Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mietka 30:) wrote:Hej kobitki:)
mam pytanko do mamusiek na diecie cukrzycowej:)
czy Wam też waga tak leci w dół? zaczynam się powoli stresować, 2 kg w 1,5 tygodnia to chyba nie jest normalne...
Mam tylko nadzieję, że mała na tym nie traci:(
Miłego dnia mamuśki:)buziaki
To normalne. Ja tez schudłam prawie kilogram w tydzien ale diabetolog mowi ze dziecko absolutnie na tym nie ucierpi. Dziecko weźmie wszystko. Tylko nasz organizm jest eksploatowanyMietka 30:) lubi tę wiadomość
-
alinalii wrote:DZIEŃ DOBRY !!!!!!!!!!!!
IM SO HAPPY!!!!!!
Moja Emilka ułożona jest główką do dołu!!!
i moje kości i ogólnie krocze , jednak wskazuje
na to że urodzimy naturalnie !!!!!!!!
jestem taka szcześliwa , oczywiście jeszcze nie
jest to na 100% ale raczej tak!!
awaryjnie mam termin cesarki na 23 lutego!
Mój skarb waży 1360g
No dla mnie to bylo podejrzane, ze gin juz w 6-7 miesiacu, taki wyrok o CC. Czasem to na kilka dni przed porodem sie wszystko potrafi rozciagnac:)
Takze super, ze ginkowi sie odmienilo:)
-
czy Wam też waga tak leci w dół? zaczynam się powoli stresować, 2 kg w 1,5 tygodnia to chyba nie jest normalne...
Raczej normalne. Jesz mało a często i regularnie, rozbujałaś metabolizm. Ja w pierwszej ciąży chudłam już do końca ciąży a synek przybierał - ale ja miałam zapasyMietka 30:) lubi tę wiadomość
-
Hej, u nas wiosna! 14 stopni i piękne słońce
wyszłyśmy do domu dzisiaj j uwaga... Szyjka w poniedziałek 29mm a dzisiaj 37mm CUD?
każdy lekarz chyba inaczej mierzy, zobaczymy w poniedziałek na wizycie co będzie
dzisiaj po drugiej dawcę celestonu prawie zasłabłam gdzie nigdy nic takiego mi się nie zdarzyło, wprowadzam oszczędnościowy tryb życia i leżę z brzuchem do góry!
Wesołych Świat Mamuśki! I oby w dwupakach chociaż do końca stycznia! Już tak malutko zostało i będziemy tęsknić za tym leżeniem i kopniakami w brzuchuksanka, Magda lena, Karolina@, Kajola, d'nusia, Karka, Mietka 30:), Izoleccc, Lilou1984, Madlene.:), Kate84 lubią tę wiadomość
-
Ale ja miałam nadwage jak zeszlam.
W poniedziałek mialam randkę z ginem i powiedział że to normalne przy przejściu na diete i że jest bardzo zadowolony z mojej wagi. A malutka ślicznie rośnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 13:26
Mietka 30:) lubi tę wiadomość
-
Gosss, światełko dla Zuzi. Ty tyle już przeszlas, teraz twoje aniołki błogosławia i pilnują dzidziunia.
Siły ci życzę.
Kasiu kochana, pogody ducha życzę.
Podejrzewam że tak jak dziewczyny mówią, chcą mieć jak najmniej pacjentek bo i tak wszystko będzie w trybie stand by.
W sumie weekendy są kiepskie, to jak w szpitalu muszą wyglądać święta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 13:32
-
WESOŁYCH ŚWIĄT KOCHANE MARCÓWECZKI, RACZEJ NIE BĘDĘ MIEĆ CZASU ŻEBY TU ZAJRZEĆ więc już teraz życzę wam z całego serduszka aby nasze maluszki zostały w brzuszkach minimum do końca stycznia.
wesołych i spokojnych świąt i szczęśliwego nowego rokuRudyTygrysek, Kajola, d'nusia, Magda lena, ryjkek, Mania1718, Karka, Karolina@, Mietka 30:), Est, Izoleccc, Czarodziejka87, Lilou1984, Madlene.:), Kate84, anitka19953 lubią tę wiadomość
-
melduję
:
sernik, piernik i orzechowiec upieczony !
uszka ulepione !
sałatka się robi !
ryba po grecku również !
choinka kupiona i przywieziona do domu !
karpie zabite i przyrządzone !
zostało wyszorować dom
d'nusia, Magda lena, niecierpliwaa, Karka, Mietka 30:), Izoleccc, ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie. Dopiero co jakieś 2 tyg temu skończyłam brać macmirror (miałam bezobjawowego grzybka), stosuje już długo luteinę a dziś czuję lekki dyskomfort
Czuję troszkę podrażnienie i jak by swędzenie niewielkie. Jutro święta więc do lekarza się nie wybiorę - czy mogę zastosować clotrimazolum maść? ;/
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Witajcie!
Bardzo współczuję skracania szyjekWierzę mocno, że leżenie i odpoczynek Wam dziewczyny pomogą! Przykro mi też z powodu Zusu
Ja miałam leżeć od wyjścia ze szpitala, ale tak całkiem się nie da. Już 2 pranie się robi, pościel wywietrzona, kuchnia ogarnięta, wczoraj robiłam ciasteczka itp A teraz leżę od pół godz bo mnie plecy rozbolały, brzuszek i serduszko znowuJednak więcej odpoczynku!
Dobrze, że na wigilię nie muszę nic robić to idziemy do jednych i drugich.
Hania co trochę kopie, więc jestem spokojna.
Życzę również mimo wszystko wesołych Świąt kochane!Wszystkie tu - damy rade!!!! :*
d'nusia lubi tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
To i ja dołączam do pracowitych pszczółek.
4 pralki wyprane i wywieszone, ryba po grecku zrobiona, galareta drobiowa, szynka w galarecie, tort ambasador, 3 bit też. Teraz jeszcze będe piernika na ostatnią chwilę dla taty robić i czas sprzątać i prasowaćMagda lena, Mietka 30:), ksanka, alinalii, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Wszystkie takie male robociki dzis:-) ja tez mam salatki i ciasto gotowe, miesko do bigosu nakrojone. Jeszcze posprzatac ale to jutro bo dzis juz plecy ze mna nie wspolpracuja. Teraz zakupy i potem odpoczynek.
Mietka 30:), ksanka, alinalii, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczynki
Ja też dziś wysprzątałam, jeszcze tylko podłogi mąż ogarnie jak wróci. Zrobiłam dziś jeszcze rafaello, wuzetkę i sernik
Jeszcze kuchnia do ogarnięcia, ale powiem Wam, że bolą mnie plecy, brzuch twardy i nawet pipa boli
Kate84 lubi tę wiadomość
-
Gosiu dla Zuzi światełko [*]
Kasiu olej wszystko i leż w święta no i najważniejsze- no stres :*a w razie czego na IP
Wszystkim dziewczynkom w szpitalach- dużo wytrwałości a już w lutym/marcu Bąbelki będą z Wami zdrowe i bezpieczne
Tym, którym szyjki się skracają- więcej odpoczynku i tyłki do góryjuż jesteśmy prawie na mecie :*
Ojeej każda z Was coś robi a ja siedze jak leńna wigilie piekę tylko chleb dla mamy i teściowej ale mam maszynę więc się nie napracuje
u mnie bałagan nie do ogarnięcia
żyjemy jak cygany na kartonach, ale chciałabym Wam bardzo podziękować za rady odnośnie farb do ścian
wybralismy mięte i zagubiony list i efekt jest super
meblem złożone ale nie mam jak tego ogarnąć bo co zacznę sprzątać to 30 min i brzuch bardzo boleśnie się spina
do tego Filip strasznie się kręci i wypina i to dodatkowy dyskomfort... czy Wasze dxieciaki też tak Wam sprawiają ból?