X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • noelka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w Nowym Roku! :)

Życzę Wam, aby rok 2016 był szczęśliwy i radosny, żeby wszystkie dzieciaki urodziły się zdrowe i dawały spać rodzicom ;)

Dziewczyny, dzięki za wszystkie przepisy, które wrzuciłyście, w końcu zrobiłam tylko jedną sałatkę, taką z jajkiem, groszkiem, papryką i porem. I drinki truskawkowe, dla mnie bezalkoholowe oczywiście ;)

We wtorek mieliśmy ostatnie zajęcia w szkole rodzenia :) trochę mi smutno, że już się skończyły... Trenowaliśmy kąpiel noworodka, nawet się to nie wydaje takie trudne ;) ale zobaczymy co będzie z prawdziwym dzieckiem :D

Alinali, cieszę się z decyzji ZUS-u :)

She86 i Aleksandrazz, trzymam za Was kciuki!

Jutro idę na glukozę, jakoś tak się boję, że mi wyjdzie ta cukrzyca :/

Czarodziejka87, Magda lena, Kate84, A.Kasia, Mania1718, Madlene.:), anitka19953, She86 lubią tę wiadomość

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Ja od jutra robię pokoik dla Emila (nareszcie!!) kompletuję wyprawkę, w poniedziałek mam mieć kolejną kasę z ZUSu więc super <3
    Sylwester średni, najpierw o 19 byłam na pokazie sztucznych ogni, a potem w domu z synek, zasnęłam dopiero po 4.....ehhhh....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    U nas trójka też już niedługo <3

Dziewczyny zbieram się w siłach i dziś zamowie dla małego już łóżeczko, bujaczek, materac,pościel , prześcieradła i karuzela z pozytywka

Też się dzisiaj zebrałam i zamówiłam łóżeczko, materac, pościel i karuzele :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 17:15

niecierpliwaa lubi tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zostawić sobie łóżeczko na koniec ale już się doczekać nie mogę aż M złoży go i będzie u nas w pokoju. Od razu mi się humor polepsza :)

olatychy, Falon, muminka83, Est, Izoleccc lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez wlasnie dzisiaj zamowilismy lozeczko, materac i caly komplet poscieli :-D a zaraz po niedzieli jedziemy za wozkiem i jak bedzie ten co chcemy to tez zamowimy :-) chce wszystko zamowic i przygotowac w styczniu, bo jak w lutym pojde do szpitala to juz nic nie zalatwie

Dziewczyny macie namiary lub wiecie gdzie dostane pieluchy tetrowe? Tylko chodzi mi o takie porzadne grube a nie takie cienkie jak te np w pepco

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    My tez wlasnie dzisiaj zamowilismy lozeczko, materac i caly komplet poscieli :-D a zaraz po niedzieli jedziemy za wozkiem i jak bedzie ten co chcemy to tez zamowimy :-) chce wszystko zamowic i przygotowac w styczniu, bo jak w lutym pojde do szpitala to juz nic nie zalatwie

Dziewczyny macie namiary lub wiecie gdzie dostane pieluchy tetrowe? Tylko chodzi mi o takie porzadne grube a nie takie cienkie jak te np w pepco

Gośśś jeśli mogę zapytać u kogo zamawiałaś pościel? Ja mam kilka typów lecz wciąż się nie mogę zdecydować.

Gośśś lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Gosss, ja pieluchy tetrowek zamawiałem w Smyku, ale można je dostać też w sklepie naszsmyk.pl
    Ja osobiście Zamowilam te
    https://www.naszsmyk.pl/pl/p/LUX-MAXI-GRUBE-PIELUSZKI-PIELUCHY-TETROWE-80x80/1213
    http://www.smyk.com/pielucha-tetrowa-lux-10-szt,p1050323093,swiat-niemowlaka-p

Pieluchy są grube, po ubraniu nic się nie działo a jak w życiu... To zpbaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 18:30

Gośśś lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja zamawialam na allegro ale też są dosyć cienkie niestety. Mam 10 sztuk. Więc chyba muszę gdzieś jeszcze kupić takie grube. W smylu są ale strasznie drogie ;/

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka na stronie smyka strasznie duża różnica cenowa ! W stacjonarnym sklepie w Jankach widziałam 10sztuk za 50 zł prawie.

• IKA89 Debiutantka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Marcowe Mamusie!

Życzę Wam wszystkim zdrowia, szczęścia i wytrwałości w 2016 roku!

Jestem Waszą cichą fanką i czytelniczką od pierwszych stron :)
    Niestety czas nie pozwalał mi na uczestniczenie w dyskusjach, ale naprawdę super, że jesteście! :)

Przez przedświąteczny i świąteczny natłok mam zaległości (pewnie jakieś 400 stron:) - mam nadzieję, że nadrobię.

Tymczasem zabieram się za noworoczne pierwsze postanowienie - wyprawka dla mojego synka! nic jeszcze nie mam - ale do konca stycznia wszystko skompletuje:)

Czy możecie jeszcze raz wrzucić ciekawe strony, polecanych i sprawdzonych sprzedawców, firmy i marki godne uwagi. Postaram się zrobić z tego jeden plik i wrzucę dla wszytskich.

Chyba, że już coś takiego istnieje?

Falon, RudyTygrysek, ksanka, muminka83, Est, Kate84, d'nusia, Gośśś, Martita88, Mietka 30:), A.Kasia, Czarodziejka87, Izoleccc, anitka19953 lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Ksanka na stronie smyka strasznie duża różnica cenowa ! W stacjonarnym sklepie w Jankach widziałam 10sztuk za 50 zł prawie.
    Ja kupowałam przez neta, jeszcze w Smyku, za 10 szt było 35PLN, teraz z tego co widzę tylko są dostępne w naszsmyk.pl
    Ja nawet rodziców wysłałam do ich siedziby, ale to tylko szwalnicze i nie było możliwości kupienia na miejscu.

Ika witaj, i wszystkiego najlepszego w 2016. Powiedz coś o sobie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 18:49

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj IKA89:) fajnie że dołączyłaś:) na kiedy masz termin?

Ale dłuuugo się "czaiłaś":)

Na pierwszej stronie jest lista marcowych mamusiek i rożne przydantne informacje jak chociażby listy z wyprawką itp, ale wszelkie nowe ciekawostki mile widziane ;)

muminka83, Est lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon my zamowilismy taki komplet :) lozeczko z zyrafka kolor orzech, a posciel 15-a :) taki zwykly, ale nam sie podoba :) kolezanki tez zamawialy z podobnych aukcji i sa dobrej jakosci te posciele

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5591261011&reco_id=ac081840-aeea-11e5-9f4d-02348af7a70c&ars_rule_id=201

Ksanka dziekuje za namiary :) zaraz zobacze co tam jeszcze jest ciekawego i moze zamowie :)

Niecierpliwa ja kupilam kilka tych cienkich tak w razie W zeby byly, ale tez bym chciala kupic takie grubsze, bo te to mam wrazenie, ze po praniu to z nich sitko zostanie :/

Ika witaj :) napisz cos o sobie ? :)

Falon lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gośśś :)

Gośśś, Gośśś lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :) Wszystkiego najpiękniejszego w Nowym Roku :) !!!

Witaj Ika :)

Ja tetrowe zamawiałam od Magmaris z allegro, te najdroższe są najgrubsze :)

A jak myślicie jak włożę do pralki te białe tetrowe a do tego muślinowe i bambusowe w różne wzorki, to nie pofarbują się? W ogóle to po niedzieli zamierzam prać już wszystko i boję się co to w praniu wyjdzie, nie wiem też jak łączyć żeby się nie pofarbowały... Mam różnokolorowe ciuszki, sporo białych w kolorowe wzorki, jak to ogarnąć :)? Jakieś rady?

Falon lubi tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośś ja tetrowych zamowilam dwa rodzaje, właśnie jedne te extra grube z allegro Od Hubiword i są na tę chwilę oczywiście naprawdę dobrej jakości.

Ika Witaj jak Ty byłaś w stanie tak długo milczeć :-D

muminka83 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Gośś ja tetrowych zamowilam dwa rodzaje, właśnie jedne te extra grube z allegro Od Hubiword i są na tę chwilę oczywiście naprawdę dobrej jakości.

Ika Witaj jak Ty byłaś w stanie tak długo milczeć :-D

Podłączam się pod pytanie Paoli co do segregacji prania :-) z ciuchami dla nas nigdy nie miałam problemu, no ale nie wiem jak jest z tymi dla niemowląt?

Eh przepraszam znowu zrobiłam cytuj zamiast edytuj :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 19:31

km5szbmhexpco9m1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Białe z białymi,
    Kolor z kolorem.
    Jeśli jest biała pieluszka z kolorowym wzorem to można z kolorem.
    Prać zgodnie z oznaczeniami.

Moje doświadczenie matki :P
    Nigdy nie segregowałam bo mi się nie chce. Musiałabym mieć pralnie bo inaczej nie widzę tego by prać pustą pralkę. :P
    Nigdy mi się nie zafarbowało nic i nie zmieniło koloru. Oczywiście białe prałam osobno ale pozostałe razem.
    Prałam w temperaturze zgodnej z etykietą. Nie gotowałam nigdy ubranek do dzieci. Prałam od początku w zwyczajnym proszku a raczej w kapsułkach. Płyn do płukania. Syn po tym nie miał uczulenia żadnego natomiast jak mama moja mu wyprała w proszku dla dzieci był cały wysypany.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam moment przerwy bo mąż doprowadza się do ładu by jakoś wyglądać w pracy. :P
    Zrobiłam na kolacje tortille z kurczakiem i warzywami. Zjem połowę i padnę znając życie.
    Pewnie zobaczymy jakiś film czytaj komedię która powoduje że nie trzeba myśleć...( oj tak tego mi trzeba :P )
    Jutro ma mnie odwiedzić mój brat z bratową. :D Nie widziałam ich od lipca - wtedy jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży. Jako kobity z brzuszkiem nie widzieli mnie jeszcze :P
    Zrobiłam obiadek - więc jutro tylko podgrzać i jestem cała ich a oni cali moi :P
    Więc weekend zapowiada się wesoło :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 19:53

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Witam się w tym Nowym Roku! :) oby był najszczęśliwszym w Naszym życiu :)

ksanka, Kate84, ryjkek, A.Kasia, muminka83, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 1446 1447 1448 1449 1450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ