Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
Wchodzę po weekendzie, a tu takie wieści...
Aleksandrazz, trzymaj się!bardzo, bardzo Ci współczuję.... Mocno trzymam kciuki! :*
A.Kasia, za Ciebie też kciuki zaciskam! Co za jakaś czarna, szpitalna seria
Paulina i Shaja, Wy też się trzymajcie dzielnie!
Wczoraj mieliśmy studniówkę
W weekend w końcu wybraliśmy się pooglądać wózki i wybór zamiast mi się zawęzić, to się rozszerzyłwcześniej jakoś nie brałam pod uwagę Adamexu, a wydaje się być całkiem fajny i w miarę lekki
któraś z Was chyba kupowała wózek z tej firmy?
Kate84, Lilou1984, kasieńka 1985 lubią tę wiadomość
-
Paulina w takim razie mocno trzymam kciuki,żeby Was wypuścili
Lepsze w domu nawet na głodówce te Święta
A.Kasiu a mówiłaś im już o tym łóżku, niech Tobie faktycznie zamienią jeśli trafi się okazja! Cieszę się ,że w badaniu nie jest tak źle . A ktg już było? Trzymajcie się tam
Aleksandra ja głęboko wierzę ,że Twoja szyjka jeszcze potrzyma!Musi :-* faktycznie Święta w szpitalu słabo brzmią ,ale najważniejsze by się jeszcze nie wypakowywać. Dasz radę, jesteśmy z Tobą
Ja już po gimnastyce, zrobiłam z 40 pierogów, uszka, schab na imieniny Mamy na Święta jeszcze tylko naleśniki na obiad, spakować się i o 16:30 pociąg do Poznania... A miałam dać na luz taaa ...
Już się nie mogę doczekać jutrzejszej wizyty! -
Dziewczynki w szpitalach, jesteście naprawdę dzielne!mocno trzymam kciuki za was!!!!
Kate84, widzę, że kursujesz Gda-Poznań, Gdzie zamierzasz rodzić?
Co do literek z imieniem dziecka, szalenie mi się podobają, ale niestety zrezygnuję ze względu na starszaka. Jak mu raz pokazywalam, to z takim rozżaleniem powiedział: " Mamo, a ja nie miałem takich literek "B. dużo czasu i energii poświecam naszemu 10 latkowi ( wiadomo ukochany syneczek mamusi) mamy silną więz wiec staram się teraz na spokojnie ograniczyć atrakcje i włączam w przygotowania do powitania brata. Młody nie może się doczekać. Co jakiś czas syn puka mnie w brzuch i mówi do Filipa : " Dzień dobry panie kapitanie, witamy na pokładzie
i często choć nie zawsze ma odpowiedz też maluszek mu "odpuka.
ksanka, Nataszka2200, Est, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Powoli zajmuje się poszukiwaniem fotelika samochodowego, powiedzcie mi kochane, czy za taką cene warto kupić? Ja się tam nie znam bo moj starszak do już duży chłop i wszystko od nowa
Marka dobra cena chyba też. Przepraszam nie umiem zdjęc wrzucać. Podrzucę link.
http://olx.pl/oferta/nosidelko-fotelik-maxi-cosi-citi-stan-idealny-okazja-CID88-IDcPK7Z.html?requestFromAd=1&track%5Bmessage_sent%5D=1&id_at=1623724849
-
Czesc Dziewczyny!
Dawno mnie nie bylo, podczytuje Was w wolnej chwil. Dziś mam jednak taką sytuacje że pilnie potrzebuje rady. W sobote miałam rodzinną impreze i jak się okazało, miałam kontakt z zakażonym ospą bratankiem. Wczoraj wieczorem zaczeły mu wychodzić chrostki. Ja ospy na 100% nie przechodziłam. I teraz moje pytanie: czy ospa na tym etapie ciąży jest jeszcze szkodliwa?? Wyczytałam gdzieś że w ciągu 96 h od kontaktu z zarażonym, można przyjąć szczepionke. Co myślicie?? Co robić?? Gin jeszcze nie odpisał... -
noelka wrote:Cześć
Wchodzę po weekendzie, a tu takie wieści...
Aleksandrazz, trzymaj się!bardzo, bardzo Ci współczuję.... Mocno trzymam kciuki! :*
A.Kasia, za Ciebie też kciuki zaciskam! Co za jakaś czarna, szpitalna seria
Paulina i Shaja, Wy też się trzymajcie dzielnie!
Wczoraj mieliśmy studniówkę
W weekend w końcu wybraliśmy się pooglądać wózki i wybór zamiast mi się zawęzić, to się rozszerzyłwcześniej jakoś nie brałam pod uwagę Adamexu, a wydaje się być całkiem fajny i w miarę lekki
któraś z Was chyba kupowała wózek z tej firmy?
my kupiliśmy wózek Adamex Barletta i jestem z niego bardzo zadowolona. Jest lekki i dobrze się wozi... JA POLECAM -
Marlena wrote:Czesc Dziewczyny!
Dawno mnie nie bylo, podczytuje Was w wolnej chwil. Dziś mam jednak taką sytuacje że pilnie potrzebuje rady. W sobote miałam rodzinną impreze i jak się okazało, miałam kontakt z zakażonym ospą bratankiem. Wczoraj wieczorem zaczeły mu wychodzić chrostki. Ja ospy na 100% nie przechodziłam. I teraz moje pytanie: czy ospa na tym etapie ciąży jest jeszcze szkodliwa?? Wyczytałam gdzieś że w ciągu 96 h od kontaktu z zarażonym, można przyjąć szczepionke. Co myślicie?? Co robić?? Gin jeszcze nie odpisał...
Z tego co wiem mogą być jakieś powikłania, na pewno nie takie jak zarażenie w pierwszym trymestrze. Zadzwoń może do jakiegoś lekarza, albo poczekaj co odpisze Twój.
Kochane co mogę oprócz soli fizjologicznej wkroplić do oka? Zapalenie spojówek mi się przyplątało.... -
Madzialena90 wrote:my kupiliśmy wózek Adamex Barletta i jestem z niego bardzo zadowolona. Jest lekki i dobrze się wozi... JA POLECAM
a Ty już teraz mówisz, że jesteś zadowolona?
Wkurza mnie w ogóle w przypadku tych wszystkich wózków, że dany model na każdej stronie ma podaną inną wagęa dla mnie np. to jest kluczowe kryterium...
-
Marlena wrote:Czesc Dziewczyny!
Dawno mnie nie bylo, podczytuje Was w wolnej chwil. Dziś mam jednak taką sytuacje że pilnie potrzebuje rady. W sobote miałam rodzinną impreze i jak się okazało, miałam kontakt z zakażonym ospą bratankiem. Wczoraj wieczorem zaczeły mu wychodzić chrostki. Ja ospy na 100% nie przechodziłam. I teraz moje pytanie: czy ospa na tym etapie ciąży jest jeszcze szkodliwa?? Wyczytałam gdzieś że w ciągu 96 h od kontaktu z zarażonym, można przyjąć szczepionke. Co myślicie?? Co robić?? Gin jeszcze nie odpisał...
Mój mąż ostatnio przechodził półpasiec. Ja mialam szczęscie i nie zaraziłam się.
Najgorsze szkody ospa powoduje w 1 trym.
Na razie nic nie rób, obserwuj i czekaj na wieści od gina. Bądz dobrej myśli a ja trzymam kciuki
-
MeAmerie wrote:Z tego co wiem mogą być jakieś powikłania, na pewno nie takie jak zarażenie w pierwszym trymestrze. Zadzwoń może do jakiegoś lekarza, albo poczekaj co odpisze Twój.
Kochane co mogę oprócz soli fizjologicznej wkroplić do oka? Zapalenie spojówek mi się przyplątało....
Nie wiem, czy to ma jakiś sens, ale napar saszetka z rumianku? Może, pomożeMoja znajoma gotowala ziemniaka w łupinie w małej ilości wody i tą wodą przemywala. Grunt, ze ważny jest tutaj ziemniak, jak masz swoje lub od gospodarza to ok, a jak ze sklepu ja bym się chyba w ciązy bała.
-
noelka wrote:Madzialena, no właśnie nad Barlettą się zastanawiamy
a Ty już teraz mówisz, że jesteś zadowolona?
Wkurza mnie w ogóle w przypadku tych wszystkich wózków, że dany model na każdej stronie ma podaną inną wagęa dla mnie np. to jest kluczowe kryterium...
stwierdzam po kilku próbnych rundkach po salonienie ukrywam że od kiedy go kupiliśmy to co jakiś czas go macam
hehe
-
Malina rodzić chcę w Poznaniu na Polnej, tam pracuje mój lekarz i też położna bęzie z tamtąd . Chciałam zjechać na stałe do Poznania w połowie lutego ale wszyscy mi radzą wcześniej ,żeby nie było niespodzianki jak mała zacznie się wcześniej pchać na świat
Marlena ja też wpierw bym poczekała na info od lekarza prowadzącego .Niech on decyduje
Lecę na pociąg moje Piękne
-
Noelka my tez bedziemy kupowac Barlette
Moje dwie kolezanki maja wozki z Adamex i sa zadowolone bardzo
A co do wagi to zobacz u nich na stronie od producenta tam pewnie maja dobre wagi podane
http://www.adamex.pl/Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Kate84 wrote:Malina rodzić chcę w Poznaniu na Polnej, tam pracuje mój lekarz i też położna bęzie z tamtąd . Chciałam zjechać na stałe do Poznania w połowie lutego ale wszyscy mi radzą wcześniej ,żeby nie było niespodzianki jak mała zacznie się wcześniej pchać na świat
Marlena ja też wpierw bym poczekała na info od lekarza prowadzącego .Niech on decyduje
Lecę na pociąg moje Piękne
Kate, udanej i bezpiecznej podróży:)
O tak, słyszałam o tej Polnej wiele dobrego nawet w tv:)