X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem po usg. Z dobrych wiadomości Maryśka ogólnie zdrowa i waży 1700 gram. Ze złych mój koniec jest bliski. Leżenie plackiem nic nie pomaga, i wątpię że przetrzyma jeszcze 22 dni szyja której już praktycznie zostało jej kilka mm. Jest jeszcze jakiś wolny pecherz który sobie pływa w wodach plodowych i nie wiadomo co to jest ale nie ma związku z dzieckiem, wiec tym się raczej nie przejmować. Biedne to moje dziecko...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:*
    Witam się w ostatni dzień tego roku:)

W nowym roku będziemy miały już swoje dzieciaczki przy sobie:)

Ksanka ja na brodawki planuję Bepanthen:)

Mój T. wszystkie zakupy zostawił na moich barkach,ale nawet to dobrze bo w niektórych kwestiach mamy różny gust więc mogłyby być sprzeczki..;)

Mania1718, ksanka lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w ostatnim dniu roku ;)

mam mało czasu dziś, musze ogarnąć chate , i przygotować jedzonko
    goście przychodzą na sylwestra :) wiec duo pracy przedemną

Ola mi siara pierwszy raz zaczęła lecieć chyba z 2 miesiace temu
    teraz się wręcz leje , muszę używać wkładek ;)

ok lece ogarniać sytaucje ;)

Życzę Wam Szczęśliwego Nowego Roku !!!

Falon lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 gdyby mój luby miałby robić zakupy dla malucha lub ogólnie jakiekolwiek zmiany w domu np meble, dobór kolorów to już bym wylądowała w psychiatryku :D I podobnie jak u Ciebie kwestia zakupów należy do mnie. :)

Czarodziejka87, d'nusia lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Już jestem po usg. Z dobrych wiadomości Maryśka ogólnie zdrowa i waży 1700 gram. Ze złych mój koniec jest bliski. Leżenie plackiem nic nie pomaga, i wątpię że przetrzyma jeszcze 22 dni szyja której już praktycznie zostało jej kilka mm. Jest jeszcze jakiś wolny pecherz który sobie pływa w wodach plodowych i nie wiadomo co to jest ale nie ma związku z dzieckiem, wiec tym się raczej nie przejmować. Biedne to moje dziecko...

Olu ja mocno trzymam za Was kciuki ,super ,że malutka zdrowa !I niech Twoja szyjka nawet taka krótka pokaże nam wszystkim ,że może jeszcze wytrzymać minimium 22 dni a nawet i dłużej!Tego Tobie życzę przede wszystkim na ten 2016 rok!!!

muminka83, ksanka lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ja też bym wylądowała w psychiatryku ..dobrze Cię rozumiem ;D

Mania1718 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu ja też trzymam kciuki za Twoją szyje! trzeba być dobrej myśli,musi być dobrze:*

muminka83 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie Dziewczyny :)
    Aleksandra trzymam za Was mega mocno kciuki moze jednak uda sie te 22dni wytrzymac...

Ja od poniedzialku jestem na antybiotyku a dzisiaj zaczela zalewac mnie ropa.. doslownie jest wszedzie :/ z nosa mi leci, z oczu wylatuje :/, podczas kaszlu ropa, i ciagle czuje ja w gardle :/ dobrze ze P ma urlop bo nie wiem jakbym dala rade bez Niego :(

Nie wiem czy dam rade pozniej zajrzec, wiec juz teraz zycze Wam szczesliwego nowego roku! I Kazdej z Nas szczesliwego rozwiazania zycze :*

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu kochana, trzymam kciuki.mam nadzieję że nawet scieta szyjka wytrzyma jeszcze chociaz 3 tygodnie. Sama mówiłaś że jest pomoc i trzeba hej ufać.
    Rozmawiaj z Mery i jej aniołem stróżem by siedziała grzecznie w brzuszku bo to dla jej dobra bo jeszcze jest za maleńka by wyjść na świat.

Trzymam mocno kciuki i ściskam was.

Dziewczyny dzięki za info odnośnie maści.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, już kiedyś tu pisałam, że moja bratowa ponad miesiąc chodziła praktycznie bez szyjki, gin mówił, że w każdej chwili może być poród, a na koniec wywoływali poród bo termin przechodziła :) Ja zaciskam kciuki i wierzę, że Ty z Marysią również dacie radę :)

perła ziemi, d'nusia, muminka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - no cudnie tam u Ciebie! I jak to wszystko ładnie posegregowane :) Zazdroszczę bo u mnie totalna rozsypka! Wyglądasz wspaniale :*

Ola - zaciskaj uda i na pewno się uda ;) Trzymam kciuki z całych sił, póki akcja porodowa się nie zaczęła to jest szansa na ten 34 tydzień a nawet więcej!

ksanka, Kate84, d'nusia lubią tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w jeszcze Starym roczku 2015 :)

Mnie dziś obudził kurier 7.30, co za dziad, pospać nie dał w sylwestra hihi. Kate84 też zakupiłam już cotton balls tylko mam inne kolory :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w ostatnim dniu roku :)
    Ola trzymam kciuki!

Ja całą noc nie spałam, dość mam już tej bezsenności. Samopoczucie dziś kiepskie, mała chyba uciska głową na pipke bo mam wrażenie jakby zaraz chciała wypaść. Jakieś takie parcie. U góry brzuch boli bo pewnie mocno go obiła :)
    Ostatni dzień można ponarzekać bo w Nowym Roku już tylko wesoło ma być.

My dzisiaj impreza u rodziców, posiedzimy, pogadamy i pójdziemy spać.

Dziewczyny życzę Wam wszystkim spełnienia marzeń przede wszystkim tych brzuszkowych i oby Nowy Rok przyniosł same szczęsliwe chwile :)

Falon, A.Kasia, Kate84, d'nusia, muminka83, Czarodziejka87, Vincent, Madlene.:), ksanka, Mania1718 lubią tę wiadomość

relggu1r2zuga2rf.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola trzymam mocno kciuki za Was. Z Mery już kawał kobitki, da sobie radę, dużo siły Wam życzę. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 12:19

ksanka lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Heh ja tam wcale nie czuje zeby to sylwester byl :P zapowiada sie dzien jak co dzien spedzony w lozku przed tv :)

Olu trzymam kciuki, zebyscie jeszcze troszke wytrzymaly w dwupaku :) a moze Mery zrobi niespodzianke mamusi i nie wyjdzie tak wczesnie :) tego Ci kochana zycze z calych sil na ten Nowy Rok :*

Wspolczuje wam tych bezsennych nocy :/ ja jak zasne to spie jak zabita :D o 8 mam pobudke na tabletki i ide dalej spac :D dzisiaj wstalam przed 12 :P

Wczoraj wyszlam z domu hehe pierwszy raz od nie pamietam kiedy :P chcielismy zamowic wozek dla malego ale tam gdzie pojechalismy to troche nas cena przestraszyla :/ weszlam za to do pepco i kupilam pare rzeczy malemu ktorych mi jeszcze brakuje,a reszte musze przez neta zamowic :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane.
    Olu, piękna waga córeczki!!!!! A coś więcej lekarze mówili o tym wolnym pęcherzu co pływa? Co to może być i co to oznacza...?
    Twoje dziecko nie jest biedne! Jest szczęściarą, że ma taką mamę, która tak cierpi i się poświęca(no bo jakby nie patrząc najbardziej Ty na tym cierpisz) dla niej! A ona sobie pływa i doczekać się nie może Ciebie i swojego taty :) Tak tak!

Mi kilka kropel siary poleciało miesiąc temu i od tamtej pory cisza i susza :)

Dla mnie tez dzisiejszy dzień jak każdy inny :)
    Małż zrobił zakupy, zrobimy dobrą kolację. Ostatnio trochę mu pomagam, przynosi mi deskę do krojenia, artykuły spożywcze i siadam i kroję.

Miłego dnia, bawcie się ładnie, spokojnie, bez wybryków. Następny bal sylwestrowy będzie z naszymi bobasami <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 12:37

d'nusia, Czarodziejka87, ksanka lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate śliczny kącik:) I literki i cotton balls klimacik jest;)

U mnie od rana na osiedlu już strzelają petardami..szkoda mi tych zwierzątek które tak panicznie się tego boją :/

Właśnie jestem w trakcie robienia gyrosa,sos czosnkowy zrobiony i mięsko.
    Rozkroiłam ananasa i podjadam mniamm ;)

Ja też nie czuję tego sylwestra..zjemy coś dobrego,obejrzymy sylwester na dwójce,jeszcze jakieś przytulaski i pójdziemy spać ;)

Kate84 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dziewczyny wam też już cieknie siara? Ja od jakiegos miesiąca mam żółte plamki na biustonoszu ale od dwóch dni normalnie mi cieknie aż musiałam napisać mężowi żeby mi kupił wkładki laktacyjne

Ją mam tak samo. ;)

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nic o pęcherzu, zawołała drugiego lekarza ale stwierdzili że to taki pływający wolny pecherz bez przepływów i po porodzie dowiemy się co to jest. Szczerze to ja już nic nie chce wiedzieć :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w sylwestrowy dzień. Chciałabym Wam życzyć lekkich porodów jak najbliżej terminów, zdrowych silnych i pięknych dzieciaczków i ogólnie wspaniałego roku 2016 :)

A teraz prośba do mam z cukrzycą aby podały mi jakieś jadłospisy bo szczerze powiem że jestem lekko przerażona tymi które znalazłam w internecie. A mój cukier godzinę po posiłkach wskazuje na to że cukrzyce mam i będę skazana na dietę.

Kate84, ksanka, Mania1718 lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
‹‹ 1442 1443 1444 1445 1446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ