X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dość mam tego szpitala. Stawiał mi się brzuch, zgłosiłam to, dowiedziałam się że nic więcej nie mogę dostać oprócz kroplowki o 20. Brak słów

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • noelka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Z rodziną najlepiej na zdjęciu :P :)
    Ja bym dodała, że z rodziną męża :P a już zwłaszcza z siostrą :P mnie mojego męża siostra też wkurza...

• alinalii Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    U Was przygotowania, a ja ide w "gosci wiec tylko porzadki.

W tym roku z rodzina meza znowu jakies przypaly... moja mama zawsze sie dostosuje i jak jej powiem, ze w tym roku odwiedzamy ich w Wigilia za to za rok (aby bylo sprawiedliwie) w 1 dzien Swiat, to zawsze zadowolona. Natomiast rodzina meza zawsze jakies akcje... od poczatku grudnia dopytywalam czy wigilia u moich czy jego rodzicow, bo moja mam tez chce wczesniej wiedziec, no i stanelo ze u nich. No to ok, ja mamie mojej przekazalam i bylo ustalone. A wczoraj sie dowiedzielismy, ze siostra meza wymyslila sobie wigilie w jej knajpie... ja juz stwierdzilam, ze trudno nie bede marudzic, moze byc. A dzis maz, ze jego mamie to nie pasi i czy nie przyjdziemy tez do nich w 1 dzien swiat... no ja p*, a moja rodzina to co? Nie zgodzilam sie oczywiscie, bo po 1. Mojej mamie byli by mega smutno, a po 2. na pewno juz miala rodzinke na to Boze Narodzenie zaproszona, a ja mam to wszystko odwolywac, bo tamci sie o Wigilie bija...

W tamtym roku ta jego siostra tez awanture zrobila w swieta i wyszla

my z mężem raz tu raz tu , a w 1 i 2 dzień świąt to różnie, ale kolajce wigilijną na przemian aby było sprawiedliwie

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Ja bym dodała, że z rodziną męża :P a już zwłaszcza z siostrą :P mnie mojego męża siostra też wkurza...
    Masz świętą racje, siostra mojego męża to też zło, zawsze umie spieprzyć święta, a to ma depresje, albo za nadto jest szczęśliwa :) Myśli że jest najważniejsza.

28whyx8d41olhvnv.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, dokładnie! A to starsza siostra czy młodsza?

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja ci polecam Malox. Mi polecił to ginekolog. Powiem ci że z wszystkich specyfików działał najlepiej no i był w płynie.

Juz kupiłam ten syrop gaviscon i zobaczymy:D

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My co roku na zmianę raz u K. mamy raz u mojej. W tym roku jedziemy do teściowej potem na 26 do mojej mamy. W między czasie odpoczywamy 1 dzień w domu. Ale u nas święta to nie jest uroczystość religijna ale czas kiedy akurat prawie wszyscy mają wolne :)

Na 17 jeszcze jedziemy podglądać Malucha :) Potem ostanie zakupy i jutro rano jedziemy.

Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne i nie-szpitalne mamuśki, żebyście w tej końcówce roku zaznały choć trochę spokoju <3

Madlene.:), M+M+?, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    O, dokładnie! A to starsza siostra czy młodsza?
    Starsza, kobieta po 30 a zachowuje się 13 latka.

28whyx8d41olhvnv.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, coś jest nie tak z tymi starszymi siostrami mężów ;)

Madlene.:) lubi tę wiadomość

• Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Piszę z domu. Wróciłam że szpitala. Trochę strachu się najadlam bo dostalam skurczy ale na szczęście się informowały na ktg. Mam niedokrwistość i dietę do końca ciąży. Mój już waży 1790 g. Wszystkie parametry wskazują na ok 33 tydzień.

Izoleccc, d'nusia, Magda lena, domiii, edyś, Falon, ksanka, perła ziemi, Karka lubią tę wiadomość

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dość mam tego szpitala. Stawiał mi się brzuch, zgłosiłam to, dowiedziałam się że nic więcej nie mogę dostać oprócz kroplowki o 20. Brak słów
    Oj bidulko :( sluchaj a moze sprobujesz metody wizualizacji i relaksacji (chyba ksanka polecala) -moze to sie wydawac glupie ale kto wie? Moze wizualizujac sobie ze macica sie nie kurczy ze jest zrelaksowana sprawi,ze naprawde bedzie mniej tych twardnien? Sprobuj. Nie masz nic lepszego do roboty. Poczytaj o treningu jacobsena czy jakos tsk i metodzie wizualizscji w ciazy...psychika potrafi wiele :)

d'nusia, Falon, ksanka lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez starsza! :p my sie od niej z mezem izolujemy, bo jest nieprzewidywalna i obrazalska:p poza tym ona sie ze mna chciala skolegowac, bo ma 3 rozwrzeszczane dzieci i ze niby sobie bedziemy nawzajem podrzucac, ale dziekuje za takie cos, ja mam niecale 1, a ona 3 i to niegrzeczne...:p takze dziekuje za takie przyslugi:p

Madlene.:) lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Tereska a ty nie jesteś czasami z Krakowa? W którym szpitalu będziesz rodzić?

Jestem z wioski pod Krakowem :) poczatkowo miałam rodzic na Rydygiera ale że zmieniłam lekarza to chyba bede rodzic w Myslenicach :) a Ty gdzie planujesz ?

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Haha, coś jest nie tak z tymi starszymi siostrami mężów ;)

Oj zgadzam sie w 100% u nas tez sa wieczne problemy z jej strony a ma 40lat :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina swietnie, ze Cie wypuscili :) nie ma to jak w domu, a maly juz kawal chlopa :D

A.Kasia co u Ciebie? Wszystko ok?

Ola wspolczuje :/ moze sprobuj sie przespac to twardnienia przejda a do 20 szybciej zleci i daja Ci kroplowke

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Ja dziś dostałam prezent świąteczny od naszego zafajdanego ZUSu.. decyzję odmowną w sprawie wypłacania mi kasy za zwolnienia....
    Nawet mi się już tego nie chce komentować, bo spłakałam się prze okrutnie.

Rano byłam na glukozie... i powiem Wam, że nie taki diabeł straszny - mi smakowała i wypiłam duszkiem. Czułam się po tym tylko senna. Ale ogólne wrażenia - OK :)

Mój kochany mąż walczy dalej z budową/remontem w każdej wolnej chwili... ale w tym roku kalendarzowym chyba raczej się nie uda wprowadzić.... trudno.

Od kilku dni strasznie puchną mi nogi... do tego stopnia, że rano mam nadal opuchnięte, choć dużo mniej niż w ciągu dnia i wieczorem.

Aaaa... no i witam się z Wami w 27 tygodniu ciąży <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 16:19

Nataszka2200, Kate84 lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również dołączam się do narzekań o siostrach mężów. Mój ma dwie siostry - jedna okej, ale z drugą nigdy nie potrafiłam się dogadać. Ostatnio posprzeczałam się z nią tydzień temu i pewnie dzięki temu parę milimetrów mojej szyjki poszło... ;/

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka rozumiem Cie jak nikt :( ale nie możemy się poddać i dać satysfakcję tym złodziejom! walczymy <3
    o co im chodziło w Twoim przypadku? :(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    kofeinka rozumiem Cie jak nikt :( ale nie możemy się poddać i dać satysfakcję tym złodziejom! walczymy <3
    o co im chodziło w Twoim przypadku? :(

Że niby moje zatrudnienie polegało tylko na podpisaniu umowy bym mogła iść na zwolnienie...

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Est Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinko współczuję, mam nadzieję, że będziesz walczyć tak jak Domii. Co za paranoja, żeby zostawić ciezarna bez środków do życia..

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 1404 1405 1406 1407 1408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ