X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena a masz jakas strone gdzie to fajnie jest wypisane co trzeba zalatwic i jakie papiery przyniesc?

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie! :)

Miłego Dnia!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Magda_lena a masz jakas strone gdzie to fajnie jest wypisane co trzeba zalatwic i jakie papiery przyniesc?
    Właśnie nic nie mam fajnego i konkretnego.
    Po porodzie to ogarnę. Najlepiej chyba poprosić o pomoc w placówce gdzie się będzie składało te papiery. ja tam najpierw pojadę tak na sucho, niech mi to ktoś wytłumaczy jak należy i wtedy dopiero wypiszę, pozbieram co mam pozbierać i złożę.
    Za dużo tej papierologii.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze ja bede wiedziec cos wczesniej bo zamiarzam przed porodem ogarnac papiery zeby potem pojechac i cala ta kase z kazdego swiadczenia na raz zalatwic i nie jezdzic 100 razy to jak cos to dam znac :D

A.Kasia lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22, to bardzo Cię proszę. Jeśli ogarniesz te papierzyska na becikowe to daj znać :*

ciri22 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dzień dobry :)

Niestety i u mnie wczoraj skurcze dosyć częste ale przeszły po kapieli i leżeniu... Ja w piątek idę do ginki.... Zobaczymy co mi na to powie...

Całe szczęście, że przeszły :-*

Paola a ten buscopan to nie jest na receptę? Mój gin nigdy nic o nim nie mówił :-(

km5szbmhexpco9m1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buscopan jest bez recepty, mój mi ostatnio też polecil

bl9cuay3kworwxbg.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja wczoraj najbardziej przestraszylam moją mamę. (mieszkamy z nimi). Ona obydwie ciąże zniosła super i nie miała żadnych skurczów czy bóli i urodziła mnie i brata po terminie. To mi już wróży że urodze wcześniej i mało co mi tam zawału nie dostała :P

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie:*

Ja dziś wstaję a tu biało ale się zdziwiłam ;D i cały czas delikatnie prószy śnieg.

Mój mały na wczorajszej wizycie główkowo,na poprzedniej również.
    Ale tak jak piszecie wszystko się może zdarzyć.

Dziewczyny z tym macierzyńskim to wiem,że trzeba w urzędzie gminy papiery składać i mamy na to 3 miesiące od urodzenia dziecka.
    Ale dokładnie co i jak dopiero będę pytać.

Miłego dzionka!

Filip 28.03.2016 <3
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry <3 u nas też biało się zrobiło :)
    jejku coraz gorzej u mnie ze spaniem, brzuch wielki i tylko przetaczam się z boku na bok jak słonica eh...
    czy wy też macie problemy z oddychaniem bo u mnie to już masakra od kilku dni jest to nie do zniesienia...

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena, mi również ciężko się oddycha. Najgorzej jak leżę. :(
    Wypijam hektolitry wody. Trochę pomaga :)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Całe szczęście, że przeszły :-*

Paola a ten buscopan to nie jest na receptę? Mój gin nigdy nic o nim nie mówił :-(
    Nie, buscopan bez recepty jest. Mi swego czasu gin zapisał nospę, ale mu powiedziałam, że w zasadzie nie czuję różnicy po tej nospie (miałam taki dziwny ból po prawej stronie, który odczuwam sporadycznie do dziś, więc pewnie taka uroda) i on mi wtedy powiedział o tym buscopanie, że to działa na tej samej zasadzie, po prostu na niektórych nospa nie działa. Może kup na wszelki wypadek i w razie jakiegoś bólu spróbuj tego.

• domiii Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny doradźcie jak z tym prasowaniem bo stoję i gapię się w żelazko ;)

Kochana, ja też się zabieram, bo po 5 praniach wczoraj i 2 planowanych dzisiaj mam 2-metrową stertę <szok>
    ja będę prasować z dwóch stron, ale tylko wewnątrz (na lewej stronie), na zewnątrz nie, bo bym jedno ubranko prasowała 15 minut! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 11:32

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena ja też zaczynam mieć problemy z oddychaniem jak leżę :/
    Jeszcze wczoraj położna mi mówiła,że to normalne żeby się nie martwić

A w nocy jak przewracam się z boku na bok czuję się jak wieloryb a co dopiero za parę tygodni będzie..

Martita88 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie z dnia na dzień coraz większe z nas kobietki :)

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)

Hu hu, Zima u mnie, mam w sumie nie daleko w góry i zawsze jeździłam kilka razy w sezonie na snowboard a w tym muszę sobie odpuścić, troszkę mi szkoda, ale za rok sobie odbije :)
    Kate ja też mam w razie czego Buscopan, ale na moje bóle z lewej strony nic nie działa, na szczęście pojawiają się już coraz rzadziej.
    Wnerwia mnie to poczucie "Słoniowatości", ciężko mi się wszystko robi, :/ a tu by się czasami chciało pobiegać, wszystko szybko zrobić ale się nie da.
    Mój plan na dziś :) porządki w szafie, ciekawe czy zdążę w jeden dzień
    Miłego dnia

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się na szczęście bardzo dobrze w nocy śpi :) Zrezygnowałam z rogala do spania bo ciężko mi się z niego wyswobodzić gdy się budzę na siku. Położna mi poradziła, żeby sobie pod brzuch podkładać cienkiego jaśka i to mi się lepiej sprawdza bo brzuch tak nie wisi.

Najbardziej przeszkadzają mi moje wielkie cyce, które ostatnio ledwie mieszczą się w staniku. Nosiłam 70-75C, już teraz mam małe D a po porodzie będzie jeszcze więcej ;( Upatrzyłam sobie piękny biustonosz w H&M mama a tu dupka bo go ani w D ani w E nie mają ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 12:31

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam problem z doborem stanika bo nie ma niestety nic w moim rozmiarze :P a przecież jeszcze mi piersi urosną ... eh

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najwygodniej w sportowym staniku jest. Przy karmieniu nawet da radę. Mało to seksowne, ale na to bedzie czas później :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 12:37

edyś lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też sportowy najlepiej się sprawdza obecnie, przynajmniej wygodnie :)

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 1474 1475 1476 1477 1478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ