X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wieczór! Niestety i my z Blanka witamy się ze szpitalnego łóżka. W nocy jak wstałam do łazienki to miałam mokre gatki ale stwierdziłam ze nie będę panikować bo to pewnie luteina. Nie dawało mi to spokoju wiec zadzwoniłam do pani dr i kazała odrazu jechać do szpitala, ze możliwe ze się wody sączą. Zrobili mi test i wyszło ze wód nie ma, na usg wszystko ok. Szyjka delikatnie się skróciła do 29mm ale bez tragedii. Tak wiec zostajemy tylko na obserwacje i pewnie w środę wyjdziemy. Buziaki i dużo siły dla wszystkich!

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelka wlasnie patrzalam i nie ma tego juz na ich stronie :/
    Moje kolezanki maja Pajero od wrzesnia i sa zadowolone mowia ze fajnie sie prowadzi i ze lekki jest :)
    Napisz do nich albo zadzwon i sie zapytaj :) tak bedzie najlepiej :)
    Mi akurat na wadze nie zalezy, bo mieszkam w domu wiec schodow za duzo nie mam :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kateee, dobrze, że to nic poważnego :)

Gośśś, dzięki :) no tak będę musiała zrobić

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katee dobrze, ze na strachu sie tylko skonczylo :) i ze szybko wrocicie do domu :)

Noelka oni tez maja facebook moze tam tez sprawdz? :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki my wprawdzie nie ze szpitalnego łóżka ale swojego. Chorujemy sobie na zapalenie gardła i dostaliśmy antybiotyk :(

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Czesc Dziewczyny!
    Dawno mnie nie bylo, podczytuje Was w wolnej chwil. Dziś mam jednak taką sytuacje że pilnie potrzebuje rady. W sobote miałam rodzinną impreze i jak się okazało, miałam kontakt z zakażonym ospą bratankiem. Wczoraj wieczorem zaczeły mu wychodzić chrostki. Ja ospy na 100% nie przechodziłam. I teraz moje pytanie: czy ospa na tym etapie ciąży jest jeszcze szkodliwa?? Wyczytałam gdzieś że w ciągu 96 h od kontaktu z zarażonym, można przyjąć szczepionke. Co myślicie?? Co robić?? Gin jeszcze nie odpisał...

Ospa szkodliwa jest na etapie pierwszego trymestru. W III trymestrze nie ma żadnych powikłań dla dziecka. Niedawno wklejałam linki do opracowań na ten temat.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie od ginekologa.
    Nasza wspaniała księżniczka ma między 780-845 gram.
    Przepływy są idealne.
    Serduszko bije 150 unm
    <3 <3

Szyjka długa, zamknięta i twarda. Długość i tu wpiszę między bo raz jej wyszło 3,85 a raz 4,16 cm :P
    Według ginekolog łożysko mam stopnia I i nie wiem jak to możliwe :P ale twierdzi że mam wspaniałe <3
    Ważę 69,5 kg. Co oznacza że przytyłam tylko 1,5 kg od początku ciąży

Dostałam skierowanie na glukozę :d więc robię ją po świętach <3 <3 <3 <3

Na koniec zdjęcie naszej królewny :d Synek dostał na specjalne życzenie :d moja ginekolog kazała mu je przekazać :D

1d85e6dc39e969bfmed.jpg

Renka88, Karka, Malina81, domiii, RudyTygrysek, Czarodziejka87, Magda lena, Madzialena90, Est, Madlene.:), Kate84, perła ziemi, ksanka, kateee, Mietka 30:), Lilou1984, baassiia, d'nusia, Mania1718, Kajola, Kaarolina, Falon, krówka_muffka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Karka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kateee odpoczniesz i do domku :) najważniejsze, że wsio ok.

niecierpliwaa szybkiego powrotu do zdrowia życzę! Sama niedawno 3 tyg się męczyłam więc doskonale rozumiem :*

My kupiliśmy te literki http://allegro.pl/show_item.php?item=5844601667 i w wigilię mamy odebrać ;) A w sklepach stacjonarnych chcieli po kilkanaście zł za jedną....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 17:06

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja o 13 byłam już w domku po glukozie. Dałam radę, później byliśmy z M na małych świątecznych zakupach po prezenty dla rodziców i szybkie zakupy w rossmannie i kauflandzie, przy kasie zrobiło mi się mega słabo w głowie się kręciło szybko wyszłam na zewnątrz i od razu lepiej się czułam. Po powrocie do domku szybki obiadek nawet kotek teściowej do nas przyszedł i biegał z kuchni do pokoju i tak kilkanaście razy.
    Od przyszłego poniedziałku szykują się fajne promocje w rossmannie na produkty babydream(pampersy, plyn do kąpieli, chusteczki nawilżane, itp) wydaje mi się że trzeba posiadać kartę rossnę. :)
    Dziewczynom w szpitalu dużo siły w dalszym zaciskaniu nóg :D

muminka83, Malina81, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Wróciłam właśnie od ginekologa.
    Nasza wspaniała księżniczka ma między 780-845 gram.
    Przepływy są idealne.
    Serduszko bije 150 unm
    <3 <3

Szyjka długa, zamknięta i twarda. Długość i tu wpiszę między bo raz jej wyszło 3,85 a raz 4,16 cm :P
    Według ginekolog łożysko mam stopnia I i nie wiem jak to możliwe :P ale twierdzi że mam wspaniałe <3
    Ważę 69,5 kg. Co oznacza że przytyłam tylko 1,5 kg od początku ciąży

Dostałam skierowanie na glukozę :d więc robię ją po świętach <3 <3 <3 <3

Na koniec zdjęcie naszej królewny :d Synek dostał na specjalne życzenie :d moja ginekolog kazała mu je przekazać :D

1d85e6dc39e969bfmed.jpg

Super wieści Muminko :) Tak trzymać :)

muminka83 lubi tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Od przyszłego poniedziałku szykują się fajne promocje w rossmannie na produkty babydream(pampersy, plyn do kąpieli, chusteczki nawilżane, itp) wydaje mi się że trzeba posiadać kartę rossnę. :)

No nawet mi nie mów... My dzisiaj kupiliśmy paczkę pampersów (mąż się uparł) i szampon dla mnie babydream...

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kateee najważniejsze,że wszystko w porządku i pojutrze już w domku będziecie:)

Niecierpliwa to dużo zdrówka życzę:* kuruj się

Muminko gratuluję udanej wizyty!:*

Ja jak jutro będę się tak czuła jak dziś czyli kiepsko pójdę do rodzinnego bo nie chce w święta wylądować na pogotowiu..
    Póki co temperatura 37,5 stopni a gardło troszkę lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 17:12

Filip 28.03.2016 <3
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudy Tygrysku dzięki za info odnośnie promocji w Ross. Ja w pieluchy te początkowe zaopatrze sie w aptece ( bella happy te noworodkowe)
    Super że przeżyłaś glukozę, to Twoje kolejne podejście? Jesteśmy na podobnym etapie ciązy a ja mialam wczesniej robione te badania.

Dziewczynki zdrówka życzę!

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja nadal niestety z szpitalnego łóżka. Miałam wyjsć dzis ale nie było czasu zrobić mi usg.., a bez usg nie wypuszczą :( pessar mam juz założony, także troche bezpieczniej sie czuje, dzis skurczy ( twardnien brzucha) żadnych nie było.. Jutro mam nadzieje wyjdę..

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Kateee najważniejsze,że wszystko w porządku i pojutrze już w domku będziecie:)

Niecierpliwa to dużo zdrówka życzę:* kuruj się

Ja jak jutro będę się tak czuła jak dziś czyli kiepsko pójdę do rodzinnego bo nie chce w święta wylądować na pogotowiu..
    Póki co temperatura 37,5 stopni a gardło troszkę lepiej

Ja mialam podobną infekcję w polowie września. Polecam dużo soku domowego z malin, łóżko i napar z lipy :) A i przy tej temp. juz bralam apap.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 17:10

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaja trzymaj się tam !

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, aż się boję wchodzić każdego kolejnego dnia tutaj z obawy, że kolejne z nas są w szpitalu.. :( Kochane, to nie czas jeszcze na takie szpitalne wyprawy! do porodu jeszcze chwila :*

ksanka jak po wizycie? bo pamiętam, że obie miałyśmy mieć dzisiaj USG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 17:23

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kateee Całe szczęście, że to nie wody i nic złego się nie dzieje. Oby Was szybko wypuścili do domku :-*

Muminko gratuluję udanej wizyty, cieszę się że wszystko jest tak idealnie :-)

Niecierpliwa dużo zdrówka, oby antybiotyk szybko Wam pomógł :-*

Shaja mam nadzieję, że jutro to usg Wam zrobią i wyjdziecie do domu. Całe szczęście, że passer już założony i że żadne twardnienia się nie pojawiają oby tak dalej!

Ja już w drodze do Poznania....

km5szbmhexpco9m1.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina81 wrote:
    Ja mialam podobną infekcję w polowie września. Polecam dużo soku domowego z malin, łóżko i napar z lipy :) A i przy tej temp. juz bralam apap.

Leże we wyrku i popijam wodę z miodem,cytryną i imbirem
    Biorę Prenalen gardło i na noc chyba czosnek zapodam..
    Muszę komuś zlecić tą lipe bo w domu brak, tak myślę właśnie nad apapem czy w 3 trymestrze również jest bezpieczny??

Filip 28.03.2016 <3
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, moja malutka podrosla 100g ma już 1570;) i tylko potwierdzil piątkowy przegląd:) o którym oczywiście nic nie mówiłam.
    Dr zadowolony z mojej kondycji, pessar dobrze się trzyma. A na sterydy jesteśmy umówieni dopiero w nowym roku. Co ciekawe dr zaczął wieszać w przeciwieństwie do poprzedniej wizyty że możemy dojechać do terminu!
    Dodatkowo odpytujac o moją wagę że spadło mi 2 kg powiedział że jest bardzo zadowolony

Tylko u mnie przyplątał się grzyboslaw cukrowy i to powoduje klucia w pochwie.
    Na twardnienie zapisal mi oprócz nospy buscopan.

Domiii a jak poszło spotkanie u ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 17:37

d'nusia lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 1397 1398 1399 1400 1401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ