Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
anitka19953 wrote:Kate84 jem tez produkty bogate w żelazo a wyniki i tak lecą w dół
Przykro mi, ja tego problemu nie mam więc nie wiem jak pomóc
Jusiakp faceci niestety nie garną się zbytnio do psychologa, mój były mąż poszedł dopiero gdy nie mieszkaliśmy razem i to był mój warunek powrotu. Kurcze już nie wiem co może na niego podziałać. Próbowałaś rozmowy na spokojnie? -
olatychy http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-alek-z-szuflada-kolor-bialy-i5115978142.html link był u nas na grupie
nie ma opcji tapczanika, nie wiem czy tak do końca mogę go polecić, miało kilka wad, ale może za taką cenę tak miało być.
olatychy lubi tę wiadomość
-
anitka19953 wrote:A ja po wizycie, wyniki moje słabe, wychodzi na to ze żelazo się nie przyswaja, zwiększył mi dawkę do 3 na dzień. Za małą wszystko ok
usg III trymestru mam 29.12
wizyta wtedy kiedy Ja:) -
Hej! Bedzie dobrze dziewczyny! Czuje to! Ja powoli zwiększam swoje racje żywieniowe przy zachowaniu normy glukozy w badaniu po godzinie od posiłków
jem coraz wiecej wiec mam nadzieje ze za pare dni ciała ketonowe tez znikną
i jem w nocy
ale za to budzę sie bez ssania rannego
buziaki!
edyś lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewuszki.
Właśnie wróciłam od lekarza i mam mieszane uczucia. Niby wszystko ok, ale dziecko jest bardzo duże - waży już ok. 1700 gr. - co przy moim mięśniaku stwarza mały problem, bo dziecko ma coraz mniej miejsca.Lekarz już przebąkiwał coś o wcześniejszym zakończeniu ciąży.
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
ryjkek wrote:Cześć dziewuszki.
Właśnie wróciłam od lekarza i mam mieszane uczucia. Niby wszystko ok, ale dziecko jest bardzo duże - waży już ok. 1700 gr. - co przy moim mięśniaku stwarza mały problem, bo dziecko ma coraz mniej miejsca.Lekarz już przebąkiwał coś o wcześniejszym zakończeniu ciąży.
ryjkek, niecierpliwaa, Est, Nataszka2200, anitka19953, ksanka, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Ryjku dobrze ze malenstwo takie duze juz jest na pewno mu to pomorze gdyby faktycznie mial wczesniej wyjsc... Mam nadzieje oczywiscie, ze gin jednak pozwoli mu dluzej posiedziec
Dziewczyny ciesze sie ze u was po wizytach wszystko ok
Co do zelaza to sie nie wypowiem, bo nie mam z tym problemu...ryjkek lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Jem czerwone mięso, a żelazo to biorę terdyferon fol, właśnie rano na czczo pół godziny przed posiłkiem brałam żelazo i przed kolacja, od poniedziałku musze brać euthyrox i teraz rano na czczo biorę euthyrox, po południu żelazo i na wieczór żelazo 30 min przed posiłkiem. Wcześniej brałam 1 h przed ale miałam straszne biegunki, teraz już mniej ale pojawiają się. I teraz już nie wiem jak mam robić bo dziś kazał mi brać te żelazo 3 razy dziennie.
-
Gośśś wrote:Ryjku dobrze ze malenstwo takie duze juz jest na pewno mu to pomorze gdyby faktycznie mial wczesniej wyjsc... Mam nadzieje oczywiscie, ze gin jednak pozwoli mu dluzej posiedziec
Tja... na pewno masz rację, ale lekarz powiedział, że niedługo dziecko nie będzie miało swobody ruchu, co za tym idzie będzie w wymuszonej pozycji, co może źle wpłynąć na bioderka czy nóżki. Jutro idę na USG III trymestru więc mam nadzieję, że dowiem się czegoś więcej. Jednak mój gin nie ma takiego nowoczesnego aparatu do USG.
Jedno jest pewne w marcu to ja już będę rozpakowana. Szykuję się na luty
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
ryjkek wrote:Tja... na pewno masz rację, ale lekarz powiedział, że niedługo dziecko nie będzie miało swobody ruchu, co za tym idzie będzie w wymuszonej pozycji, co może źle wpłynąć na bioderka czy nóżki. Jutro idę na USG III trymestru więc mam nadzieję, że dowiem się czegoś więcej. Jednak mój gin nie ma takiego nowoczesnego aparatu do USG.
Jedno jest pewne w marcu to ja już będę rozpakowana. Szykuję się na luty
Kurcze i tak zle i tak nie dobrzemam nadzieje ze jutro sie dowiesz czegos wiecej, trzymam kciuki
Lekarze na pewno wybiora najlepsze rozwiazanie dla dziecka, czasami wola szybciej rozwiazac ciaze i to nie zrobi szkody dla dziecka, a wrecz moze pomoc
Hehe ja tez nawet sie na marzec nie nastawiam z porodem, bedzie baaaardzo dobrze jak dotrwam chociaz do lutegoryjkek, Madlene.:) lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Hej Kochane!
Wszystko dobrze po USGMiłosz jest ułożony nadal podłużnie główkowo , rozwija się prawidło, jest bardzo duży, starszy o 2 tyg niż wynika z OM i waży 1900g
szyjka stoi w miejscu ufff zamknięta i ciągle 34 mm, wiec jeszcze nie rodze!
spojenie łonowe całe po moim poślizgu ostatnimwiec chyba jednak cos naciagnelam, bo czasami poczuje bol w srodku.
jedyne co to lekarz nie mogl sprawdzić czy od aorty odchodzą prawidlowo 3 naczynia (na poprzednim USG byly tylko 2) bo Młody lezal kregoslupem do gòry.. ma skonsultować z lekarzem od echo serca czy badać to dodatkowo teraz czy juz po porodzie i ma mi wyslac smsa.
a i ma nos identyczny jak ja!
także trochę pozytywnych wieści na koniec dniaRenka88, olatychy, Magda lena, RudyTygrysek, kateee, Gośśś, perła ziemi, Madlene.:), Madzialena90, Est, Kate84, alinalii, d'nusia, Karka, ksanka, Mania1718, Czarodziejka87, baassiia, muminka83, Martita88, Kajola, Mietka 30:), Falon, Izoleccc, anitka19953, krówka_muffka, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
ryjkek - synek faktycznie mega duży!!!! Ale spokojnie. Może zwolni trochę. 3mam kciuki, żeby rósł "normalnie"! A mięśniak niech się 3ma w całości!
Domiii - cieszę się, że z synkiem wszystko dobrze. Ehh a Twój lekarz przebąkiwał coś o cc? Aż się boję ile mój mały może ważyć za tydzień. Ale przestałam brać witaminy dla ciężarnych to może zwolni tempo. Chociaż ostatnio "przytył" w normie. Najważniejsze, że szyjka okej, zamknięta! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 22:41