Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w Nowym Roku!
Życzę Wam, aby rok 2016 był szczęśliwy i radosny, żeby wszystkie dzieciaki urodziły się zdrowe i dawały spać rodzicom
Dziewczyny, dzięki za wszystkie przepisy, które wrzuciłyście, w końcu zrobiłam tylko jedną sałatkę, taką z jajkiem, groszkiem, papryką i porem. I drinki truskawkowe, dla mnie bezalkoholowe oczywiście
We wtorek mieliśmy ostatnie zajęcia w szkole rodzeniatrochę mi smutno, że już się skończyły... Trenowaliśmy kąpiel noworodka, nawet się to nie wydaje takie trudne
ale zobaczymy co będzie z prawdziwym dzieckiem
Alinali, cieszę się z decyzji ZUS-u
She86 i Aleksandrazz, trzymam za Was kciuki!
Jutro idę na glukozę, jakoś tak się boję, że mi wyjdzie ta cukrzycaCzarodziejka87, Magda lena, Kate84, A.Kasia, Mania1718, Madlene.:), anitka19953, She86 lubią tę wiadomość
-
Witajcie.
Ja od jutra robię pokoik dla Emila (nareszcie!!) kompletuję wyprawkę, w poniedziałek mam mieć kolejną kasę z ZUSu więc super
Sylwester średni, najpierw o 19 byłam na pokazie sztucznych ogni, a potem w domu z synek, zasnęłam dopiero po 4.....ehhhh.... -
niecierpliwaa wrote:U nas trójka też już niedługo
Dziewczyny zbieram się w siłach i dziś zamowie dla małego już łóżeczko, bujaczek, materac,pościel , prześcieradła i karuzela z pozytywka
Też się dzisiaj zebrałam i zamówiłam łóżeczko, materac, pościel i karuzeleWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 17:15
niecierpliwaa lubi tę wiadomość
Samuel
-
My tez wlasnie dzisiaj zamowilismy lozeczko, materac i caly komplet poscieli
a zaraz po niedzieli jedziemy za wozkiem i jak bedzie ten co chcemy to tez zamowimy
chce wszystko zamowic i przygotowac w styczniu, bo jak w lutym pojde do szpitala to juz nic nie zalatwie
Dziewczyny macie namiary lub wiecie gdzie dostane pieluchy tetrowe? Tylko chodzi mi o takie porzadne grube a nie takie cienkie jak te np w pepcoAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Gośśś wrote:My tez wlasnie dzisiaj zamowilismy lozeczko, materac i caly komplet poscieli
a zaraz po niedzieli jedziemy za wozkiem i jak bedzie ten co chcemy to tez zamowimy
chce wszystko zamowic i przygotowac w styczniu, bo jak w lutym pojde do szpitala to juz nic nie zalatwie
Dziewczyny macie namiary lub wiecie gdzie dostane pieluchy tetrowe? Tylko chodzi mi o takie porzadne grube a nie takie cienkie jak te np w pepco
Gośśś jeśli mogę zapytać u kogo zamawiałaś pościel? Ja mam kilka typów lecz wciąż się nie mogę zdecydować.
Gośśś lubi tę wiadomość
-
Hej Gosss, ja pieluchy tetrowek zamawiałem w Smyku, ale można je dostać też w sklepie naszsmyk.pl
Ja osobiście Zamowilam te
https://www.naszsmyk.pl/pl/p/LUX-MAXI-GRUBE-PIELUSZKI-PIELUCHY-TETROWE-80x80/1213
http://www.smyk.com/pielucha-tetrowa-lux-10-szt,p1050323093,swiat-niemowlaka-p
Pieluchy są grube, po ubraniu nic się nie działo a jak w życiu... To zpbaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 18:30
Gośśś lubi tę wiadomość
-
Witajcie Marcowe Mamusie!
Życzę Wam wszystkim zdrowia, szczęścia i wytrwałości w 2016 roku!
Jestem Waszą cichą fanką i czytelniczką od pierwszych stron
Niestety czas nie pozwalał mi na uczestniczenie w dyskusjach, ale naprawdę super, że jesteście!
Przez przedświąteczny i świąteczny natłok mam zaległości (pewnie jakieś 400 stron:) - mam nadzieję, że nadrobię.
Tymczasem zabieram się za noworoczne pierwsze postanowienie - wyprawka dla mojego synka! nic jeszcze nie mam - ale do konca stycznia wszystko skompletuje:)
Czy możecie jeszcze raz wrzucić ciekawe strony, polecanych i sprawdzonych sprzedawców, firmy i marki godne uwagi. Postaram się zrobić z tego jeden plik i wrzucę dla wszytskich.
Chyba, że już coś takiego istnieje?
Falon, RudyTygrysek, ksanka, muminka83, Est, Kate84, d'nusia, Gośśś, Martita88, Mietka 30:), A.Kasia, Czarodziejka87, Izoleccc, anitka19953 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwaa wrote:Ksanka na stronie smyka strasznie duża różnica cenowa ! W stacjonarnym sklepie w Jankach widziałam 10sztuk za 50 zł prawie.
Ja nawet rodziców wysłałam do ich siedziby, ale to tylko szwalnicze i nie było możliwości kupienia na miejscu.
Ika witaj, i wszystkiego najlepszego w 2016. Powiedz coś o sobieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 18:49
-
Witaj IKA89
fajnie że dołączyłaś
na kiedy masz termin?
Ale dłuuugo się "czaiłaś"
Na pierwszej stronie jest lista marcowych mamusiek i rożne przydantne informacje jak chociażby listy z wyprawką itp, ale wszelkie nowe ciekawostki mile widzianemuminka83, Est lubią tę wiadomość
-
Falon my zamowilismy taki komplet
lozeczko z zyrafka kolor orzech, a posciel 15-a
taki zwykly, ale nam sie podoba
kolezanki tez zamawialy z podobnych aukcji i sa dobrej jakosci te posciele
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5591261011&reco_id=ac081840-aeea-11e5-9f4d-02348af7a70c&ars_rule_id=201
Ksanka dziekuje za namiaryzaraz zobacze co tam jeszcze jest ciekawego i moze zamowie
Niecierpliwa ja kupilam kilka tych cienkich tak w razie W zeby byly, ale tez bym chciala kupic takie grubsze, bo te to mam wrazenie, ze po praniu to z nich sitko zostanie
Ika witajnapisz cos o sobie ?
Falon lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Cześć Dziewczynki
Wszystkiego najpiękniejszego w Nowym Roku
!!!
Witaj Ika
Ja tetrowe zamawiałam od Magmaris z allegro, te najdroższe są najgrubsze
A jak myślicie jak włożę do pralki te białe tetrowe a do tego muślinowe i bambusowe w różne wzorki, to nie pofarbują się? W ogóle to po niedzieli zamierzam prać już wszystko i boję się co to w praniu wyjdzie, nie wiem też jak łączyć żeby się nie pofarbowały... Mam różnokolorowe ciuszki, sporo białych w kolorowe wzorki, jak to ogarnąć? Jakieś rady?
Falon lubi tę wiadomość
-
Kate84 wrote:Gośś ja tetrowych zamowilam dwa rodzaje, właśnie jedne te extra grube z allegro Od Hubiword i są na tę chwilę oczywiście naprawdę dobrej jakości.
Ika Witaj jak Ty byłaś w stanie tak długo milczeć
Podłączam się pod pytanie Paoli co do segregacji praniaz ciuchami dla nas nigdy nie miałam problemu, no ale nie wiem jak jest z tymi dla niemowląt?
Eh przepraszam znowu zrobiłam cytuj zamiast edytujWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 19:31
-
Białe z białymi,
Kolor z kolorem.
Jeśli jest biała pieluszka z kolorowym wzorem to można z kolorem.
Prać zgodnie z oznaczeniami.
Moje doświadczenie matki
Nigdy nie segregowałam bo mi się nie chce. Musiałabym mieć pralnie bo inaczej nie widzę tego by prać pustą pralkę.
Nigdy mi się nie zafarbowało nic i nie zmieniło koloru. Oczywiście białe prałam osobno ale pozostałe razem.
Prałam w temperaturze zgodnej z etykietą. Nie gotowałam nigdy ubranek do dzieci. Prałam od początku w zwyczajnym proszku a raczej w kapsułkach. Płyn do płukania. Syn po tym nie miał uczulenia żadnego natomiast jak mama moja mu wyprała w proszku dla dzieci był cały wysypany. -
Mam moment przerwy bo mąż doprowadza się do ładu by jakoś wyglądać w pracy.
Zrobiłam na kolacje tortille z kurczakiem i warzywami. Zjem połowę i padnę znając życie.
Pewnie zobaczymy jakiś film czytaj komedię która powoduje że nie trzeba myśleć...( oj tak tego mi trzeba)
Jutro ma mnie odwiedzić mój brat z bratową.Nie widziałam ich od lipca - wtedy jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży. Jako kobity z brzuszkiem nie widzieli mnie jeszcze
Zrobiłam obiadek - więc jutro tylko podgrzać i jestem cała ich a oni cali moi
Więc weekend zapowiada się wesołoWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 19:53
Nataszka2200 lubi tę wiadomość