Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć dziewczyny!
mi strach przed porodem uaktywnił się po obejrzeniu dwóch odcinków polecanego przez którąś z Was dokumentu na ipli "Porody". Więcej nie oglądamteż mam podejście, że urodzić trzeba i nie ma co się nakręcać.
z tego co pamiętam, to kilka z nas ma dzisiaj wizyty. która z Was oprócz mnie? ja idę na 15:10. w sumie byłam dwa tygodnie temu, ale zaczął mi twardnieć brzuch i cieszę się na tę wizytę. moja mała dwa tygodnie temu ważyła już ponad 800 g. ciekawe ile dzisiaj. no i jak tak moja szyjka...
jak tam nasze szpitalne mamy? dajecie radę? przesyłam ciepłe uściski! -
dzień dobry !
mamusie w szpitalach trzymam kciuki i ściskam :*
ja jutro się wizytuję, może ustalimy już termin cesarki...
wczoraj byłam u koleżanki , koleżanka ma 3 miesięczna córeczkę
nooo sama słodycz
jutro ciężki dzień przedemną muszę upiec trzy placki
a nie wiem jak się bedę czuć,a raczej jak moje plecy będą
ze mną współpracowaćw planie jest : sernik,orzechowiec i piernik
-
Moja ginka nie robiła pomiaru wagi ale myślę że ponad 1 kg waży bo na polowkowym ważył 427g a to było 6 tygodni temu
mój kość udowa , główkę itp ma zgodną z wiekiem ciążowym ale lekarz powiedział że będzie mały paczuszek z niego bo wg wagi i wymiarów brzuszka jest tydzień starszy
ale powiedział że póki co mam się tym nie martwić skoro wyniki glukozy są dobre.
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Ja pewnie skuszę się na kawałek... Kiedyś czytałam, że dawniej na wsiach daano dzieciom makówki do zabawy....i pięknie po nich spały. Wiecie zjedzenie dużych ilości makowca może dać nawet pozytwny wynik narkotykowy (pewnie skrajne przypadki), więc myślę, że musimy być rozsądne i nie przesadzać w żadną stronę. A do pytanie skłoniła mnie jakaś reklama telewizyjna...
-
Dziewczyny jestem już po wizycie no i nie sądziłam że to napiszę, ale dołączam do grona krótko-szyjkowych mam. Szyjka 27mm. Leżeć + luteina. Kontrola za 2 tygodnie i jak nie będzie poprawy to zakładamy krążek. Jeszcze mały ze swoją głową jest strasznie nisko i czuję dyskomfort
Płakać mi się chce -
Witam się kobitki w 27 tygodniu
)
Oj wczoraj się narobiłam, na Wigilie klasową robiłam muffinki dla młodego - ewidentnie kośc łonowa nie chce ze mną współpracowaćCzekają teraz jeszcze do zrobienia świąteczne przysmaki, ale nie za dużo, gdyż będziemy w domu w II dzień świąt. Przyjeżdza prababacia
)
Co do maku, ja nie lubię. Z tymi makówkami to nie przesądy mojego dziadka babcia a moja prapraababcia własnie taki sposób na Lubelszczyżnie mieli ze do mleka dodawali makówki i tym sposobem dwoje blizniąt zasnęlo snem wiecznym. Dla mnie to nie do pomyślenia. Normalnie jak ciemnogród.
Dobrego dnia zyczę Kochane :*zmykam do obowiązków domowych
-
Karolina@ wrote:Dziewczyny jestem już po wizycie no i nie sądziłam że to napiszę, ale dołączam do grona krótko-szyjkowych mam. Szyjka 27mm. Leżeć + luteina. Kontrola za 2 tygodnie i jak nie będzie poprawy to zakładamy krążek. Jeszcze mały ze swoją głową jest strasznie nisko i czuję dyskomfort
Płakać mi się chce
Trzymajcie się tam Karolinka!
-
Ja też po wizycie. Szyjka długa, zamknięta, macica miękka...i uwaga!!!! nasz bąbel waży 2 kilogramy....jest powyżej 90 centyla, z wszystkich wymiarów wychodził 33+4tc jestem w totalnym szoku....ale prze szczęśliwa. WYniki krwi książkowe, ja na wadze 1,5kg mniej więc od początku +6kg, syncio główką w dół i najprawdopodobniej ciąć będziemy jednak nie 19 lutego a 26/29 (tej drugiej opcji bym nie chciała)
Ale mam mega power teraz:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 12:14
Renka88, domiii, olatychy, ksanka, Karolina@, Madzialena90, RudyTygrysek, perła ziemi, alinalii, Madlene.:), Czarodziejka87, Mania1718, muminka83, kateee, Mietka 30:), Kajola, Nataszka2200, Gośśś, Izoleccc, anitka19953, d'nusia, Est, Kate84, Karka, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
MeAmerie wrote:Ja też po wizycie. Szyjka długa, zamknięta, macica miękka...i uwaga!!!! nasz bąbel waży 2 kilogramy....jest powyżej 90 centyla, z wszystkich wymiarów wychodził 33+4tc jestem w totalnym szoku....ale prze szczęśliwa. WYniki krwi książkowe, ja na wadze 1,5kg mniej więc od początku +6kg, syncio główką w dół i najprawdopodobniej ciąć będziemy jednak nie 19 lutego a 26/29 (tej drugiej opcji bym nie chciała)
-
Hej dziewczyny
Witam się w przerwie podczas sprzątania. Od wczoraj śmigam jak nakręcony samochodzik. Chyba już wszystko zrobiłam przed świętami, została choinka do ubrania i kilka prań. Wrzucam nasze zdjęcie z dzisiaj
ksanka, baassiia, Karolina@, Renka88, Madzialena90, Falon, perła ziemi, Madlene.:), Czarodziejka87, jagood, Mania1718, muminka83, kateee, Mietka 30:), Kajola, Nataszka2200, Martita88, Gośśś, Izoleccc, anitka19953, d'nusia, Est, kofeinka, Kate84, Karka, Kaarolina, krówka_muffka, Kasia24 lubią tę wiadomość
Samuel
-
MeAmerie wrote:Ja też po wizycie. Szyjka długa, zamknięta, macica miękka...i uwaga!!!! nasz bąbel waży 2 kilogramy....jest powyżej 90 centyla, z wszystkich wymiarów wychodził 33+4tc jestem w totalnym szoku....ale prze szczęśliwa. WYniki krwi książkowe, ja na wadze 1,5kg mniej więc od początku +6kg, syncio główką w dół i najprawdopodobniej ciąć będziemy jednak nie 19 lutego a 26/29 (tej drugiej opcji bym nie chciała)
no to witaj w gronie duuużych dzieciMeAmerie, Izoleccc, Kate84 lubią tę wiadomość
-
MeAmerie, ale Twój synalek wystrzelił!!!!!!!!!! Hahaha
Hmm skoro taki duży to czemu jeszcze później chcą ciąć?
Karolcia - no to witam Cię wśród krótko szyjkowych mamNiestety! Polecam leżenie z poduszką pod pupą!
Nie martw się. Nie jest to takie złe jak myślisz. Ja im dłużej leżę tym mniej się dołuję a lepiej się czuję.
A.Kasiu - co u Ciebie i u Tymka? Jak sie czujesz?Karolina@ lubi tę wiadomość