X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • noelka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, dokładnie, zgadzam się z Tobą w 100%! Czasem duży wybór to przekleństwo...

M+M+?, nie mam pojęcia, ja nie jem, bo nie lubię ;) ale właściwie dlaczego byśmy nie mogły?

kasieńka 1985 lubi tę wiadomość

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny!

mi strach przed porodem uaktywnił się po obejrzeniu dwóch odcinków polecanego przez którąś z Was dokumentu na ipli "Porody". Więcej nie oglądam ;) też mam podejście, że urodzić trzeba i nie ma co się nakręcać.

z tego co pamiętam, to kilka z nas ma dzisiaj wizyty. która z Was oprócz mnie? ja idę na 15:10. w sumie byłam dwa tygodnie temu, ale zaczął mi twardnieć brzuch i cieszę się na tę wizytę. moja mała dwa tygodnie temu ważyła już ponad 800 g. ciekawe ile dzisiaj. no i jak tak moja szyjka... :)

jak tam nasze szpitalne mamy? dajecie radę? przesyłam ciepłe uściski!

f2w3j6yxdenijlur.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Czy możemy w święta jeść makowiec?

a czemu miałybyśmy nie jeść? :) przecież maku nie zabraniają w ciąży :)
    ja w ostatnich 2 tygodniach sporo makowca wciągnęłam, bo trafiłam na taki pyszny :)

Nataszka2200, muminka83 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry !

mamusie w szpitalach trzymam kciuki i ściskam :*

ja jutro się wizytuję, może ustalimy już termin cesarki...
    wczoraj byłam u koleżanki , koleżanka ma 3 miesięczna córeczkę
    nooo sama słodycz <3

jutro ciężki dzień przedemną muszę upiec trzy placki
    a nie wiem jak się bedę czuć,a raczej jak moje plecy będą
    ze mną współpracować ;) w planie jest : sernik,orzechowiec i piernik

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginka nie robiła pomiaru wagi ale myślę że ponad 1 kg waży bo na polowkowym ważył 427g a to było 6 tygodni temu :D mój kość udowa , główkę itp ma zgodną z wiekiem ciążowym ale lekarz powiedział że będzie mały paczuszek z niego bo wg wagi i wymiarów brzuszka jest tydzień starszy :) ale powiedział że póki co mam się tym nie martwić skoro wyniki glukozy są dobre.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    położna środowiskowa może nas odwiedzić jeszcze w ciąży, ja będę korzystać z tego prawa. i zaraz po nowym roku zadzwonię do wybranej i się umówię

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze względu na opiaty. Właśnie wyczutałam aby nie jeść za dużo, no chyba że chcemy ululać dziecko. Co prawda opiaty są przede wszystkim w makówce, ale zanieczyszczenia mogą dostać się też do maku. Tak więc lepiej chyba nie przesadzać...

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ta położna środowiskowa jest obligatoryjna?

• noelka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, to brzmi logicznie. Jak dobrze, że nie lubię maku :P ale myślę, że kilka kawałków w czasie Świąt możecie zjeść?

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie skuszę się na kawałek... Kiedyś czytałam, że dawniej na wsiach daano dzieciom makówki do zabawy....i pięknie po nich spały. Wiecie zjedzenie dużych ilości makowca może dać nawet pozytwny wynik narkotykowy (pewnie skrajne przypadki), więc myślę, że musimy być rozsądne i nie przesadzać w żadną stronę. A do pytanie skłoniła mnie jakaś reklama telewizyjna...

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem już po wizycie no i nie sądziłam że to napiszę, ale dołączam do grona krótko-szyjkowych mam. Szyjka 27mm. Leżeć + luteina. Kontrola za 2 tygodnie i jak nie będzie poprawy to zakładamy krążek. Jeszcze mały ze swoją głową jest strasznie nisko i czuję dyskomfort :(

Płakać mi się chce :( :(

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kobitki w 27 tygodniu :))

Oj wczoraj się narobiłam, na Wigilie klasową robiłam muffinki dla młodego - ewidentnie kośc łonowa nie chce ze mną współpracować :( Czekają teraz jeszcze do zrobienia świąteczne przysmaki, ale nie za dużo, gdyż będziemy w domu w II dzień świąt. Przyjeżdza prababacia :))

Co do maku, ja nie lubię. Z tymi makówkami to nie przesądy mojego dziadka babcia a moja prapraababcia własnie taki sposób na Lubelszczyżnie mieli ze do mleka dodawali makówki i tym sposobem dwoje blizniąt zasnęlo snem wiecznym. Dla mnie to nie do pomyślenia. Normalnie jak ciemnogród.

Dobrego dnia zyczę Kochane :*zmykam do obowiązków domowych

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dziewczyny jestem już po wizycie no i nie sądziłam że to napiszę, ale dołączam do grona krótko-szyjkowych mam. Szyjka 27mm. Leżeć + luteina. Kontrola za 2 tygodnie i jak nie będzie poprawy to zakładamy krążek. Jeszcze mały ze swoją głową jest strasznie nisko i czuję dyskomfort :(

Płakać mi się chce :( :(

Trzymajcie się tam Karolinka!

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, przytulam :* trzymaj się

Malina, o rany, ale historia!

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie. Szyjka długa, zamknięta, macica miękka...i uwaga!!!! nasz bąbel waży 2 kilogramy....jest powyżej 90 centyla, z wszystkich wymiarów wychodził 33+4tc jestem w totalnym szoku....ale prze szczęśliwa. WYniki krwi książkowe, ja na wadze 1,5kg mniej więc od początku +6kg, syncio główką w dół i najprawdopodobniej ciąć będziemy jednak nie 19 lutego a 26/29 (tej drugiej opcji bym nie chciała) ;)
    Ale mam mega power teraz :D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 12:14

Renka88, domiii, olatychy, ksanka, Karolina@, Madzialena90, RudyTygrysek, perła ziemi, alinalii, Madlene.:), Czarodziejka87, Mania1718, muminka83, kateee, Mietka 30:), Kajola, Nataszka2200, Gośśś, Izoleccc, anitka19953, d'nusia, Est, Kate84, Karka, krówka_muffka lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Ja też po wizycie. Szyjka długa, zamknięta, macica miękka...i uwaga!!!! nasz bąbel waży 2 kilogramy....jest powyżej 90 centyla, z wszystkich wymiarów wychodził 33+4tc jestem w totalnym szoku....ale prze szczęśliwa. WYniki krwi książkowe, ja na wadze 1,5kg mniej więc od początku +6kg, syncio główką w dół i najprawdopodobniej ciąć będziemy jednak nie 19 lutego a 26/29 (tej drugiej opcji bym nie chciała) ;)
    o to faktycznie już kawał dziecka :D

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą makówką to prawda, moja prababcia jeszcze tak robiła i też na Lubelszczyźnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 12:19

dqprwn15leplej5m.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Witam się w przerwie podczas sprzątania. Od wczoraj śmigam jak nakręcony samochodzik. Chyba już wszystko zrobiłam przed świętami, została choinka do ubrania i kilka prań. Wrzucam nasze zdjęcie z dzisiaj

15wlc8l.jpg

ksanka, baassiia, Karolina@, Renka88, Madzialena90, Falon, perła ziemi, Madlene.:), Czarodziejka87, jagood, Mania1718, muminka83, kateee, Mietka 30:), Kajola, Nataszka2200, Martita88, Gośśś, Izoleccc, anitka19953, d'nusia, Est, kofeinka, Kate84, Karka, Kaarolina, krówka_muffka, Kasia24 lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:

no to witaj w gronie duuużych dzieci :D

MeAmerie, Izoleccc, Kate84 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie, ale Twój synalek wystrzelił!!!!!!!!!! Hahaha <3
    Hmm skoro taki duży to czemu jeszcze później chcą ciąć?

Karolcia - no to witam Cię wśród krótko szyjkowych mam :( Niestety! Polecam leżenie z poduszką pod pupą! :) Nie martw się. Nie jest to takie złe jak myślisz. Ja im dłużej leżę tym mniej się dołuję a lepiej się czuję. :)

A.Kasiu - co u Ciebie i u Tymka? Jak sie czujesz?

Karolina@ lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 1402 1403 1404 1405 1406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ