, mam nadzieję że antybiotyk pomoże :)

Gratuluję udanych wizyt :)

Rudy Tygrysku ja planuję kupić te newborn z dady a rozm 2 z pampers. Zobaczymy jak to wyjdzie .

Chcę dodać że mam wspaniałego męża :) opiekuje się nami i zrobił pyszną domową chińszczyzne na kolacyjke <3

Kate84, perła ziemi, Madlene.:), Czarodziejka87, RudyTygrysek, ksanka lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka Bardzo się cieszę, że passer trzyma bez zarzutu! Oby lekarz miał dobre prognozy i żebyś wytrzymała do terminu :-) mam nadzieję, że leki szybko Cię z grzybka wyleczą :-)

Domii jak Twoja wizyta u gina? Jak sprawy z ZUS? Zaczęłaś już coś w tym kierunku?

ksanka lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie mam paczkę pampers premium care 1 newborn i dokupię paczkę dada newborn
    Zobaczymy jak się będą sprawdzać

Dwójek mam dwie paczki pampers new baby dry bo dorwałam na promocji :)

Filip 28.03.2016 <3
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka strasznie się ciesze :-)

ksanka lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka jakie masz teraz dawkowanie nospy i buscopanu?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka super,że wszystko dobrze!:)
    A z grzybosławem sobie poradzisz:)

ksanka lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • domiii Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka super wieści! :) ja wizytę mam dopiero 19:50, więc niedługo dopiero wychodzę :) dam znać wieczorem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 18:20

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Domii jak Twoja wizyta u gina? Jak sprawy z ZUS? Zaczęłaś już coś w tym kierunku?

ja na 19:50 mam dopiero :)

co do ZUS - rozmawiałam dzisiaj z mecenasem, mamy się spotkać między świętami a sylwestrem i ustalić plan działania. powiedział, że ZUS jak ma się do czego przyczepić to to robi, żeby tylko nie wypłacić kasy, ale żebym się nie denerwowała, bo wszystkie sprawy, które miał z ZUS wygrał :) więc dał mi jakąś nadzieję... i że jest tak, że często ZUS zmienia decyzję sam jak dostanie odwołanie, a jak nie to daje to do sądu idąc w zaparte i tam przegrywa. więc jakoś mnie podniósł na duchu :)
    jedyny minus to taki, że jeśli do czasu porodu to się nie rozwiąże, a są na to duże szanse patrząc jak działa ZUS - to czeka mnie drugie odwołanie i walka o zasiłek macierzyński :(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena Mimo, że największe problemy ospa wietrzna stwarza w I trymestrze, ja bym nie czekała aż ginekolog się odezwie tylko jak najszybciej pojechała do lekarza POZ. tylko poinformuj wcześniej przychodnie, ze podejrzenie ospy w ciąży to trafisz od razu do gabinetu specjalnego. bardzo współczuje i życzę zdrowia dla Was, cały czas mam nadzieję, że to jednak nie To...

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii ja trzymam mocno kciuki, żeby u Ciebie było tak że jak ZUS dostanie odwołanie to sam zmieni decyzję! A jeśli nie to żeby szybko sprawę do sądu wnieść! Daj im popalić!Kciuki za wizytę zaciśnięte!

domiii, ksanka lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • anitka19953 Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie, wyniki moje słabe, wychodzi na to ze żelazo się nie przyswaja, zwiększył mi dawkę do 3 na dzień. Za małą wszystko ok :-) usg III trymestru mam 29.12 :-)

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :-) ja po usg, mala wazy 1640kg, jest o tydzien starsza, lekarz mowil ze wszystko super, szyjka 4cm, takze pieknie, mala ulozona glowka w dol. To tyle, potem wkleje fotke :-)

Madlene.:), Karka, Kate84, perła ziemi, Czarodziejka87, d'nusia, Renka88, ksanka, Lilou1984, Gośśś, edyś, Mietka 30:), domiii, She86, Magda lena, Madzialena90, Mania1718, Kajola, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka cieszę się, że z małą ok. A coś mówił więcej o tym żelazie? Może by spróbować naturalnie w jedzeniu może łatwiej organizm przyswoi?

Jusiakp konkretna Dziewczynka już u Ciebie :-) i super szyjka tym bardziej że wcale się nie oszczędzałaś jednak! A jak z mężem?

km5szbmhexpco9m1.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mezem hmm.. powiedzialam ze chyba musimy isc do psychologa i to we trojke, on na to, ze jemu nie jest potrzebny, to mowie ze jemu nie ale nam jako rodzinie tak, jak nie pojdzie to sama pojde i tyle bylo z rozmowy. On twierdzi ze jak rozmawia z synkiem to ja sie odrazu wtracam i nie daje mu zalapac tego kontaktu z mlodym i zdobyc jego zaufania. Nie wiem, a widze ze mlody m jakas blokade dlatego ccialabym to rozwiazac z pomoca psychologa.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • anitka19953 Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 jem tez produkty bogate w żelazo a wyniki i tak lecą w dół :-(

• ksanka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ksanka jakie masz teraz dawkowanie nospy i buscopanu?
    Nospę tak jak było czyli 3x1 a buscopan w sytuacji skurczy czyvtwardnien 1. Lub 2 tabletki

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anitka19953 wrote:
    A ja po wizycie, wyniki moje słabe, wychodzi na to ze żelazo się nie przyswaja, zwiększył mi dawkę do 3 na dzień. Za małą wszystko ok :-) usg III trymestru mam 29.12 :-)
    Anitka. A kiedy i jak bierzesz zelazo?.
    Ja od czasu gdy zmieniłam czas dawkowania poprawiło mi się.
    Teraz biorę zelazo na czczo popijając tabsy woda z cytryna (mocno kwaśna) i dopiero po 2 h biorę magnez

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 1398 1399 1400 1401 1402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ