X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka gyros mniammmm :)

My nawet bez jakiegoś specjalnego jedzenia eh, najbardziej żal mi M ,bo wiecie dla mnie to nieważne, ważne by mała siedziała w brzuszku jak najdłużej ale facet to jednak facet :P

Byłam w Italian Fashion ale nie mieli tego wzoru co na necie sobie upatrzyłam , wziełam jedną bo była po 40 zł na przecenie ,najważniejsze ,że wiem jaki rozmiar brać i zamawiam z neta :) staniki do karmienia kupione trochę większe więc mam nadzieję ,że bedą pasować bo już pewnie latać po sklepach nie będę. Jednak myliłam się myśląc ,że dziś będzie mało ludzi w galeriach :P

Mam tylko nadzieję,że nie zdenerwują mnie jeszcze dziś popołudniu wyniki crp!

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Tygrysku,
    Ja lubię ten blog
    http://slodziutkamama.blogspot.com

A co do jedzonka to u mnie działają gołąbki z indyka, z kasza gryczana, pulpety z indyka z peczakuem lub kasza gryczana, pęczak i kasza gotowane al dente czyli np zamiast 15 min 10-11, duuuuuuzo ogórków osadzonych, dużo wody z cytryna (składam takie cienkie plasterki grubości ok 1 cm

Na śniadanie kanapki 1-2 zależy od chleba np 1 kanapka na zytnim z lidla, 2-3 na chlebie IG o obniżonym IG. , gdzie chleb ma jakieś 4 mm grubości.
    Mogę jajka wiec od czasu do czasu jajecznica z 1 jajka, cebuli i pomidora,

Dziś robilam babeczki z amarantusa i gorzkiej czekolady i po raz pierwszy po slodyczach miałam 110,

RudyTygrysek, Magda lena lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taktykę mało a czesto. Jem wiekszość rzeczy poza słodyczami no i napojami słodkimi. Na śniadanie pierwsze jem 1 kromki chleba graham/żytniego z masłem i plasterkiem szynki juz o godz 7-7:30. Cukier 95-105.Godz 9:30 drugie sniadanie: 2 kromki z szynką/serem lub jajkiem. Potem zjadam jakiś owoc i 2 herbatniki typu petit: cukier max 95. Na obiad różnie, ale od ponad tyg jem z domownikami tylko mniejsze porcje lub rozłożone w czasie.Ale jem i ziemniaki i ciemny makaron i parę frytek plus miecho i warzywa. Jak jest zupa to jem zupę robie kwadrans odstępu i jem drugie danie. Podwieczorek to roznie: mały kawałek domowego ciasta, owoc lub jogurt z musli. Kolacja to zwykle kromka chleba z masłem czymś obłożona. Potem jeszcze 2 kolacja mandarynka i kromka pieczywa chrupkiego/macy. O 23 zjadam ćwiartki kajzerki z masłem i plasterkiem żółtego sera i o 3nad ranem mam budzik na pół szklanki kefiru. Uważam że nie jem a zre,wcześniej jadłam dużo mniej ale więcej na jeden posiłek. Waga po 2 tyg 0,4 kg w przód, wiec jestem szczęśliwa bo często na tej diecie się nie przybiera. Kajzerkę musze jeść bo miałam ketony w moczu wskazujące na glodzenie organizmu. A szklankę kefiru diabetyk mi zalecil dlatego ze ranny cukier był niski 70-71, twierdził że to za mało. Dzięki kefirowi mam 76-78 na czczo i po pierwszym śniadanku mniejszy skok. Wcześniej naprawde nieregularnie jadłam. Teraz dopiero to widzę. Aha, i od ponad tygodnia nie przekroczyłam 120 mg/dl. Po wizycie w macu i Mc wrą pie cukier 115, wczoraj po dużym kawałku pizzy 95. Wiadomo, miałabym ochotę na 3 kawałki ale w tej sytuacji dobre i to :) Buzka!

RudyTygrysek, ksanka lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np jak jadłam z przepisów z książeczki która dostałamu lekarza, kiedy ważyłam wszystko, to kilka razy przekroczyłam normy. Teraz jem mniejsze porcje ale na oko i mam lepsze wyniki. Przestałam się tym stresować juz zupełnie

RudyTygrysek, ksanka lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę Wam wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku :) spełnienia marzeń i zdrowych maluszków :*

Życzenia teraz bo powoli biorę się za ogarnięcie jedzonka i stołu na sylwestra :) więc pewnie dziś już nie wpadnę.

Do jutra. Już w 2016!

Kate84, Czarodziejka87, Falon, A.Kasia, olatychy, Madlene.:), ksanka, Mania1718, d'nusia lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,
    Wszystkiego dobrego w nowym roku!
    Olu, jestem pewna ze donosimy wszystkie nasze maleństwa, nie ma innej opcji, na pewno wszystko będzie dobrze :)

Kate84, Czarodziejka87, Falon, Renka88, A.Kasia, olatychy, Madlene.:), ksanka, Mania1718, d'nusia lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Ja Wam również życzę wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku, szczególnie spełnienia tego jedynego najważniejszego marzenia!

Czarodziejka87, Kate84, Falon, A.Kasia, olatychy, Madlene.:), ksanka, Est, Mania1718, d'nusia lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku kochane :* <3

Kate84, Falon, Renka88, Czarodziejka87, olatychy, Madlene.:), ksanka, Est, Nataszka2200, Mania1718, d'nusia lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia zrobiliśmy z P Twoja sałatkę z kurczakiem i ogórkiem - pycha! :)
    P myślał, ze jest zbyt prosta, ale efekt końcowy go pozytywnie zaskoczył :)
    Buziak

A.Kasia lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowe Mamusie ja też Wam życzę wszystkiego co najlepsze w tym Nowym Roku :-) szybkich porodów, zdrowych i grzecznych maluszków. Niech spełnią się w tym 2016 marzenia każdej z Was :-* <3

Falon, Renka88, Czarodziejka87, A.Kasia, olatychy, Madlene.:), ksanka, Est, Nataszka2200, Mania1718, d'nusia, Kasia24 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do życzeń na nowy rok... wiem, że każda z nas ma jedno najważniejsze życzenie i właśnie tego spełnienia Wam i sobie życzę <3

Kate84, Falon, Magda lena, Renka88, Karka, Czarodziejka87, ksanka, A.Kasia, olatychy, Madlene.:), Est, Nataszka2200, Mania1718, d'nusia, M+M+?, Mietka 30:), Martita88 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałam Wam Kochane życzyć wszystkiego co najlepsze w Nowym roku,spełnienia marzeń i szybkich porodów w terminie! :*:*

Kate84, A.Kasia, Falon, olatychy, Madlene.:), ksanka, Est, Mania1718, d'nusia lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również dołączam się do noworocznych życzeń.
    Niech to najważniejsze się spełni a reszta będzie wartością dodana, bo od marca robimy kolejna listę życzeń i marzeń!
    Szczęśliwego nowego roku Mamusie!

Kate84, A.Kasia, Falon, olatychy, Madlene.:), Czarodziejka87, Est, Mania1718, d'nusia lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też życzę Wam wszystkiego co najlepsze w nadchodzącym nowym roku :) :*
    ps. pozdrowienia z podłogi w łazience, tak spędzę ten wieczór z kupą mojego nieszczęścia (tak boi się petard)
    33o7git.jpg

Kate84, A.Kasia, Madlene.:), ksanka, Falon, Czarodziejka87, Nataszka2200, Mania1718, Karka, d'nusia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    To ja też życzę Wam wszystkiego co najlepsze w nadchodzącym nowym roku :) :*
    ps. pozdrowienia z podłogi w łazience, tak spędzę ten wieczór z kupą mojego nieszczęścia (tak boi się petard)
    33o7git.jpg

Biedna psinka! Ja ze względu miłość do zwierząt nie lubię tych strzałów, bywały lata że moja musiała tabletkę uspokajająca brać. Teraz jest u rodziców na wsi tam na szczęście spokojniej.

Ps.bardzo ładna łazienka :-D

Est, olatychy lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radosnego i szczęśliwego Nowego Roku :) Będzie to dla nas wyjątkowy rok, <3 pierwszy z naszymi maleństwami.

A.Kasia, ksanka, Kate84, Falon, Est, Czarodziejka87, Mania1718, d'nusia lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olatychy aż mnie serce boli jak widzę Twoją psinkę :(

Moja roczna to szaleje ze szczęścia na petardy, ale to ponoć przychodzi z wiekiem :/

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Biedna psinka! Ja ze względu miłość do zwierząt nie lubię tych strzałów, bywały lata że moja musiała tabletkę uspokajająca brać. Teraz jest u rodziców na wsi tam na szczęście spokojniej.

Ps.bardzo ładna łazienka :-D

U nas niestety tabletki nie pomagają. Pozostaje łazienka, włączona pralka ( chyba wszystko z szafy wypiorę ) i osoba do tulenia :)
    A dziękuję bardzo :)

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja również życzę Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, a przede wszystkim dużo zdrowia, i zebyśmy wszystkie miały lekkie i bezproblemowe porody!
    Cieszę się, że w takim gronie dotrwałysmy do Nowego Roku ! <3

Madlene.:), olatychy, Nataszka2200, A.Kasia, ksanka, Kate84, Renka88, Czarodziejka87, Mania1718, d'nusia, M+M+?, Falon lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój piesio tez cierpi:( biedny mam na fula raadio;)

Kochane Szczęsliwego Nowego Roku abysmy sie wszystkie rozpkowały w teriminie szybko i bezbolesnie:)Aby ten rok był cudowny :)

A.Kasia, ksanka, Kate84, Renka88, olatychy, Czarodziejka87, Mania1718, Madlene.:), Est, d'nusia, Falon lubią tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
‹‹ 1443 1444 1445 1446 1447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ