X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena a masz jakas strone gdzie to fajnie jest wypisane co trzeba zalatwic i jakie papiery przyniesc?

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie! :)

Miłego Dnia!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Magda_lena a masz jakas strone gdzie to fajnie jest wypisane co trzeba zalatwic i jakie papiery przyniesc?
    Właśnie nic nie mam fajnego i konkretnego.
    Po porodzie to ogarnę. Najlepiej chyba poprosić o pomoc w placówce gdzie się będzie składało te papiery. ja tam najpierw pojadę tak na sucho, niech mi to ktoś wytłumaczy jak należy i wtedy dopiero wypiszę, pozbieram co mam pozbierać i złożę.
    Za dużo tej papierologii.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze ja bede wiedziec cos wczesniej bo zamiarzam przed porodem ogarnac papiery zeby potem pojechac i cala ta kase z kazdego swiadczenia na raz zalatwic i nie jezdzic 100 razy to jak cos to dam znac :D

A.Kasia lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22, to bardzo Cię proszę. Jeśli ogarniesz te papierzyska na becikowe to daj znać :*

ciri22 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dzień dobry :)

Niestety i u mnie wczoraj skurcze dosyć częste ale przeszły po kapieli i leżeniu... Ja w piątek idę do ginki.... Zobaczymy co mi na to powie...

Całe szczęście, że przeszły :-*

Paola a ten buscopan to nie jest na receptę? Mój gin nigdy nic o nim nie mówił :-(

km5szbmhexpco9m1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buscopan jest bez recepty, mój mi ostatnio też polecil

bl9cuay3kworwxbg.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja wczoraj najbardziej przestraszylam moją mamę. (mieszkamy z nimi). Ona obydwie ciąże zniosła super i nie miała żadnych skurczów czy bóli i urodziła mnie i brata po terminie. To mi już wróży że urodze wcześniej i mało co mi tam zawału nie dostała :P

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie:*

Ja dziś wstaję a tu biało ale się zdziwiłam ;D i cały czas delikatnie prószy śnieg.

Mój mały na wczorajszej wizycie główkowo,na poprzedniej również.
    Ale tak jak piszecie wszystko się może zdarzyć.

Dziewczyny z tym macierzyńskim to wiem,że trzeba w urzędzie gminy papiery składać i mamy na to 3 miesiące od urodzenia dziecka.
    Ale dokładnie co i jak dopiero będę pytać.

Miłego dzionka!

Filip 28.03.2016 <3
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry <3 u nas też biało się zrobiło :)
    jejku coraz gorzej u mnie ze spaniem, brzuch wielki i tylko przetaczam się z boku na bok jak słonica eh...
    czy wy też macie problemy z oddychaniem bo u mnie to już masakra od kilku dni jest to nie do zniesienia...

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena, mi również ciężko się oddycha. Najgorzej jak leżę. :(
    Wypijam hektolitry wody. Trochę pomaga :)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Całe szczęście, że przeszły :-*

Paola a ten buscopan to nie jest na receptę? Mój gin nigdy nic o nim nie mówił :-(
    Nie, buscopan bez recepty jest. Mi swego czasu gin zapisał nospę, ale mu powiedziałam, że w zasadzie nie czuję różnicy po tej nospie (miałam taki dziwny ból po prawej stronie, który odczuwam sporadycznie do dziś, więc pewnie taka uroda) i on mi wtedy powiedział o tym buscopanie, że to działa na tej samej zasadzie, po prostu na niektórych nospa nie działa. Może kup na wszelki wypadek i w razie jakiegoś bólu spróbuj tego.

• domiii Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny doradźcie jak z tym prasowaniem bo stoję i gapię się w żelazko ;)

Kochana, ja też się zabieram, bo po 5 praniach wczoraj i 2 planowanych dzisiaj mam 2-metrową stertę <szok>
    ja będę prasować z dwóch stron, ale tylko wewnątrz (na lewej stronie), na zewnątrz nie, bo bym jedno ubranko prasowała 15 minut! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 11:32

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena ja też zaczynam mieć problemy z oddychaniem jak leżę :/
    Jeszcze wczoraj położna mi mówiła,że to normalne żeby się nie martwić

A w nocy jak przewracam się z boku na bok czuję się jak wieloryb a co dopiero za parę tygodni będzie..

Martita88 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie z dnia na dzień coraz większe z nas kobietki :)

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)

Hu hu, Zima u mnie, mam w sumie nie daleko w góry i zawsze jeździłam kilka razy w sezonie na snowboard a w tym muszę sobie odpuścić, troszkę mi szkoda, ale za rok sobie odbije :)
    Kate ja też mam w razie czego Buscopan, ale na moje bóle z lewej strony nic nie działa, na szczęście pojawiają się już coraz rzadziej.
    Wnerwia mnie to poczucie "Słoniowatości", ciężko mi się wszystko robi, :/ a tu by się czasami chciało pobiegać, wszystko szybko zrobić ale się nie da.
    Mój plan na dziś :) porządki w szafie, ciekawe czy zdążę w jeden dzień
    Miłego dnia

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się na szczęście bardzo dobrze w nocy śpi :) Zrezygnowałam z rogala do spania bo ciężko mi się z niego wyswobodzić gdy się budzę na siku. Położna mi poradziła, żeby sobie pod brzuch podkładać cienkiego jaśka i to mi się lepiej sprawdza bo brzuch tak nie wisi.

Najbardziej przeszkadzają mi moje wielkie cyce, które ostatnio ledwie mieszczą się w staniku. Nosiłam 70-75C, już teraz mam małe D a po porodzie będzie jeszcze więcej ;( Upatrzyłam sobie piękny biustonosz w H&M mama a tu dupka bo go ani w D ani w E nie mają ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 12:31

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam problem z doborem stanika bo nie ma niestety nic w moim rozmiarze :P a przecież jeszcze mi piersi urosną ... eh

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najwygodniej w sportowym staniku jest. Przy karmieniu nawet da radę. Mało to seksowne, ale na to bedzie czas później :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 12:37

edyś lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też sportowy najlepiej się sprawdza obecnie, przynajmniej wygodnie :)

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 1474 1475 1476 1477 1478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ