X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co wiem to wczesniaki tez sa ubierane wiec wez jakies małe spioszki. ale badz dobrej mysli kochana jeszcze 4 tygodnie pociągniesz na pewno

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja planuję kupić walizkę lub duża torbę. Ale chyba postawię na walizkę bo wygodniejsza dla mnie jest :)

Madlene.:) lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was bombeczki.

Ja zamierzam mieć jedną walizkę. Rzeczy dla dziecka na wyjście, pieluchy się tam zmieszczą.
    Nie zamierzam brać ubranek do szpitala bo szkoda mi troszkę. Przy Olinku miałam swoje i tragedie mi z nich zrobiły w tydzień. Tak usmarowane były Oliwkami czy nie wiem czym że po 7 dniach w szpitalu po cesarce nadawało się to do wyrzucenia bo takie tłuste to nie wiem co by sprało. Wiem że dają u nas swoje na ten czas. Sama nie wiem zastanowię się :P

Noc znowu była masakryczna. Powiem szczerze że ta astma mojego dziecka wychodzi mi już bokiem. Nie mam sił już. On się meczy a my razem z nim bo trzeba czuwać i pomagać mu oddychać. Ostatnio mam wrażenie że te ataki są częściej niż zazwyczaj. Wrrrrr

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Ja też spakuję siebie i małego w walizkę. U nas trzeba mieć własne ubranka.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się poświątecznie z uśmiechem na buzi ze wszystkie pozostajemy z dzidzia w brzuchu :) u mnie święta minęły spokojnie, w rodzinnym gronie. musiałam się oszczędzać z jedzeniem z powodu cukrzycy ale na szczęście cukry były dla mnie w święta łaskawe i ani razu nie przekroczyłam dozwolonej normy 120 mg/dl po godzinie. Humor mam dzięki temu dużo lepszy :) Jutro kontrolna wizyta, dziś tylko musze zrobić bad moczu i tsh bo ostatnio było 2,3 czy nie potrzebuje większej dawki euthyroxu. Morfologie mam sprzed 8 dni to chyba będzie aktualna,jak myślicie?

muminka83, Lilou1984 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    ufff... jak dobrze, że Nam tego forum nie ukradli... weszłam wczoraj a tu pustka zupełna :/

muminka83 jak Ty pięknie wyglądasz :) <3

Co do fotela... również myślałam o tym by takowy zakupić ale zielonego pojęcia nie mam na temat modelu, jeśli któraś z Was może podsunąć coś w tej kwestii będę bardzo wdzięczna.

Wczoraj na obiedzie u teściów Emilka dała prawdziwy popis przed siostrą męża ;) kopała jak zwariowana :) więc szwagierka mogła pierwszy raz w życiu poczuć ruchy dziecka ;) i była zachwycona :D

Dobrze, że już po świętach... bo przez 2 tygodnie przytyłam 3 kg :/ tak to jest jak sobie człowiek pofolguje z ciastami, serniczki, makowce... ech....

Aaaa... byłabym zapomniała... słyszała może któraś z Was o takim wynalazku??

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5886780985&reco_id=7a8a8be9-ad35-11e5-aeef-0227efb591e4&ars_rule_id=201

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 08:35

muminka83 lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!
    Ja do szpitala mam 2 małe torby, jedna dla mnie, druga dla synka. Tą dla siebie zabieram na porodówkę bo w niej będę miała potrzebne rzeczy, a dla dziecka zabierają od razu na salę w której będę leżała po porodzie.

niecierpliwa ja też z wyprawką w tyle, a troszkę więcej jestem w ciąży więc i mnie nachodzą myśli czy zdążę to poprać i poprasować, ale ja też wiedziałam że tak będzie przez finanse, bo późno poszłam na zwolnienie a chciałam wyprawkę za pieniądze z zusu kupić....

fotel dla mnie najlepszy z Ikea i tam też kupiliśmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 08:43

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmorie jaki model jeśli mogę spytać??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 08:44

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu nie wiem o co pytasz konkretnie, ale wydaje mi się, że ani ubranek, ani pieluch ani środków kosmetycznych nie potrzebujesz. Choć nie wiem jak jest w Waszym szpitalu u nas do dziecka nie bierze się nic bo wszystko dają czy to urodzone w terminie czy wcześniaki. Ale Olu ja głęboko wierzę, że jeszcze sobie wytrzymacie długo w dwupaku :-* <3

Muminko przykro mi, że mały tak się męczy z tą astmą :-* ps.wyglądasz ślicznie :-)

Co do fotela ja mam w salonie taki masujący i jego przeniosę do pokoiku małej.
    W kwestii torby siebie chciałabym spakować to walizki ale ona jest tak mała, że nie wiem czy dam radę :-P Małą do torby, którą M przywiezie na wyjście bo podobnie jak Muminka żal mi ciuszków do szpitala.

Dziewczyny a czy do szpitala bierze się jakiś własny becik, rożek, otulacz czy coś takiego? Lub czy Wy po prostu bierzecie.[]

Co do wyprawki dla siebie ja praktycznie nie mam nic, nawet koszuli bo mówiłam pochodzę po sklepach wiem połowie stycznia jak mi brzuch bardziej urośnie no a teraz chodzić nie mogę więc zamówię online, biorę się za to już teraz powoli i tak samo za sprawy kosmetyczne bo też nie mam nic!

A.Kasiu czy mogę nieśmiało zapytać jaki rozmiar koszul zamówiłaś i ile masz w brzuszku? Bo myślę, że taki sam rozmiar pasowałby na mnie? :-)

W nocy o 1 i 3 musiałam brać nospe bo brzuch bolał jak na miesiączkę mimo leżenia wczoraj praktycznie cały czas. Ale przeszło i jak narazie jest ok, a ten mój mały buszownik od rana buszuje w tym brzuszku.

Marcówki ja tak się cieszę, że Witamy się wszystkie po Świętach w dwupakach i czekam na takie samo powitanie po Nowym Roku :-) Później po weekendzie po 3 Króli i tak dalej będę odliczać nasze nie wypakowywanie :-)

Falon lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinko pierwszy raz takie coś widzę ;)

U nas w szpitalu trzeba mieć 2 komplety ciuszkow no i na wyjście.
    Co do becika itp to biorę bo tak nie jedna znajoma poradziła a czy się przyda to się okaże :)

Co do fotela też planowałam zakup ale słabo u nas z finansami więc zobaczymy. Jakby któraś miała coś fajnego i taniego to chętnie zobacze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 09:36

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Kochane :-) ja mam tragiczna noc za soba, wszystko mni swedzialo, na ciele nie ma nic, zadnych plamek, meza od dwoch dni cos swedzialo, teraz ja, no masakra, moge chyba wapno wypic co? I druga rzecz, na wardze ale wewnatrz zrobily mi sie afty i to takie ze mam spuchnieta warge i problemy z mowieniem :-/ jeju masakra po tych swietach. Dzis chce jechac do trojmiasta luknac ta kiece na sylwestra :-)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja spakuje się do dużej walizki ,
    muszę spakować rzeczy dla mnie, dla dzidziusia i dla męża , bo wszystcy razem w trojkę bedziemy w szpitalu przez 3 dni, więc duża walizka w naszym przypadku ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, dociągniesz do 34 a nawet 38 tygodnia ciąży! Ja Ci to mówię!!
    Więc w nic się nie zaopatruj. A co z Tobą? Co mówili na obchodzie? Jakieś usg?

Ja walizkę dla siebie mam już spakowaną, a dla małego też dopiero w okolicach 34 tc. Z resztą zobaczymy jutro na wizycie co tam się dzieje u mnie. Czuję, że nic się nie zmieniło. Szyjka trzyma, rozwarcie się nie poszerza. Jestem dobrej myśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 10:07

Kate84, Est lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    ja spakuje się do dużej walizki ,
    muszę spakować rzeczy dla mnie, dla dzidziusia i dla męża , bo wszystcy razem w trojkę bedziemy w szpitalu przez 3 dni, więc duża walizka w naszym przypadku ;)
    Twój małż z Wami będzie w szpitalu przez 3 dni???? Gdzie tak można???

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry babeczki:) u nas święta szybko zleciały ale od 2 dni mnie straszne skurcze w łydkach łapią i chodzić praktycznie nie moge a jeszcze musze iść do dentysty bo ząb mnie boli jak tylko sie czegoś napije lub coś zjem,..:(

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikogo nie ma... zaraz zwariuje z bólu...;(

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Witam sie w 29tc:) Wlasnie nie dawno wrocilam z pobierania krwi i mocz do badania:) zjadlam sniadanko i odpcozywam:D aa i poznałam sie dzis osobiscie z OLATYCHY:) na badaniach:) a co do torby to ja bym chciala sie zmiescic w jedna:)

Madlene.:), Gośśś, Gośśś, Czarodziejka87, A.Kasia, Karka, olatychy, Kajola, Karolina@, edyś, Renka88, MeAmerie, Kate84, d'nusia, muminka83, Falon, Martita88, Mietka 30:), Est, Izoleccc, anitka19953 lubią tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Tu gdzie ja bede rodzic to do dziecka tylko musze miec pampersy, krem, oliwke i chusteczki i to sie tyczy dla urodzonych w terminie i dla wczesniakow, wiec dla malego nie patrzebuje torby, bo rownie dobrze maz w dniu urodzenia moze w reklamowce to przyniesc hehe :P lub wpakuje w moja torbe, ktora mam zamiar niedlugo spakowac i niech stoi w razie "W"

Olu najlepiej zapytaj w szpitalu czego potrzebujesz dla dziecka, bo kazdy ma inne wymogi, wczesniaki jak sa w inkubatorze to leza tylko w pampersie, a jak sa juz w swoich lozeczkach to sa tez ubierane :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny:*

Kamka a ile bierzesz dziennie magnezu,że takie skurcze Cię dopadły?
    Może musisz zwiększyć dawkę

Jusia możesz wapno spokojnie pić

Kate właśnie nie wiem czy będę brała rożek bo u mnie w szpitalu chyba mają swoje.Muszę się jeszcze dowiedzieć a na wyjście chciałam kocyk zabrać.

Lucky lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej
    witam się w 28tc ! bardzo jestem z siebie dumna :)

co do toreb do szpitala, to ja planuję dwie, tak żeby mi pielęgniarka nie musiała grzebać w mojej szukając rzeczy dla dziecka
    u nas niby są ubranka dla dzieci, ale i tak wezmę swoje, bo gdy teraz przeglądam zdjęcia córki z porodówki, to smutno mi gdy widzę ją w tych obszarpanych, poplamionych szmatkach chyba z lat 70-tych, no żal...
    Pieluch nie ma na oddziale na pewno, jeśli ktoś nie ma to połozna pożyczy a potem trzeba donieść i oddać!
    Moja torba będzie duża na pewno, bo wiem, że nie wyląduje tam na parę godzin porodu, tylko pewnie będę parę dni przed cięciem i parę dni po, a że do szpitala mam prawie 100 km to nikt mi nie będzie dowoził po jednej koszulce nocnej. A sam szlafrok zajmuje 1/4 miejsca :)
    Rożka nie zabieram, pamiętam że na szkole rodzenia położna radziła go brać przy pierwszym dziecku, żeby czuć się pewniej. Ja zabiorę kocyk do zawijania (szpitalu i tak jest ukrop) i śpiworek na wyjście-ale to już dowiezie mąż.

Czarodziejka87, Kate84, Falon lubią tę wiadomość

‹‹ 1420 1421 1422 1423 1424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ