Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry wieczór! Niestety i my z Blanka witamy się ze szpitalnego łóżka. W nocy jak wstałam do łazienki to miałam mokre gatki ale stwierdziłam ze nie będę panikować bo to pewnie luteina. Nie dawało mi to spokoju wiec zadzwoniłam do pani dr i kazała odrazu jechać do szpitala, ze możliwe ze się wody sączą. Zrobili mi test i wyszło ze wód nie ma, na usg wszystko ok. Szyjka delikatnie się skróciła do 29mm ale bez tragedii. Tak wiec zostajemy tylko na obserwacje i pewnie w środę wyjdziemy. Buziaki i dużo siły dla wszystkich!
-
Noelka wlasnie patrzalam i nie ma tego juz na ich stronie
Moje kolezanki maja Pajero od wrzesnia i sa zadowolone mowia ze fajnie sie prowadzi i ze lekki jest
Napisz do nich albo zadzwon i sie zapytajtak bedzie najlepiej
Mi akurat na wadze nie zalezy, bo mieszkam w domu wiec schodow za duzo nie mamAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Marlena wrote:Czesc Dziewczyny!
Dawno mnie nie bylo, podczytuje Was w wolnej chwil. Dziś mam jednak taką sytuacje że pilnie potrzebuje rady. W sobote miałam rodzinną impreze i jak się okazało, miałam kontakt z zakażonym ospą bratankiem. Wczoraj wieczorem zaczeły mu wychodzić chrostki. Ja ospy na 100% nie przechodziłam. I teraz moje pytanie: czy ospa na tym etapie ciąży jest jeszcze szkodliwa?? Wyczytałam gdzieś że w ciągu 96 h od kontaktu z zarażonym, można przyjąć szczepionke. Co myślicie?? Co robić?? Gin jeszcze nie odpisał...
Ospa szkodliwa jest na etapie pierwszego trymestru. W III trymestrze nie ma żadnych powikłań dla dziecka. Niedawno wklejałam linki do opracowań na ten temat. -
Wróciłam właśnie od ginekologa.
Nasza wspaniała księżniczka ma między 780-845 gram.
Przepływy są idealne.
Serduszko bije 150 unm
Szyjka długa, zamknięta i twarda. Długość i tu wpiszę między bo raz jej wyszło 3,85 a raz 4,16 cm
Według ginekolog łożysko mam stopnia I i nie wiem jak to możliweale twierdzi że mam wspaniałe
Ważę 69,5 kg. Co oznacza że przytyłam tylko 1,5 kg od początku ciąży
Dostałam skierowanie na glukozę :d więc robię ją po świętach
Na koniec zdjęcie naszej królewny :d Synek dostał na specjalne życzenie :d moja ginekolog kazała mu je przekazać
Renka88, Karka, Malina81, domiii, RudyTygrysek, Czarodziejka87, Magda lena, Madzialena90, Est, Madlene.:), Kate84, perła ziemi, ksanka, kateee, Mietka 30:), Lilou1984, baassiia, d'nusia, Mania1718, Kajola, Kaarolina, Falon, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
kateee odpoczniesz i do domku
najważniejsze, że wsio ok.
niecierpliwaa szybkiego powrotu do zdrowia życzę! Sama niedawno 3 tyg się męczyłam więc doskonale rozumiem :*
My kupiliśmy te literki http://allegro.pl/show_item.php?item=5844601667 i w wigilię mamy odebraćA w sklepach stacjonarnych chcieli po kilkanaście zł za jedną....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 17:06
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Witajcie, ja o 13 byłam już w domku po glukozie. Dałam radę, później byliśmy z M na małych świątecznych zakupach po prezenty dla rodziców i szybkie zakupy w rossmannie i kauflandzie, przy kasie zrobiło mi się mega słabo w głowie się kręciło szybko wyszłam na zewnątrz i od razu lepiej się czułam. Po powrocie do domku szybki obiadek nawet kotek teściowej do nas przyszedł i biegał z kuchni do pokoju i tak kilkanaście razy.
Od przyszłego poniedziałku szykują się fajne promocje w rossmannie na produkty babydream(pampersy, plyn do kąpieli, chusteczki nawilżane, itp) wydaje mi się że trzeba posiadać kartę rossnę.
Dziewczynom w szpitalu dużo siły w dalszym zaciskaniu nógmuminka83, Malina81, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Wróciłam właśnie od ginekologa.
Nasza wspaniała księżniczka ma między 780-845 gram.
Przepływy są idealne.
Serduszko bije 150 unm
Szyjka długa, zamknięta i twarda. Długość i tu wpiszę między bo raz jej wyszło 3,85 a raz 4,16 cm
Według ginekolog łożysko mam stopnia I i nie wiem jak to możliweale twierdzi że mam wspaniałe
Ważę 69,5 kg. Co oznacza że przytyłam tylko 1,5 kg od początku ciąży
Dostałam skierowanie na glukozę :d więc robię ją po świętach
Na koniec zdjęcie naszej królewny :d Synek dostał na specjalne życzenie :d moja ginekolog kazała mu je przekazać
Super wieści MuminkoTak trzymać
muminka83 lubi tę wiadomość
-
RudyTygrysek wrote:Od przyszłego poniedziałku szykują się fajne promocje w rossmannie na produkty babydream(pampersy, plyn do kąpieli, chusteczki nawilżane, itp) wydaje mi się że trzeba posiadać kartę rossnę.
No nawet mi nie mów... My dzisiaj kupiliśmy paczkę pampersów (mąż się uparł) i szampon dla mnie babydream...
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Kateee najważniejsze,że wszystko w porządku i pojutrze już w domku będziecie:)
Niecierpliwa to dużo zdrówka życzę:* kuruj się
Muminko gratuluję udanej wizyty!:*
Ja jak jutro będę się tak czuła jak dziś czyli kiepsko pójdę do rodzinnego bo nie chce w święta wylądować na pogotowiu..
Póki co temperatura 37,5 stopni a gardło troszkę lepiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 17:12
muminka83 lubi tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Rudy Tygrysku dzięki za info odnośnie promocji w Ross. Ja w pieluchy te początkowe zaopatrze sie w aptece ( bella happy te noworodkowe)
Super że przeżyłaś glukozę, to Twoje kolejne podejście? Jesteśmy na podobnym etapie ciązy a ja mialam wczesniej robione te badania.
Dziewczynki zdrówka życzę!
-
Witam sie i ja nadal niestety z szpitalnego łóżka. Miałam wyjsć dzis ale nie było czasu zrobić mi usg.., a bez usg nie wypuszczą
pessar mam juz założony, także troche bezpieczniej sie czuje, dzis skurczy ( twardnien brzucha) żadnych nie było.. Jutro mam nadzieje wyjdę..
Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :* -
Czarodziejka87 wrote:Kateee najważniejsze,że wszystko w porządku i pojutrze już w domku będziecie:)
Niecierpliwa to dużo zdrówka życzę:* kuruj się
Ja jak jutro będę się tak czuła jak dziś czyli kiepsko pójdę do rodzinnego bo nie chce w święta wylądować na pogotowiu..
Póki co temperatura 37,5 stopni a gardło troszkę lepiej
Ja mialam podobną infekcję w polowie września. Polecam dużo soku domowego z malin, łóżko i napar z lipyA i przy tej temp. juz bralam apap.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 17:10
-
kurcze, aż się boję wchodzić każdego kolejnego dnia tutaj z obawy, że kolejne z nas są w szpitalu..
Kochane, to nie czas jeszcze na takie szpitalne wyprawy! do porodu jeszcze chwila :*
ksanka jak po wizycie? bo pamiętam, że obie miałyśmy mieć dzisiaj USG?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 17:23
-
Kateee Całe szczęście, że to nie wody i nic złego się nie dzieje. Oby Was szybko wypuścili do domku :-*
Muminko gratuluję udanej wizyty, cieszę się że wszystko jest tak idealnie
Niecierpliwa dużo zdrówka, oby antybiotyk szybko Wam pomógł :-*
Shaja mam nadzieję, że jutro to usg Wam zrobią i wyjdziecie do domu. Całe szczęście, że passer już założony i że żadne twardnienia się nie pojawiają oby tak dalej!
Ja już w drodze do Poznania....muminka83 lubi tę wiadomość
-
Malina81 wrote:Ja mialam podobną infekcję w polowie września. Polecam dużo soku domowego z malin, łóżko i napar z lipy
A i przy tej temp. juz bralam apap.
Leże we wyrku i popijam wodę z miodem,cytryną i imbirem
Biorę Prenalen gardło i na noc chyba czosnek zapodam..
Muszę komuś zlecić tą lipe bo w domu brak, tak myślę właśnie nad apapem czy w 3 trymestrze również jest bezpieczny??
Filip 28.03.2016
-
Hej dziewczyny, moja malutka podrosla 100g ma już 1570;) i tylko potwierdzil piątkowy przegląd:) o którym oczywiście nic nie mówiłam.
Dr zadowolony z mojej kondycji, pessar dobrze się trzyma. A na sterydy jesteśmy umówieni dopiero w nowym roku. Co ciekawe dr zaczął wieszać w przeciwieństwie do poprzedniej wizyty że możemy dojechać do terminu!
Dodatkowo odpytujac o moją wagę że spadło mi 2 kg powiedział że jest bardzo zadowolony
Tylko u mnie przyplątał się grzyboslaw cukrowy i to powoduje klucia w pochwie.
Na twardnienie zapisal mi oprócz nospy buscopan.
Domiii a jak poszło spotkanie u ciebie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 17:37
d'nusia lubi tę wiadomość