X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinko, przykro mi, że takie coś Ciebie spotkało. Brak słów co się dzieje w tym chorym kraju! Walcz i 3maj się dzielnie.

Kasiu - dobrze że się odezwałaś! Jak jest spokojnie to akurat dobrze! :)

Kate84 - niestety jeśli mała jest główką na dół to ucisk jest mocniejszy. :( Eh. te nasze szkarby. Gdyby wiedziały jak my się niepokoimy to by nie obracały się tak wcześnie!! Odpoczywaj no i leż w pupką u góry! :) Będzie dobrze!

Mi dziś przyszedł przewijak i butelki dla małego. Zdecydowałam się na avent. Zbadamy i ocenimy :)
    Przewijak spoko, tylko ma lekki defekt a nie chce mi się bawić w odsyłanie i wymienianie. Tak to jest jak kupuje się rzeczy z internetu. Jednak w sklepie obmacasz i wiesz co kupujesz :-/

Kate84 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa dziś jadłam mc donalda na obiad ... <3 :D
    Big Mac mmmmmmniam! Przyznam się, że tak raz na miesiąc lubie sobie zjeść to cholerstwo. A feee. Ale to jest takie dobre :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 20:14

Madlene.:), Nataszka2200, Czarodziejka87, Falon, Lilou1984 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, to sygnał faktycznie żebyś zwolniła.Trzymaj się i odpoczywaj kochana :-*

Kate84 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziewczynki tak Was podczytuje i w głowie mi się nie mieści jak ZUS może robić takie rzeczy kobietom w ciąży...

My dziś spędziliśmy dzień aktywnie. Najpierw zakupy i jasełka u brata a potem sprzątanie. Teraz lezymy i odpoczywamy. :)
    Niepokoi mnie ZNÓW dziś te moje dziecko...znów jest bardzo mało aktywny a ostatnie dwie noce fikal jak szalony. Pewnie dziś w nocy znów będzie nadrabial cały dzień...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za słowa wsparcia. Są one dla mnie bardzo ważne. Nie ukrywam, że te zalecenie leżenia spadło na mnie jak grom z jasnego nieba. Niestety nie jestem przyzwyczajona do leżenia, kanapowego stylu życia. Leżę, mąż mnie pilnuje, chodzi koło mnie i czuję się jak obłożnie chora :( Jednak wolę leżeć w domu, aniżeli na patologii ciąży...

Kate84 - strasznie mi przykro. Kiepski dzień dzisiaj mamy. Niestety musimy zwolnić. Moja szyjka pomimo tego, że się skróciła to jest twarda i zamknięta. Moja lekarka powiedziała mi, że jeżeli przez 2 tygodnie szyjka skróci się to założymy krążek. Nawet pobrała mi już wymaz z pochwy. Trochę się zdziwiłam, bo dziewczyny pisały tutaj, że stosuje się go do 26-29 tc? (dobrze pamiętam?). O sterydach na płucka nie było mowy. Mój mały też jest bardzo nisko i napiera na szyjkę, co jej nie służy. Mam nadzieję, że leżenie z podłożoną poduszką pomoże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 20:06

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki:) wreszcie udało mi sie kupić prezent mojemu menowi:)

edyś lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina krazek, czyli pesser mozna w kazdej chwili zalozyc, do 30tyg zaklada sie szew taki jak ja mam zalozony, (a to tez jescze zalezy od lekarza, bo co niektorzy tylko szew zakladaja do 26tyg)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate wspolczuje lezenia... Ale teraz malenstwo najwazniejsze wiec kochana odpoczywaj ile wlezie :D
    Chociaz powiem szczerze, ze sama mnie juz nosi :/ dobrze sie czuje, nie mecze, nic a tu trzeba lezec :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Ehh dziewczynki tak Was podczytuje i w głowie mi się nie mieści jak ZUS może robić takie rzeczy kobietom w ciąży...

My dziś spędziliśmy dzień aktywnie. Najpierw zakupy i jasełka u brata a potem sprzątanie. Teraz lezymy i odpoczywamy. :)
    Niepokoi mnie ZNÓW dziś te moje dziecko...znów jest bardzo mało aktywny a ostatnie dwie noce fikal jak szalony. Pewnie dziś w nocy znów będzie nadrabial cały dzień...

To moze przez to, ze jestes aktywna. Ja tez zauwazylam, ze kiedy jestem na chodzie, duzo sie ruszam i robie to mala tez siedzi cicho, dopiero jak wystopuje to chce brzuch rozerwac:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest, że dzieci są mniej aktywne jak my jesteśmy bardziej aktywne. Kołyszemy je i one wtedy śpią :)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wyniki glukozy
    na czczo 76 (norma 70-99)
    po 1 godzinie po 75g glukozy - 136
    po 2 godzinach - 89

jak myślicie? jest ok??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 20:31

Lilou1984 lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    dziewczyny współczuję sytuacji z ZUSem. Ja mam nadzieję, że u mnie się nie doczepią, bo zmieniłam pracę w 8 tc. Co prawda pracodawca od początku wiedział o ciąży i koniec końców dostałam umowę na czas nieokreślony po okresie próbnym, to jak patrzę na was aż się sama boję.

Po wizycie ok.
    Szyjka długa, wszystko pozamykane. Infekcja grzybkiem praktycznie zaleczona. Młody waży 1100 i w końcu się przekręcił główką w dół. Ogólnie pozaginał się jak jakieś origami :)

Renka88, Est, Czarodziejka87, Madlene.:), Nataszka2200, d'nusia, Lilou1984, Kajola, Karka lubią tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, dobrze, że jesteście w domu :)

Basia, Gośśś, hahaha, to widzę, że jest nas więcej ;) siostra mojego męża to przede wszystkim zawsze bardzo chce narzucić innym swoje zdanie... a ja mam coś takiego, że wtedy od razu bym robiła odwrotnie :P no i jest bardzo męcząca, przynajmniej mnie męczy zbyt długie przebywanie z nią...

Kofeinka, ale jak to? :( ja nie wiem, co ten ZUS wyrabia :/ trzymam kciuki za walkę z tą instytucją!

Kate84, no co jest z tymi szyjkami... Mam nadzieję, że więcej leżenia pomoże!

Doti77, witaj :)

doti77 lubi tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za wsparcie, mam nadzieję że leżenie w większości dnia pomoże i wszystko się przystopuje. Podobnie jak Karolina jestem przyzwyczajona do życia w ruchu i biegu, ale nie ma nic ważniejszego niż nasza mała gwiazda więc dam radę leżeć :-) i odpoczywać dużo choć już dziś popołudniu mi się nudzi. Jakoś po prostu się tego nie spodziewałam.

Izolecc Bardzo się cieszę, że u Was na wizycie wszystko jest ok :-) origami hehe :-D

Est, Izoleccc, ksanka, Falon lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dość nastraszyli z tym pessarem. Ufam mojemu lekarzowi, więc liczę na cud że szyja sama jeszcze 4 tyg przetrzyma

Kate84 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tobie Ola powinni już dawno pessar założyć. Co z tego , że miałaś długą. Przecież jak byłaś ostatnio w szpitalu mówili, że szyjka skróciła sie o 50%. Czyli tendencja do skracania była. Konowały :-/ a teraz za późno :-/
    Uwielbiam takie działania lekarzy.

Najważniejsze, żeby skurcze nie wróciły. a chociaż fajne masz koleżanki w pokoju?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za uspokojenie :)

Trzymam kciuki za wszystkie leżące mamusie :*

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 zwolnisz troszkę tempo i założę się że będzie lepiej, w sumie więcej się ruszasz niż ja nie będąc w ciąży :P

aleksandrazz wytrzyma ta twoja szyjka zobaczysz, tak coś czuje że nawet dłużej niż myślisz

Dziewczynki jeszcze tylko kilka tygodni do wyleżenia i będziecie szczęśliwymi mamusiami.

Także "Coraz bliżej poród, coraz bliżej poród, poczuj magię tych świąt" jeaaaa hihi
    tak śpiewam mojemu mężulkowi od kilku dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 21:08

Izoleccc, Est, d'nusia, ksanka, Falon lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:

Także "Coraz bliżej poród, coraz bliżej poród, poczuj magię tych świąt" jeaaaa hihi

Hahahaha, dobre :D:D:D

Falon, Madlene.:) lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:

Ja chyba też zacznę :-) Mój mąż się biedny stresuje bardziej niż ja.
    Ja, tak jak napisala Ola, chcę tylko wytrzymać w dwupaku do końca stycznia, chcę, żeby z małym było wszystko ok, i na porodowke jadę z uśmiechem na ustach :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 21:22

Madlene.:) lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 1406 1407 1408 1409 1410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ