X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie mi juz nie pomaga nawet rogal ani poduszki między nogami :/
    mam dokładnie tak jak Ty margaret i chyba wychodzi mi moja skolioza i chodzenie na szpilkach od dziecka :/
    no nic, oby do 6 lutego - belly pokazuje, że wtedy ciąża donoszona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2015, 13:51

Est lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, obcasy też pewnie w dużym stopniu się przyczyniły do Twoich problemów. Ja raz na ruski rok ubieram ,ale co z tego skoro w niczym to nie pomogło :p
    U nas donoszona 9 lutego ,ale i tak czeka nas cc. Szczegóły w połowie stycznia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2015, 13:57

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    I co Swieta i po Swietach :P Dzisiaj jeszcze tylko kuzynka przyjedzie z mezem na kawe i z moja chrzesnica, ale szczerze mowiac to nie mam nawet ochoty na jakies odwiedziny :/ heh jakos trzeba przezyc :/ :P

Wspolczuje Wam dziewczyny tych boli plecow, poki co mnie jeszcze nie bola za to od jakiegos czasu mam wrazenie jakby mnie dopadl ten "zespol niespokojnych nog" a w sumie jednej-prawej nogi :/ masakra :/ jakie to jest dziwne uczucie :/ miala ktoras to cos?

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bólu pipki to i ja mam od ponad miesiąca. Przy każdym obracaniu, przewracaniu, wstawaniu ciągnie i boli.
    Dziś byli u mnie rodzice. Płakałam jak małe dziecko. Tak się wzruszyłam jak wyjeżdżali. Moja mama oprócz bycia mamą jest moją najlepszą przyjaciółką, a tak rzadko się widzimy :( Niby mieszkamy od siebie 200 km, więc nie aż taka odległość, ale zawsze coś nie pasuje. A to ja musze leżeć, a to mama ma swoje zajęcia... no ale na wiosnę przeprowadzka do Gdańska i będę blisko niej <3
    Ja się jakoś super nie objadłam w te święta. Własnie małż mi szykuje szarlotkę na ciepło z bitą śmietaną i lodami :D A co!

Falon, Czarodziejka87, domiii, perła ziemi, RudyTygrysek, Kate84, Lilou1984, Izoleccc lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcinam wigilijne pierożki z barszczykiem :)

Kochane niepokoją mnie wczorajsze i dzisiejsze bóle brzucha... Są to bóle podobne do miesiaczkowych ale słabsze. Przechodzą po nospie i lezeniu... Sama nie wiem czy to coś poważnego czy po prostu zmęczenie bo wczoraj i dziś pare godzin przy stole siedziałam...

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny szczęśliwego po świętach.
    Witam się z wami w 8 miesiącu!
    Trochę smutno było jak BBF nie działało.
    U nas święta leniwie i spokojnie, teraz jeszcze chwila i nowy rok 2016.
    Miłej niedzieli

A.Kasia, d'nusia, Czarodziejka87, Madlene.:), muminka83, Renka88, Kate84, Karka, Lilou1984, Izoleccc, krówka_muffka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam w rozpoczętym 31 tygodniu! I w 8 miesiącu....
    Ciężko mi uwierzyć że dotrwałam aż tak daleko...może to próżne ale z każdym dniem czuję dla siebie coraz większy podziw ile jestem w stanie znieść, wytrzymać, ile rzeczy i spraw mam na głowie....jeszcze teraz do 10 stycznia mam troszkę pracy, 3 ostatnie mini-zlecenia i koniec, choć teraz przez te 3 dni mam adhd i nie jestem w stanie siedzieć na pupie.
    Czuję się dobrze, nie mam problemów z kręgosłupem (tfu, tfu) śpię całe noce tylko z apetytem mam problemy....
    Kończę ten dziwny wywód...jutro poniedziałek ale synek zostaje ze mną w domu do 4 stycznia. Widzę że jest zmęczony tym ciągłym chodzeniem do przedszkola, skoro dzieci w podstawówce mają wolne ja też postanowiłam mu zrobić przerwę.

Magda lena, A.Kasia, d'nusia, Czarodziejka87, muminka83, Renka88, ksanka, Kate84, Karka, Lilou1984, Nataszka2200, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

A ja się bałam, że ukradli forum!! Przez chwile pomyślałam, co będzie jak zlikwidują forum i zostaniemy bez kontaktu. O jesu!?

Dziewczynki nie wiecie gdzie teraz będą promocje na pampersy?

d'nusia, muminka83, ksanka lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha myślałam ze nas zhakowali...:/

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)
    Zaczęłam wczoraj 30 tydzień <3 jeaaaaa, wreszcie, dla mnie pierwsza magiczna granica przekroczona. Jeszcze nie dawno był 10 tydzień, a tu już 30:) Ale ten czas zapiernicza.
    Ruszam dzisiaj na wyprzedaże, jak dam radę się stoczyć z łóżka :D

p.s. Wiadomość dla ciężarnych z zaparciami- p. w aptece poleciła mi złoty środek w razie "korka", działa bardzo szybko, nie szkodzi dzidzi więc jak dla mnie rewelacja. Czopki eva qu

Besos :) Jak powiada M. Gessler hihih

Czarodziejka87, Magda lena, d'nusia, Kate84, Lilou1984, Nataszka2200, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :)

Gosiu czy Ty czasem nie świętujesz dziś urodzin :>

niecierpliwaa - jeśli nie rosną na sile i ustają po odpoczynku to zapewne wynik przeforsowania :) Tyłeczek na łóżko i proszę sobie odpocząć dzisiaj ;)

Ja przez to świąteczne jedzenie mam święta pod znakiem biegunki :P Mój organizm odwykł od takich dawek słodkiego i chyba ma już dość! Ale jak tu sobie odpuścić skoro mama 3bita przywiozła a muszę powiedzieć, że mojej mamy 3bit to mistrzostwo świata :)

Magda lena, ksanka, Falon, domiii, Kate84, Lilou1984, Gośśś, Izoleccc, anitka19953 lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, to były ciężkie Święta :-) Jezdzilismy od rodziny do rodziny i jedliśmy a wczoraj wieczorem przyszli do nas znajomi i siedzieli do 2 w nocy :-)
    Ale dzięki temu, że byłam tak zmęczona, od kilku dni śpię jak dziecko :-)

Lilou1984, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dzięki Kasiu za odpowiedź. Dzisiaj i wczoraj wieczorem odpoczywalam i jest lepiej :) jednak wydaje mi się że zaczęły się w ogóle u mnie teraz te skurcze przepowiadajace Braxtona Hicska czy jakoś tak. Wcześniej ich nie miałam a dopiero teraz się pojawiły bo trwają ok 30sec i przechodzą. Zdarzaja się tak z 4 razy dziennie.

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą zapytam o to ginki bo magnezu biorę raptem dziennie 200mg może to za mało. Pogadam z nią na wizycie..

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was. :P oj to samo pomyślałam co większość z was - jak to teraz będzie z kontaktem :-* na naszych marcowych mamusiach
    Ja witam się z wami w 7 miesiącu ciąży a zarazem pierwszym dniu III trymestru oraz w początkowej fazie 28 tygodnia
    O to ja - w tym dniu :D

de01351bcf76eeafmed.jpg

A.Kasia, Czarodziejka87, Magda lena, Madlene.:), wiewiórka17, d'nusia, RudyTygrysek, ksanka, Falon, Est, Kate84, Karka, Lilou1984, Gośśś, ryjkek, Nataszka2200, baassiia, Izoleccc, Mietka 30:), anitka19953, Kasia24, kofeinka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mój mąż trafił w tv na fajny program dotyczący ciąży :) Nie mogłam go od telewizora odciągnąć. Zachęcam do obejrzenia a szczególnie do pokazania mężom :D

http://player.pl/programy-online/kossakowski-kontra-betlejewski-starcie,57660.html

Magda lena, muminka83, Madlene.:), d'nusia, edyś, Lilou1984, anitka19953 lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Wczoraj mój mąż trafił w tv na fajny program dotyczący ciąży :) Nie mogłam go od telewizora odciągnąć. Zachęcam do obejrzenia a szczególnie do pokazania mężom :D

http://player.pl/programy-online/kossakowski-kontra-betlejewski-starcie,57660.html
    Mój małż też oglądał <3
    Miałam poszukać tego w necie. Dzięki Kasiu za link! :) haha

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

Oglądałam razem z moim ukochanym :)

Magda lena lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka - na moje oko to Ty znikasz i aby brzuszek rośnie! Ale wyglądasz ślicznie :)

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:*

Święta,święta i po świętach sle zleciało..

My dzisiaj idziemy na urodziny do siostrzenicy mojego T.

A.Kasia oglądałam ten program jakiś czas temu..
    Nasi mężczyźni też powinni obejrzeć ;)

Magda lena masz może w swoim mieście apteke Doz? Ja niedawno zamawiałam u nich pampersy New baby dry 2 mini 76 szt.za 35.99zł więc cena dobra:)

Miłego dnia:) Buziaki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 12:07

Magda lena lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
‹‹ 1417 1418 1419 1420 1421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ