X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My oglądaliśmy z mężem i moimi rodzicami :D

doris85, Magda lena, Madlene.:) lubią tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mi forum w ogole wczoraj nie dzialalo a tak sie nudzilam :-/ w ogole dziewczyny jak wiecie jestem teraz u meza w domu, gdzie mieszka jego brat i rodzice, z tesciowa i tesciem jest spoko tym razem, a jeszcze lepiej jest jak nie ma w domu meza brata i jego niuni. Wczoraj przy obiedzie znow do synka czepianie, ze malo je, ze jak zje to za chwile chipsy chce jesc, ze jak nie zje to gwiazdor przyjdzie, a mlody sie boi gwiazdora. Ze jak nie zje to nie dostanie loda. Masakra, i to wszystko ten glupi brat, jego niunia tez cos dodala, maz tez i mlody z pelna buzia sie po prostu rozplakal, wzielam go na kolana i mowie chodz bo oni wszyscy na tobie siedza. Dzis powiedzialam mezowi ze jak to sie powtorzy to odchodze od stolu razem z snkiem, jesli tylko ktos znow cos skomentuje. Ja nie wiem czy ja jestem wrazliwa ale.chyba nie skoro mlody az sie rozplakal, no kurde jak jakis terror przy tym stole a przeciez powinnam sie tu czuc jak w domu a nie ze bedzie nami tu zadzil gowniaz 24 letni, 6 lat mlodszy ode mnie,.tylko on jest tak przyzwyczajony ze to co powie tak musi byc i kazdego od razu przekrzyczy, ale nie nie, on juz zaczyna przeginac, teraz mam zamiar mowic co mysle i w tylku mam to ze komus sie to nie spodoba. Co wy o tym myslicie?

Martita88, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    muminka - na moje oko to Ty znikasz i aby brzuszek rośnie! Ale wyglądasz ślicznie :)

Masz rację. Ważę 69,5. Wychodziłam z wagi 68 kg. Jem normalnie - i wtedy kiedy organizm sam upomina się o jedzenie. 3 posiłki dziennie, jakiś owoc i 1,5 litra płynów.
    Mormo idealna więc jeszcze się nie martwię. :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Kurcze mi forum w ogole wczoraj nie dzialalo a tak sie nudzilam :-/ w ogole dziewczyny jak wiecie jestem teraz u meza w domu, gdzie mieszka jego brat i rodzice, z tesciowa i tesciem jest spoko tym razem, a jeszcze lepiej jest jak nie ma w domu meza brata i jego niuni. Wczoraj przy obiedzie znow do synka czepianie, ze malo je, ze jak zje to za chwile chipsy chce jesc, ze jak nie zje to gwiazdor przyjdzie, a mlody sie boi gwiazdora. Ze jak nie zje to nie dostanie loda. Masakra, i to wszystko ten glupi brat, jego niunia tez cos dodala, maz tez i mlody z pelna buzia sie po prostu rozplakal, wzielam go na kolana i mowie chodz bo oni wszyscy na tobie siedza. Dzis powiedzialam mezowi ze jak to sie powtorzy to odchodze od stolu razem z snkiem, jesli tylko ktos znow cos skomentuje. Ja nie wiem czy ja jestem wrazliwa ale.chyba nie skoro mlody az sie rozplakal, no kurde jak jakis terror przy tym stole a przeciez powinnam sie tu czuc jak w domu a nie ze bedzie nami tu zadzil gowniaz 24 letni, 6 lat mlodszy ode mnie,.tylko on jest tak przyzwyczajony ze to co powie tak musi byc i kazdego od razu przekrzyczy, ale nie nie, on juz zaczyna przeginac, teraz mam zamiar mowic co mysle i w tylku mam to ze komus sie to nie spodoba. Co wy o tym myslicie?

Ja bym powiedziała by był tak uprzejmy i wychowywał swoje dzieci i że sobie nie życzysz by zwracał uwagę Twojemu synowi. Do partnerki powiedziałabym że jeszcze nie jest częścią rodziny i jej zdanie cię nie interesuje.

Est, ksanka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mu wlasnie mam zamiar powiedziec, bo tragedia.

muminka83 lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia bardzo dobre postanowienie :)

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka - dziś trafiła w moje ręce przesyłka od Ciebie :) Już ponoć w środę przyszła ale mąż zapomniał mi przekazać. Skarpecioszki są tak piękne, że nawet Piotrek jest nimi zachwycony (a jego takie rzeczy z reguły nie interesują), masz kobieto talent :) Tymek to ma szczęście z takimi ciociami <3 Dziękujemy ślicznie całą trójką :*

ksanka, Kate84, Lilou1984, RudyTygrysek, muminka83, Est, d'nusia, Izoleccc, Mietka 30:), anitka19953 lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, cala przyjemność po mojej stronie.
    Cieszę się ze buciczki wam się podobają i ze dotarły przed świętami. Miałam nadzieje ze poczta ich nie zgubi i Tymek dostanie prezent pod choinkę od forumowej cioci :)

Buziaki świąteczne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 04:22

A.Kasia lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my przez tą moją szyjkę aktualną , wczoraj szykowaliśmy kącik dla małej w sypialni i jej pokoik(bo po tygodniu wyjedzie do siebie spać :P ), robiłam może z 4 godziny coś przez cały dzień, np półtorej godziny i 2h przerwy i tak na zmianę ...a pod wieczór z brzuchem masakra!Cały czas twardy, nic nie pomagało! Małą też czułam tak nisko, kurcze tak mało robię w porównaniu z tym co było tydzień temu... we wtorek sesja ciążowa i ciekawa co z niej wyjdzie jak brzuch wciąż twardy i napięty...nawet jak do wc idę . Kurcze teraz dopiero wiem co to są te twardnienia... Zdjęciami pochwalę się jutro bo za chwilę jedziemy do Gdańska. Choć wczoraj poważnie zastanawiałam się czy jechać tam w ogóle, czy zostać w Poznaniu. No i mówiłam ,że jak dziś nie będzie lepiej to IP,ale na szczęście trochę lepiej jest. Choć brzuchol twardy jest praktycznie cały czas jak tylko wstaje czy siedzę,ale nie boli.

Miłego dnia Marcówki
    ps. ja też byłam przerażona gdy forum nie działało :)

km5szbmhexpco9m1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do forum to domyslalam się ze cos się mogło sypnac w święta, a ponieważ wszyscy świętowali to nawet nie było komu zresetowac serwera.

Muminko wygladasz olsniewajaco na świątecznym zdjęciu.
    Ja w wigilię założyłam po raz pierwszy moja sukienkę ciazowa która kupilam we wrześniu, i fajnie bo balam się ze nawet metki nie odetne.

Kate ile bierzesz magnezu? Dla ciężarówek nawet 600mg dziennie jest dawka w normie. Możesz np jutro zbadać poziom magnezu we krwi to będziesz wiedziała czy on nie wpływa na twoje twardnienia.
    I nie wiem ile pijesz ale sprobuj pić wodę lub wodę z cytryna np po szklance co godzine.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 13:20

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia nie daj się temu gówniarzowi! Kurcze ale bezczelny typ:/

Kate dobrze,że dzisiaj trochę lepiej trzymam kciuki za szyje a Ty odpoczywaj ile się da:*

Ja wczoraj całe popołudnie próbowałam wejść na forum i za cholere..serwery padły pewnie

Filip 28.03.2016 <3
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    To ja witam sie w 31 tygodniu :D jak to pieknie wyglada ta trojeczka z przodu :D Dostalam od synka najpiekniejszy prezent na urodziny :)

Kasiu tak :D

Muminko slicznie wygladasz :)

ksanka, Madlene.:), muminka83, d'nusia, Kate84, Karka, edyś, Lilou1984, Izoleccc, Mietka 30:), anitka19953, Karolina@ lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - a z pęcherzem w porządku? U mnie jest tak, że aby pecherz się napełni i już brzuch jak głaz. Z reguły kiedy leżę to wcale nie czuję parcia na pęcherz i wtedy te twardnienia są dla mnie sygnałem, że czas do wc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia - w takim razie najserdeczniejsze życzenia :* Samych słonecznych dni a gdy słońca braknie, niech Ci gwiazdki jasno świecą :* Szczęśliwego rozwiązania w bezpiecznym terminie! Niech ten kolejny rok Twojego życia będzie wyjątkowy a jedyne łzy jakie się w Twoich oczach pojawią będą łzami czystego szczęścia :*

ksanka, Gośśś, aleksandrazz, anitka19953 lubią tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wszystkiego najlepszego i tego najważniejszego- porodu jak najbliżej terminu i zdrowego synka!:):*

Gośśś lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Falon Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po świętach! :) błogie lenistwo, słodkie łakomstwo już za nami ;)

Ja przez jakieś trzy dni prawie wcale nie czułam ruchów małej i wciąż chodziłam taka niespokojna... Mężuś się również zaczął po mału stresować, ale na szczęście w pierwsze święto wszystko wróciło do normy ufff...
    Nie chciałam Wam tu truć w okresie świątecznym ale mieszane uczucia mnie nie opuszczały.

Ja przegapiłam swoją 100dniówkę! Ale ze mnie gapa! :-/

Awaria forum mnie również zaniepokoiła, dobrze że wszystko gra!

Miłej niedzieli dziewczynki! ;-)

ksanka lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś na Twe urodzinki wszystkiego co w życiu można zwać szczęściem!!! :)

Gośśś lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosss ja również chciałabym złożyć Ci serdeczne życzenia, Spokojnych i nudnych kolejnych tygodni ciąży aż do szczęśliwego rozwiązania gdy maluch będzie już odnoszony i bezpieczny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 13:47

Gośśś lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, jak najwięcej radości i szczęścia. Zdrowego i pięknego dzidziusia!
    Bezbolesnego porodu w 40 tygodniu ciąży! :*

Gośśś lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśś Wszystkiego dobrego :)

Gośśś lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 1418 1419 1420 1421 1422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ