Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane Mamusie życzę wam spokojnych, cudownych swiat bez stresu i nerwów.
Życzę wam by Mikołaj przyniósł wam to co najważniejsze - spokojnych i nudnych kolejnych miesiecy aż do szczęśliwego rozwiązania i utulenia maluszka w ramionach oraz ciekawego pokazywania i uczenia go świata.Vincent, Andriel, Madlene.:), Czarodziejka87, Kate84, Nataszka2200, Lilou1984, Izoleccc, Kajola, Karka, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki współczuję Wam ciągłego nakazu leżenia ...ale warto dla takiej miłości
Cieszę się że mogę robić prawie wszystko i podziwiam Was. Wiem jednak że zrobilabym to samo albo i więcej by tylko moje maleństwo jak najdłużej zostało w brzuszkuEst, ksanka lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Magda lena wrote:hahaha Ksanka, fajnie napisałaś
Ja też nic nie robię i mam to koło pióra!
o!
Dziś mnie tak pachwiny bolą i macica/miednica. Cholera wie co.
Ruszam się jak skrzyżowanie pingwina z kaczorem (bez skojarzeń politycznych) Ehhh.
Strasznie mnie też swędzi skóra dookoła pępka. Smaruję, smaruję, ale na krótko pomaga. Pępek jeszcze wklęsły, ale już coraz mniej. Brzuchol 111 cm.
Ja czasem zastanawiam czasem jak to wygląda z zewnątrz jak chodzę... I chyba nie chce wiedzieć jestem pokrzywiona jak stara wierzba która wiatr tarmosi.
Ale już niedługo i znów będziemy piękne i zwiewnea nie pomieszanie kwazimodo z kaczka i malpiszonem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 20:45
-
ksanka - Dziękuje za rady:) Jest mi lepiej po Twojej wypowiedzi :* Ogólnie moja szyjka ma 2,5 cm, więc tragedii nie ma. Ale ile wcześniej miała też nie wiem. Zastosuje się do Twoich zleceń i wszamam sobie pomarańczkę
A jak kawałek ciasta zjem na Święta to chyba się nic nie stanie?
Magda lena - Mnie też swędzi skóra wokół pępka i w sumie cały brzuch, no ale skóra się rozciąga i nic nie poradzimy. Ja mam 90 cm
A mąż obecnie skacze nade mną i sprzątaksanka lubi tę wiadomość
-
Kochane,
Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia! Dłuuugich szyjek, dobrego samopoczucia, jak najmniej komplikacji i szybkiego i mało bolącego porodu. A dla koleżanek co będą miały CC jak najmniej stresu i bólu poNo i wspaniałych Świąt w miłej rodzinnej atmosferze
Czarodziejka87, ksanka, Nataszka2200, Lilou1984, d'nusia, Madlene.:), Izoleccc, Kajola, Est, Magda lena, anitka19953, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
Andriel wrote:ksanka - Dziękuje za rady:) Jest mi lepiej po Twojej wypowiedzi :* Ogólnie moja szyjka ma 2,5 cm, więc tragedii nie ma. Ale ile wcześniej miała też nie wiem. Zastosuje się do Twoich zleceń i wszamam sobie pomarańczkę
A jak kawałek ciasta zjem na Święta to chyba się nic nie stanie?
A mąż obecnie skacze nade mną i sprząta
I tu też umiar ale nie pełna akcyza.
Możesz zjeść kawałek ciasta. U mnie np po Drożdżowe nie skacze cukier. Po szarlotce i owszem.
Jak zjesz kawałek ciasta raz na parę godzin nic się nie stanie
Także ciesz się świętami ale nie obadaj się słodyczami u ciebie nie widac cukrzycy ciążowej jeszcze, ale w miarę rozwoju ciąży insulina może mieć gorzej z absorbcja glukozy.
Moja rada spróbuj sobie pokarmy porozkladac w odstępy 1,5-2h a nie będzie wielkich skokow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 21:19
Andriel lubi tę wiadomość
-
Alinali bardzo się cieszę ,że wszystko tak dobrze się ułożyło! Trzymam kciuki,żeby tak zostało i cc Cię ominęło
gratuluję udanej wizyty!
Kateee super wiadomość, cieszę się ,że jesteście w domkuno a z szyjką to faktycznie rewelacja! I tak jak piszesz teraz tylko leżenie plackiem
Pap mi gin zalecił na moje podrażnione wargi więc myślę, że możesz .Ale zawsze lepiej zapytać swojego prowadzącego.
Marita mi Amelki ruchy naprawdę sprawiają ból, ona bardzo często się kręci właśnie i wypina , nie wspominając o tym,że wpycha mi tą główkę w pipkę to jest megaa ból!I mam takie same góry i doliny jak Dziewczyny!
Andriel to Witam w klubie ,ja i Karolin@ takie same wieści usłyszałyśmy wczoraj o szyjkachżadna z nas się nie spodziewała,żyła cały czas intensywnie a tu takie zaskoczenie...Ja od wczoraj popołudnia próbuję więcej leżeć , ciężko jest ale się staram . Co to był za dzień wczoraj z tymi szyjkami no, moja 2 tyg miała ponad 4 cm a wczoraj nagle miękka bardzo i skrócona, i mała główką już bardzo nisko
ale damy radę będzie dobrze jak trochę przystopujemy!
Ja dziś odbyłam poważną rozmowę z moją córką,ale stwierdzam ,że nie bardzo mnie słucha!Mówiłam,żeby aż tak się nie wierciła a ona swojeale też tłumaczyłam jej ,że jako nasza księżniczka musi siedzieć w brzuszku do 38 tygodnia i w ogóle nie ma dyskusji!
Zrobiłam dziś te 4 ciasta ale na raty i z pomocą i dużo na siedząco,już więcej nic nie muszę robić .Na wigilie jedziemy do moich rodziców .Mama robi zawsze w 1 święto imieniny ,ponad 20 gości i aż mi serce pęka ,że nie mogę jej pomócale wiadomo malutka najważniejsza!
Dziewczyny Życzę Wam zdrowych , spokojnych Świąt !Mamuśką szpitalnym żadnych skurczy na ktg , żadnego skracania się szyjek i napięć brzucha!Mamuśką które muszą się oszczędzać jak ja życzę ,by nasze szyjki się uspokoiły były twarde i ani mm krótsze !Tym na dietach cukrzycowych by były ich dobre efekty i wszystko przebiegało bez wzrostu wyników na glukometrze! Nam wszystkim życzę dotrzymania do terminów porodów , które przebiegną szybko i gładko i te SN i te CC i wtedy będziemy trzymać w ramionach nasze ukochane ,zdrowe ,donoszone dzieciaczki :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 21:41
Czarodziejka87, d'nusia, Vincent, Andriel, Madlene.:), Kajola, Est, Magda lena, ksanka, Karka, anitka19953, Renka88, Karolina@, alinalii, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Kochane,
Życzę Wam wszystkiego co najlepsze z okazji tych świąt.
Żeby było rodzinnie, radośnie i magicznie.
I pamiętajcie jedno: bez względu na to, czy na siedząco, czy leżąco, czy w domu, czy w szpitalu, czy z wieloma ciastami, czy bez, czy w Polsce, czy za granicą, te święta będą wyjątkowe i niepowtarzalne. Bo tylko te jedne jedyne święta w swoim życiu spędzicie tak blisko (bo w brzuszku) z Waszymi dziećmi, na które w tej chwili czekacie...
W przyszłości kolejne święta będzie spędzać z maluchami przy choince, w wózku, przy stole, albo już z nowymi dzidziusiami w brzuszkachale to co dzieje się w tej chwili, jest niepowtarzalne i jedyne na całe życie. A jeśli dodać do tego jeszcze fakt, że te święta to przecież celebracja narodzin... to bez względu na okoliczności w jakich je spędzacie, jest i musi być magicznie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 21:50
Lilou1984, d'nusia, Czarodziejka87, Vincent, Andriel, MeAmerie, Kate84, skowroneczka87, Madlene.:), Izoleccc, Mania1718, Kajola, Est, Magda lena, olatychy, Karka, ksanka, A.Kasia, anitka19953, Renka88, Martita88, Karolina@, Mietka 30:), alinalii, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Kate84 - Ojej, nie zdążyłam nadrobić i nie wiedziałam, że wczoraj takie informację również otrzymałyście. Ale kto ma dać radę jak nie my
Będzie dobrze, musimy być dobrej myśli mimo, że z zaskoczenia takie informacje wczoraj otrzymałyśmy :*
"W kupie siła"
ksanka - Dziękuje Ci :* Ty też swoje przeżyłaś, więc się znasz
annak - Aż mi się łezka w oku zakręciła :*Kate84, ksanka lubią tę wiadomość
-
WESOŁYCH ŚWIĄT KOCHANE MAMUSIE!!! :*
Życzę Wam wytrwałości, cierpliwości oraz bezmiaru miłości, która wszystko zrozumie oraz wspólnego szczęścia rodzinnego.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4af790f6d4b.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 22:29
Est, d'nusia, Kate84, Magda lena, Andriel, ksanka, Lilou1984, anitka19953, Kajola, Czarodziejka87, Karolina@, Mietka 30:), krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Andriel wrote:Wyniki z glukozy mam podwyższone ponoć: 83/147/127 Co sądzicie? Lekarz kazał ograniczyć słodkości i takie tam, czy to znaczy, że mam się całkiem ograniczyć? Nie, że ja jakoś dużo jadłam słodkie, ale teraz gdy nie mogę to mnie straaasznie ciągnie. Zjadłabym sobie pomarańcze
Poza tym okazało, że skróciła mi się szyjka i mam odpoczywać jak najwięcej, nie dźwigać i leżeć. Czy to znaczy, że nie mogę nic? Już ogłupiałam. Nie spodziewałam się, że mnie to spotka i teraz nie wiem co z sobą począćniby nie jest źle ale zapobiegawczo mam wyluzować.
mysle,ze ograniczenie slodyczy to jedynie po to zeby dzieci nie urosly za duze i zeby latwiej bylo urodzic hehe.
Pisalam sms do ginki odnosnie clotrimazolu i pozwolila zarowno masc jak i globulki ale jak sadzicie-czy stosujac globulki jest sens przyjmowac doustnie probiotyk ginekologiczny czy clotrimazok je wybije? Nie moge probiotykow dopochwowo bo juz i tak laduje tam duzo lekowAndriel lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Życzenia się posypały! Piękne życzenia Kochane!
Oczywiście dla Was i dla Waszych Najbliższych również spokojnych, zdrowych i radosnych Świąt! Ciepłej i rodzinnej atmosfery!
Życzę Wam (NAM) ekspresowych porodów w 40tygodniu ciąży, żeby nasze bąble były zdrowe, piękne i grzeczne
Pamiętajcie, żeby nie przemęczać się i odpoczywajcie jak najwięcej!
P.S Ale bym się ucieszyła, gdybym wstała jutro rano i za oknem byłby metr śniegu a na termometrze -10 stopni. ahhh. pięknie pomarzyć! hahah
Całusy Mamuśki!d'nusia, Madlene.:), Andriel, Karka, ksanka, Lilou1984, anitka19953, Renka88, Kajola, Kate84, Czarodziejka87, Gośśś, Karolina@, Mietka 30:), alinalii, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Andriel, Est, Karka, Madlene.:), Lilou1984, anitka19953, skowroneczka87, Kajola, Kate84, Martita88, Czarodziejka87, Gośśś, Karolina@, Mietka 30:), krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Kochane ,
Ja też życzę Wam spokojnych, rodzinnych Świąt, dużo miłości i uśmiechu
A w Nowym Roku przede wszystkim krótkich, bezproblemowych porodów, zdrowych dzieciaczkow i spełnienia wszystkich marzeń :-*
Madlene.:), Andriel, Lilou1984, anitka19953, Renka88, Kajola, Kate84, Vincent, Czarodziejka87, Gośśś, Karolina@, Mietka 30:) lubią tę wiadomość