Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarodziejka gyros mniammmm
My nawet bez jakiegoś specjalnego jedzenia eh, najbardziej żal mi M ,bo wiecie dla mnie to nieważne, ważne by mała siedziała w brzuszku jak najdłużej ale facet to jednak facet
Byłam w Italian Fashion ale nie mieli tego wzoru co na necie sobie upatrzyłam , wziełam jedną bo była po 40 zł na przecenie ,najważniejsze ,że wiem jaki rozmiar brać i zamawiam z netastaniki do karmienia kupione trochę większe więc mam nadzieję ,że bedą pasować bo już pewnie latać po sklepach nie będę. Jednak myliłam się myśląc ,że dziś będzie mało ludzi w galeriach
Mam tylko nadzieję,że nie zdenerwują mnie jeszcze dziś popołudniu wyniki crp!Czarodziejka87 lubi tę wiadomość
-
Hej Tygrysku,
Ja lubię ten blog
http://slodziutkamama.blogspot.com
A co do jedzonka to u mnie działają gołąbki z indyka, z kasza gryczana, pulpety z indyka z peczakuem lub kasza gryczana, pęczak i kasza gotowane al dente czyli np zamiast 15 min 10-11, duuuuuuzo ogórków osadzonych, dużo wody z cytryna (składam takie cienkie plasterki grubości ok 1 cm
Na śniadanie kanapki 1-2 zależy od chleba np 1 kanapka na zytnim z lidla, 2-3 na chlebie IG o obniżonym IG. , gdzie chleb ma jakieś 4 mm grubości.
Mogę jajka wiec od czasu do czasu jajecznica z 1 jajka, cebuli i pomidora,
Dziś robilam babeczki z amarantusa i gorzkiej czekolady i po raz pierwszy po slodyczach miałam 110,RudyTygrysek, Magda lena lubią tę wiadomość
-
Ja mam taktykę mało a czesto. Jem wiekszość rzeczy poza słodyczami no i napojami słodkimi. Na śniadanie pierwsze jem 1 kromki chleba graham/żytniego z masłem i plasterkiem szynki juz o godz 7-7:30. Cukier 95-105.Godz 9:30 drugie sniadanie: 2 kromki z szynką/serem lub jajkiem. Potem zjadam jakiś owoc i 2 herbatniki typu petit: cukier max 95. Na obiad różnie, ale od ponad tyg jem z domownikami tylko mniejsze porcje lub rozłożone w czasie.Ale jem i ziemniaki i ciemny makaron i parę frytek plus miecho i warzywa. Jak jest zupa to jem zupę robie kwadrans odstępu i jem drugie danie. Podwieczorek to roznie: mały kawałek domowego ciasta, owoc lub jogurt z musli. Kolacja to zwykle kromka chleba z masłem czymś obłożona. Potem jeszcze 2 kolacja mandarynka i kromka pieczywa chrupkiego/macy. O 23 zjadam ćwiartki kajzerki z masłem i plasterkiem żółtego sera i o 3nad ranem mam budzik na pół szklanki kefiru. Uważam że nie jem a zre,wcześniej jadłam dużo mniej ale więcej na jeden posiłek. Waga po 2 tyg 0,4 kg w przód, wiec jestem szczęśliwa bo często na tej diecie się nie przybiera. Kajzerkę musze jeść bo miałam ketony w moczu wskazujące na glodzenie organizmu. A szklankę kefiru diabetyk mi zalecil dlatego ze ranny cukier był niski 70-71, twierdził że to za mało. Dzięki kefirowi mam 76-78 na czczo i po pierwszym śniadanku mniejszy skok. Wcześniej naprawde nieregularnie jadłam. Teraz dopiero to widzę. Aha, i od ponad tygodnia nie przekroczyłam 120 mg/dl. Po wizycie w macu i Mc wrą pie cukier 115, wczoraj po dużym kawałku pizzy 95. Wiadomo, miałabym ochotę na 3 kawałki ale w tej sytuacji dobre i to
Buzka!
RudyTygrysek, ksanka lubią tę wiadomość
-
Ja np jak jadłam z przepisów z książeczki która dostałamu lekarza, kiedy ważyłam wszystko, to kilka razy przekroczyłam normy. Teraz jem mniejsze porcje ale na oko i mam lepsze wyniki. Przestałam się tym stresować juz zupełnie
RudyTygrysek, ksanka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny życzę Wam wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku
spełnienia marzeń i zdrowych maluszków :*
Życzenia teraz bo powoli biorę się za ogarnięcie jedzonka i stołu na sylwestrawięc pewnie dziś już nie wpadnę.
Do jutra. Już w 2016!Kate84, Czarodziejka87, Falon, A.Kasia, olatychy, Madlene.:), ksanka, Mania1718, d'nusia lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Kochane,
Wszystkiego dobrego w nowym roku!
Olu, jestem pewna ze donosimy wszystkie nasze maleństwa, nie ma innej opcji, na pewno wszystko będzie dobrzeKate84, Czarodziejka87, Falon, Renka88, A.Kasia, olatychy, Madlene.:), ksanka, Mania1718, d'nusia lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Kochane Ja Wam również życzę wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku, szczególnie spełnienia tego jedynego najważniejszego marzenia!
Czarodziejka87, Kate84, Falon, A.Kasia, olatychy, Madlene.:), ksanka, Est, Mania1718, d'nusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marcowe Mamusie ja też Wam życzę wszystkiego co najlepsze w tym Nowym Roku
szybkich porodów, zdrowych i grzecznych maluszków. Niech spełnią się w tym 2016 marzenia każdej z Was :-*
Falon, Renka88, Czarodziejka87, A.Kasia, olatychy, Madlene.:), ksanka, Est, Nataszka2200, Mania1718, d'nusia, Kasia24 lubią tę wiadomość
-
a co do życzeń na nowy rok... wiem, że każda z nas ma jedno najważniejsze życzenie i właśnie tego spełnienia Wam i sobie życzę
Kate84, Falon, Magda lena, Renka88, Karka, Czarodziejka87, ksanka, A.Kasia, olatychy, Madlene.:), Est, Nataszka2200, Mania1718, d'nusia, M+M+?, Mietka 30:), Martita88 lubią tę wiadomość
-
Ja również dołączam się do noworocznych życzeń.
Niech to najważniejsze się spełni a reszta będzie wartością dodana, bo od marca robimy kolejna listę życzeń i marzeń!
Szczęśliwego nowego roku Mamusie!Kate84, A.Kasia, Falon, olatychy, Madlene.:), Czarodziejka87, Est, Mania1718, d'nusia lubią tę wiadomość
-
To ja też życzę Wam wszystkiego co najlepsze w nadchodzącym nowym roku
:*
ps. pozdrowienia z podłogi w łazience, tak spędzę ten wieczór z kupą mojego nieszczęścia (tak boi się petard)
Kate84, A.Kasia, Madlene.:), ksanka, Falon, Czarodziejka87, Nataszka2200, Mania1718, Karka, d'nusia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
Samuel
-
olatychy wrote:To ja też życzę Wam wszystkiego co najlepsze w nadchodzącym nowym roku
:*
ps. pozdrowienia z podłogi w łazience, tak spędzę ten wieczór z kupą mojego nieszczęścia (tak boi się petard)
Biedna psinka! Ja ze względu miłość do zwierząt nie lubię tych strzałów, bywały lata że moja musiała tabletkę uspokajająca brać. Teraz jest u rodziców na wsi tam na szczęście spokojniej.
Ps.bardzo ładna łazienkaEst, olatychy lubią tę wiadomość
-
Kate84 wrote:Biedna psinka! Ja ze względu miłość do zwierząt nie lubię tych strzałów, bywały lata że moja musiała tabletkę uspokajająca brać. Teraz jest u rodziców na wsi tam na szczęście spokojniej.
Ps.bardzo ładna łazienka
U nas niestety tabletki nie pomagają. Pozostaje łazienka, włączona pralka ( chyba wszystko z szafy wypiorę ) i osoba do tulenia
A dziękuję bardzoSamuel
-
Dziewczynki ja również życzę Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, a przede wszystkim dużo zdrowia, i zebyśmy wszystkie miały lekkie i bezproblemowe porody!
Cieszę się, że w takim gronie dotrwałysmy do Nowego Roku !Madlene.:), olatychy, Nataszka2200, A.Kasia, ksanka, Kate84, Renka88, Czarodziejka87, Mania1718, d'nusia, M+M+?, Falon lubią tę wiadomość
-
Mój piesio tez cierpi:( biedny mam na fula raadio;)
Kochane Szczęsliwego Nowego Roku abysmy sie wszystkie rozpkowały w teriminie szybko i bezbolesnie:)Aby ten rok był cudownyA.Kasia, ksanka, Kate84, Renka88, olatychy, Czarodziejka87, Mania1718, Madlene.:), Est, d'nusia, Falon lubią tę wiadomość