X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! Nas wypisują dziś do domu. Wcale mnie to nie cieszy ale lekarze są zdania, że jak coś się zadzieje to mam przyjechać ponownie. Ja się nerwowo wykończę w tej ciąży, już naprawdę nie mam siły. Wcale mnie te święta nie cieszą, będę żyła w stresie przez ten czas i tylko będę czekać na koniec roku.

Miłego dnia dziewczyny!

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Heh jakis dolujacy dzisiaj ten dzien :( mijaja wlasnie 3lata jak nasza Zuzia odeszla :( Niby juz tyle czasu, a ja wszystko pamietam jakby to bylo wczoraj... :(

Kasiu pewnie na swieta chca wszystkich wypuscic, dla tego i Was wypisuja... Trzym sie jakos :) bedzie dobrze :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu światełko dla Zuzi [*] :*

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu trzymaj się dziś i buziaki dla Was <3

Kasiu myślę tak jak Gosia, że chcą mieć przez Święta jak najmniej pacjentów dlatego Was wypisują. Wierzę, że nic się u Was dziać nie będzie! :-*

km5szbmhexpco9m1.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu bądź dobrej myśli,że nic się nie będzie dziać, w domu na swoim łóżku będzie Ci wygodnie:*
    Gosiu, tulę:*

Ja po wczorajszej wizycie, wczoraj już nie miałam siły pisać, szyjka trzyma, zamknięta, wszystko w normie a Zosia waży 1500g <3

Madzialena90, Karolina@, A.Kasia, Mania1718, Gośśś, ksanka, Renka88, Kaarolina, Czarodziejka87, MeAmerie, Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, bedzie dobrze, tylko pamiętaj odpoczywaj dużo.

Ja dzisiaj też mam dzień plackowy, zaraz zaczynam robić strucle makową a jak dobrze pójdzie to jeszcze sernik zrobię.. wszystko na spokojnie oczywiście :P

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu! Ciężki dzień dla Was. Domyślam się :( 3majcie się cieplutko! [*] Aniołek.

Kasiu - hmmm no tak jak dziewczyny piszą. Chcą mieć jak najmniej pacjentów na oddziale.
    Nie myśl za dużo o świętach, o nastroju itp. Leż sobie spokojnie i miej wszystko w d**** :P
    Ja tak robię :) pffff.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki:)
    mam pytanko do mamusiek na diecie cukrzycowej:)
    czy Wam też waga tak leci w dół? zaczynam się powoli stresować, 2 kg w 1,5 tygodnia to chyba nie jest normalne...
    Mam tylko nadzieję, że mała na tym nie traci:(

Miłego dnia mamuśki:):) buziaki

ebf426a748.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś przytulam. :* Los na pewno teraz Ci wynagrodzi i za dwa miesiące będziesz tulić swoje maleństwo. A aniołek Zuzia nad wszystkim czuwa i wszystkiego dopilnuje. Trzymaj się :*

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje :* Tez mam nadzieje, ze moje Trzy Aniolki czuwaja nad nami i tym razem nie pozwola zrobic krzywdy braciszkowi :)

Magdalena dokladnie mam takie same podejscie w tym roku... leze i mam wszystko w d*** :D

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z kanapy i w pozycji leżącej. Chyba zwariuję jak ta szyjka na następnej kontroli nie ulegnie poprawie. Czy orientujecie się, ja bardzo szyjka ma szansę się wydłużyć ? W ogóle tak strasznie mi głupio, że nic nie robię. Mąż przyszedł z pracy, to kuchnię ogarnął, powiesił firanę której ja nie zdążyłam, poodkurzał :(

Gośśś - przytulam i jestem myślami z Tobą :* Syneczek jak się urodzi będzie miał takie wsparcie i opiekę z góry jak mało kto <3

A.Kasia - wiem, że wolałabyś być w szpitalu pod okiem lekarzy. Ale postaraj się znaleźć plusy leżenia w domu, we własnym łóżku z mężem u boku.

Ryjkek - cudne wieści :* ja byłam w Sodowskim na usg w czwartek i pierwszy raz weszłam o czasie!! Po badaniach zrobiło mi się jakoś tak smutno, że to już ostatnie badanie na tak fajnym sprzęcie :) Chętnie tam wrócę :P

Kate84 - masz leżeć! a sio z kuchni! :) kiedy masz wizytę kontrolną? ja mam sądny dzień 05.01 i do tego czasu nie robię NIC.

ryjkek lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka nie może się wydłużyć. Można ją inaczej zmierzyć,ewentualnie może stwardniec jeśli jest miękka i wyda się kilka mm dłuższa. Gośś trzymaj się :-* Ja jestem na tej czarnej liście pacjentów którzy zostają w szpitalu, oprócz tego jestem diagnozowana w kierunku choroby nerek bo mam objaw Goldflama. To tyle, nie mam siły...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Kasiu bądź dobrej myśli,że nic się nie będzie dziać, w domu na swoim łóżku będzie Ci wygodnie:*
    Gosiu, tulę:*

Ja po wczorajszej wizycie, wczoraj już nie miałam siły pisać, szyjka trzyma, zamknięta, wszystko w normie a Zosia waży 1500g <3

Gratuluję udanej wizyty i cieszę się, że wszystko jest dobrze z Zosią, szyjką i całą resztą :-*

Karolina@ ja mam 8.01...Będzie dobrze z naszymi szyjkami, musi być! Uspokoją się, no nie ma innej opcji! :-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej piękne :)
    Witam Was w 30tygodniu :)

Kate nie szalej tak kochana bo zalecenia lekarza były troszkę inne ;) może jest ktoś kto by Ci pomógł?

Gośśś <3 Oby los wynagrodził Ci wszystko przez co musiałaś przejść. To samo dla dziewczyn które są po utracie <3

Kasia Tobie oprócz wesołych i spokojnych Świąt życzę mnóstwo cierpliwości i wytrwałości :) A na koniec medal za to wszystko ;)

Wszystkim Wam życzę zdrowych, pogodnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia :) Nowy rok wszystkie witam w dwupaku!

U mnie przygotowań cd. Dzisiaj ostatnie zakupy (zaraz przygotuje liste) musze napewno dokupić słodycze do paczek i odebrać karpia. Standardowo będę pichcic w kuchni. Wczoraj zrobiłam 80 pierogów z pomocą mojego męża. Dzisiaj sałatki i dwa ciasta. Gorszą wiadomością jest że idziemy do lekarza z synem na 16-stą bo kaszle coraz mocniej i nie podoba mi się to :(

Kate84, Madzialena90, Mietka 30:), Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Gratuluję udanej wizyty i cieszę się, że wszystko jest dobrze z Zosią, szyjką i całą resztą :-*

Karolina@ ja mam 8.01...Będzie dobrze z naszymi szyjkami, musi być! Uspokoją się, no nie ma innej opcji! :-)

Olu trzymaj się tam. Kurcze no mam nadzieje, że z tymi nerkami jednak nic się nie dzieje!

Przepraszam coś popieprzyłam z tymi postami :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 11:08

km5szbmhexpco9m1.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Witam się z kanapy i w pozycji leżącej. Chyba zwariuję jak ta szyjka na następnej kontroli nie ulegnie poprawie. Czy orientujecie się, ja bardzo szyjka ma szansę się wydłużyć ? W ogóle tak strasznie mi głupio, że nic nie robię. Mąż przyszedł z pracy, to kuchnię ogarnął, powiesił firanę której ja nie zdążyłam, poodkurzał :(

Czesc dziewczyny,
    Karolona ja tak miałam w listopadzie, dowiedziałam się, że mały jest za nisko główką i naciska na szyjkę mocno, szyjka była zmierzona,i dostałam nakaz oszczędzania się, a że ja wszystkim się przejmuje bardzo, to leżałam tylko do toalety, zrobić szybki obiad, kanapki. Po dwóch tygodniach miałam kontrolę i szyjka bez zmian, nie skróciła się, ale mi lekarka mówi, ze najważniejsze żeby nie było rozwarcia i nie miękła. Biorę też utrogestan w dawkach końskich... i cały czas leże, co doprowadza mnie do szału.

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjka od poczatku miala 28mm trzymala i byla twarda, ale skrocila sie do 25mm po 2 tyg lezenia plackiem i chodzenia tylko do wc wrocila do dlugosci 28mm po czym po kolejnych 2 tyg znowu sie skrocila na te 25 i wtedy juz sie lekko rozwarla, wiec ja nie wiem jak to jest, ale u mnie sie wydluzyla...

Mania zdrowka dla synka :)

Krowka swietne wiesci :)

Ola wspolczuje... oby z tymi nerkami ci nic nie wyszlo i bylo wszystko ok

Mania1718 lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    59a7a0cfeb47a4e5med.jpg

Dziewczyny,
    Życzę Wam spokojnych i zdrowych świąt i całego takiego następnego roku.
    Mamom w szpitalach i domowych łóżkach cierpliwości i wytrwałości.
    Dziewczynom poszkodowanym przez ZUS życzę, abyście dostały pieniążki jak najszybciej.
    Wszystkim miłości i żebyście nie krzyczały na mężów/partnerów. (to mówi mój mąż :D ahahahha)
    Sama sobie życzę żebym przestała już płakać, bo mam już tego dość :P

Vincent, Gośśś, Est, ryjkek, Madzialena90, Mietka 30:), M+M+?, Magda lena, Martita88, Renka88, Mania1718, Czarodziejka87, RudyTygrysek, krówka_muffka, Kajola, Karka, Izoleccc, Madlene.:), Kate84 lubią tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEŃ DOBRY !!!!!!!!!!!!

IM SO HAPPY!!!!!! <3 <3 <3

Moja Emilka ułożona jest główką do dołu!!!
    i moje kości i ogólnie krocze , jednak wskazuje
    na to że urodzimy naturalnie !!!!!!!!
    jestem taka szcześliwa , oczywiście jeszcze nie
    jest to na 100% ale raczej tak!!
    awaryjnie mam termin cesarki na 23 lutego!

Mój skarb waży 1360g <3

d'nusia, ryjkek, Est, Madzialena90, Mietka 30:), ksanka, Magda lena, muminka83, Renka88, Mania1718, Czarodziejka87, RudyTygrysek, baassiia, domiii, Kajola, Karka, wiewiórka17, Izoleccc, Madlene.:), Kate84, noelka lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, tutaj wszyscy mówią że szyjka się nie wydłuża, mogą inaczej zmierzyć, no ale ja się nie wypowiadam bo prawie jej nie mam i nie liczę,na to że nagle się pojawi.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 1408 1409 1410 1411 1412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ