Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, na pierwszej stronie w naszą listę wrzuciłam linka do strony, na której jest kilka filmików ze szkoły rodzenia. Nie oglądałam jeszcze, więc nie wiem dokładnie jakie tam są treści, ale może komuś się przyda
Edit: Trzeba się zarejestrować żeby obejrzeć te dłuższe filmiki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 13:05
Magda lena, Falon, baassiia, d'nusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nosze bawelniane karmniki te najtansze, wzielam wiekszy rozmiar i po po rodzie na pewno na chwile mi starcza, kosztuja ok 15zl sa bardzo wygodne.
Mam tez dwa sportowe, jeden z Biedronki i drugi z LIdla (teraz tez w lidlu beda wiec polecam 25zl), i z nimi jest inny problem bo maja dosc dobrze trzymaajaca gumke pod biustem co za tym idzie, sa dni gdzie czuje sie mega skrepowana w nich i jest mi po prostu nie wygodnie szczegolnie jak dziecko tak sie ulozy ze wiecej miejsca u gory brzucha zajmuje.
Dlatego tez wole te najzwyklejsze staniki bawelniane do karmienia najtansze bo maja regulacje szerokosci pod biustem, a po porodzie jak juz rozmiar biustu sie ustabilizuje dopiero zainwestuje w cos lepszego.
-
Mi kolezanka polecala na poczatek staniki do karmienia z Canpol, sa dostepne m.in.w smyku, nie drogie. Chyba od nich zacznę na pierwsze dni, a potem jak juz wrócę do domu to skocze do sklepu i kupie porzadny, dobrze dobrany. Ja od poczatku juz 3 razy zmienialam rozmiar.... A to nie koniec!
-
U mnie też biust sporo się powiększył z 75C na 80D/E. Poza tym ja mam z natury mało jędrny biust i w tych miękkich stanikach wyglądam kiepsko
Mam jeden sztywny 80D zakupiony w H&M na wyjścia do ludzi, a po domu w tych miękkich lub sportowych. Zanim kupiłam ten sztywny chyba z 30 przymierzyłam w różnych sklepach, bo ten biust teraz jest jakiś mega nieforemny i ciężko dobrać cokolwiek
Teraz jak mówicie, że on jeszcze będzie większy przy karmieni to się podłamałam. W sumie ja nie przytyłam póki co jakoś dużo, bo 9 kg więc nie wiem skąd takie cycoryno ale u mnie ogólnie biust nigdy mały nie był, pomimo szczupłej budowy.
U mnie mąż od dzisiaj do soboty na wyjeździe z pracy, więc jestem samapopołudniu dostane kota od teściowej na przechowanie, bo gdzieś jedzie, także będe mieć towarzystwo
Ja kiedyś koty bardzo lubiłam, ale jakoś 8 lat temu dostałam na nie alergii i teraz z kotami na odległość. Nie mam jakiejś ostrej tej alergii, ale nie mogę kota dotykać, bo zaraz katar i oczy swędzą. Na odległość jest ok, więc biore dziada
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 13:29
M+M+? lubi tę wiadomość
-
Czy ja tu jestem jedyną której piersi zbytnio w ciąży nie urosły?
a miałam nadzieję choć raz mieć duży
maks o ile w ogóle to 1 rozmiar.
Co do spania to ja praktycznie nie sypiam, już się przyzwyczaiłamdla mnie rogal był kompletnie nietrafiony w ogóle z nim nie mogłam spać za dużo się kręcę z jednej na drugą. Podobnie jak Kasia od jakiegoś miesiąca śpię z jasiem pod brzuszkiem i kołdra między nogami jeszcze
Dziewczyny za 2h będziemy w Poznaniu cieszę się jak głupiamimo że w niedzielę muszę tu jeszcze wrócić na 3,4 dni...
-
Hej ja juz po wizycie
dobra wiadomoscia jest to ze dzidzia ladnie rosnie i z pomiarow dna macicy wychodzi ze ma okolo 2kgJedziemy na gornym centylu
Wyniki moczu ok i morfologia tez (hemoglobina 11,5) Serduszko bilo jak szalone.
Z gorszych wiadomosci to to ze moja polozna jest na urlopie i przyjela mnie ta ktorej nie lubie. Oczywiscie po opisie wczorajszego dnia powiedziala ze to ,,normalne,, A ja mam nie panikowac puki
-nie odchodza mi wody
-nie krwawie
-czuje ruchy dziecka
i co z moja szyjka ??? wielka niewiadoma. Maly ulozony jest glowka do dolu i stad ten nacisk na szyjke macicy i odczuwalne uklucia.
A i uwaga mam zakaz brania Nospy bo ponoc powoduje rozwarcie szyjki macicy..Tylko paracetamol zalecany ...
Ubranka poschly, maz zakupil mi nowa deske do prasowania i teraz porywa mnie na chinska restauracjeA ja czekam na listonosza bo ma mi przyniesc kocyk minky i rozek.
Jezeli chodzi o stanik to ja polecam Mothercare do karmienia. obecnie nosze D ale zamowilam juz DDWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 13:32
baassiia, Madlene.:), Karka, A.Kasia, d'nusia, Vincent, Czarodziejka87, domiii, Kate84, Madzialena90, Renka88, muminka83, Gośśś, Kajola lubią tę wiadomość
[/link]
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Po wczorajszej wizycie: Hania znowu pokazała psioszkęWięc już chyba nikt nie zwątpi u mnie czy aby na pewno dziewczynka
Waży ok 1700, ułożona główkowo (tak myślałam), gin powiedział, że nie zmieni pozycji. Z usg wynika, że może termin z 2-3 marca na 10 się przesunąć. Szyjka w porządku. Tylko u mnie coś się zrobiło na dole i dostałam dopochwowe tabsy
Nic nie piekło ani nie swędziało, ale miałam wrażenie, że na papierze bardziej żółto. Jutro 3 badanie prenatalne, chcieliśmy w 3D, ale mała przodem do mnie i nie wiem czy będzie coś widać, a tak bardzo chcieliśmy...
Kate84 - mnie tylko na początku ciąży urosły (75B nosiłam wcześniej, kupiłam 2 80B) i miałam wrażenie, że po czasie zmalały... Teraz stoją w miejscu, jedynie pod biustem mam problem, kupiłam 2 większe staniki najtańsze sportowy i normalny (miał być 85B, ale chyba pani mi zły dała), po czym okazuje się, że mało! I zamówiłam teraz na allegro do karmienia najtańsze po 13zł za sztukę mi wyszło i wreszcie dobre pod biustem, zaraz zacznę je nosić85B
Ja prać zacznę jak mąż poprasuje stertę zwykłego prania, bo prasować dziecięce będzie mi mama.
Ja w nocy też się kręcę z 1 str na 2 i też kołdrę wsadzam mdz nogi i czasem pod brzuch, nie mam właśnie takiego cienkiego jaśka żeby pod brzuch włożyć.
Najbardziej przeszkadza mi sikanie 5-10x na godzinę... Jakby przeze mnie przelatywało
Życzę wszystkim miłego dniaMania1718, A.Kasia, d'nusia, Czarodziejka87, Kate84, Madlene.:), Renka88, Falon, Gośśś, Kajola lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Też słyszałam że scopolan źle działa. Dalej Kasia bierzesz ten sam zestaw lekow? Trzymam kciuki za wizyty, myślę że Tymek w piątek spokojnie będzie w okolicach 2000;-)
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyKate84 wrote:Czy ja tu jestem jedyną której piersi zbytnio w ciąży nie urosły?
a miałam nadzieję choć raz mieć duży
maks o ile w ogóle to 1 rozmiar.
Mnie tez same piersi duzo nie uroslyChoc mam rozstepy nie wiem skad. W miseczke miejszcze sie ta sama, niestety przez brzuch duzy pod biustem mi w nich nie wygodnie dlatego kupilam duzo wieksze i mieciutkie do zniszczenia bo z piersi mi cieknie od 13tc.
-
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:Też słyszałam że scopolan źle działa. Dalej Kasia bierzesz ten sam zestaw lekow? Trzymam kciuki za wizyty, myślę że Tymek w piątek spokojnie będzie w okolicach 2000;-)
Tak, chociaż czasem sobie dawki zwiększam, tzn czasem potrzebuję w ciągu dnia dodatkowej dawki magnezu i nospy. Nadal też mam setkę luteiny 2x dziennie dowcipnie, już mi nawet przestała przeszkadzać
Ciekawe właśnie ile Tymko przybrał bo ja jak weszłam przed godziną na wagę to aż oczy przecierałam ze zdumienia. Albo mi się waga zrypała albo od 14 grudnia przytyłam 3 kg. Zrypa będzie od ginka jutro
A najlepsze jest to, że jeśli te 2 tyg przetrwamy i z młodym będzie wszystko ok to za miesiąc będzie już w domu! A tu remont i nic nie gotowe -
Dziewczyny mam pytanko
Co bierzecie do szpitala do podmywania?
Bo ja tak myślałam czy swój żel lacibios femina czy może tantum rosa przygotować w buteleczce ale czy może taki roztwór kilka dni stać?
Słyszałam że niektóre dziewczyny stosują mydło biały jeleń
Sama już nie wiem hmm
Filip 28.03.2016
-
Mania gratuluję wizyty, super że z małym wszystko tak ładnie
a co do szyjki hmm trzeba im ufać, a może przynajmniej masz mniej stresu
Karka ah ta bezwstydna Haniacieszę się, że wszystko jest dobrze! Czyli nie jestem sama z tym biustem
a siusiu robię tak często jak Ty,, w nocy też z 10x!
Kasiu przetrwacie na pewno :-* gorzej z remontem hihi. A co do wagi to ostatnio mam to samo od wizyty w grudniu strasznie szybko tyje choć nie jem więcej
Czarodziejka ja słyszałam, że na początku najlepiej tylko wodą ale nie wiem czy to prawda? Ja zamówiłam coś z Gemini z korą dębu ponoć naturalne i tego białego jelenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 14:34
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny nie denerwujcie mnie z tym scopolanem
ja go biorę 3 razy dziennie od 16tygodnia. Co lekarz to opinia, jak ze wszystkim hehe.
Fajne linki wrzucacie z zakupami to zapytam czy ktoś może polecić dobrych sprzedawców z allegro od: pieluch tetrowych(białe lub kolorowe),kocyków minky z fajną jakością, koszul do karmienia (ale raczej tych tańszych bo zamierzam tylko w szpitalu używać, nie znoszę koszul) ?
I co zamierzacie wkładać do wózka-kupujecie komplet do wózka czy na kocykach będą dzieciaczki?Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyJa od wczoraj leżę.
Jak tylko wstaję to brzuch robi się twardy jak kamień.
Dzisiaj doszło ciągnięcie w prawym dole brzucha...;/ Na szczęście jako takich bóli nie ma i skurczy też nie.
Póki co ratuję się nospą i magnezem. Na szczęście jutro jedziemy do szpitala gdzie mam rodzić więc będę miała konsultację. Mały się rusza normalnie więc na IP we Wroc jechać nie będę chyba, że do jutra coś się zmieni.