Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie mi juz nie pomaga nawet rogal ani poduszki między nogami :/
    mam dokładnie tak jak Ty margaret i chyba wychodzi mi moja skolioza i chodzenie na szpilkach od dziecka :/
    no nic, oby do 6 lutego - belly pokazuje, że wtedy ciąża donoszona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2015, 13:51

Est lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, obcasy też pewnie w dużym stopniu się przyczyniły do Twoich problemów. Ja raz na ruski rok ubieram ,ale co z tego skoro w niczym to nie pomogło :p
    U nas donoszona 9 lutego ,ale i tak czeka nas cc. Szczegóły w połowie stycznia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2015, 13:57

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    I co Swieta i po Swietach :P Dzisiaj jeszcze tylko kuzynka przyjedzie z mezem na kawe i z moja chrzesnica, ale szczerze mowiac to nie mam nawet ochoty na jakies odwiedziny :/ heh jakos trzeba przezyc :/ :P

Wspolczuje Wam dziewczyny tych boli plecow, poki co mnie jeszcze nie bola za to od jakiegos czasu mam wrazenie jakby mnie dopadl ten "zespol niespokojnych nog" a w sumie jednej-prawej nogi :/ masakra :/ jakie to jest dziwne uczucie :/ miala ktoras to cos?

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bólu pipki to i ja mam od ponad miesiąca. Przy każdym obracaniu, przewracaniu, wstawaniu ciągnie i boli.
    Dziś byli u mnie rodzice. Płakałam jak małe dziecko. Tak się wzruszyłam jak wyjeżdżali. Moja mama oprócz bycia mamą jest moją najlepszą przyjaciółką, a tak rzadko się widzimy :( Niby mieszkamy od siebie 200 km, więc nie aż taka odległość, ale zawsze coś nie pasuje. A to ja musze leżeć, a to mama ma swoje zajęcia... no ale na wiosnę przeprowadzka do Gdańska i będę blisko niej <3
    Ja się jakoś super nie objadłam w te święta. Własnie małż mi szykuje szarlotkę na ciepło z bitą śmietaną i lodami :D A co!

Falon, Czarodziejka87, domiii, perła ziemi, RudyTygrysek, Kate84, Lilou1984, Izoleccc lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcinam wigilijne pierożki z barszczykiem :)

Kochane niepokoją mnie wczorajsze i dzisiejsze bóle brzucha... Są to bóle podobne do miesiaczkowych ale słabsze. Przechodzą po nospie i lezeniu... Sama nie wiem czy to coś poważnego czy po prostu zmęczenie bo wczoraj i dziś pare godzin przy stole siedziałam...

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny szczęśliwego po świętach.
    Witam się z wami w 8 miesiącu!
    Trochę smutno było jak BBF nie działało.
    U nas święta leniwie i spokojnie, teraz jeszcze chwila i nowy rok 2016.
    Miłej niedzieli

A.Kasia, d'nusia, Czarodziejka87, Madlene.:), muminka83, Renka88, Kate84, Karka, Lilou1984, Izoleccc, krówka_muffka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam w rozpoczętym 31 tygodniu! I w 8 miesiącu....
    Ciężko mi uwierzyć że dotrwałam aż tak daleko...może to próżne ale z każdym dniem czuję dla siebie coraz większy podziw ile jestem w stanie znieść, wytrzymać, ile rzeczy i spraw mam na głowie....jeszcze teraz do 10 stycznia mam troszkę pracy, 3 ostatnie mini-zlecenia i koniec, choć teraz przez te 3 dni mam adhd i nie jestem w stanie siedzieć na pupie.
    Czuję się dobrze, nie mam problemów z kręgosłupem (tfu, tfu) śpię całe noce tylko z apetytem mam problemy....
    Kończę ten dziwny wywód...jutro poniedziałek ale synek zostaje ze mną w domu do 4 stycznia. Widzę że jest zmęczony tym ciągłym chodzeniem do przedszkola, skoro dzieci w podstawówce mają wolne ja też postanowiłam mu zrobić przerwę.

Magda lena, A.Kasia, d'nusia, Czarodziejka87, muminka83, Renka88, ksanka, Kate84, Karka, Lilou1984, Nataszka2200, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

A ja się bałam, że ukradli forum!! Przez chwile pomyślałam, co będzie jak zlikwidują forum i zostaniemy bez kontaktu. O jesu!?

Dziewczynki nie wiecie gdzie teraz będą promocje na pampersy?

d'nusia, muminka83, ksanka lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha myślałam ze nas zhakowali...:/

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)
    Zaczęłam wczoraj 30 tydzień <3 jeaaaaa, wreszcie, dla mnie pierwsza magiczna granica przekroczona. Jeszcze nie dawno był 10 tydzień, a tu już 30:) Ale ten czas zapiernicza.
    Ruszam dzisiaj na wyprzedaże, jak dam radę się stoczyć z łóżka :D

p.s. Wiadomość dla ciężarnych z zaparciami- p. w aptece poleciła mi złoty środek w razie "korka", działa bardzo szybko, nie szkodzi dzidzi więc jak dla mnie rewelacja. Czopki eva qu

Besos :) Jak powiada M. Gessler hihih

Czarodziejka87, Magda lena, d'nusia, Kate84, Lilou1984, Nataszka2200, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :)

Gosiu czy Ty czasem nie świętujesz dziś urodzin :>

niecierpliwaa - jeśli nie rosną na sile i ustają po odpoczynku to zapewne wynik przeforsowania :) Tyłeczek na łóżko i proszę sobie odpocząć dzisiaj ;)

Ja przez to świąteczne jedzenie mam święta pod znakiem biegunki :P Mój organizm odwykł od takich dawek słodkiego i chyba ma już dość! Ale jak tu sobie odpuścić skoro mama 3bita przywiozła a muszę powiedzieć, że mojej mamy 3bit to mistrzostwo świata :)

Magda lena, ksanka, Falon, domiii, Kate84, Lilou1984, Gośśś, Izoleccc, anitka19953 lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, to były ciężkie Święta :-) Jezdzilismy od rodziny do rodziny i jedliśmy a wczoraj wieczorem przyszli do nas znajomi i siedzieli do 2 w nocy :-)
    Ale dzięki temu, że byłam tak zmęczona, od kilku dni śpię jak dziecko :-)

Lilou1984, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dzięki Kasiu za odpowiedź. Dzisiaj i wczoraj wieczorem odpoczywalam i jest lepiej :) jednak wydaje mi się że zaczęły się w ogóle u mnie teraz te skurcze przepowiadajace Braxtona Hicska czy jakoś tak. Wcześniej ich nie miałam a dopiero teraz się pojawiły bo trwają ok 30sec i przechodzą. Zdarzaja się tak z 4 razy dziennie.

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą zapytam o to ginki bo magnezu biorę raptem dziennie 200mg może to za mało. Pogadam z nią na wizycie..

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was. :P oj to samo pomyślałam co większość z was - jak to teraz będzie z kontaktem :-* na naszych marcowych mamusiach
    Ja witam się z wami w 7 miesiącu ciąży a zarazem pierwszym dniu III trymestru oraz w początkowej fazie 28 tygodnia
    O to ja - w tym dniu :D

de01351bcf76eeafmed.jpg

A.Kasia, Czarodziejka87, Magda lena, Madlene.:), wiewiórka17, d'nusia, RudyTygrysek, ksanka, Falon, Est, Kate84, Karka, Lilou1984, Gośśś, ryjkek, Nataszka2200, baassiia, Izoleccc, Mietka 30:), anitka19953, Kasia24, kofeinka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mój mąż trafił w tv na fajny program dotyczący ciąży :) Nie mogłam go od telewizora odciągnąć. Zachęcam do obejrzenia a szczególnie do pokazania mężom :D

http://player.pl/programy-online/kossakowski-kontra-betlejewski-starcie,57660.html

Magda lena, muminka83, Madlene.:), d'nusia, edyś, Lilou1984, anitka19953 lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Wczoraj mój mąż trafił w tv na fajny program dotyczący ciąży :) Nie mogłam go od telewizora odciągnąć. Zachęcam do obejrzenia a szczególnie do pokazania mężom :D

http://player.pl/programy-online/kossakowski-kontra-betlejewski-starcie,57660.html
    Mój małż też oglądał <3
    Miałam poszukać tego w necie. Dzięki Kasiu za link! :) haha

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

Oglądałam razem z moim ukochanym :)

Magda lena lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka - na moje oko to Ty znikasz i aby brzuszek rośnie! Ale wyglądasz ślicznie :)

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:*

Święta,święta i po świętach sle zleciało..

My dzisiaj idziemy na urodziny do siostrzenicy mojego T.

A.Kasia oglądałam ten program jakiś czas temu..
    Nasi mężczyźni też powinni obejrzeć ;)

Magda lena masz może w swoim mieście apteke Doz? Ja niedawno zamawiałam u nich pampersy New baby dry 2 mini 76 szt.za 35.99zł więc cena dobra:)

Miłego dnia:) Buziaki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 12:07

Magda lena lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
‹‹ 1417 1418 1419 1420 1421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ